Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ház vezérlés PC és BUS kapcsolók segítségével
Témaindító: zupermen, idő: Júl 29, 2011
Témakörök:
2-3000 Ft-nál? Esetleg SET-RESET 2 relével, de az sem sokkal olcsóbb... D-Q tároló is ugyanezt tudja, de 230-at akkor is kapcsolnia kell valaminek+táp stb... Azaz van egy megoldás - 1 vezetékes húzókapcsoló és 15m madzag....
"2-3000 Ft-nál?" Hol lehet kapni?
En 5e-hez kozel tudok
Ha leírom reklámnak számít.... De nálam is megveheted LQ611230 Sorbaépíthető impulzuskapcsoló, 1z, 230VAC, 16A, 1KE 2900Ft+ÁFA, nagyobb mennyiségnél kevesebb. Raktáron 30db van most. ... Persze van drágább is . Illetve most épül a prototípus a "csodamodul"-ból. Ez 8 relét vagy SSR-t tartalmaz és 8 impulzusreléként is rátölthető a vezérlőprogram USB kábelen keresztül. Ehhez egy ingyenes szoftver kell, valamint szintén ingyenesen lesz hozzá mindenféle működtető szoftver.- letölthetően a honlapomról. Ennek a fajlagos költsége szintén kedvező lesz.
Mod: A kép kérésre törölve! A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2014
to.pa.hu - de még nem elérhetőek a csodamodul szoftverei - még regisztrált felhasználóknak sem, mivel még csak az első prototípus első panele van gyártás alatt. Ez 3 panelből áll össze, az elsőt most fotózzák, mert házilag már macerás lett volna. Ennek a képét láthattad az előző hozzászólásomban. 8 év munkája fekszik benne...
Nehogy megelozzon az ido.
Mit tud a masik 2 panel?
Hát igen! A tapasztalataimat mind ezekbe a modulokba sűrítem - most is ezen dolgozom éjjel-nappal. A lényege, hogy jóval kevesebb hardvervariáció kell, ami jobban kihasználható. A modulok mind autonóm, mind elosztott hálózatban működhetnek. A másik két panelből az egyiket most készítem. Az a kijelzést és a kezelést teszi egyszerűbbé, de tartalmaz 2 alternatív USB prog lehetőséget és egy RJ 45-öt is, valamint opcionális nyomógombokat, a harmadik panel az RS 485 fizikai illesztését végzi. Így a cseréjével MODBUS, vagy DMX vagy ...... használható. Gyakorlatilag RX és TX jelet fogad, és azt illeszti a buszra. A végeredmény 3 termék, ami lefed egy teljes épületautomatizálást. Beleértve a digitális és az analóg feladatokat is - audiót is.... Kitalálni mindezt - felépíteni, erre kellett 8 év. Megcsinálni gyorsabb, de 3 mérnök sem értette mire is jó, miközben 4 megrendelőm volna a rendszerre, hiszen a kis panelek cseréjével szinte bármelyik rendszerhez használható lesz.... A szoftverek pedig ingyen hozzáférhetőek lesznek - illetve szabadon továbbfejleszthetőek. Ez a bosszúm a mérnöki kicsinyességgel és szűklátókörüséggel szemben... Amiért többszázezer forinttól megszabadítottak és még egy nyamvadt forráskódot sem adtak át a pénzemért és a belefeccölt időmért....
Hát nem semmi. Gratula!
Én is gondolkodtam itthonra hasonlón, de sem időm, sem annyi tudásom révén, még bele sem fogtam. Majd talán egyszer.
Sok sikert hozza. It jo forumot talalsz ra, hogy ismertesd, hogy mire jutottal.
Részben sajnos megelőzött. 2003-ban indultam neki. Mint utólag kiderült a németek is rázizzentek - tőlem függetlenül a témára. Nekik több pénzük volt. Az eredmény megtekinthető a www.seebacher.de oldalon és ... Dubaiban... . Ennyit ér, hogy magyar vagyok... Azonban az én rendszerem - egyszerűbb felépítésű - ami a használatot illeti-nem a felépítést. Ha találtam volna tőkéstársat, már késztermékről lenne szó. Mivel azonban munkanélküli lettem, így saját magam fejlesztek, a számtól megvont falatok árán.... Lehet, hogy az idő túllép rajta, de az elsőség vitathatatlan A három panelből egy az erőátvitelért felelős, egy a user interface, egy a kommunikációs modul. Most a user interface-el nyűglődök, mert otthon csak 1206-os SMD-t tudok forrasztani és cipőkanalas a furatszerelt alkatrészek miatt. Most ott tartok, hogy a mikrokapcsolókat is SMD-re kell cserélnem, vagy pattanógombosra, mert másképp elveszítek 6cm2-t....
Sziasztok!
Egyszerűen megépíthető Modbus I/O modul kapcsolást keresnék, ami RS-485-ön a szabványos Modbus parancsokkal olvasható/írható, és van pár be illetve kimenete. Valami ilyesmire gondolok: http://konverter.hu/termek-input-output-rs485-izolalt-modul-modbus-...8.html Tudnátok ebben segíteni?
SZiasztok!
Némi csend után ismét... Elkészült az első, működőképes prototípus. 3 napja már a redőnyöket vezérli nálam Sajnos a felső panel nem lett olyan bonyolult mint szerettem volna - egyenlőre csak a pénz okoz problémát, nem a technikai tudás... 3 felhasználási mód azonnal kínálta magát: redőnyvezérlés, impulzusrelé üzemmód (8db egy modulban), 2 motoros kapu vezérlés. Ha esetleg van ötlet, a szükséges szoftvereket megírom, tesztelem... Ehhez még nem kell a modulok közötti kommunikáció.
Üdvözlök mindenkit!
Új vagyok és nem nagyon szoktam fórumozni, illetve inkább csak olvasgatom. A Te problémádra a legegyszerűbb megoldás szerintem a Maxim-ic 1 wire eszköze lehet. Tehát kell egy ds9490-es usb portos kütyü, és ehhez annyi ds2406-os (ennek két ki-, bemenete van) ahány relét vagy valami mást kell vezérelni, egyszerű és rugalmas, mint windows, mint linux alatt van rá nagyon sok segítség a neten. Én owfs-el használom linux alatt. Bocsi ha elkéstem volna, de nem nagyon vagyok idehaza.
Sziasztok! Elkészült a 3.4 a saját vezérlőmből. Tudás: 8db 12A terhelhetőségű(230V) relés kimenet 16db drykontakt bemenet, RS 485 alapú 4 vezetékes busz, 1 vezetékes kiegészítő busz max 80Mbit sebességgel, TCP/IP csatlakozó felület és USB A-B programozó csatlakozó, Keresek Biatorbágy környékén fórumtársat, aki a programok bővítésében tudna segíteni, főleg a modulok közötti kommunikációban. A tesztekhez van kész hardverem. A modulok MODBUS Slave-ként is képesek viselkedni, csak nem volt MODBUS MASTER-em a tesztekhez. Ha a szabadalmi ügyvivő visszavágja még egyszer. Eldöntöttem, hogy nyilttá teszem a projekt minden részét. Bővebben: Link
Köszönöm - megpróbáltam. Ezen már túl vagyok. Nekem hardveres MODBUS kellene. Lehetőleg Master. Illetve, amihez segítséget keresek, az a két modul közötti kommunikáció - ez esetben az egyiknek Masternek kellene lennie. Több modult kellene felfűznöm egy rendszerre és monitorozni TCP/IP-n, de multimaster rendszer is jó lehet. Hogy érthetőbb legyen: A modult és a PC-t az USB-n is és a TCP/IP-n is tuttin össze tudom kötni - tesztelni. De van egy RS485-ös 4 vezetékes busz is, ami a saját rendszerhez (is) készült. Címezni kell a modulokat stb. Ehhez keresek egyszerűbb megoldásokat. 1 vezetékse rendszert is ki tudok vele alakítani max 80Mbit-ig de azt csak rövid távon.
Szia !
Jó dolog amit csinálgatsz, de nem értem mi benne a szabadalmaztatni kívánt dolog. Az általad eddig nagyvonalakban vázolt egységek alkatrészeit (uP + IC-k), ilyen és hasonló célokra gyártották. Ha te szabadalmi oltalommal levéded, akkor én már nem használhatok ilyen IC-ket ? Üdv Mgy
Nem egészen. Ez egy olyan konstrukció, ami lehetne akár egy kompakt PLC is - de nem csak az, annál jóval több. Egy olyan konstrukció, ami nincs a piacon (én legalábbis nem tudtam venni). De ez messzire vezetne és sok vitát eredményezne. Ezért ha nem megy az oltalom, marad a nyílt platform. Ebben az esetben meg vagyok győzve arról, hogy semmi különleges nincs benne - pedig az, hogy így lett kialakítva 25 év tapasztalatot és 8 év fejlesztést tartalmaz. De ezt hiába magyaráznám - belefáradtam. Nyilván nem arra irányult a szabadalom, hogy te ilyen IC-ket ne használhass, hanem arra, hogy a fejlesztést ne hagyjam teljesen szétlopni. Ennél viszont ami most van az is jobb - ha én teszem közkinccsé....
Szia!
Én teljes mértékben megértelek, és le a kallappal a munkád előtt!
Köszönöm. Kicsit megfeneklettem, aminek egyik része az anyagiak, a másik inkább a modulok közötti kommunikáció. Leginkább az a baj, hogy amikor még én kezdtem a szakmát még mindent a nulláról kellett előállítani. Az impulzusokat és az azokat fogadó vevőket is. Ehhez a modulhoz illetve leginkább magához a mikrokontrolleréhez számos kész elem van amiket csak paraméterezni kellene, de ehhez már kevés a tudásom. Az autonóm szoftvereket még csak-csak megcsináltam - és tökéletesen mennek is már két házban, de szeretnék továbblépni. Némileg kényszerűség is, mert a házam is erre épült és már kellene a modul kisméretű változatán dolgoznom - ehhez azonban elengedhetetlen a modulok közötti kommunikáció és a címzések.
Megértem, kitartást és sok sikert kívánok a projekthez!
Először is maximális tiszteletem, és elismerésem a projekt miatt!! Sok-sok éve én is elhatároztam, hogy építek egy ilyet, de aztán mindig több meló volt, mint idő.
Néhány kérdésem volna: az 1 vezetékes busz az 1wire buszt jelent? Valahol olvastam, hogy KNX bemenetet is le tudsz kezelni? Tervezel "terepi" bemeneteket, kimeneteket? 0-10V-os be-kimeneteket? Esetleg dimmert? A konfiguráció milyen "nehéz"? András
Szia! Gyakorlatilag éppen ettől "csodamodul", hogy mindennel összeköthető. A titok egyik nyitja egy kis belső kommunikációs modul - ami lehet KNX is. 1 wire is lehet, illetve duemmegi, vagy dmx busz. Az 1 vezetékes a propeller belső kommunikációja, ami lehet 80Megabit is két vezérlő között. Aanalóg jelet azért nem tud ez a vezérlő, mert az árban sokkal húzósabb. Az a CS2 dolga lesz. ugyanez gyakorlatilag, de szilárdtestrelés kevésbé terhelhető kimenetek, dimmer, 0-10V-os és audio bemenet, udio kimenet. A CSK3 pedig ehy olyan modul ami 65-ös szerelvénydobozba építhető. Ez a 3 modul kitesz egy teljes épületfelügyeletet.
Szia! Egy ideig én is keresgéltem hogy a modulok közötti kommunikációt valami gyári célhardveres megoldással oldjam meg, de aztán letettem róla.Ugyanis az egyes alkatrészek perifériáinak beállítása olyan összetett volt hogy ennyi energiával inkább saját protokollt hoztam létre RS485-re.Bár én nem akartam semelyik gyári készülékhez sem illeszteni! Ez az RS485 annyira stabilnak bizonyult hogy már vagy 3 éve ezen beszélgetnek a moduljaim! Bár hozzáteszem nem vagyok valami profi programozó ,csak hobbi szinten űzöm.
Szia! Én nem minden cél nélkül építettem fel így a modult. Az egyik cél a Duemmegi 4 vezetékes buszához való illeszthetőség volt. A jelenlegi "RS 485" modul a gyári duemmegi gyártmány. Ha csináltál saját kommunikációt - az is érdekelne - amennyiben publikus, mert részben itt akadtam meg. Igazán az lenne a tökéletes, ha a Duemmegi kommunikációját tudnám használni, de ahhoz még nagyos sok idő kellene - vagy pénz, mert az egyik fejlesztőm éppen akkor lépett ki az egészből, amikor már a kezében volt a teljes folyamat, ment a gyári modulokkal minden - nekem meg a savanyú tapasztalat maradt csak. Én sem vagyok profi programozó - azaz a végzettségem nem az. Ettől függetlenül igen sok nyelvben otthon vagyok. Kezdtem BASIC-el, Z80 Assembly, HTML, JAVA, hardverspecifikus C, létra, AS2, flowchart, spin - mikor mire volt szükség - már nem számolgatom. De egyikben sem mélyedtem el annyira, hogy profinak mondhassam magam - programozóként.
Üdv! Nekem egészen más célkitűzéseim voltak a rendszerrel kapcsolatban, legfőképp hogy olcsó és bővíthető legyen.Az egyes modulok önállóan végzik a feladatukat, nincs központi vezérlő.Ezért bármikor ráakaszthatok egy újabb modult a rendszerre.Nálad ezek szerint kissé komplikáltabb a helyzet a gyári protokollok miatt! Nálam ez vált be:startbájt-címbájt-adatbájt....amennyit az adott modul kíván.Ezzel a felépítéssel elég olcsó rendszert sikerült kialakítani pl.PIC+75176+doboz+egy két alkatrész !
Kiváncsivá tettél. Lehet bővebbet is tudni a rendszerről?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |