Fórum témák
» Több friss téma |
Hát ha már itt közösíted, és utána egy csillagpontból vezeted el a panelokhoz, illetve adott esetben egy-egy panel összekötésénél (pl. előerősítő és végfok) a földeket nem kötöd össze, akkor földhurkod nem lesz (és az abból fakadó zaj).
[OFF]Az előerősítőt és a végfokot összekötő jelvezeték földjét csak az egyik oldalon szokás bekötni, általában a végfoknál, így az ott keletkező zajok "elmennek" a földbe, és földhurok sem alakul ki.
Szia Bassmester! Nézegettem az aktív box nyáktervedet ami nagyon igényesre sikerült. A hangfalvédő áramkörről szeretnék érdeklődni. A piros és zöld led milyen funkciókat tölt be? A piros a clip -et jelzi? Én valamikor toroid trafóval építeném meg így az uf 4004 helyett 1n 4007 -et használnák ,12V os zénerem még nincs de a többi alkatrész megvan. Tranyónak bc 546 és556 ot raknék be. A bd 139 után milyen értékű kondit raktál? A segítséget előre is köszönöm.
Jó,végre megtaláltam a bekötését..megoldom..
Néhány láb kimarad a 14-böl.. Tényleg a topik hibája hogy elirták,valóban a 062-es csak a 8 lábu...
rendes PC megy, asztmondták nekem hogy az ellenálások variálásával szinte kilehet vezérelni kis jellel is az Ic-t. Csak nem tudom hogy pontosan nővelés csökkentés vagy a bemenőjelnél is kell ellenálást cserélni meg stb.
Azokat az ellenállásokat hagy békén mert csak a hang nimősége fog romlani.
Ha nem akarsz hangszínszabályzát akkor 741-el csinálj egy egyszerű nem invertáló 1,5x erősítést.
Szerbusz
hüttöbordát az Bővebben: Link innet ajánlok. Amit linkeltál kicsi. A hangszororol nem tudok semmit, de szerintem nem elég.
Sziasztok! Elkészítettem egy panelt a majdan fázisfordítóval hídban üzemelő erősítőből. Jellel működik. Egyetlen rendellenességet tapasztaltam: az egyik csatorna nyitott bemenetnél gerjed. Azért érthetetlen számomra, mert a két fokozat teljesen egyforma, sőt a gerjedős oldal az, aminél a tápcsatlakozók után közvetlenül ott vannak a szűrő kondik (low-esr).
A bemenetet jelkimenettel lezárva a gerjedés ugyan megszűnik,de a jelenség nagyon zavar. A melléket fotón a gerjedős csatorna bemenete kék jumperral van lezárva, és nincs rá kimenet csatlakoztatva. Nyákrajz. A hűtőtönköt legyártottam, csak gondoltam próbálni tudok anélkül is. Kérném a segítségeteket, hogy mi lehet a gerjedés magyarázata.
Üdv!
Hasonlo jelenséggel már én is találkoztam, és augy oldottam meg, hogy a bemenetet egy 20k ellenálással a földre kötöttem (nem volt poti, de poti beszerelése után szükségtelen lett a 20k ellenállás), egy másik erösitövel meg fogtam a helyi rádio ado adását
Tényleg tréfál velem az áramkör. Ha rajta van a képen látható két szál vezeték egy RCA aljzattal (nincs beledugva semmi) nem gerjed. Amint leforrasztom a vezetékeket újra kezdi.
Az adatlapon, és a kimunkáltabb kapcsolásokon szerepel 2,2 ohm/ 220nF Boucherot tag. RM5 -ös 100V-os kondit szereztem be. Ez olyan parányi, hogy aggódom leviseli-e a terhelést. Bele tehetem, vagy használjak inkább RM10, vagy RM15 méretűt?
Ilyen csak 100V-os. Hangfrekvenciás tartományban nem aggódnék ért, csak az iménti gerjedés miatt merült fel a kérdés.
Üdv.Te a bordát innen veszed? És nekem melyket ajanlanad mert azert aruk van ahogy elnezem.Szoval ha megkerhetlek linklej konkret pl ra ami eleg egy egy hidnak ventivel. Köszönöm elore.
Konkrét példát sajnos nem tudok mert az a tipus már nem kaphato, 3-4darabból állitom össze a hüttöbordákat.
ez talán elég lenne, a hidnak, s ha nem akkor ventilátorral kikell segiteni
Sziasztok!
Eddig nem értettem, hogy mit jelentett amikor deszka szerelt erősítőről beszéltek. Most már értem Egyenlőre csak a bal cstorna végerősítője van rajta. Szeretnék még ventilátoros hűtést is amit egy NTC szabályoz, hogy csak akkor menjen a ventilátor ha kell. Tud valaki erre egy egyszű kapcsolást ajánlani? Szerk.: A végleges végerősítőn kivezetem a MUTE kapcsolót. Ez hogyan működik a TDA7294? Ha bekapcsolom a némítást majd ki akkor lágyan adja vissza a hangot vagy visszalöki egyből az eredeti hangerővel?
Szia! A némítás működését megtalálod az adatlap Figure 11. -nél. Bővebben: Link
Ha jól értelmezem akkor lágyan veszi el a hangot.
Ezek szerint lágyan is adja vissza?
Mi célt szolgál a piros illetve a zöld led, az előerősítős dobozban?
Azon múlik, milyen gyorsan változik a feszültség a 10. lábon. Általánosan kondenzátor van erre a lábra kötve, a feltöltés és a kisütés árama határozza meg milyen gyors legyen a némítás. A töltő/ kisütő áram lehet eltérő is, ha diódát raksz a körbe.
Hali!
A piros led DC védelmi működést jelez, ha tehát világítani látod, az már régen rossz A zöld a relé behúzott állapotát jelzi. A relét inkább BC 337-tel kapcsolgasd. Az a BD 139 amire gondolsz, a pozitív 40V-os tápágból csinálja a 12V-ot a védelemnek. Mindegy milyen kondit raksz rá, 4,7µF-47µF között, csak nagyobb ne legyen, mert akkor nem fog elég gyorsan elengedni a relé kikapcsoláskor. Ha toroiddal építed, akkor nincs értelme az "Aktív box" nyákomat megcsinálni, mert totál más lesz úgy az egész. Graetz hid, több puffer, stb... A kapcsolótáp jóval olcsóbban kijön mint egy toroid.
Sziasztok!
Nézegetem a TDA7294 adatlapját és egy dolgot nem tudok értelmezni. 5. oldalon írja, hogy milyen hatások várhatóak, ha eltérek a megadott értékektől. C1 esetén azt írja, ha kissebb mint 0,47 µF akkor HIGHER LOW FREQUENCY CUTOFF Ezt nem tudom értelmezni. "Magasabb alacsonyfrekvenciás vágás" ?? Ez mit jelent a hangtechnikában?
Értsd szó szerint, avagy kevesebb lesz a mély hang.
Hát a toroid adott ráadásul nem vettem (találtam).Kapcsitápos cuccokkal még semmi tapasztalatom. Arra gondoltam hogy a sprintbe simán kitörlöm a táprészt ,így a maradt végfok és dc védelem lenne építve. Csak a védelem végett gondoltam így. Köszönöm a segítséget. Tulajdonképpen a táppanelon amúgy is lesz stabil 12 V (ventilátornak) az jó lenne a védelemnek is.
Felraktam már korábban tápegység nélkül is, ITT van.
Igen azt néztem és szép munka ! Mindössze azért gondolkodtam ebben a másik megoldásban mert ott egyből oda van tervezve a védelem ami jól jöhet ,és mivel lényegében ugyanaz a kapcsolás csak a kapcsitápot kell elhagyni róla.
Sziasztok!Érdeklődni szeretnék arról,hogy miért nincs a TDA 7294 5-ös lába bekötve sehol.Ez a kivezetés mit takar?Segitséget köszönöm.
Az 5-ös lábat nem használja az IC. (N.C.)
Ennek az ic-nek nincs CLIP detektor kiment?
Itt egészen pontosan a TDA7294V-ről beszélünk.
A mai gyakorlatban a clip kivezetéssel rendelkező TDA7293 az amire gondolsz. (Létezik TDA7294S amin aktív az 5. láb de annyira ritka, hogy csak érdekesség kedvéért írom le. Bővebben: Link)
Nagyon köszönöm.Üdv:
Sziasztok!
Nemrég szereztem egy ilyen sztereo végfokot,és raktam bele egy kivezérlés jelzőt. Nos a kivezérlésjelző az egyik végfok védelmi részéről kapja a 12V-ot,és ugyanerről a 12V-ról hajt még egy hangszínt is. Lehet-e ez a probléma amikor bekötöm a kivezérlésjelzőt a hang elkezd pattogni már negyed hangerőn? Szerintetek úgy jó lenne-e ha a másik oldali végfok védelméről venném a 12V-ot a kivezérlésjezőnek,a másik meg meghajtaná ugyanúgy az előfokot? |
Bejelentkezés
Hirdetés |