Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Internet elosztása több gépre
Ha egy routernek van is telepítő cd-je, azon a help és esetleg valami nélkülözhető segédprogram van, mivel nem kell hozzá telepítő. A modemből érkező UTP kábel megy a router WAN jelű aljzatába, a maradékba lehet dugni a gépeket. Első alkalommal be kell lépni a router menüjébe, a böngészőbe be kell írni a router IP címét, ez általában 192.168.0.1, vagy 192.168.1.1, na ezt kell megnézni a CD-n. Felhasználónév és jelszó után a kapcsolat típusát kell beállítani, sokféle lehet, a 2 fő az ADSL és a kábelnet.
Üdv Inhouse
Fel kellett mennem a router beállításainak oldalára amit már próbáltam korábban de eddig nem ment mert nem írt ki alapértelmezett átjárót. Ott leállítottam PPoE-re meg a többit mind2 gépen és már ment is
Köszönöm a választ, ezek szerint nem is volt bonyolult.
így utólag nem de tényleg sokat szenvedtünk vele és a link nélkül a beállításokat se hiszem hogy tudtam volnaxD köszy meg1x ^^
level one fsw-0508TX routert vettem.És nem tudom h hogyan kell hozzá férni az adminjáho hogy a felhasználo nevet meg a jelszot be tudja irni(csatlakozos a netem) valaki segicsen h holehet hozzá férni
Az internet szolgáltatást nem kábelen ha nem antennán keresztül kapom.( Dunaweb). A műhelyemben is szeretném használni ami a kb 20 méterre van a lakástól.Van rá lehetőség a két gépre elosztani a szolgáltatást?
Kihúzol 20 méter kábelt, vagy pedig teszel egy access pointot/routert a mostani cuccod mögé és azzal drót nélkül elosztod a műhely felé a netet. Én a kábelt javasolnám ekkora távolságra...
Ami kábel kijön a szolgáltató által adott rádiós eszközből, amit most a gépedbe dugsz, azt beledugod egy routerbe, a routerből egyik kábel a mostani gépedbe, egy másik kábel meg a műhelybe...
A routernél esetleg szükség lehet, a most használt géped hálózati kártyájának MAC-címének a klónozására... (ha esetleg próbáltad már és nem ment, lehet pont ezért) Vagy ha wifi-s routert veszel, és a műhelyes gépben van wifi, vagy egy wifi-kártyát/usb-t veszel hozzá, és akkor wifin csatlakozol...
Az új termékekhez szokott lenni egy leírás, amiben benne van, hogyan kell üzembe helyezni.
Van egy alap IP címe, ez változatos, 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1, 192.168.100.1, stb... ezt kell beírni a böngészőbe. Aztán ha bejön a bejelentkező képernyő, akkor vagy admin/admin, vagy üres/üres, vagy ehhez hasonló. Szóval olvasd el a leírást, ott lesz a válasz... Üdv Inhouse
level one fsw-0508TX a google alapján switch, amivel csak router után tudod osztani a netet. A switch önmagában nem alkalmas internet kapcsolatra.
Potyo,Abcdabcd köszönöm a válaszokat. Átgondolom melyiket válasszam.
Nem semmi, tényleg, akkor ez a vásárlás nem sikerült neki jól...
Ennyi pénzért már TpLink routert lehet kapni, ami switch is egyben... Üdv Inhouse
Sziasztok!
Kérdezni szeretném,hogy milyen megoldás lehetséges az én rendszeremben. A netem jelenleg a szomszédos házban lévő routerböl jön vezetéken, ami kb.50 méter,és szeretnék még egy gépet használni,de viszont még egy vezetéket nem akarnék húzni. Előre is köszönöm a választ.
A legegyszerűbb, ha te is vásárolsz egy routert, Esetleg WIFI -st, bedugod a kábelt a WAN portjába, és kész. Akár vezetéken, akár vezeték nélkül csatlakoztathatod a többi gépet, esetleg hálózati erőforrást, nyomtatót, stb. Nem olyan drága, és egyszerű. A másik megoldás az lehetne, hogy a fogadó gépbe még egy hálózati kártya, és az mehetne a másik gépbe. Ez sem olcsóbb sokkal, de vannak hátrányai, a fogadó gépnek mindíg mennie kell, és a hálózati hidat is konfigurálni kell.
Mivel azt írod, hogy routerból jön, csak egy kérdésem van, fix ip-t használsz, vagy dhcp-n kiosztottat.
Mert ha dhcp-n kiosztottat, akkor lehet egy jobb, olcsóbb megoldás is, mégpedig egy sima switch, ami tovább osztja a netet! Ez olcsóbb emgoldás, mint egy router. Ha fix ip-t kapsz, akkor marad a router.
Utána néztem és,ha minden igaz akkor fix.
Köszi neked is a segítséget!
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy ,hogy lehetne megosztanom az inernetet, ha van 2 gépem egy 20m-es telefonkábelem 1 modemem és 1 routerem?
akár hogy probáltam a két Xp-s gép között megosztani nem sikerült
Szia!
Mi a routered típusa? LAN-kábellel kötötted a számítógépeket a routerhez?
a Routerem tipusa TP-LINK TL-WR340GD
ugy probálkoztam hogy a telefon kábelt ami két végén géphez vagy modemhez,routerhez köthető azt bedugtam a routerbe és az én gépembe (a másik apukámé az amin van modem és router ) és sehogy se sikerült nekem se apukámnak se megcsinálni Xp-hálozati kapcsolatokkal is probáltuk mindent felraktunk a két gépre ami nem sikerült azt kitöröltük de nem bírtunk a feladattal. KÉRLEK SEGÍTSETEK!
Azt nem telefonkábelnek hívják, de hasonló a csatlakozója. A neve: hálózati kábel.
Olvasni való a témában: Otthoni hálózat és internet megosztás
Kedves Köbzoli
Úgy van csinálva ahogy mondtad de amikor megcsináltuk ugy mintha azon a gépen lenne modem, és aztán el akartam indítani az internetet de nem sikerült
Na most a hálózatra való kapcsolódást a router fogja végezni és nem a számítógép! Tehát a routernek meg kell adni a felhasználói nevet és a jelszót, ha ADSL-kapcsolatod van.
és mind a két gépen meg kell csinálni vagy csak az egyiken az inernet ily módú kapcsolodását?
beállítom azt a képet modemes indításra amin van a modem és jó a felhasználónév is meg a jelszó is de nem működik
A modemet nem kell konfigurálni, hanem a routerben kell beállítani a kapcsolatot (felhasználó, jelszó>PPoE menüben). DHCP-re kell állítani az IP-kiosztást és készen is van. A két gépen szintén nem kell állítani semmit sem, ha automatán van az IP-kezelés, tehát nem szabad (nem kell) fix IP-címet adni a gépeknek sem a Windows-on belül, sem a routerben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |