Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Internet elosztása több gépre
Lapozás: OK   2 / 4
(#) Inhouse válasza Gina hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Ha egy routernek van is telepítő cd-je, azon a help és esetleg valami nélkülözhető segédprogram van, mivel nem kell hozzá telepítő. A modemből érkező UTP kábel megy a router WAN jelű aljzatába, a maradékba lehet dugni a gépeket. Első alkalommal be kell lépni a router menüjébe, a böngészőbe be kell írni a router IP címét, ez általában 192.168.0.1, vagy 192.168.1.1, na ezt kell megnézni a CD-n. Felhasználónév és jelszó után a kapcsolat típusát kell beállítani, sokféle lehet, a 2 fő az ADSL és a kábelnet.

Üdv
Inhouse
(#) Gina hozzászólása Okt 14, 2010 /

Meglett *.* Már vagy 2 hónapja szenvedtünk vele örök hála.
(#) kadarist válasza Gina hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Pontosan mit állítottál be?
(#) Gina válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Fel kellett mennem a router beállításainak oldalára amit már próbáltam korábban de eddig nem ment mert nem írt ki alapértelmezett átjárót. Ott leállítottam PPoE-re meg a többit mind2 gépen és már ment is

Köszönöm a választ, ezek szerint nem is volt bonyolult.
(#) Gina válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

így utólag nem de tényleg sokat szenvedtünk vele és a link nélkül a beállításokat se hiszem hogy tudtam volnaxD köszy meg1x ^^

Szívesen!
(#) nova91 hozzászólása Szept 24, 2011 1 /

level one fsw-0508TX routert vettem.És nem tudom h hogyan kell hozzá férni az adminjáho hogy a felhasználo nevet meg a jelszot be tudja irni(csatlakozos a netem) valaki segicsen h holehet hozzá férni
(#) nagy hoho hozzászólása Szept 24, 2011 /

Az internet szolgáltatást nem kábelen ha nem antennán keresztül kapom.( Dunaweb). A műhelyemben is szeretném használni ami a kb 20 méterre van a lakástól.Van rá lehetőség a két gépre elosztani a szolgáltatást?
(#) potyo válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Kihúzol 20 méter kábelt, vagy pedig teszel egy access pointot/routert a mostani cuccod mögé és azzal drót nélkül elosztod a műhely felé a netet. Én a kábelt javasolnám ekkora távolságra...
(#) abcdabcd válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Ami kábel kijön a szolgáltató által adott rádiós eszközből, amit most a gépedbe dugsz, azt beledugod egy routerbe, a routerből egyik kábel a mostani gépedbe, egy másik kábel meg a műhelybe...
A routernél esetleg szükség lehet, a most használt géped hálózati kártyájának MAC-címének a klónozására... (ha esetleg próbáltad már és nem ment, lehet pont ezért)

Vagy ha wifi-s routert veszel, és a műhelyes gépben van wifi, vagy egy wifi-kártyát/usb-t veszel hozzá, és akkor wifin csatlakozol...
(#) Inhouse válasza nova91 hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Az új termékekhez szokott lenni egy leírás, amiben benne van, hogyan kell üzembe helyezni.
Van egy alap IP címe, ez változatos, 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1, 192.168.100.1, stb... ezt kell beírni a böngészőbe.
Aztán ha bejön a bejelentkező képernyő, akkor vagy admin/admin, vagy üres/üres, vagy ehhez hasonló.
Szóval olvasd el a leírást, ott lesz a válasz...

Üdv
Inhouse
(#) bbarna válasza nova91 hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

level one fsw-0508TX a google alapján switch, amivel csak router után tudod osztani a netet. A switch önmagában nem alkalmas internet kapcsolatra.
(#) nagy hoho válasza potyo hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Potyo,Abcdabcd köszönöm a válaszokat. Átgondolom melyiket válasszam.
(#) Inhouse válasza bbarna hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Nem semmi, tényleg, akkor ez a vásárlás nem sikerült neki jól...
Ennyi pénzért már TpLink routert lehet kapni, ami switch is egyben...

Üdv
Inhouse
(#) tzsolti35 hozzászólása Nov 12, 2011 /

Sziasztok!
Kérdezni szeretném,hogy milyen megoldás lehetséges az én rendszeremben. A netem jelenleg a szomszédos házban lévő routerböl jön vezetéken, ami kb.50 méter,és szeretnék még egy gépet használni,de viszont még egy vezetéket nem akarnék húzni.

Előre is köszönöm a választ.
(#) pucuka válasza tzsolti35 hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

A legegyszerűbb, ha te is vásárolsz egy routert, Esetleg WIFI -st, bedugod a kábelt a WAN portjába, és kész. Akár vezetéken, akár vezeték nélkül csatlakoztathatod a többi gépet, esetleg hálózati erőforrást, nyomtatót, stb. Nem olyan drága, és egyszerű. A másik megoldás az lehetne, hogy a fogadó gépbe még egy hálózati kártya, és az mehetne a másik gépbe. Ez sem olcsóbb sokkal, de vannak hátrányai, a fogadó gépnek mindíg mennie kell, és a hálózati hidat is konfigurálni kell.
(#) tzsolti35 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Köszi a választ,sokat segítettél!!
(#) sirály12 válasza tzsolti35 hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Mivel azt írod, hogy routerból jön, csak egy kérdésem van, fix ip-t használsz, vagy dhcp-n kiosztottat.

Mert ha dhcp-n kiosztottat, akkor lehet egy jobb, olcsóbb megoldás is, mégpedig egy sima switch, ami tovább osztja a netet! Ez olcsóbb emgoldás, mint egy router.

Ha fix ip-t kapsz, akkor marad a router.
(#) tzsolti35 hozzászólása Nov 12, 2011 /

Utána néztem és,ha minden igaz akkor fix.

Köszi neked is a segítséget!
(#) tomekom hozzászólása Feb 17, 2012 /

Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy ,hogy lehetne megosztanom az inernetet, ha van 2 gépem egy 20m-es telefonkábelem 1 modemem és 1 routerem?

akár hogy probáltam a két Xp-s gép között megosztani nem sikerült
(#) kadarist válasza tomekom hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Szia!
Mi a routered típusa? LAN-kábellel kötötted a számítógépeket a routerhez?

a Routerem tipusa TP-LINK TL-WR340GD

ugy probálkoztam hogy a telefon kábelt ami két végén géphez vagy modemhez,routerhez köthető azt bedugtam a routerbe és az én gépembe (a másik apukámé az amin van modem és router ) és sehogy se sikerült nekem se apukámnak se megcsinálni Xp-hálozati kapcsolatokkal is probáltuk mindent felraktunk a két gépre ami nem sikerült azt kitöröltük de nem bírtunk a feladattal. KÉRLEK SEGÍTSETEK!

Azt nem telefonkábelnek hívják, de hasonló a csatlakozója. A neve: hálózati kábel.
Olvasni való a témában: Otthoni hálózat és internet megosztás

Kedves Köbzoli

Úgy van csinálva ahogy mondtad de amikor megcsináltuk ugy mintha azon a gépen lenne modem, és aztán el akartam indítani az internetet de nem sikerült

Na most a hálózatra való kapcsolódást a router fogja végezni és nem a számítógép! Tehát a routernek meg kell adni a felhasználói nevet és a jelszót, ha ADSL-kapcsolatod van.

és mind a két gépen meg kell csinálni vagy csak az egyiken az inernet ily módú kapcsolodását?

beállítom azt a képet modemes indításra amin van a modem és jó a felhasználónév is meg a jelszó is de nem működik
(#) kadarist válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

A modemet nem kell konfigurálni, hanem a routerben kell beállítani a kapcsolatot (felhasználó, jelszó>PPoE menüben). DHCP-re kell állítani az IP-kiosztást és készen is van. A két gépen szintén nem kell állítani semmit sem, ha automatán van az IP-kezelés, tehát nem szabad (nem kell) fix IP-címet adni a gépeknek sem a Windows-on belül, sem a routerben.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Ez switch, ami router utáni osztásra jó, például kisebb irodai vagy otthoni hálózat esetén
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem