Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1251 / 2208
(#) bakos13gab válasza marone hozzászólására (») Szept 22, 2011
Úgy igazából ennek az értékét ki lehet valami képlettel számolni, amit fejből nem tudok leírni. Én a 6AS7-esben egyszerűen beraktam 680µF-ot és nincs gond a mélyekkel. Ez még bőven az a feszültségi szint, ahol nem drágák az ilyen elkók.
(#) lac- hozzászólása Szept 22, 2011
Üdv, mindenki! Lenne egy nagy problémám, a segítségeteket szeretném kérni.... Kész lett már egy ideje a PL508 EF80 SE-m eddig tökéletesen működött a szoba közepén egy farostlemez lapon. Viszont most elhatároztam, hogy bedobozolom. Meg is van a doboz, egész szépen alakul a dolog, most már csak be kéne kötni a trafókat, és kész is lenne. De a hálótrafó (a fedlapra csavarozva) eszméletlenül melegszik... nemtudom, hogy miért... üresjárásban, semmilyen terhelést nem kap és melegszik, olyan mértékben, hogy nem lehet hozzáérni... ez mitől lehet, mert a trafót a berakásnál meg semminél nem érte olyan atrocitás, amitől esetleg menetzárlatos lenne vagy valami. És az alapból 260V os kimenete most csak 230V ot ad... Ha valakinek van valami tippje, akkor írjon légyszi. Köszönöm!
(#) Pioneer válasza lac- hozzászólására (») Szept 22, 2011
Esetleg a fűtés leágazások nincsenek zárlatban? Vagyis nem érnek össze?
(#) Action2K válasza lac- hozzászólására (») Szept 22, 2011
A trafót mivel rögzítetted? Nincs valamilyen fém pánttal áthurkolva, vagy ilyesmi?
(#) marone válasza bakos13gab hozzászólására (») Szept 22, 2011
Igazából csak a jelútba rakott elko ami miatt kérdem.
Mert ugye azzal ijesztgetik az embert, hogy ilyet nem szabad.
(#) bakos13gab válasza marone hozzászólására (») Szept 22, 2011
Hát azt itt nem tudod szerintem elspórolni, csak trafóval.
(#) tank_boy válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 22, 2011
Am. a két csatorna fogalmán 1 csöves clean t szeretnék mondjuk gain treble Mid Bass vol potméterekkel, 1 csöves distortion-t szintén hangszin szabályzással volume potival és masterrel amivel mindkét hangerőt állítom.
Van jelenleg 1 db 6L6GC csövem, és talán tudnék találni még párat, nem fontos h hány előfok csővel lenne, csak jól szoljon és h a distortion állat legyen jó a 10Wattos is előre is köszönöm, és bocsánat h nem a gitárerősítő topikba irtam , csak gondoltam h a csöves dolgokat itt tudnám jobban megtalálni, am. a netet is nézegetten de nem találtam ilyet amilyet én szeretnék...
(#) klemo86 válasza tank_boy hozzászólására (») Szept 22, 2011
A helyedben a hülye írásmódod miatt kérnék bocsánatot
Mi lenne, ha külön-külön keresnéd? Szerintem hangszínből is sokat találnál, torzítóból is, meg végfokból is… Szerintem a diódás torzítóval is próbálkozhatsz, persze dióda is van csőben, csak félvezetősben az is egy más világ, ezért gondoltam rá, hogy megpróbálhatnád. Vagy kereshetnél egy olyan fejet (kapcsolási rajzát), ami jól bevált.
(#) gkari válasza tank_boy hozzászólására (») Szept 22, 2011
Aki semmit sem tud angolul, az nem biztos, hogy mindezt megérti, az "am."-t én sem értem.
(#) tank_boy hozzászólása Szept 23, 2011
köszi a tanácsot!
(#) lac- válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 23, 2011
Üdv, írtam, hogy nincs bekötve a trafó, telejsen terheletlen, a levegőbe lógnak a kivezetései, az lehet, amit Action2k írt, mert egy fém pánttal van rögzítve belülről, szerintem az lesz a gond. De azért köszi a választ!
(#) lac- válasza Action2K hozzászólására (») Szept 23, 2011
Üdv, köszi a tippet, szerintem ez lesz a probléma, azt fogom csinálni, hogy leszedem a lapról, és kipróbálom úgy, mert úgy még működött, ha úgy megy a dolog, akkor máshogy fogom rögzíteni... Köszi mégegyszer!
(#) lac- válasza Pioneer hozzászólására (») Szept 23, 2011
Köszi a választ, de többször is megnéztem, azokkal nincs gond.
(#) DenaturáltSas hozzászólása Szept 23, 2011
sziasztok!
van olyan csöves előfok, melyhez nem kell több száz volt tápfesz? egyedül az rettent egy kicsit vissza
(#) CIROKL válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Szept 23, 2011
Az attól függ mire szeretnéd , ha beéred csak a csöves fogalommal akkor egy katódkövető az már eléggé alacsony tápfeszültségről elmegy mondjuk ECC88 -al .
(#) DenaturáltSas válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 23, 2011
nem tudom, az mit takar. beleszól a hangba?
(#) CIROKL válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Szept 23, 2011
Sajnos ha nem tudod mire szeretnél csöves előfokot akkor így nehéz lesz segíteni .
A hangképbe minden bele tud szólni !
(#) DenaturáltSas válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 23, 2011
quad elé akarok előfokot, de amit eddig láttam, mindnek 200V tápfesz kellett, ez nem túl szimpi
(#) DenaturáltSas válasza (») Szept 23, 2011
Bocs, megfeledkeztem róla
(#) gkari válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Szept 23, 2011
Nem kell attól annyira félni, 200v-os táphoz mindent piti áron meg lehet szerezni(pl.régi csöves rádióból), nagyobb(és olcsóbb!) a csőválaszték is-a biztonság némi figyelemmel meg megoldható.
(#) marone válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 24, 2011
Ezeket mind te építetted ?
Szép !

Más:
Egy csöves push-pull erősítőből kb. 3x akkora teljesítmény vehető ki mint egy SE- ből, nem ?
(#) CIROKL válasza marone hozzászólására (») Szept 24, 2011
Ezeket is
2x3x vagy akár többször is nagyobb a kimenő teljesítmény.
(#) marone hozzászólása Szept 24, 2011
Helló !
Van 6c3p és 6zs2p-ev csövem, és nem találok semmi infót a lábkiosztásukról.
Valaki nem tudna linkelni egy oldalt ahol fenn van róluk valami adat ?
Kösz !
(#) Imi65 válasza marone hozzászólására (») Szept 24, 2011
Doksim van.
(#) klemo86 válasza marone hozzászólására (») Szept 24, 2011
(#) marone hozzászólása Szept 25, 2011
Kösz , mindkettőtöknek ! Ez a ciril írásmód kicsit megzavart.
(#) Imi65 válasza marone hozzászólására (») Szept 25, 2011
Valamennyit meg kell belőle tanulni, mert a mai világ telis-tele van Szovjet/Orosz csövekkel.
(#) klemo86 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 25, 2011
Vagy csak tálcára tenni a karaktertáblát
(#) Imi65 válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 25, 2011
Mint nálam!

karakt.JPG

Következő: »»   1251 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem