Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Bizony. Egy film aminek van mondanivalója ritkaság, főként hogy usákok csinyálták. :yes:
Miért sűrű az a napi 16? Egyébként van aki megközelíti?
Jó estét barátaim !
Most kaptam erőt az angol tanulás közben, hogy leírjam, hogy hol jártam tegnap ! Szabadkán volt a Noć , azaz a Csillagászok éjszakája nevű rendezvény. Hát rettentő érdekes volt. Volt sok kémiai kísérlet, ott volt a National Instruments robotokkal , panelokkal, akkor valami módon a Microchip-is ott lehetett, hiszen PIC-es fejlesztőpanelek voltak, szabadkai srácok a műszaki suliból elektronikai cuccokkal. Volt egy olyan is, hogy szobabiciklikre (2db-ra) rá volt rakva elektronika + a számítógép és versenyezni lehetett ki tekeri le előbb a 100-500-1000m-t(én nyertem ), volt 5 fúrógép által hajtott autó, házi készítésű gokart, egy csomó Tesla tekercs, Tesla bácsis kísérletek... És még sorolhatnám. Az est fénypontja (számomra) az előadás volt, amit az egyik földim tartott, Kiss László csillagász, Földönkívüli földek címmel. Érdekes , 1 óra hosszas előadás volt, amit már egyszer februárban a Minden Tudás Egyetemén előadott. Ezután züllöttünk a városban, majd hazaértem fél tizenkettőkor. Csicsikálni készültem, és pont pont pont. :- )
Azt elhiszem. Kár , hogy én is késéssel értem oda..
Mekkora hazugságokat mondtak az antiformatervezett, borzalmas mechanikát, még borzalmasabb elektronikával párosító kazettás jószágról.
Nyugat-Európában (és máshol) akkortájt milyen eszközök voltak? Mert nem akarom elhinni hogy a világon 30 éve ilyen robosztus cuccok voltak.
Csak 30 év telt el, és ami akkor egy táskába fért el, az ma egy gyufásdobozban. És 100x annyit tud, meg 1000x jobban néz ki (mai szemmel).
Az MK27 kifejezetten robosztusnak készült, ütés, por, sőt nedvességállónak. Az tény, hogy nem sok volt ilyen a világban. De nem is ment tönkre, ha némi eső érte.
Nekem volt ez a rémcsúnya szerkezet. A poti az recsegett, ropogott, nyafizott is rendesen, és a müa. mechanikahaha szerette zabálni a szalagot, mondjuk a hangtengely "csapágyazás", és a repedezni, hordósodni szerető gumigörgő erre csak rásegített.
Nekem is volt, az csak a nagyfrekit nem bírta. De legalább el voltunk látva javítanivalóval. Egy ("üveg") fej, meg egy nyomógörgő csere és ment minden tovább. Persze senki nem mondta, hogy a zsiguli kalaptartóján kell hordozni nyaraláskor.
Na ez mindjárt jobabn néz ki.
simpi: csak annyit mondok hogy tervezett elavulás...
Ingyen kaptam néhány leharcolt laptop fedelet gyakorláshoz. Itt az első 100%-os szabadkézi festményem. Kb. 20 perc alatt kész lett. Az alapozás, csiszolás és lakkozás, még 3 órát vett igénybe. Bővebben: Link
Szép, csak kár, hogy belement az a sok piszok...
Az csak a ráhullott por. Sajnos nincs mézes kendőm, hogy áttöröljem a fényképezés előtt. Mondjuk, még a polírozás hátra van, majd azután csillogó lesz.
Mézes kendőőő! Becsikarodok mik vannak. Én a sonkás bundáskenyérnél megálltam.
Jogos, egybe írandó... Bővebben: Link
9000ft egy kendő az adagaulójával? :eek2:
Atya gatya! Há mit olyan nehéz a mézen adagolni, egy kendőre? Vagy én nem értem?
Nekem tetszik, de a függönyön azok a kis állatkák is nagyon aranyosak !
"Egy család új hűtőszekrényt vett. A régit kitették a ház elé, és ráírták: "Akinek kell, ingyen elviheti."A kiselejtezett hűtő még három nap múlva is ott állt, senki rá sem nézett. A férj ekkor gondolt egyet, és kicserélte rajta a feliratot:"Eladó 20.000 forintért." Még aznap éjjel ellopták. "
Sziasztok!
Megtaláltam a 2011/12-es Apple Macintosh (Tornádó) Laptopot!!!
Na, már megint megkaptam, hogy milyen stílusban állok(unk) hozzá.
Ebben a pillanatban viharzott ki egy vevő felháborodva a boltból, hogy "Ha ilyen stílusban állnak hozzá a dolgokhoz..." A röpke Karinthy 1 percesekbe is beillő történet: A helyszín, egy biztonságtechnikai, betörés, tűz, kamerarendszerekkel is foglalkozó bolt. A vevő belép a boltba, köszön, az eladó viszont köszön. Majd a vevő elkezdi mondani, hogy miért is jött. - Nekem egy olyan kis mozgásérzékelős hangjelzős kis elemes kéne, amit ha leteszek valahova jelez, jön valaki. Az eladó sajnálkozó tekintettel mondja: - Mi ilyen bóvli dolgokkal nem foglalkozunk. Erre a vevő felháborodottan: - Mi az hogy bóvli, ha nekem ez kell. Erre a z eladó próbálja magyarázni, hogy: - Mi csak a MABISZ által... Eközben a vevő sarkon fordul, s kiviharzik a boltból, miközben lenéző hangon mondja: - Ha ilyen stílusban állnak hozzá a dolgokhoz... És eltűnt az utcán.
Milyen készületlenek ezek a mai boltosok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |