Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   88 / 123
(#) mex válasza Georgee hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Az a gond, hogy üzemközbeni ellenállásmérésre lenne szülség,mert a hideg izzószálnak lényegesen kisebb az ellenállása. Ráadásul az átfolyó áram sem lineáris, hanem a kondi exponenciális görbéjéhez igazodik. Az izzószál a hőtehetetlenségénél fogva persze kiátlagolja-végeredményben a villanások gyakoriságának függvényében változik a lámpa fényereje is, de mindenképp alulfűtött állapotban van, és így az élettartama is sokszorosa lehet a normál felhasználásához képest.
(#) Georgee válasza mex hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Utólag rájöttem, anno amikor én építettem ha jól emlékszek olyan 80ohm körül mértem és igy került bele a 100ohm-os ellenállás.
(#) levaitamas válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Ezzel csak egyetérteni tudok! :yes:
(#) Plague hozzászólása Szept 26, 2011 /

Helló. Szeretnék csinálni egy 500W-os strobit. van valakinek hozzá kapcsolási rajza,vagy nyák terve?
(#) Tök Ödön válasza Plague hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

már egyszer kiraktam. lapozz vissza vagy ötöt.
(#) Tök Ödön válasza Tök Ödön hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

bocs. hetet.
(#) dB_Thunder válasza mex hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Igazad van! De szerencsére nem szükséges atomóra pontosan meghatározni az izzó ellenállását, Ugye az üzemi ellenállását tudjuk a P=U2/R képlet alapján, a 40 wattosnak 1322 ohm. A hideg ellenállását pedig tudjuk mérni könnyedén, szerintem e kettő átlaga az elfogadható érték.
(#) dB_Thunder válasza Plague hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

A kérdés az, hogy neked van e hozzá csöved ??
Vagy tudsz szerezni legalább akkora teljesítményűt..
engem is érdekelne olyan cső ami nem ilyen kicsi U alakú, de nem is az a 40centis 1,5 kW-os
(#) Plague válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Szét nézek Debrecenben,hogy lehet-e kapni. De,ha jól emlékszem akkor az olyan izzó alakú.
(#) Plague hozzászólása Szept 27, 2011 /

A strobim villanás gyorsaságát szeretném csökkenteni.
Az csak annyi,hogy a potméter előtti ellenállásokat nagyobbra cserélem?
(#) mex válasza Plague hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Igen.
(#) Plague válasza mex hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Kicseréltem de a glimmem megint csak folyamatosan világit. Gondolom a tirisztor ment tönkre. De azt is kicseréltem és azzal sem jó.

Mekkora értéket mekkorára cseréltél? Ha visszarakod az eredetit működik? Milyen tirisztor van most benne?

3db 43K-st cseréltem 3db 1M-ohmosra vissza cseréltem 43k-ra,de nem működik.A tirisztor az TIC-126-os.
Ez a strobi már sirba visz engem annyi gond van vele.

Érzékenyebb típus kellene. Nincs véletlenűl TIC106 a fiókban?

Nincs. . Az a baj,hogy még pénzem sincs,hogy vegyek. Most cseréltem ki egy másik TIC-126-osra és az sem jó. Szerintem az lehetetlen,hogy mind a kettő rossz.

Most néztem meg jobban. Mikor be dugom a hálózatba akkor a glimm folyamatosan világit,de mikor ki húzom akkor egy pár másodperc múlva ahogy csökken a kondi ereje a glimm elkezd vibrálni. Lehet,hogy csak a trafó a bűnös?

Mérj rá a trafóra, de én a helyedben már régen tekertem volna egyet...

A glimm folyamatos világításának több oka is lehet.
1:tönkrement a tirisztor (valószínűtlen).
2:Szakadt a gyújtótrafó primer tekercse, vagy a hozzávezető fólia, vezeték.
3: A tirisztor gate-katód lábaira csatlakozó kondenzátor zárlatos, vagy az ugyanoda kapcsolódó ellenállás értékcsökkent-zárlatos, (valószínűtlen).
(#) Georgee válasza mex hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Esetleg ha a kondit feltölti kihúzza a hálózatból, és piezoval (öngyújtó) rákattint egyet a csőre? Valakitől hallottam, hogy igy tesztelte. Nem tudom mennyire igaz a dolog

Csak tudtam egy kis pénzt szerezni. Vettem 2db MCR100-8 tirisztort,2dbTIC-106-ost.2db 100Ohm/9W-os ellenállást és 1db 100ohm/50W-os ellenállást. Először be tettem aZ MCR100-8-as tirisztort és azzal még a glimm be se izzott. Utána meg be raktam a TIC 106-ost és azzal meg működik. Úgyhogy a tirisztorom volt a rossz. A TIC 126-os.
(#) r4pt0r hozzászólása Szept 27, 2011 /

Bika strobihoz létezik Gerber fájl valahol? Mert nem nagyon tudnak mit kezdeni a doc fájlal.
(#) NeXTeL hozzászólása Szept 28, 2011 /

Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy egyszerűen pár alkatrészből át lehetne e alakítani egy gyári strobot hangvezérelté?
google ben már néztem de semmire nem jutottam...lehet hogy rosszul csináltam valamit
(#) djszega hozzászólása Szept 29, 2011 /

Üdv.Szeretnék építeni egy analóg vezérlőt Stroboszkóp vezérlésére!(0-10V)

Szükséges funkciók: Gombnyomásra felvillanás,fix sebességre villogás,valamint zene ütemére villogás! Találtam egy rajzot,amit tina-val megépítettem,de sajnos nem volt a progiban olyan 555 időrelé(ha jól tudom),mint a kapcsoláson,és nem működött...

Ezek a szerkezetek azt hiszem 0-10V kimenő jellel dolgoznak,és négyszögjeleket bocsátanak ki,amik felfutó éleire elvillan a stroboszkóp!
Amennyiben bárki épített már ilyet,vagy van gyári tervrazja mondjuk dodytronic vezérlőről,azt szivesen venném!

A talált rajzot mellékelem,valaki ránézhetne okosabb,hogy működhet-e! Köszönöm!
(#) epyn válasza djszega hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Astro kocka strobi visszavezetett kapcsolása,benne az automata ütemadóval,a képen pedig a hangra jelet adó kapcsolás.
Kézi Flasht pedig pl egy mikro nyomógomb segitségével tudsz csinálni.
A funkciókat többállású kapcsolóval lehetne kiválasztani.
A dody vezérlő rajza pedig tudtommal jogvédett,nem hinném,hogy bárki is rendelkezik vele.

p62-f5.gif

(#) djszega válasza epyn hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Köszönöm a rajzot,nekilátok majd az építésnek...
(#) Szabi1 hozzászólása Szept 29, 2011 /

Hello!
Ezt megéri megvenni?
(#) djszega válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Üdv.házibuli stroboszkóp,zaj-ban is meg lehet kapni,sőt majd minden diszkótechnikai cégnél,a legalapabb darab!
Ha neked elég, akkor megéri! De akkor inkább egy használt 500W os djborzé-ről!
(#) Szabi1 válasza djszega hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Inkabb csinalok egy ledest
Ezt az egyik havertől kaptam.
De tip 142-es tranyó jó a ledeket kapcsolgatni? Elvileg NPN kell.Tobb mint 100 db feher ledet fogok alkalmazni.
Következő: »»   88 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem