Fórum témák
» Több friss téma |
Az a gond, hogy üzemközbeni ellenállásmérésre lenne szülség,mert a hideg izzószálnak lényegesen kisebb az ellenállása. Ráadásul az átfolyó áram sem lineáris, hanem a kondi exponenciális görbéjéhez igazodik. Az izzószál a hőtehetetlenségénél fogva persze kiátlagolja-végeredményben a villanások gyakoriságának függvényében változik a lámpa fényereje is, de mindenképp alulfűtött állapotban van, és így az élettartama is sokszorosa lehet a normál felhasználásához képest.
Utólag rájöttem, anno amikor én építettem ha jól emlékszek olyan 80ohm körül mértem és igy került bele a 100ohm-os ellenállás.
Ezzel csak egyetérteni tudok! :yes:
Helló. Szeretnék csinálni egy 500W-os strobit. van valakinek hozzá kapcsolási rajza,vagy nyák terve?
már egyszer kiraktam. lapozz vissza vagy ötöt.
Igazad van! De szerencsére nem szükséges atomóra pontosan meghatározni az izzó ellenállását, Ugye az üzemi ellenállását tudjuk a P=U2/R képlet alapján, a 40 wattosnak 1322 ohm. A hideg ellenállását pedig tudjuk mérni könnyedén, szerintem e kettő átlaga az elfogadható érték.
A kérdés az, hogy neked van e hozzá csöved ??
Vagy tudsz szerezni legalább akkora teljesítményűt.. engem is érdekelne olyan cső ami nem ilyen kicsi U alakú, de nem is az a 40centis 1,5 kW-os
Szét nézek Debrecenben,hogy lehet-e kapni. De,ha jól emlékszem akkor az olyan izzó alakú.
http://www.flashelectronic.hu/index.php?do=show&select=webshop&acti...d=2385
Ilyenre gondoltam.
A strobim villanás gyorsaságát szeretném csökkenteni.
Az csak annyi,hogy a potméter előtti ellenállásokat nagyobbra cserélem?
Kicseréltem de a glimmem megint csak folyamatosan világit. Gondolom a tirisztor ment tönkre. De azt is kicseréltem és azzal sem jó.
Mekkora értéket mekkorára cseréltél? Ha visszarakod az eredetit működik? Milyen tirisztor van most benne?
3db 43K-st cseréltem 3db 1M-ohmosra vissza cseréltem 43k-ra,de nem működik.A tirisztor az TIC-126-os.
Ez a strobi már sirba visz engem annyi gond van vele.
Érzékenyebb típus kellene. Nincs véletlenűl TIC106 a fiókban?
Nincs. . Az a baj,hogy még pénzem sincs,hogy vegyek. Most cseréltem ki egy másik TIC-126-osra és az sem jó. Szerintem az lehetetlen,hogy mind a kettő rossz.
Most néztem meg jobban. Mikor be dugom a hálózatba akkor a glimm folyamatosan világit,de mikor ki húzom akkor egy pár másodperc múlva ahogy csökken a kondi ereje a glimm elkezd vibrálni. Lehet,hogy csak a trafó a bűnös?
Mérj rá a trafóra, de én a helyedben már régen tekertem volna egyet...
A glimm folyamatos világításának több oka is lehet.
1:tönkrement a tirisztor (valószínűtlen). 2:Szakadt a gyújtótrafó primer tekercse, vagy a hozzávezető fólia, vezeték. 3: A tirisztor gate-katód lábaira csatlakozó kondenzátor zárlatos, vagy az ugyanoda kapcsolódó ellenállás értékcsökkent-zárlatos, (valószínűtlen).
Esetleg ha a kondit feltölti kihúzza a hálózatból, és piezoval (öngyújtó) rákattint egyet a csőre? Valakitől hallottam, hogy igy tesztelte. Nem tudom mennyire igaz a dolog
Csak tudtam egy kis pénzt szerezni. Vettem 2db MCR100-8 tirisztort,2dbTIC-106-ost.2db 100Ohm/9W-os ellenállást és 1db 100ohm/50W-os ellenállást. Először be tettem aZ MCR100-8-as tirisztort és azzal még a glimm be se izzott. Utána meg be raktam a TIC 106-ost és azzal meg működik. Úgyhogy a tirisztorom volt a rossz. A TIC 126-os.
Bika strobihoz létezik Gerber fájl valahol? Mert nem nagyon tudnak mit kezdeni a doc fájlal.
Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy egyszerűen pár alkatrészből át lehetne e alakítani egy gyári strobot hangvezérelté? google ben már néztem de semmire nem jutottam...lehet hogy rosszul csináltam valamit
Üdv.Szeretnék építeni egy analóg vezérlőt Stroboszkóp vezérlésére!(0-10V)
Szükséges funkciók: Gombnyomásra felvillanás,fix sebességre villogás,valamint zene ütemére villogás! Találtam egy rajzot,amit tina-val megépítettem,de sajnos nem volt a progiban olyan 555 időrelé(ha jól tudom),mint a kapcsoláson,és nem működött... Ezek a szerkezetek azt hiszem 0-10V kimenő jellel dolgoznak,és négyszögjeleket bocsátanak ki,amik felfutó éleire elvillan a stroboszkóp! Amennyiben bárki épített már ilyet,vagy van gyári tervrazja mondjuk dodytronic vezérlőről,azt szivesen venném! A talált rajzot mellékelem,valaki ránézhetne okosabb,hogy működhet-e! Köszönöm!
Astro kocka strobi visszavezetett kapcsolása,benne az automata ütemadóval,a képen pedig a hangra jelet adó kapcsolás.
Kézi Flasht pedig pl egy mikro nyomógomb segitségével tudsz csinálni. A funkciókat többállású kapcsolóval lehetne kiválasztani. A dody vezérlő rajza pedig tudtommal jogvédett,nem hinném,hogy bárki is rendelkezik vele.
Köszönöm a rajzot,nekilátok majd az építésnek...
Üdv.házibuli stroboszkóp,zaj-ban is meg lehet kapni,sőt majd minden diszkótechnikai cégnél,a legalapabb darab!
Ha neked elég, akkor megéri! De akkor inkább egy használt 500W os djborzé-ről!
Inkabb csinalok egy ledest
Ezt az egyik havertől kaptam. De tip 142-es tranyó jó a ledeket kapcsolgatni? Elvileg NPN kell.Tobb mint 100 db feher ledet fogok alkalmazni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |