Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mágneses térerősség mérő - építés
Témaindító: Jack Spicer, idő: Szept 26, 2011
Témakörök:
Hi!
Mágneses térerősséget szeretnék mérni. Gondolom kellesz hozzá egy mágneses térerősség mérő is (nem tudom, h * szokták nevezni szaknyelven). A követelményeim ezek lennének: hordozható legyen, elemről muködjön, elég legyen csak a vezeték mellé tenni, ha lehet legyen hozzá nyák terv is. Aki tud az kérem segítsen ! A válaszokat előre is köszönöm !
Hy! Link
Válasszad ki közülük a legszimpatikusabbat, lehet megrajzolom hozzá a nyákot! ()
nekem ez így magas. Te melyiket ajánlanád ?
hi az angolul van jelentése szia, sziasztok.
a h meg a hogy rövidítése, a csillagot nem tudom miért rakta ki
jól van, majd legközelebb magyarul köszönök és nem használok rövidítéseket.
Szia, Jack Spicer! Először is ajánlom Neked a Magyar helyesírás szabályai című könyvet, amennyiben ez megvan, akkor kérdezz. Vannak ötleteim és megoldást is tudok a problémádra. Előre is köszönöm az ez irányú fáradozásaid. Még három kérdés: mennyire vagy lusta, elektromos képzettségű, és hány éves vagy? Üdv.: Yoe
Egyébként h. és a hi szavakat Én sem értem.
Nos akkor kezdem ellőről.
Sziasztok ! Szeretnék építeni egy mágneses térerősség mérőt (Szaknyelven nem tudom, hogy szokták nevezni). A követelményeim ezek lennének: - hordozható legyen, - elemről működjön, - elég legyen csak a vezeték mellé tenni, - ha lehet legyen hozzá nyák terv is. Lusta nem vagyok, elektromos képzettség az megvan, remélem, hogy így már megértjük egymást.
Tulajdonképpen mire is szeretnéd használni? Mi a konkrét problémád?
Például: arra, hogy megmérjem valamilyen berendezés, vagy vezeték mágneses térerejét. Vagy a magasfeszültségű vezeték alatt a mágneses térerőt.
Én azt ajánlom, hogy tanulj még egy kicsit, mélyedj el a mágneses (vagy elektromágneses?)mező mivoltában, akkor ki fog alakulni, hogy mit is akarsz mérni. (érzékenység? irány?) Ennek ismeretében könnyű lesz majd választanod.
A kapcsolások valamelyike indikációra tökéletes:
Tulajdonképpen a nagyságát akarom mérni. Az irányát egyenlőre még nem.
Továbbra is az a kérdésem - amire nem válaszoltál -, minek akarod megmérni?
Úgymond hobbi, már van frekvenciamérőm és kéne neki egy pár. Meg egy év múlva úgy is kellesz valami szerkezetet építeni a suliba, elektrotechnikára, és kíváncsi vagyok, hogy a berendezések körül milyen erős a mágneses erőtér.
Még tiszta szerencse, hogy nem űrrepülőgépet akarsz építeni egy év alatt. Meglehetősen nagy bátorságra utal, hogy egyből egy komoly műszert akarsz építeni a "követelményeidnek" megfelelően. Ezzel például max 1,6% pontosan mérhetsz +6, és - 6 gauss között (0,006 Tesla) között mágneses teret mind a három irányban (de ez csak a szenzor). Nem ismerem az árát, de biztos nem zsebpénz kategória, és még hozzá a feldolgozó kijelző áramkört ki fogja megtervezni? Nem valószínű, hogy van készen ilyen projekt, de ha van is, valószínűleg meglehetősen sok munka fekszik benne. És akkor felmerül még az is, hogy mit akarsz mérni, és hogyan a kész műszereddel. Nem ártana végig gondolni, és tisztázni.
Lehet jobban járnál valami "értelmesebb" dologgal. Pl.: Labortápegység vagy ilyesmi.
Üdv, mate_x
Lehet, de már van két tesla tekercsem, marx- kaszkádom, frekvenciamérőm, pic programozóm, 6 fordulatszámmérőm 2 utemű motorhoz. Csak akartam valami érdekeset is csinálni.
Én a http://www.chipcad.hu/ -nál vettem 3888 Ft-ért egy "HDPM Nyomás+mágneses érzékelő"-t.
Adatlapja itt található: http://www.hoperf.com/upload/sensor/HDPM01.pdf A működtetéséhez kell valamilyen pic. Én a föld mágneses terét akarom vele mérni, úgy tűnik az adatlapjából, hogy 1 fok pontosság elérhető vele. Csináld ezt. A pic-el egy "BB-102"próbapanelon is össze lehet kötni, csak a programon kell egy kicsit gondolkozni.
Sziasztok!
Engem érdekelne egy hasonló megoldású egyszerű kapcsolás, mint amit ez az úriember épített réges-rég. Hasonló dolgokra szeretném használni, mint ő az oldalon lévő videókban, pl. falban lévő vezetékek felderítése, Hi-Fi komponensek elektromos zajának megállapítása (miből mennyi jön) és érdemes e az egymástól való elszeparálással foglalkozni, stb. Nézzétek meg a videókat legyetek kedvesek, és ha valaki esetleg ismeri ezt a kapcsolást, vagy tud hasonlót, az írjon, akár privit is. Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |