Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC-s hőmérsékletmérés

Témaindító: Marko Ramiusz, idő: Okt 3, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Okt 3, 2006 /

Sziasztok! A következő kérdésem lenne hozzátok. Külső és/vagy szobahőmérsékletet szeretnék mérni és megjeleníteni a pc-n. Milyen eszközök és programok szükségesek ehhez, hogyan tudnám megvalósítani? Előre is köszönöm a válaszokat.
MR
(#) Balázs válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Okt 3, 2006 /

Ez szerintem kiindulásnak jó lesz:

[link=http://www.electronics-lab.com/projects/pc/013/index.html]http://www.electronics-lab.com/projects/pc/013/index.html[/link]

Így csak egy hőmérsékletet tudsz mérni. Ahhoz nincs egyszerű ötletem, hogy többet hogyan lehetne, de én PIC-cel oldanám meg.
(#) hhkfk válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Okt 4, 2006 / 4

HI!
neked a DS1624 fog kelleni !!!! soros portra megy, és egy porton 8 szenzor lehet!!!!!!!!!!!
(#) kezdő12 hozzászólása Szept 22, 2011 /

Sziasztok!
Egy családi üdülő temperáló fűtésének távellenőrzését szeretném megoldani. Elegendő lenne akár csak napi egyszeri hőmérséklet lekérdezés.
Ha valaki tud a probléma megoldására beszerezhető, vagy egyszerű megoldást, kérem segítsen!
kezdő12
(#) nedudgi válasza kezdő12 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Internet hozzáférés, vagy telefon van? Ha nincs, akkor legalább egy mobiltelefonhoz van elég térerő?
(#) kezdő12 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Igen mobil telefon működik, van elegendő térerő
kezdő12
(#) nedudgi válasza kezdő12 hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Ha csak arra vagy kiáncsi, hogy működik-e a fűtés, egy egyszerű bimetall kapcsoóval meg lehet oldani, hogy egy gyorshívógombos mobil felhívjon, ha 5 fok alá csökken a hőmérséklet. Esetleg egy mobilt bekapcsolhat, amit felhívva van válasz - megfelelő a hőmérséklet lekérdezésére alkalmas.
Ha pontosabb értékre kíváncsi, komolyabb megoldás lehet, ha egy mikrokontrollerből és valamilyen hőérzékelőből összeállít az ember egy ezerforintos kapcsolást, ami soros vonalon állandóan küdi az adatokat. Ilyent készen csak drágán lehet venni. Az értékeléshez egy modem és PC elég. Ez vezetékes telefonnal is megoldható.
Ha van internet kapcsolat, akkor egy olcsóbb Olimex webszerverrel megoldható a lekérdezés, esetleg email küldése riasztási esemény bekövetkezésekor.
Léteznek lakásriasztóhoz kapcsolható hőméséklet ellenőrző kiegésítések, de erről csak annyit tudok, hogy egy riasztószerelő ajánlotta 5 éve.
(#) kaqkk válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Egy nokia 3310 (kb 1000ft a vaterán) egy mechanikus szobatermosztát , és minden megvan amit szeretnél . A telóra ráprogramozod a számodat gyorshíváshoz majd a gombra két vékony vezetékkel rákötöd a termosztátot, és örülsz a "távfelügyeleti rendszernek" Bocsi kell mégegy relé is ami akkor kapcsol amikor a termosztát éppen megszakít és így a termosztát kapcsolójelét"invertálja"
(#) kezdő12 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Köszönöm a temperáló fűtés távellenőrzésre érkezett - nedugi, kaqkk- megoldásokat. A mobil-telefonos megoldást választottam, működik.
(#) vegzetur hozzászólása Nov 21, 2012 /

Sziasztok,

Nekem egy modellhez kellene 4 hőmérséklet folyamatos mérése, tárolása, pár éve láttam direkt ilyen célirányos vezérlőkártyát PC-be, erről esetleg tudna valaki infót, linket adni?

Köszönöm
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem