Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC-s hőmérsékletmérés
Témaindító: Marko Ramiusz, idő: Okt 3, 2006
Sziasztok! A következő kérdésem lenne hozzátok. Külső és/vagy szobahőmérsékletet szeretnék mérni és megjeleníteni a pc-n. Milyen eszközök és programok szükségesek ehhez, hogyan tudnám megvalósítani? Előre is köszönöm a válaszokat.
MR
Ez szerintem kiindulásnak jó lesz:
[link=http://www.electronics-lab.com/projects/pc/013/index.html]http://www.electronics-lab.com/projects/pc/013/index.html[/link] Így csak egy hőmérsékletet tudsz mérni. Ahhoz nincs egyszerű ötletem, hogy többet hogyan lehetne, de én PIC-cel oldanám meg.
HI!
neked a DS1624 fog kelleni !!!! soros portra megy, és egy porton 8 szenzor lehet!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Egy családi üdülő temperáló fűtésének távellenőrzését szeretném megoldani. Elegendő lenne akár csak napi egyszeri hőmérséklet lekérdezés. Ha valaki tud a probléma megoldására beszerezhető, vagy egyszerű megoldást, kérem segítsen! kezdő12
Internet hozzáférés, vagy telefon van? Ha nincs, akkor legalább egy mobiltelefonhoz van elég térerő?
Igen mobil telefon működik, van elegendő térerő
kezdő12
Ha csak arra vagy kiáncsi, hogy működik-e a fűtés, egy egyszerű bimetall kapcsoóval meg lehet oldani, hogy egy gyorshívógombos mobil felhívjon, ha 5 fok alá csökken a hőmérséklet. Esetleg egy mobilt bekapcsolhat, amit felhívva van válasz - megfelelő a hőmérséklet lekérdezésére alkalmas.
Ha pontosabb értékre kíváncsi, komolyabb megoldás lehet, ha egy mikrokontrollerből és valamilyen hőérzékelőből összeállít az ember egy ezerforintos kapcsolást, ami soros vonalon állandóan küdi az adatokat. Ilyent készen csak drágán lehet venni. Az értékeléshez egy modem és PC elég. Ez vezetékes telefonnal is megoldható. Ha van internet kapcsolat, akkor egy olcsóbb Olimex webszerverrel megoldható a lekérdezés, esetleg email küldése riasztási esemény bekövetkezésekor. Léteznek lakásriasztóhoz kapcsolható hőméséklet ellenőrző kiegésítések, de erről csak annyit tudok, hogy egy riasztószerelő ajánlotta 5 éve.
Egy nokia 3310 (kb 1000ft a vaterán) egy mechanikus szobatermosztát , és minden megvan amit szeretnél . A telóra ráprogramozod a számodat gyorshíváshoz majd a gombra két vékony vezetékkel rákötöd a termosztátot, és örülsz a "távfelügyeleti rendszernek" Bocsi kell mégegy relé is ami akkor kapcsol amikor a termosztát éppen megszakít és így a termosztát kapcsolójelét"invertálja"
Köszönöm a temperáló fűtés távellenőrzésre érkezett - nedugi, kaqkk- megoldásokat. A mobil-telefonos megoldást választottam, működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |