Fórum témák
» Több friss téma |
Lenne még egy kérdésem. R134a helyett R12 -t tölthetek-e(az van) anélkül,hogy olajcserét is kellene végrehajtani?
Az R12 minden fajta olajhoz megfelelő, de környezetvédelmi szempontok miatt nem szabad használni...
Autó klíma leggyakrabban R134a-val működik, és a nyitott kompresszor miatt időnként tölteni kell. Mindenfelé vannak klímatöltéssel foglalkozó vállalkozások, autószerelő műhelyek...
Az R12 az EU területén be van tiltva. Nagyon komoly bírságot szabhatnak ki (akár 2millió forint is lehet) ha valakinél megtalálják, úgyhogy ne nagyon reklámozd hogy van.
Az R12 közvetlenül nem kompatibilis az R134a-val. Ugyanahhoz a rendszerhez kisebb fojtás (rövidebb kapilláris cső) szükséges R12-vel mint R134a-val.
Kevés a hűtőközeg benne.Vagy ha használtan vetted ,lehet ,hogy nem a megfelelő hűtőközeggel van megtöltve.
Nézd meg ezt az oldalt! Találsz párhasznos információt.
R600ahoz való feszmérő nem feltétlenül szükséges,az összehasonlító gőztáblázatot is megtalálod az oldalon. http://www.hkvsz.hu/media/news/39/izobutan-a-haztartasi-keszulekekb...an.pdf
Sziasztok!
Nyáron vettem egy Nordfost GoCool 12/230V kis hűtőt. Sajnos úgy tűnik hogy feladta.... Az ALDI max annyit tud hogy visszaadja az árát, mert hiába a 3 év garancia, se szervíz, se cserekészülék, tán még a német forgalmazó is megszűnt, a gyártó pedig nem válaszol az e-mailekre. Nekem jobban kéne a készülék mint az ára.... Ismeri valaki ezt a készüléket? mennyire javítható? Úgy tűnik hogy a hőmérő jó benne, kapcsolni kapcsol ha a hőmérséklet szabályzót állitgatom, d ehűteni nem hajlandó. Gondolom egy peltier elem lehet benne, még nem bontottam szét (nem is vagyok otthon). Van benne bizti? Esteleg valaki tudja hogy milyen peltier van benne? Jó lenne megrendelni hogy mire hazaérek ott legyen W.
Fogadd el az árát és vegyél egy biztos gari hátterű másikat.
Jó ötlet.... Ha már a Nordfost sem biztos akkor mi az?
Bevallom valamivel kreatívabb vagy legalábbis informatívabb válaszra várok
Miben is kellene kreatívabbnak lennem? Talán abban ,hogy egy garis gép esetén ,hogyan kell mégis saját költségen javítást végezni? Hát ebben tényleg nem vagyok kreativ!
Sziasztok!
Vettem egy Electrolux ERD 28310W felülfagyasztós hűtőt. A mélyhűtője jónak tűnik, de a normál hűtőtér hőmérsékletét soknak tartom. Maximális szabályozó állásnál (5) is csak +5-6 fok. Kettes fokozaton +10-12fok. Van valakinek ötlete, vagy javaslata?
Ajtó tömítés rendben? Ezek az értékek nem sokkal magasabbak a normálnál.
ÜDV.
A fagyasztótérben milyen hőmérsékletek vannak az általad -hűtőtérre -leírt hőmérsékletekhez kapcsolva? Elég kevés a leírt infó,de részleges gázhiány valószínűsíthető .
Zsír új a hűtő. Kétnapos. Kiszintezve, szállítás után 3 órával elindítva. Nem tudom jelent-e valamit, de ha erősebb hűtésre tekerem, akkor nem indul azonnal a kompresszor.
Szevasz!
Az, hogy "nehezebben" indul 5-ösön, nem hiba, bármelyik állásban ha kikapcsolod a hűtőt, 5 (inkább10) percen belül ne akard újraindítani, a segédfázis"relé" megoldása miatt nem lehetséges, megszólal a védelem. Ha lehet, ne bírd "szóra"! Hőmérséklet: hol méred? Normál tér, felső polc: 2-4, középső polc: 4-7, alsó polc(doboz) 7-12C.. Ezek a normálnak elfogadott értékek. Üdv: StMiklos
Fagyasztótér 2-esen -15, a hűtőtérben +10, 5-ösön -25 a fagyasztótérben, hűtőtérben +5.
Üdv.
Szevasz!
Én csak az alsó polcin mértem a hőmérsékletet, mert azt gondoltam, ott a leghidegebb, mivel a hideg levegő lefele száll. Na, most megmérem ahogy írtad. Az újraindításról az infót köszönöm, megnyugodtam, hogy ez így jó. Üdv.
Szevasz!
A logikád nem rossz, de a hűtőtest (aminek a hőmérséklete -15..-20 is lehet, de kisméretű), felül helyezkedik el, a hideg elindul lefele, de közben melegszik is.. Üdv: StMiklos
Szevasz!
Hány literes? Én inkább abszorpciós gépnek gondolom. Peltier cella beszerzéshez tudok kedvező infót adni. A Peltier cellásban mindig van egy ventillátor, ami a külső levegőt a hűtőbordára fújja. Van belül is általában még egy járókereke. A Peltier celláshoz nem tesznek termosztátot, általában nem tud annyit, hogy szükség legyen rá... Üdv: StMiklos
Tisztelt Uraim!
A következő problémával fordulok Önökhöz! Van Nekem egy gyönyörűségesen szép nagy egyajtós hűtőszekrényem pontosan (Ardo MP 38SHX) a pontos leterszámát nem ismerem,de az tény ha nem lennének benne polcok akkor álva beleférnék!Csak hűtő és semmi fagyasztó!A készülék megközelítőleg 6 éves,és a minap történt,hogy azt vettem észre,hogy nem hűt megfelelően 1-es fokozaton melegebb volt benne mint a külvilágban!Ezért felvettem 5-ös fokozatra a a hűtő belső hátfala hülni kezdett,de a belső hőmérséklete (a levegőé) még mindig nem megfelelő.Ami hibát még tapasztaltam,hogy az ajtó bezárásakor régebben valami vákumozodásféle zajlott,de ez idővel elmúlt.A másik hibajelenség amit tapasztaltam,hogy hűtő belső oldalának felső részén található,egy ventillátorféleség ami nem nagyon akar működni,aminek gondolom az lenne a funkciója,hogy keringeti a hátfal által leadott hideget egyenletes eloszlatva azt a belső légtérben!Röviden nem ennyi a kórtörténet! A hibajelenségek kiküszöbélésére kihívtam egy ,,szakit"aki hajlandó volt kijönni,mert amint valaki meghallotta,hogy Ardo mindjárt lemondott a javítás lehetőségéről.A szakinak is lemondtam,hogy mi a gond,Ő erre imára ereszkedett,és valami direkt kapcsolóféleséget bedugott a kompresszor melletti kis dobozkában található valaminek a helyére.Nyomott kettőt a gombon,és kijelentette,hogy nem megy a motor!Amit én furcsálottam,mert a motor megy,igaz,hogy 5 percenként bekapcsol amit kicsit sürűnek találok,de akkor is megy!Felajánlotta a motorcsere lehetőségét cirka 30000ft-os áron!Egy kicsit átverve éreztem magam,ezért tehát nem kértem a javítást!Nem hagyott nyugodni a dolog,és felhívtam az Ardo szakszervízt és ecseteltem a problémát,valamint érdeklődtem a már említett ventillátor ára felöl,mert első körben azt gondoltam,hogy ez lehet a helytelen működés okozója!Az ára 17000Ft ezért gondoltam kipróbálom,hogy működik-e mivel 230V-os a kütyü bedugtam a konektorba,és láss csodát működik,tehát kilőve ez a probléma is!Na de akkor mi lehet a baj?Ha valaki tudna segíteni akármilyen ötlettel,akkor azt tisztelettel megköszönöm! Ui:Elnézést kérek a hosszú levélért Üdvözlettel:Mayer Zoltán
Megmértem. A felső polcon mindegyik állásban kb. 2 fokkal hidegebb a hőmérséklet. 2-esen +8, 5-ösön +3 és +4 között van.
Köszönöm a jótanácsokat StMiklos, pokerfiu, zolika60. Bár jobbszeretném, ha még kb 2 fokkal hidegebb lenne, mert abból még mindig lehet viszavenni, viszont a nyári melegben lenne hidegtartalék, de ezek az értékek azért már jobbak. Üdv. mptr
sziasztok van 1 kombi hűtöm zanussi zlki 301 hőfokszab 0 1 re kapcsolva 5mp megy a motor aztán kikapcs a mágnes kapcsololya letilt és meleg kb 3 perc visszadug és ugyanaz. Ha tudtok segíteni megköszönöm.
Húzd ki a konnektorból ,és hagyd pihenni mininum 20 percet , ha ezután is ezt csinálja ,akkor vagy indítórelét kell benne cserélni ,vagy kompresszort
Köszi az indítórelé ha jól tudom 5000 ft tól nem drágább. Volt hogy 1 napot hagytam állni.
Hahóóó Uraim vagy Valaki!
Senki sem akar Nekem segíteni?
Szia!
Ne hari a sürgetőzésért,de a türelem,nem a lenagyobb erényem!Sajnos a bizalom,sem főleg amikor kétes egyének rossz hírnevét keltik a szerelőknek.Egyébként a vezérlőpanelt kivettem megnéztem a nyáklapot,és semmiféle bibit nem vettem rajta észre!Kicsrélni én is kitudom,csak egy megerősítésre vártam,mondván akkor nem dobok ki feleslegesen 11000ft-ot a cserére! Van még egy kérdésem,ha megtennéd hogy válaszolsz rá tisztelettel megköszönöm!Lent a gép kompresszora mellett van egy fekete doboz,amiben egy pár vezeték csatlakozikvalami szürkés nemtudom micsodához!Azon töprengtem,hogy az mi lehet,esetlegesen nem az a valami hibásodhatott-e meg! Köszönöm a megtisztelő válaszodat! Üdvözlettel: Mayer Zoltán
Szia!
A hiba lehet;Motor,relé, vezérlőpanel.Ettől közelebbi hibameghatározás távolból nem igazán lehetséges.Tényleg jobb lenne ha hívnál egy profi és tisztességes(hidd el van ilyen) szerelőt,mert találomra javítani úgy,hogy feleslegesen cserész hibátlan alkatrészeket,nos ez a legdrágább. Persze ha szerencséd van elsőre betalálhatsz.
Szia!
Köszönöm a megtisztelő válaszodat.Azt gondolom,hogy elkezdem a legolcsobb alkatrésszel,mert ha kihívom az Ardo szervizeseket az kapásból 4500Ft és akkor még csak bekopogtak az ajtón,ha elkezdenek egy munkaórát az óránként 4000Ft,ha ezt a kettőt összeadom, az egy vezérlőpanel ára!Csak ebből gondoltam,hogy egy próbát megér. Üdvözlettel: Mayer Zoltán |
Bejelentkezés
Hirdetés |