Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   650 / 1387
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 9, 2011 /

Kedden délután megpróbálok eljutni hozzád. Ha ráérsz dumálhatnánk is egy kicsit.
Majd hívlak ha kiderül, hogy lesz esélyem oda menni hozzád.
(#) pcroland hozzászólása Okt 10, 2011 /

Hello! Milyen programmal konvertálhatok GIF képet PDF-be, úgy, hogy mérethelyes legyen kinyomtatáskor? Vagyis konvertáláskor be tudom állítani a dpi-t...
(#) kameleon2 válasza pcroland hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Sziasztok!
Én - szinte - mindenre az OpenOffice-t használom. A dpi-nek ehhez semmi köze, ugyanis a jelentése dot/inch és megadja, hogy egy inchen belül hány képpontod van. Ez egyértelműen a felbontás minőségének a jellemzője. 201dpi az 150lpi. Ez már nyomdai minőség - sokan nem tudják, hogy 96dpi -től már teljesen jó egy nyomat (főleg a nyomtató tökéletlenségei miatt). Felesleges 300dpi fölött erőlködni, hacsak nem truecolor arcfotót csinálsz - ott már kellhet a 600dpi feletti érték. Az OO konvertere tökéletes 0.01mm-es felbontásig - a SUN-nak is megfelelt . Arra kell inkább vigyázni, hogy pld. ne a "férjen ki a lapra" opciók legyenek bekapcsolva, hanem a 100%! Erre mindenhol figyelni kell sajnos, mert csúnyán elronthatja az egyébként mérethelyes képet. Tehát GIF, PNG, JPG - OO - ingyen.
(#) pcroland válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Én 600 DPI-set akarok PDF-be konvertálni. Nem én akarom kinyomtatni, a Pannonia-Print-nek lesz. Akkor is megfell ez a progi?
(#) pcroland válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Feltelepítettem a programot, tudok exportálni PDF-be. Viszont állítani nem lehet. Akkor, hogy is van ez? Mentéskor kell beállítani a felbontást és nyomtatáskor csak nyomtatni vagy fordítva?
(#) mate_x hozzászólása Okt 10, 2011 /

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy kinek milyen laminálója van és, hogy milyet érdemes venni?
A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv, Máté
(#) pcroland válasza mate_x hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Nekem nem állítható fokos van, de bevált. Ugyebár hajlékony papírnak tervezték és az enyémnek a kivezető fém lemezei lefelé vezettek. A nagyobb nyákok akadtak, szétszedtem és kiszedtem azokat. Gumihengerest vegyél! Ha valami akad, akkor szereld ki az egészet és pakold át falapra. Én vaterán vettem 4500Ft-ért, A4-es.
(#) mate_x válasza pcroland hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Szia!

Szerinted az ezen az oldalon szereplő:
Bővebben: Link
vagy ez a jobb választás:
Bővebben: Link

Üdv, Máté
(#) pcroland válasza mate_x hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

A Vaterás olcsóbb és szabályozhatós, de én mégis a metrósat választanám a 2 év garancia miatt. Én A3-ast vettem 4500Ft-ért.
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Roli miket beszélsz? Előbb írtad a4-eset vettél, most már a3-ról beszélsz.. :O
(#) pcroland válasza janikukac hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Kiváncsi voltam, hogy figyelsz-e Nem, amúgy elírtam. A3-ast vettem
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Okt 10, 2011 /

Haha...
(#) kameleon2 válasza pcroland hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Nekem eddig mindenhez megfelelt....
(#) kameleon2 válasza pcroland hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Sziasztok!
Lehet állítani printeléskor %-os arányban a méretet, az OO-ban ha nem a pdf gombra kattintasz, hanem a menüből választod ki (fájl menü) a pdf exportot, akkor beállítható a felbontás. De többet nem fog tudni, mint a kép maga. Nelem levilágítóra (4800dpi) is működött. Ha nagyon precíz megoldásokra vágytok (nyomda) akkor eps, ps fájlok - illustrator, vagy quark.
(#) dinokal válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Szia! A nagyobb felbontásnak is van értelme! Mivel a nyomtatóm 1200-as felbontású, ezért ezzel a felbontással mentem el a képet, és nyomtatom pdf-be is. A normál felbontásnál szemmel láthatóan recések a ferde vonalak szélei, 1200-nál még nagyítóval is sima.
(#) pcroland válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

A programban a DPI beállítás nem ér semmit. Viszont ha a képet kijelölöm és jobklikk->méret és pozíciónál beállítom a kép méretét, akkor tökéletesen mérethelyes lesz. Tizedmilliméter pontossággal lehet beállítani. Csak ki kell számolnom a felbontásból és DPI-ből a méretet. Szóval bevált, köszi a segítséget!
(#) DanyyX hozzászólása Okt 11, 2011 /

Urak, egy gyors kérdés: Vasalóval gyártok nyákot és megszűnt működni a gép amivel eddig nyomtattam (HP LJ4). Érdekelne, hogy a manapság vásárolható gépek közül mit érdemes venni? Kinek volt negatív tapasztalata bizonyos márkával vagy típusokkal, mit ajánlanátok és mit nem?
(#) tikitiki válasza DanyyX hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Mi baja lett hátha tudunk segíteni , de ha mégis venni akarsz újat , hát én csak azt tudom neked javasolni , hogy csakis magasabb kategóriás készüléket vegyél , ugye nem mindegy a minőség főleg ha nyákhoz kell , mert ugyebár mindig maratás után derül ki az igazság , hogy mégsem fed rendesen az a por , szóval én kb 4 lézer nyomtatón vagyok túl ami után sikerült a legprofibb minőségre szert tennem , de ha meg csak nyák miatt kell , akkor felesleges annyi pénzt beleölni , de ez már a te dolgod .Ja el ne felejtsem az én gépe, Lexmark E460DN
(#) albinolynx válasza mate_x hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Nem tudom aktuális-e még, de nekem is ilyen ednet van. Átalakítás nélkül simán vitt eddig mindenféle nyákot, akár teljes hengerszélességben is.
A technikám azonban kicsit más: én először vasalóval felmelegítem a nyáklapot (hordozó fekszik a vasaló talpán). Ráillesztem a nyomatot, ami szinte "ráragad" a nyák hőmérséklete és a toner por megolvadása miatt, majd egyszer átküldöm a laminálón. Még kétszer felmelegítem, kétszer átengedem és mehet áztatni. Nekem ez nagyon bevált, melegítések 30-30 másodperc, laminálás. Kényelmes ~5 perc alatt már áztatom a papírt mérettől függetlenül, egyoldalas esetén.
(#) albinolynx válasza DanyyX hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Samsung ML-1660 nálam nagyon bevált. Utántöltéssel sem foglalkozok már, olcsó a toner és jól fed.
(#) mate_x válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Szia!

Köszönöm a válaszod, ez meggyőzött, azthiszem akkor meg is veszem.
Köszi

Üdv, mate_x
(#) pcroland válasza DanyyX hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Nem javaslom a Samsungot. Nem fednek jól az olcsóbb fajták Nem sikerült a vasalásos módszer. Dry fóliát használok
(#) skero válasza pcroland hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Nekem is a szóban forgó samsung van ,és vasalással készítettem vele életem eddigi két vasalással készült nyákját. Szerintem ha tulajdonságokban átírja az ember a dolgokat egészen jól fed. Tudom ,hogy nem tökéletes a nyák-om de első darabok.
(#) pcroland válasza skero hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Írtam, hogy az olcsóbbak!
Gratulálok! Szerintem nagyon jó lett!
(#) pcroland hozzászólása Okt 12, 2011 /

Sziasztok! Elsőre sikerült a lötstoppos védőréteg elkészítése. (Büszke vagyok magamra ) A maszk két réteg pauszból volt. Kicsit elcsúszott az egyik oldalon a maszk a nyákhoz képest, de attól még nagyon jó lett. Azt javasolom, hogy a lötstoppos maszkban a forrpontok keresztmetszetét 0.2-0.3mmel növeljük, mert a végén kisebb lesz. Ez látszik a képeken. A dry-nak és a lötstopp maszknak a forrpontjai egy méretűek voltak...
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Hát ez csúnyán elcsúszott, mondtam nehéz lesz illeszteni a maszkot két pausszal meg gondolom szinte semmit nem láttál.
Pont azok a hibák vannak ezen kívül rajta amiért annyira nem szeretem ezt a fóliát. Vezetősávok és padek mellet hajlamos feljönni. Pedig ez egy pici panel. Le kellet volna mosni és újra illeszteni, persze ahhoz meg drága.

hibák.jpg

(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Szerintem nem nehéz illeszteni, csak siettem Legközelebb nyomdai terv lesz. Az átlátszó, vagyis jobban lehet majd illeszteni. Nekem megéri ennyiért is. Az egyik hiba azért van, mert a dry maszk két rétege elcsúszott, egybefolyt és ott szét kellett vágni. A másik kettő nem tudom miért van. Azért azt is vedd figyelembe, hogy nagyon kicsi a nyák. A 20Ft-oson több a hiba
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Szia ! Elsőre nem rossz, ám szerintem nem a forrpontot kell növelni, hanem a maszkot helyesen felhelyezni, mert szerintem egyértelműen csúszott a maszk..

Üdv !
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Azért van, mert ennek a fóliának ez az egyik hibája. A 20-ast meg 10 éve ütik vágják, összedobálják másik pénzekkel, ha ez a panel annyit kapott volna mint az a 20-as, akkor már el is kopott volna teljesen. A friss huszasnak nincsenek ilyen hibái. Képzeld a címerből hiányoznának darabok, vagy az 5000-esen ilyen foltokban hiányozna a minta..... És mind mondtam ez egy kicsi nyák. Sajnos minél nagyobb a nyák, annál nehezebb lesz úgy fellaminálni a fóliát, hogy ne kerüljön alá légbuborék kis porszemcse, zsír a kezedről.
Az egyetemen dry fóliát használnak, de a lötstoppot nem ezzel a fóliával csinálnak, hanem azzal a festékkel amit vettem.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 13, 2011 /

Az mennyiből jön ki? Ár/A4-es nyák?
Következő: »»   650 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem