Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Csak egy kérdés, ha mind a két lehetöségnél PORTA.B0 = 1 akkor nem lehet hogez a kikapcsolása a ventilátornak? Vagy két ventilátor van? Vagy olyan a rellé aminek csak egy impulzus kell?
Ezt csak azért írtam bele hogy megnézzem a temp változó amiben tárolom a kiolvasott értéket mit tartalmaz!
De mivel nem kapcsol be a venti így fogalmam sincs mi lehet benn!
http://www.mikroe.com/eng/chapters/view/17/chapter-4-examples/
Ennek a példának az alapján én is megcsináltam de sajna így sem mér semmit mindig 0 fokot jelez ha be van dugva a ds18b20 ha nincs. valakinek van ötlete?
Igen. A DS18B20 nem fog menni a DS1820 helyén. Ahogy nézem, a program sima DS1820-ra van írva.
Az adatlapjából. Nézd meg mindkettő felbontását.
Valóban különbözik még csak ez az első próbálkozásom ilyesmivel. Remélem sikerül megcsinálnom.
Valaki tudna segíteni mit kell átírni a progiban mert a progi ds1820 hőmérő szenzorra van megírva viszont én csak ds18B20 hőmérő szenzort kaptam. Nagyon kezdő vagyok még az ilyesmiben remélem azért valaki segít. A PIC az 16f818
Egy 16f877a picet szeretnék belőni de sajna nem sikerül.
A kapcsolást e szerint kötöttem be http://physicom.digick.jp/wp-content/uploads/pic16f877a-icsp-led4.gif de sajna folyamatosan minden lábon 4.5V van jelen. Valaki tudja miért?
Konfigurációs bitek, 100 nF a táplábakra, RESET megoldás ( elengedted-e a PK2-vel RESET-ből ? ), program: egy csomó bizonytalansági tényező --> jobban add meg, hogy mit csináltál, mert így nem lehet csak általánosságokat mondani ( annak érdekében meg olvasd át az 1000 oldalt! !
Steve
Szia!
Idézet: „de sajna folyamatosan minden lábon 4.5V van jelen” A méréseket az ICSP csatlakozó föld pontjához képest mérted? A pic 12. és 31. lába (valamint a kerámia rezonátor föld kivezetése és a led -ek közös pontja) nincs összekötve az ICSP földjével. A föld szimbólummal ellátott vezetékeket is össze kell kötni. A rajzról hiányzik a táp és a föld közötti 100nG kerámia kondenzátor.
Minden labon?! Tehat a Vss-en is 4.5V-ot mersz a foldponthoz kepest? Mert akkor ott valami vagy el van kotve vagy rovidzaras!
Sziasztok.
Szeretnék kérdezni egy valószinüleg óriási baromságot: egy 16f628 -ast kellene felprogramoznom egy ismerősnek , de a forrást hi-tech c ben kaptam meg. Egyenlőre csak a .hex fájlokkal tudok boldogulni. Tud valaki segíteni esetleg átfordításban nekem, vagy útbaigazításban? Hi-tech c lite fent van , mplab és pickit2 starter programozóm usb-n. Előre is köszi. Idézet: „annak érdekében meg olvasd át az 1000 oldalt” Ez nem az a topik. A kezdők és a haladók topikját felcserélték. Csak elfelejtettek szólni a nagyközönségnek erről, szokás szerint... Így itt csak 145 átolvasnivaló oldal van. A mondandód tartalmával viszont teljesen egyetértek. Idézet: Mivel a nagyközönség nagyrésze el tudja olvasni a topic címét. (Mellesleg ez volt az itt válaszadók kérése.) „Csak elfelejtettek szólni a nagyközönségnek erről, szokás szerint...”
Sziasztok, eddig mindig olyan pic-et használtam ami rendelkezett belső kvarccal. Viszont most jelenleg nincs csak egy 16f84a pic-em itthon. Szeretném életre kelteni.
A kapcsolás csatoltam. Aki csinált már ilyet nézze már meg hogy megfelelően van e bekötve? Illetve milyen config biteket kell beállítani kell? Előre is köszönöm a segítséget.
Éppen az imént írták le, mi kell még oda! Én olvastam, te nem?
Nem olvastam mivel ez egy jóval kisebb PIC és gondolom nem ugyan úgy kell.
Akkor gondolom ennyi maradt ki belőle!?
Remélem így már jó!
Most olvastam el!
Ezek a leírások alapján módosítottam de szerintem nem kellett sokat. Újra feltöltöttem a képet. Ha kicsit érthetetlen vagyok elnézést, de kb 1 hete kezdtem pic-ezni.
És eddig miért nem olvastad el? Azt sem olvasod el, amit a te kérdésedre írnak azok, akiktől a segítséget várod? Így nem lehet megtanulni...
A másik, hogy ne kapkodj, mert azt csinálod. A tápszűrő kondenzátor az 100nF kell, hogy legyen, és nem 100pF. És nem sorba, hanem párhuzamosan kapcsolódik a pic-el. A 1081621-es hozzászólásodon a táp odavezetés jó volt, a legutóbbin meg elrontottad.
Így már megfelelő átalakítottam?
Nem. Hol kap tápfeszt a PIC? A kondi még mindig 100pF...
A kondenzátort kijavítottam és a tápot a pic nem a vdd kapja +5v?
Sziasztok.
Egy kis problémám lenne egy pic16f628-al. Két megszakítást használok, (TMR0, RBIE) és azt szeretném ha a TMR0 megállna, ha az RBIE megy. A kérdésem az lenne, hogy elég ilyenkor a Timer flag-t törölni?
Ha jól emlékszem, a Timer0-t nem lehet leállítani ennél a típusnál. De nézd meg az adatlapot, van-e TMR0ON bitje!?
Az adatlapot már átnéztem, csak a Timer1-et meg a Timer2-t lehet megállítani. Azért kérdeztem, hátha valahogy meg lehet állítani, mert a Flag törlése nem jó megoldás.
Ha más nincs akkor mindig úraírom. Köszönöm a választ. |
Bejelentkezés
Hirdetés |