Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Egy hőmérőben találtam egy lm1458 ic-t adatlapot nézve Dual Operational Amplifilter. Sajnos nem vagyok még jó szakmai angolban. Pontosan mit tud ez az ic? Gondolom nem sima müv erősítő.
Már nem kell oda, tegyél bele egy másikat helyette... Valószínűleg egy túlfeszültség levezető, ami már működött egyszer.
Ha jól tippelek, mert a kép olyan, mintha szemüveg nélkül nézném. Idézet: „Gondolom nem sima müv erősítő.” De. Csak mindjárt kettő is van benne.
Sikerült megfejtenem végül.
Műveleti erősítő és komparátor egy tokban. Köszönöm azért a tippet.
Nem egészen, a neve is kettős műveleti erősítő. Ebben az IC -ben két teljesen egyforma műveleti erősítő leledzik. A műveleti erősítő és a komparátor között kapcsolástechnikai, és jelentős paraméterbeli különbség van. Bár a műveleti erősítővel lehet komparálni, a komparátorral nemigen lehet lineárisan erősíteni.
Egy nem teljesen elektronika témával kapcsolatban fordulok hozzátok.
Van egy mézpergetőm, melyet egy 92 vagy az előtt gyártott Skoda Fabia ablaktörlő motra hajt. A problémám abban lenne, hogy a motor felfogatása nem hasonlít egyik a sorozathoz gyártott motor felfogatásához.A szénkefét nem egy alaplapra felfogatott fémház tart, hanem egy műanyag szénkefeház. A sokéves használat során a foglalt deformálódott, s szükséges cserélni. Ezidáig sem autóvillamossági, sem háztartási, sem más egyéb végigjárt üzletekben nem tudtak még csak tippel sem szolgálni. A szénkefeházon a 112 316 sorozatszám található, ami semmilyen keresésemre nem hozott eredményt. A segítségét kérném, hogy ilyen vagy hasonló műanyag foglalatot esetleg milyen gépben, vagy akármiben található. A szénkefeházról és a motorról már kép:
Szerintem bontóban keress motort. Egyszerűbb lesz, az ára sem lehet borzaszó. Szerintem a 120-as Skodában is ilyen volt.
Motrom már van 3 is de a szénkefeház az egész más és a skoda motrokat is mindet végignéztük.Én még valamiféle háztartási gépre tippelnék, de ötletem nincs hogy miben lehet.
Ezt csak az tudná pontosan megmondani aki már látott ilyet.
Hali!
Ez nem ablaktörlő motor hanem hűtő ventilátor motorja! Ugyan ilyen van nekem is a 120-as sokoda hűtőn! Ugye a kefe házat egy nagyon pici csavar fogja be a helyére? Itt van egy eladó komplett! üdv PIXI
Hello.
Találtam néhány érdekességet a ládafiában amiről nem sokat tudtam megállapítani. Ha valaki tudna némi infot róluk megköszönném. üdv.
Szia!
Írd be a gugliba a neveiket, amik rájuk vannak nyomtatva. Sok adatot találsz róluk. Pl.: Bővebben: Link
Úgy van! Egy picike csavar tartja bent a helyén!
A motor háza a neten a többi képen is hasonló, sőt a hűtő,motornak a teteéjn levő kicsi lyuk is stimmel! Köszi! Most aztán fülig ér a szám Nem csalódtam hogy itt megkérdeztem....a sok bontós és eladó szaki nem tudott segíteni hónapok óta itt meg nem egész egy nap alatt meglett a megoldás
Köszönöm a tippeket de én úgy gondoltam, hogy valaki találkozott-é ilyenekkel a gyakorlatban.
Hát látod ennyi az egész!
De én sem tudtam volna lehet ha annó nem szedem szét az enyémet! Amúgy annyit elárulok még hogy a befogató csavart épp csak egy kicsit kell meghúzni, mert különben megfogja a kefét és már nem is működik rendesen a motor! Én bekentem menetrögzítővel, és finoman meghúztam hogy tartsa benn a házat, meg elötte 2-es fúróval picit megfúrtam ott ahol látszott a csavar helye a műanyagban! Így jobban tart!
Nem sűrűn fordulnak elő ilyenek a hétköznapokban. A BurrBrown mindíg is a speciális főleg egyedi áramkörökben jeleskedett, méregdrágán. De ha a különleges feladatok, körülmények megkívánták, akkor nemigen volt más, főleg a katonai és űrtechnikában. Ha megnézed a Motorola FET jét, az is csúcsteljesítmény volt gyártásának idején, ma sincs sokkal jobb.
Pl. ha megnézed azt az "egyszerű" feszültség frekvencia átalakító paramétereit, az offset feszültsége max 5 mikrovolt a -55 - +125 C fok tartományban. Azért ez nem piskóta dolog, de veheted a linearitását is.
Ipari elektronikában gyakran előfordulnak ilyen BB termékek. Különböző távadók (nyomás, hőmérséklet...), PLC-kanalóg ki/bemenetei... Persze a hétköznapi életben ritkán fordulnak elő.
Üdv! Ehhez a kapcsoláshoz megfelelő potmétert keresnék. HQVideoba találtam de valami rémdrága. Köszi a segítséget.
Hello!
Nem láttam a poti értékét, de egy kapcsolós potiról van szó. Válaszd külön a kettőt, egy kapcsolóra és egy potira. Mindjárt barátságosabb az ára.. üdv! proli007
Hello.
Ez hasonló ha megfelel. Annyi baja van, hogy két tüskéje letörött de azért hozzá tudsz forrasztani. üdv.
Én is gondoltam erre, de semmi igényes megoldás nem jutott eszembe, hogy hogyan tudnék a poti mögé tenni egy mikrokapcsolót. Ezt írták:
-10k Potentiometer, with built in momentary Pushbutton - A regular Pot 1-10k ohm and a momentary Pushbutton can be substituted. Itt a poti feszültségosztóként van bekötve. Szóval az értéke nem kritikus szerintem. Némi trükközés után végül itt találtam viszonylag jó áron. Omega1 köszi, de nekem nem sztereó poti kell...
Sziasztok! Hozzámkerült egy ősrégi autósmagnó, a paneljából már bontottak ki sok mindent, de a két végfok IC benne van még, a feliratuk: BA501 547 és Rohm gyártmányúak. Ezekre a kulcsszavakra a google DC-DC konvertert dobott ki, nekem viszont kellene ezeknek az IC-nek legalább a gyártó által ajánlott kapcsolása, tudom, hogy nem nagy teljesítményűek, de van egy pár megdöglött aktív PC hangfalam, abba jó lenne végfoknak... Aki tud segítsen légyszi, előre is köszönöm.
Hello
Szerintetek mire lehetne egy ilyet hasznalni?
Ott van az adatlapján, hogy hova ajánlja a gyártó.
APPLICATIONS: - INDUSTRIAL PROCESS CONTROL (Transducer channel isolator for thermocouples, RTDs, pressure bridges, flow meters) - 4mA TO 20mA LOOP ISOLATION - MOTOR AND SCR CONTROL - GROUND LOOP ELIMINATION - BIOMEDICAL/ANALYTICAL MEASUREMENTS - POWER PLANT MONITORING - DATA ACQUISITION/TEST EQUIPMENT ISOLATION - MILITARY EQUIPMENT Tehát hétköznapi, amatőr célú eszközökhöz nem nagyon tudod használni.
Köszi, a military-ból gondoltam, hogy nem valami mindennapi kütyü.
Még egyszer is köszönöm a tippet óriási segítség volt
Igen ezekre a trükkökre én is rájöttem, mert a motor a pörgetőn szabadon áll. Tegnap voltam bontóba és egyből 3 működésképtelen motort is mutattak, amibe ezek a foglalatok voltak benne, viszont az utángyárott motorhoz tartozó foglalat már egész más kiképzésű.
Vajon mi lehet ez?
1) SOT-23 tokozás, csak annyi van a tetejére írva, hogy H F de van olyan is, aminek a tetejére B A van írva. Valamilyen tranzisztor szerintem, csak a típus kérdéses. Valamire ki kéne cserélni, mert nem tudom megmérni őket (nem muszáj smd) A HF-esről annyit találtam, hogy talán lehet a pontos típusa KTC3882. 2) sot-89 tokozás, annyi van ráírva, hogy BAUA1. Én valami szűrő IC-nek tippelem, mert ha minden igaz, akkor egy DC-DC step-up után van, ami ugye nagyfrekin megy, de pontosan nem tudom mi lehet. Ennyit találtam róla.
Van valami fordítás itt: Bővebben: Link
Tehát akkor ez egy DC-DC step-up. Akkor tuti az romlott el
Találtam egy hasonlót, egy másik napelemes töltőben, csak annak jobb a hatásfoka (90%) meg jobban terhelhető. Ha valakit esetleg érdekelne -> Bővebben: Link Az elsőre senkinek semmi tippje? |
Bejelentkezés
Hirdetés |