Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Bontogatok, és találtam két IC-t: 1.ZILOG 2558, alatta,SZM137M3, mi ez? A másik;1490 034 jelű; 8 lábú smd, és ez mi? Alldatasheet, Archive nem segített. Köszi: Kálmán
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok. Van két db 6n1p/?/ elektron csövem. Ez elvileg egy kettős trióda. Ez viszont nem is hasonlít, még méretben sem hozzá. Inkább egy pentóda. Mellékeltem a képet, /mellette amilyennek lennie kéne.?/ Lehet hogy el van feliratozva? Köszönöm a segítséget.
Köszönöm megoldódott a probléma. Rosszul értelmeztem a ciril betűket.
Hello!
Ha benéztél volna a lyukon, vagy az alján megnézted volna a kivezetéseket, láttad volna kicsoda. (Ha nem csak képen volt meg.) De ipari csöveknél bizony, létezik ilyen "túlméretes" trióda, pld. E80CC. Ezek 8000 üzemóra után is hozzák a paramétereiket. üdv! proli007
Kösz a segítséget, de ez nem trióda. Ez a fordított "enn"
amit én N-nek gondoltam I-betű. az orosz ABC-ben. Így ez a cső az ECH 81 megfelelője. Azt hiszem nem tévedek./?/ Üdv. ujfalusi
Üdv mindenkinek!
Egy kapcsoló üzemű tápegység került hozzám javításra, már kicseréltem benne pár elégett tranzisztort, ellenállást, de találtam egy számomra ismeretlen alkatrészt melyet a mellékletben megtaláltok "kérdés" néven. Az alkatrész ismereteim szerint valamiféle kiégett biztosíték lehet mert az AC csatlakozó egyik fázisa és az áramkör között található mint azt a "helyzete" nevű mellékletben láthatjátok. A multiméterem az alkatrészre szakadást jelez. A kérdés az lenne hogy pontosan mi ez, és milyen néven kaphatok a szaküzletben ilyen alkatrészt.
Mutasd meg az áramkör másik oldalát is. Nem lehet egy elpusztult dióda?
De lehet hogy az mutatom is!
Az egy biztosíték, ott van a helye mellett a felirat "F1" (Fuse=biztosíték). Az értéke pedig a készülék dobozán valószínűleg fel van tüntetve.
Lehet hogy hőbiztosíték? Mert a dobozon középtájon van egy jel alatta meg h 116°C
Nem valószínű, akkor valamilyen melegedő alkatrészhez lenne ragasztva. Ilyesmit nem látok a képen. Másik biztosítékot találtál? Ha nem, akkor sima biztosíték.
Sziasztok!
Biztos nagyon sokan emlékeznek a SiEK diódák logikájára, miszerint amilyen szám áll a "SiEK" szó után, azt felszorozva 100-al megkapjuk, hány V-ot bír a dióda, és mind 0,7A-es. De viszont most kaptam 2 ilyen csodabogár darabot, ami kifogott az elméleten, mégpedig: SiEK 4f (gondolom 400V, de hány A lehet? (a kisebbik)) SIEK 39A (talán 300V? a lába kicsit vastagabb mint akármelyik másiknak, létezik, hogy nagyobb áramot bír?) Aki tud ezekről valamit, vagy olyan katalógussal rendelkezik amiben benne lennének, kérem írja le a főbb adataikat. Köszönöm előre is
SIEK1---70V--06A
2--140V 3 200V 4--280V 5- 350V 6--400V 7--480V--06A
Az én atlaszom (Magyari Dióda atlasz) 100-200-300..700ig mint kerek számot ír, de engem kifejezetten ez a két tipus érdeklene:
SIEK 4f, és SIEK 39A
Sziasztok!
Van nekem egy Winbord W27C512P-45 -ös cihpem szeretnék hozzá egy nagyon de nagyon egyszerü programozót és egy nagyon egyszerü próba panelt készíteni . Köszi eleőre.
Szia!
De mit szeretnél csinálni ebből az EPROM-ból? Ez egy ROM, tehát egyszer írható memória, ami ennél a fajtánál nem ultraibolya fénnyel törölhető, hanem elektromos impulzussal.
üdv!
lenne egy alap kérdésem : ezt a kapcsolást(http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/474/futofeny.jpg) kezdtem el csinálgatni és felmerült bennem egy kérdés.Itt megtalálható két kondi a rajzban.Az világos , hogy az 1ľF os kondinál a polaritás az , hogy van , de a 100nF-es kondit , hogy kell bekötni ?
Valószínűleg nem polarizált a 100nF-os kondid, így tetszőlegesen beteheted.
Üdv!
Van pár dupla 7 szegmens kijelzőm, és ezek vannak rájuk írva: HJ-562R TOD-5261BR-3 LN526GA 7 9D Az utolsóra találtam valami adatlap félét amiből kiszedtem hogy zöld színe van meg hogy közös anódos de semmi többet nem tudok róluk. Valakinek valami infó róluk?
Van. Csak gondoltam van valakinek valamilyen infója róluk.
Kösz.
Valami nem kerek, de megpróbálom másképp:
Viszont ebből: B bekötés és piros színű, ha BR a vége!
Igen. Köszönöm. Már csak a Hj s nek kellene adatlap de lehet annyira kínai hogy nincs is neki.
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem hogy az infra hőmérőkben ami érzékeli a hőt annak mi a neve, hogy lehet rákeresni, mert nekem van egy hőmérőm ami össze vissza mér és nem tudom mi a hibája, és arra gondoltam hátha ez a része a hibás! Sajna ami benne van azon nincs semmi adat, annyi biztos hogy 4 lába van, úgy néz ki mint a régi fémházas tranzisztor, a tetején egy fekete körrel! Aki tud segítsen! Előre is köszi! üdv PIXI
Szia!
PIR-szenzor a neve. Bővebben: Link
Hali!
Köszi a segítséget! Már csak az a kérdés ez okozza-e a hibát! Rámértem és 55Kohm az ellenállása! Meg a másik hogy ennek van több típusa is, vagy mi alapján találok hozzá passzolót? üdv PIXI
Sziasztok!
Kb egy eve vettem egy MONOX 5000 gáz és szén-monoxid érzékelőt. Amikor ma bekapcsolatam 7 masodpercenkent csippant egy hangosat es sargan vilagitott a GAS feliratu LED csippanaskor ami a kezikonyv alapjan azt jelzi, hogy a gazerzekelo *. Miutan szetkaptam ezt az eszkozt nem volt nehez megtalalni az erzekelot. Ki is forrasztottam a NYAK-bol de nem vagyok benne biztos, hogy pontosan milyen csere komponenst kene hasznalnom reven, hogy semmilyen felirat nincs a szenzoron A http://www.flickr.com/photos/mondalaci/sets/72157627804560531/ cimen talalhattok par kepet. Elore is koszi a segitseget! Laci |
Bejelentkezés
Hirdetés |