Fórum témák
» Több friss téma |
Ez csak külső kvarccal indul ,de itt van a kvarc nélküli változat , elvileg működnie kell
Próbáld ki azt a hex et amit az előző hsz be tettem
Ok,de ma már nem forrasztom át.
Mondjuk az a hozzá értésemről sokat elárul,hogy nem tudom közvetlenül hex-ben beégetni..
Végre sikerült inicializálnom a kijelzőt
Csak még nem oldottam meg a pergésmentesítést és vagy 8 karaktert ír egy gombnyomásra. De az a helyzet, hogy inkább feljebb lépnék egy szintet és nem a pergésmentesítést készíteném el hanem egy PIC-kel szeretném vezérelni a kijelzőt. A kérdésem az lenne még, (remélem bele fér még ebbe a témakörbe), hogy valaki tudna e-egy "C" kódot küldeni ami azt csinálná, hogy ha egy gombot megnyomok kiír egy szót. Aztán tanulmányoznám a kódot és remélhetőleg ha megértettem tudnék sajátot írni. Egy PIC16F629-em van itthon ezzel szeretném kipróbálni. A "Két lábon járó LCD" című cikket elolvastam már, de kezdésnek nekem az bonyolult. Előre is köszönöm, István
Szia!
Az LCD R/W lábát kösd közvetlenül földre! A PIC MCLR lábát pedig 10kohmmal tápra! kaqukk hex-ét visszafordítottam MPLAB-ban, itt a project: Bővebben: Link Bár még nem volt időm kipróbálni.
Köszönöm a gyors segítséget!
A program elejére már csak a szokásos,PIC-re vonatkozó beállításokat kell tennem,ugye?
Gondolom a konfig bitekre gondolsz. Azokat beállíthatod a Configure--> Configuration Bits menüből is.
Szia,
Közvetlen hex file-t is tudsz leprogramozni. Már ha jól értelmezem., hogy mivel nem boldogultál. A FILE/IMPORT menüponttal megteheted. Természetesen a config bitek úgy lesznek alapból definiálva ahogy a hex file-ban van.
Sziasztok
Nekem meg olyan problémám van hogy egyszerűen nem tudok ékezetes karaktereket íratni vele. Esetleg ebben valaki tudna nekem segíteni? CG ramnál kell valamit változtatni ahhoz hogy ékezetesek legyenek a karakterek? Előre is köszönöm Üdv
Szia!
Milyen típusú LCD kijelződ van?? Először írasd ki az LCD karakterkészletét (részekben 0-255-ig küldj neki számokat, és közbe nézd a kijelzőt).
A legtöbb kijelzőben nincs ékezetes karakter, de CG ramban lehet 8 egyéni karaktert kreálni bele
Itt van egy program, ahol ékezetes karakterek kerültek a programozható karakterekbe olyan kijelzőhöz, ahol csak japán (?) karakterek vannak a rom-ban.
Ha elküldöd neki decimálisan a 130-at (adatként), akkor mit ír ki?
Felrakom a forrást talán nem kapok ki Topi kollégától ez itt már egyszer közzé volt téve, és én ebben a programban szeretném elérni az ékezetes karaktereket.
Ez egy LCD kezelő unit, a "lcd_send_byte(address,n)" eljárással tudsz adatot küldeni az LCD-nek. Jelen esetünkben
De ezt a főprogramba kell leírni, ... van főpgrogramod? Szerk.: itt a kijelző adatlapja: Bővebben: Link Elvileg vannak benne ékezetes betűk, a betűk mellett a kódjuk szerepel decimálisan: á: 224 é: 130 í: 225 ó: 226 ő: 237 ü: 129 ű: 150 ú: 227 Á: 234 É: 144 Ö: 153 Ő: 236 Ü: 154
Igen megvan a főprogram is csak én azt hittem hogy ebben az LCD kezelő rutinban kell változtatnom.
Az adatlap szerint igen. De próbáld ki!
Szerk.: nem, ebben az LCD kezelő unitban nem kell változtatnod (feltéve, hogy Topi jól írta meg).
Szia!
Meg is van,köszönöm! Az MCLR-t hova állítsam? ( A 10K-s ellenállást betettem). Mi ennek a lábnak a szerepe? A PIC könyvében láttam a leírását,de a demo panelom az ellenállás nélkül is működött eddig.. A másik kérdésem pedig,hogy betettem a kvarcot a két kondival az X1-es helyre.A confignál ő melyik lehetőségnek számít? XT oscillatornak? Jaj,és a panelon a kvarccal párhuzamosan írnak egy 1Mohm-os ellenállást,de az itt látott kapcsolási rajzokon azt senki sem tette be.Lehet,hogy nem fontos? Szóval,előre is köszönöm..
Szia!
Köszönöm,megtaláltam,amit írtál,de amikor kiválasztom a hex-et,és rányomok,akkor az MPLAB-on semmi sem történik,minden üresen marad...
Szia!
Bekapcsolt MCLR (MasterCLearReset) esetén újraindítja a PIC-et (vagyis a programszámláló az 1. utasításra ugrik), ha az a láb testet kap. Ha ki van kapcsolva, akkor (csak!) bemenetként működik. De ajánlatos mindig felhúzni tápra egy 10k ohmos ellenállással. Ha belső (internal) oszcillátort állítasz be, akkor nem kell külső kvarc, mert a PIC a belső (RC) oszcillátorát használja órajel előállításra. 8MHz-ig általában XT beállításnak hívjuk. De ez már PIC-es téma. Kicsit olvasgass utána ezeknek a dolgoknak! Itt az oldalon a cikkek közt van Topinak egy 3 részes cikksorozata, azt olvasd át.
Értem,köszönöm.Igen,azt tudom,hogy a belsőnél nem kell,de ma vettem egy 4MHz-es kvarcot,és azt szeretném konfigurálni.De így már értem,8MHz-ig XT...
Csatoltam a módosított fájlt, elvileg a "Hetfo" át van írva "Hétfő"-re.
Illetve nem biztos, hogy 8MHz-ig XT, meg kell nézni az adatlapban, valahol a 66. oldal környékén: Bővebben: Link
Ha írja egyáltalán...
Köszi
És akkor most melyik karakterek módosultak? |
Bejelentkezés
Hirdetés |