Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia,
a BGA-k cseréje házilag nagyon problémás. Eleve leszedni őket nehéz anélkül, hogy ne tépnél fel pad-eket vagy ne sütnéd meg az IC-t. Visszatenni otthon szinte lehetetlen, mi ehhez külön gépet hasznátunk. Ismertem egy srácot aki kb 5-6 év tapasztalattal a háta mögött (napi 8 óra hibakeresés és alkatrészcserélgetés) tudott elég jó hatékonysággal BGA-t cserélni (kb. így). Ő úgy csinálta, hogy megtisztította a NYÁK-on is és a BGA-n is a pad-eket, tett rájuk egy nagyon kevés forraszanyagot aztán a BGA-t hőlégfúvóval melegítve visszahelyezte az IC-t. kb. 60-80%-os hatékonysággal dolgozott. (röntgennel ellenőriztük a dolgokat mielőtt tápot adtunk volna neki) Ha otthon cserélsz akkor a következő hibákra mindenképp számits: leég az IC, felszakadnak a pad-ek, rövidzáras pad-ek miatt füstöl a nyák, le nem forradt pad-ek miatt nem működik a dolog. Lehet, hogy van valami spec módszer (a többiek megírják), de nekem az a tanácsom, hogy mondj le a házi BGA cseréről.
Ja és ha mégis nekiesel akkor kaptonszalaggal le kell ragasztani az IC környékét különben elfújod a többi alkatrészt
Hali!
Van egy erősítőm amit szeretnék felújítani. A krómozott RCA csatlakozók eléggé elszíneződtek, mivel lehetne egy gyorsan és egyszerűen rendbe hozni?
Létezik krómtisztító paszta.
(De valamelyik Mítoszrombolókban a Coca-colával próbálkoztak, elég sikeresen, gondolom a benne lévő foszforsav miatt hatásos.)
Kipróbálom azt a coca-cola-sat. Köszönöm a segítséged.
Ahhoz hogy tényleg tudjunk segíteni, jó lenne tudni, hogy miért rádiófrekvenciás megoldást keresel. Nem felel meg a célnak pl egy infra LED?
A 6-os és a 3-as a csengő azon pontjai, ahol a kaputelefon csatlakozik a kaputelefon hálózathoz. Innen kapja a jelet (mondható úgy is, hogy ez a két vezeték ami a falból jön a kaputelefonhoz) A 3A, 3B, 3C pontokat különböző lehetőségeknek alakítottam, ki. Ha esetleg csak kondival sorbakötve menne, vagy hasonlók.
Így gondoltad? Magam találtam ezt ki, hogy tulajdonképpen párhuzamosan kössek egy vezeték nélküli csengőt a beltéri egység mellé. A relé pedig a csengő nyomógombját helyettesítené.
A saját ötlet miatt vannak kétségeim. Szerinted így ez működhet? Köszi szépen!
Heló mindenki.Ennek a kondinak meg tudná valaki mondani a paramétereit?Kimérni nem tudtam mert kiszakadt a lába. Előre is köszi.
A választ erre megtalálhatod ITT(kondenzátor kódból kapacitás). Egyébként ha minden igaz 73 pikofarrad.
Szerintem ez a kalkulátor kerámia,tantal kondikon lévő kódokra jó.Köszi a gyors választ.Valakinek ötlet?
Kérek engedélyt elsüllyedni
Köszi.
Sziasztok!
Adott egy vérnyomásmérő amelybe 4db ceruzaelem kell, illetve természetesen van rajta tápegység csatlakoztatási lehetőség is, ahová ez van írva: 6V - 4W. A kérdésem az lenne, hogy egy stabilizálatlan adapterrel használhatom-e, ha az adapterre a következők vannak írva: PRI: 230~50Hz 12W SEC: 3...12V 12V - 500mA 6VA(max). A problémám az, hogy be lehet állítani 6 voltra, de mivel stabilizálatlan így terheletlenül 9voltot mérek rajta. Gondolom ha rendesen dolgoztatják (beindul a szivattyú) akkor beáll 6voltra, de amíg csak a kijelző, stb működik a gépben addig nem lesz-e baja valaminek a nagyobb feszültségtől. Ha az adapter teljesítménye nem lenne elegendő, azt a naponta 6x10másodpercet kibírná amíg felpumpálja a mandzsettát? Tervben van egy normális adapter vásárlása, de jelenleg sajnos csak ez van, vagy az elemes üzem.
Ha van az adapteren 4,5V-os állás, abban nézném meg az üresjárási feszültséget. Elemekkel a feszültség 6,4V és 4,8 (4,4)V között lehet a kisülés függvényében. Valószínűleg az adapter 4,5V-os állásában is működik a vérnyomásmérő, ki kell próbálni (és ott az üresjárási feszültsége jóval kisebb).
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy javításra váró Intelligent AC-DC 400W 24V inverterem: Kipróbálásához szükségem lenne 24V-os áramforrásra. Működne a következő dolog?: Van egy átalakított 16A 12V PC táp, erre kötnék egy 3500mAh, 12V szivargyújtóról működő univerzális (15-16-18-19-20-22-24V)laptoptöltőt, amit 24V-ra állítok. Erre kötném az invertert. Szerintetek ez megoldható? Előre is köszönöm? Üdv, András
Van rajta 4,5V-os, abban az állásban 7,15V-ot mérek. Ez még mindig eléggé felette van az általad említett 6,4V-nak is. Azt hiszem nem kockáztatok, inkább veszek még elemet, s később tápot, mint egy új gépet ha nem bírja mégsem. Köszönöm a válaszodat!
...és gyakorlatban? Nem szeretném ha még nagyobb kár keletkezne.
Sziasztok! Van egy trafóm amin több szekunder is van, van 2db 33Voltos na most nekem kb 60Volt kéne... Elérhető ez azzal hogy a két szekundert sorba kötöm ??
Sziasztok!
Szeretnék egy mozgásérzékelővel vezérelni egy 5v-os relét. A mozgásérzékelő 3.3v feszültséget és 1-2 mA-t tud a relé felé biztosítani. Sajnos ez kevés a relének. Azt szeretném megkérdezni, hogy a kettő közé mit kell még közbeiktatni, hogy a relé behúzzon ha a mozgásérzékelő kiadja a jelet. Ha jól gondolom ellenálás és tranzisztor kell az érzékelő után sorba kötni majd egy diódát a relével párhuzamosan kötni. Jó lenne, ha valaki meg tudná mondani hogy milyen alkatrészeket vegyek (ellenálás,dióda,tranzisztor) hogy relét tudja működtetni az érzékelő. A relé egy 12v-os áramkört zárna nyitna. Válaszokat előre is köszönöm Szab71
Ha vezérelt áramköröd 12V-os, akkor célszerűbb lenne rögtön 12V-os relét használni. Ekkor már nem kell külön 5V-ot is előállítani.
Ha jól gondolom a rajz alapján mozgásérzékelő jelét (3.3v)12-v-ra alakítod át és ez egy 12 v-os relét működtetne?
Sziasztok!
Az előző probléma megoldódott.. Annyi a baj hogy a trafó nem képes elindítani a motort csak ha a kezemmel rásegítek.Ezt gondolom egy kondenzátorral lehet megoldani de mégis hogy kéne bekötnöm??
Nem. Te írtad, hogy egy 12V-os berendezést működtetne a relé. Akkor ott már kell, hogy legyen 12V, nem? Emiatt a 3,3V-os kimeneted ki/be kapcsol egy tranyát, ami meghúz egy 12V-os relét. A relé meghúzása a kapcsolt áramkör 12V-járól kap feszültséget.
Sziasztok!
Majd szeretnék venni egy generátort ami ugye váltóáramot termel de nekem majd egyenáramra lesz szükségem tehát a kérdésem az lenne hogyan vagy mivel tudnék váltóáramból egyenáramot készíteni? Válaszaitokat előre is köszönöm!
Szíasztok valaki tudna segiteni aban gogy honan tudnék rendeli Kondenzátorokat meg Tranzisztorokat meg ellenálásokat milyen web oldalakrok Köszönöm minden kinek??????
Köszi, most már megértettem a lényeget! Picit nehez fogtam fel...
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e hajtani egy 12v-os ventilátort egy sima PC-s tápról, anélkül hogy a tápot át kellene alakítani? Ja és úgy hogy a táp nem a gépben van csak magában. Bocs hogyha már fel volt téve ez a kérdés, de nem találtam ilyen kérdést. Köszi előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |