Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC távirányítás modellekhez
Lapozás: OK   21 / 48
(#) sanykaraj válasza trudnai hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Eben igazad van viszont ha valaki csak játszani akar akkor már elég drága a több 10 ezres távirányító.
(#) Ricsi89 válasza sanykaraj hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Azért nem annyira drága a játékra a távirányító. Lehet manapság már 10000Ft körül is kapni komplett szetteket, amik azért sokkal jobbak, mint amit te otthon barkácsolnál. Nem csak biztonságban, hanem hatótávban és szinte mindenben. Már 2,4GHz-es távszetteket is lehet kapni elég jó áron.
(#) trudnai válasza sanykaraj hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Megegyszer: A modell repulo nem jatek -- tehat ne akarjon valaki jatszani ezekkel...

Lehet kapni iciny-piciny repuloket es helikoptereket a boltban amik jateknak minosulnek, azok mar eleve taviranyitoval kaphatoak es egyreszt a propeller nem porog akkora fordulatszammal, masreszt az anyaga ennek megfeleloen nem olyan ami esetleg sulyos seruleseket okozna. Masreszt emiatt a repulesi tomeg es sebesseg sem akkora, hogy ez problemat okozna (max 100-200 grammosak ezek). Ezekkel lehet jatszani de ezek taviranyitoja nem is kerul olyan sokba, hogy ne lehessen megfizetni. Nem sokkal kerulnek ezek tobbe mint egy sima egyszeru boltban kaphato taviranyitos auto, teljesen repulesre keszen, taviranyitoval ...
(#) galidor hozzászólása Nov 4, 2011 /

De nekem ezek nem jók mert az én szerkezetem teljesen más mit a többi repülő lehet hogy 10ezerért lehet kapni de nekem kb.: 10 hát kell így is elég húzós a határ idő amire meg kell csinálnom ezért kellenének
nekem pontosan 12 funkciójú kell
(#) trudnai válasza galidor hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

12 funkcioju nem fog menni ugyanis 20ms a periodus ido es 1 csatorna min 2ms szelesseget ki kell tudnia vinni (az ugye mar 24ms lenne es erre kellene minimum 6ms ures ido, hogy bele ferjen a PPM kodolasba)
(#) Ricsi89 válasza galidor hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Na most azt hiszed, hogy ez ilyen könnyen megy? Ha ez így lenne, akkor senki sem venne gyári távot, mindenki építene. A másik, hogy te azt gondolod, hogy csak beprogramozol egy kontrollerbe egy programot és kész is van. De nem. És a rádiós résszel mi lesz? Hogyan hangolod be? Oda nem elég egy multiméter.
No meg amit trudnai írt, 12 csati nem fog menni szabványos keretek között.
(#) foxi63 válasza galidor hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Meg lehet oldani a 12 csatornát, de nem ppm kódolással. A 2.4GHz -es adók sem azt használják.
Mód van pin kód átvitelre, akkor kizárólag a saját adónak fogad szót a vevő és a számsorozat végén egy ellenörző összegre is , hiba esetén eldobja a számot, téves vétel kizárva. A 12 csatornát 2x6 csatornaként kell kezelni, mintha 2 vevőd lenne, akkor belefér a szervo idő is.
(#) galidor válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Tudom hogy nem egyszerű de eszt meg kell valahogy oldanom mert ez nagyon fontos
(#) galidor válasza foxi63 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

az lenne a legjobb hogy csak nekem fogadjon szót mert ha ez elszabadul komoly katasztrófát okozhat http://furaszerezetek.hupont.hu/ A Galidort akarom piciben megcsinálni azét kell egy 12 csatornás adó vevő
persze nem teljesen ahogy a weboldalamon látható némi módosításal
(#) Ricsi89 válasza galidor hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Csak épp ez az, hogy házilag lehet többe kerül, mint egy gyári megoldás! Meg ha nem értesz hozzá, akkor kár elkezdened, mert úgysem tudod megépíteni. Ez nem olyasmi dolog, hogy rajz és leírás alapján összeforrasztasz pár vezetéket és működik.

kimondta hogy vezetékkel NYÁK-on csinálom tudom elég bonyolult és vesz éjes de muszáj megcsinálnom mert ha benne leszek az első 3-ban akkor be is kell mutatni

ezek kellenének:
-előre
-hátra
-fel
-le
-jobra
-balra
-kerekek be/ki
-levegő/föld/víz mód váltása
bocs akkor csak 11 kellene

Előre/hátra 1 csatorna, balra/jobbra megint egy, fel/le megint egy. Kerekek be/ki megint egy, levegő/föld/víz megint megoldható 1 csatornán. Tehát hol is tartunk? Lehet, hogy lassan egy gyári 8 csatis bőven elég?
Egyébként érdemes ellátogatni külföldi webáruházakba is, ott sokkal olcsóbb minden. Bővebben: Link

akor ezek szerint elég 5 csatorna is?????????

Elvileg megoldható. Az irányítás biztos megoldható 3 csatin, a többi meg marad a többi funkcióhoz. Egy 8 csatis távval minden megoldható gond nélkül. És még marad is szabad csatornád, ha esetleg valamit utólag akarsz még beépíteni.

Jó de ennek is van ám ára és ja azért kellene kapcsolási, HEX, anyag lista

De hiába a rajz és a hex, ha a rádiós részét úgysem tudod megcsinálni! Ilyen nagyfrekis cuccok beállításához elég komoly felszerelés kell, ez nem gyerekjáték! Rádió adó-vevőket sem épít csak úgy az ember semmi felszerelés nélkül. Itt be kell hangolni a nagyfrekis részt, no meg nem egyszerű olyan erősítőt készíteni, ami keskeny sávban sugároz és nem szór tele mindent a te távirányítód jelével.

aha értem akkor szerinted ne is próbálkozzak???
(#) bbalazs_ válasza galidor hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Ha ezt tenyleg meg akarod csinalni, akkor a radiotaviranyitas lesz a legkisebb nehezseg a feladatok soraban.
Kicsit ugy erzem, mint a Rejto regenyben az onmukodo villamosjegy, ahol a villamosjagyet mar sikerult kitalalni, az onmukodes lenyege meg varat magara...
Valoban ugy gondolod, hogy realisan merted-e fel az elotted allo nehezsegeket?
(#) galidor válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

A prototípus csak távirányítós az eredeti csak a támadásra kér engedéjt de nem mennék az eredeti elmagyarázásába mert elég hosszú lenne és igen 2009 óta tervezem és elég bonyolult lett de sajnos az eredetit nem tudom megcsinálni mert KB.:40 milla és annyim nincs

A modellvaltozattal is eppen eleg bajod lesz. Persze, ha valoban mukodo funkciokat akarsz es nem csak demonstrative (pl. kerek-kiengedes) funkciokat.
Szerintem egy mukodo modellt sem lehet ennyibol osszehozni.

egy működő eszköz szeretnék csinálni mert beszeretném mutatni az osztálynak hogy mi az én hobbim és szeretnék elvinni egy működő modelt a bemutatóra ha sikerül a versenyen benne lennem az első 3 helyzetben mert már túl sokat dolgoztam vele hogy abba hagyam nem akarom hogy az eddigi munkám a szemétdombra kerüljön és túl sok ember tud róla és ja

Meghato a lelkesedesed es oszinten drukkolok neked.
De egyszerubb volna, ha a modelled csak az egyik valtozatra koncentralna. A harom- (vagy negy-) eltu jarmu olyan kihivasokkal szembesit teged, amit meg ma, mernokok hada sem tudna rendesen megoldani. Ez azt jelenti, hogy maximum a huszeves osztalytalalkozora vihetned majd el a cuccot.
Szerintem redukald az igenyeidet, ellenkezo esetben sohasem lesz kesz a bemutatando modell.
Egyaltalan van belole AKARMI is keszen? Mert csupan a repulesi tulajdonsagok beallitasa komoly felkeszultseget kivan, en pl a vezersikok teljes hianyat latom a gepen. A sebessegrol most nem is beszelnek, teljesen irrealis elkepzeleseid vannak, meg modell-meretaranyos leptekben is.

ezért más mint a többi repülő ez egyáltalán nem úgy működik sajnos még csak a váz van meg a sugárhajtómű öntőmintája van még kész de most újítjuk a házat és nem tudok foglalkozni vele de remélem ha benne leszek az első 3-ban és akkor megyek külföldre bemutatni de ha szeretnéd leírok neked mindent róla
(#) trudnai válasza galidor hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Nem egeszen ertem a tervrajz alajan hogyan fog ez repulni? Mekkora a repulesi tomege a modellednek? Ez forgo szarnyas vagy merev szarnyas? Vagy raketa hajtomuves vagy hogyan menne ez?

Hat, legalabb a repulesi tulajdonsagai erdekesek lennenek, vagy hogy megis hogyan kepzeled pl. a viz alatt a sugarhajtomu mukodeset. A viz alatt elerheto sebesseg meg sem kozelitheti a levegoben SZUKSEGES (atesesi seb feletti) repulest, ehhez eltero alaktenyezo es kormanyzas is szukseges.
Tehat ha tajekoztatnal a meghajtasrol es iranyitasrol, annak orulnek. Akar maganban is.

Egyebkent szerintem egy hatcsatornas taviranyito paros megteszi neked, hiszen az emlitett funkciok egy resze binaris (kerek, uzemmodvaltas) es idoszakos, tehat nem kell folyamatosan sugarozni, hanem eleg parancs formajaban kiadni).
(#) galidor válasza trudnai hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

ez úgy fog repülni hogy maga a váz lesz a szárny a 2 sugárhajtómű két oldalt található ez hajtja előre de a hajtőművek 360° ban forgatható 2 db villanymotor forgatja a közepénél.

Levegőben: A H2 és o keveréke ami vízből állít elő ez a hajtó anyag a modellél is és mivel nem bonyolítani akartam az egészet a hajtóművek eleje felnyitható de ez csak a víz alatt fontos.

Földön: a modellben 1-el irányítani 1-gyel haladna az igazin egy V8-as tuningolt motor lenne.

víz alatt: A víz alatt a sugárhatóműben található egy generátor és egy villanymotor ez hajtja előre és hátra

a kanyarodást levegőben é a víz alatt a motorok teljesítményével érném el a modellen nem lenne napelem így nekem kéne tölteni de az igazin már napelemmel el látott a tetején található így folyamatosan tud repülni mivel az akkumulátorok folyamatosan töltődnek csak a víz elletés a necces de az igazi ha vízfelületet akkor azonnal feltölti a tartályokat 2 tartály lenne de ember is feltudja tölteni egy másik nyíláson

Vezérlés: A szervergép csinál mindent a másik gép az adat kommunikációban és a rendszerek figyelésében játszik szerepet automata és manuális lenne persze az eredeti az automatikusnál az ember beleszólhat de csak az ellenség blokádlására kell engedélyt adni a manuálison mindent az ember csinál

fegyverzet (nem lesz a modellben): elsődleges fegyverzete egy hangágyú a másodlagos egy mágnes bomba nagyjából ennyi

Nem tudom, a sugarhajtomu mukodesevel mennyire vagy tisztaban, de az nagy mennyisegu LEVEGOT igenyel, amit viz alatt kisse nehezkes biztositani.
A vizbontas vegtermeket vinne magaval vagy menet kozben bontana? Ez utobbi igen nagy ostobasag lenne.
Es meg szamtalan mas, technikai jellegu problema vetodik fel akar elso hallasra is.
Elarulod nekunk, hogy hany eves vagy?
(#) bbalazs_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Nem tudom, lattal-e mar urrepulogepet vagy sima repulogepet. Hasonlo a hajtomu-elrendezese. Nem tudom, feltunt-e a HATALMAS fuggoleges vezersik. Tobb emelet magas. Nem azert tervezik am ekkorara, hogy a legellenallast novelje feleslegesen, hanem stabilizalja a gepet. Enelkul igen hamar orsozna es becsapodna.
A te elrendezesednel ezt mi akadalyozza meg?
Következő: »»   21 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem