Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   940 / 2500
(#) Moderátor hozzászólása tomicivic hozzászólására (») Nov 8, 2011
 
Ifjú felhasználó!
Neked hányszor kell leírni kiemelten, hogy nem ide való a kérdésed? És használj nagybetűket mondatkezdéskor, mint a többiek.
(#) bajtaig válasza tomicivic hozzászólására (») Nov 8, 2011 /
 
Off.
Úgy kell bekötni ahogy dudassandor írta.
A nem szakszerű bekötés tűzveszélyes!
On.
(#) pinyó39 válasza stencil hozzászólására (») Nov 8, 2011 /
 
Azért ezt nem gondolod komolyan hogy 600W-okat adnak a filléres házimozikhoz?
(#) storm válasza emersys hozzászólására (») Nov 8, 2011 /
 
Látom szered a 2W-os ellenállatot Én is gondolkoztam a texas átalakításán. Többek közt a nyugalmit állító potit én 2db elleállással helyettesiteném, és az opamp-nak vagy 7812/7912 párossal tápegység, vagy maradna a zener-es megoldás, viszont akkor több puffer neki.
(#) emersys válasza storm hozzászólására (») Nov 8, 2011 /
 
Szia.
Igen, ez a típus induktív szegények, meg szénrétegek, teahát mágneses befolyásra nem érzékenyek.
A nyugalmi áramot egyértelműen a leírottaid alapján kell elvégezni, mert ha kontaktos a poti akkor lesz csúnya világ. Ezért nálam is így van.
Lényeg hogy a fokozatnak kb 6 nyitófeszültséget állíts be, s a c-b dióda közt kell legyen egy olyan fix ellenállású érték ami a b-e diódához nagyobb, és az egyenlet is kijöjjön közel 3.6V-ra. Könnyen kiszámolható ez, érdemes is rá időt szánni.(nálam 1ellenálláat látható a trimer körben sorba, de az elkészített nyákon a trimer után is van egy, ez így helyes. és még a hidegítést se feledd el..)
A diódás megoldásban nem látom a hibát mert, egyrészt kicsi is az áramfelvétele az op amp-nak, másrészt sajna a fesz stab kockák sokszor szerintem pontatlanabbak ha igazán rámérünk mint pl egy dióda.
( ezt az állításomat addig értelmezd amíg jelentősebb áramok nem kezdik el rángatni a diódát, mert akkor már ez a felvetés off) de az op amp -hoz bőven elég :yes:
Nálam 17mV az eltérés.
Az lényegében semmi..
A nyáktervben szereplő tranyókkal voltak a legjobb szimulált eredményeim.
Az opa és a végtranyák péntekre itt lesznek, akkor már tudok bővebbeket is mondani, ill valóságosat is mérni
(#) storm hozzászólása Nov 8, 2011 /
 
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy a 8W-os hiraga menyire melegszik? Kb. 1-1.5kg-os borda elegendő lenne neki oldalanként? Idáig JLH-t építettem A osztályban. Ahhoz képest mennyi hőt termel?
(#) zsozso72 válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Szia! A tda7294 egy jó választás lehet,amenyiben nem riasztanak el az ic-s áramkörök.Viszonylag könyű összerakni és a hangja is elég türhető.
(#) reloop válasza storm hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Szia! A cikk végén van link a fotókhoz. Nézd meg, írj a szerzőnek.
(#) zsozso72 válasza storm hozzászólására (») Nov 9, 2011 /
 
Szia! Ha az ajánlott nyugalmi áramot állítod be elég lessz de egy képet ha fel tudnál rakni mert ha ez egy tömor lap vagy henger akkor már nem elég.
(#) kawabiker hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Érdeklődnék tudtok javasolni olyan IC t vagy komplett bevált tranyós kapcsolást ami +24voltos.Tehát nincs+-táp és nincs több fesz! Minimális torzítással kellene nekem 50watt kimenő! Áram nem gond egyen amit akar, fűteni is fűthet, jön a tél
(#) Piszkos válasza kawabiker hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Ez a feszültség egyenirányított pufferelt tápfesz? Mert így még 2 ohmra hídba se nagyon jön ki ekkora teljesítmény.
(#) reloop válasza kawabiker hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
(#) emersys hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Jelenleg most +-47V ról muzsikál, 6n6P-vel illesztve.
Elég szép a hangja mit ne mondjak, délután ráteszem műterhelésre, kíváncsi vagyok mégis mennyire fekteti meg a négyszögjelet (ha egyáltalán megfekteti) komplex terhelésre (8Ohm ,4.7-100nF)
Holnapra már nálam lesznek ha minden igaz a nagy párba válogatott Sanken végek, amire tervezve is lett igaziból.
A Bázis ellenállást cseréltem is 180 Ohm-ra.
B-E diódája is megérdemelt 680pF hidegítést.
(#) stencil válasza pinyó39 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
De. 1000W-ot is adnak.

Le lehet tölteni például a javítási útmutatókat és meg lehet nézni, hogy mi van ezekben. Mondjuk nézd meg az LG HT 904 doksijában, hogy mi is van benne ahhoz az össz 1KW-hoz. Csatornánként 150W körüli teljesítmény. (A 82dB érzékenységű hangszórók megszólaltatásához kell is annyi).
(#) dj.fepy válasza tomcsibacsi hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
TDA7381 nekem bevált 4x25W 4Ohmos hangfal kell rá és annyit kell tudni róla h ne kösd hídba a bemeneteket. nekme 400W-os hangfalat hajt...állat nagyon
(#) DenaturáltSas válasza zsozso72 hozzászólására (») Nov 10, 2011 / 1
 
Szia!

Amennyiben steril a hangja és nem vágja pl. a magasokat, akkor biztos jó. Quad nem igazán jön be, nem igazán megy át rajta szépen a torzított jel.
(#) reloop válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Nézz át a TDA7294 topicba, készült vele hangszer erősítő. Keresd Bassmestert!
Amit a Quad 405-ről írsz nehéz elképzelni. A négyszög átvitelére nem hallottam panaszt.
(#) gnorby88 hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Hello. Van egy 400W-os hangfalam, és szeretnék venni hozzá egy erősítőt. Mire figyeljek vételkor? Mit jelentenek azok a számok, hogy ennyi meg ennyi ohm-on ennyi watt , meg ha kiseb vagy nagyobb az ohm akkor kevesebb vagy több wattot bir el ? hangfalam asszem 8ohmos.
(#) storm válasza gnorby88 hozzászólására (») Nov 10, 2011 / 1
 
A 400W-os hangfalhoz egy 2-300W-os erősítő elég. Tehát a lényeg, hogy 2-300W-ot adjon le 8ohm-on (ha 8ohm-os a hangfalad). Általába 1 erősítő 4 és 8ohm-ot is meg tud hajtani, 4ohm-on mivel kisebb a terhelés ellenállása, ezért nagyobb áram fog folyni, ezért teljesítményben is több jön ki 4ohm-on, mint 8ohm-on, de ez nem azt lejenti, hogy hangosabb lesz a láda.
(#) Alkotó válasza storm hozzászólására (») Nov 10, 2011 / 1
 
Ha csak az erősítőből kijövő feszültséget nézzük, akkor valóban duplázódik a teljesítmény 4 ohm-on a 8-hoz képest. De mint írod is, ehhez dupla akkora áram fog tartozni. Csakhogy az erősítők próbálnak vigyázni magukra, ezért van bennük áramkorlát, ezért ha nem a feszültség fogy el, akkor beszólhat az áramkorlát. Ez utóbbi tervezési/beállítási kérdés, minden attól függ, mennyit bírnak az erősítő végelemei.
(#) storm válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Igaz, így lesz teljesen korrekt a válasz
(#) Alkotó válasza gnorby88 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Egyetlen dobozban egy komplett 400W-os hangszórókészlet van??!
Komoly lehet, szívesen megnéznék róla egy fotót. Ha könnyen megoldható, akkor nagyon kíváncsi lennék a hangváltójára is, arról is kéne egy fotó.
(#) gnorby88 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Kösz az infókat. Hát nem az enyém hanem haveromé, de ha birok majd csinálok róla képet.
(#) kezdőtech hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Sziasztok szeretnék építeni egy kb 60w os mono erősítőt autóba mélyládához tudna nekem valaki abban segíteni hogy honnan tudnék rendelni olyan egységcsomagot amit én magam építhetnék össze?
(#) bencikusz válasza kezdőtech hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Szia!

Szerintem ez kell neked :Bővebben: Link
üdv.
Bencikusz
(#) kezdőtech válasza bencikusz hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Köszi de én autóba szeretném ahol ugye 12 voltos rendszer van az oldalon meg azt irja hogy 16v tápfesz ez nem gáz szerinted?
(#) pinyó39 válasza bencikusz hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Az ritkán tud 60W RMS-t.
(#) storm válasza kezdőtech hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Ha jár a motor, akkor elvileg 14V felett van a fesz. Szóval azzal bk. 60W-nál vagy kimenőteljesítmény szempontjából. Plusz az a 60W biztos nem fogja megrángatni a feszt
(#) storm hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Mi a véleményetek erről a kapcsolásról? Texas-ból szedtem ki a műv erősítőt, és helyettesítettem el előfok szerűséggel. Szerintetek müködőképes megoldás lehet? Szimulációban működött szépen.

vegfok.jpg
    
(#) kezdőtech hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
http://www.hestore.hu/prod_10029003.html erről azt irja hidalható ami azt jelenti hogy 2*20 és 1*40 watt?? Nekem kb ez is elég lenne ha lehet hidalni erről tud valaki valamit ja és mélyládát szeretnék vele hajtani hogyan tudnám kiválasztani hogy csak a mély hangokat eröltesse nekem?
Következő: »»   940 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem