Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ifjú felhasználó!
Neked hányszor kell leírni kiemelten, hogy nem ide való a kérdésed? És használj nagybetűket mondatkezdéskor, mint a többiek.
Off.
Úgy kell bekötni ahogy dudassandor írta. A nem szakszerű bekötés tűzveszélyes! On.
Azért ezt nem gondolod komolyan hogy 600W-okat adnak a filléres házimozikhoz?
Látom szered a 2W-os ellenállatot Én is gondolkoztam a texas átalakításán. Többek közt a nyugalmit állító potit én 2db elleállással helyettesiteném, és az opamp-nak vagy 7812/7912 párossal tápegység, vagy maradna a zener-es megoldás, viszont akkor több puffer neki.
Szia.
Igen, ez a típus induktív szegények, meg szénrétegek, teahát mágneses befolyásra nem érzékenyek. A nyugalmi áramot egyértelműen a leírottaid alapján kell elvégezni, mert ha kontaktos a poti akkor lesz csúnya világ. Ezért nálam is így van. Lényeg hogy a fokozatnak kb 6 nyitófeszültséget állíts be, s a c-b dióda közt kell legyen egy olyan fix ellenállású érték ami a b-e diódához nagyobb, és az egyenlet is kijöjjön közel 3.6V-ra. Könnyen kiszámolható ez, érdemes is rá időt szánni.(nálam 1ellenálláat látható a trimer körben sorba, de az elkészített nyákon a trimer után is van egy, ez így helyes. és még a hidegítést se feledd el..) A diódás megoldásban nem látom a hibát mert, egyrészt kicsi is az áramfelvétele az op amp-nak, másrészt sajna a fesz stab kockák sokszor szerintem pontatlanabbak ha igazán rámérünk mint pl egy dióda. ( ezt az állításomat addig értelmezd amíg jelentősebb áramok nem kezdik el rángatni a diódát, mert akkor már ez a felvetés off) de az op amp -hoz bőven elég :yes: Nálam 17mV az eltérés. Az lényegében semmi.. A nyáktervben szereplő tranyókkal voltak a legjobb szimulált eredményeim. Az opa és a végtranyák péntekre itt lesznek, akkor már tudok bővebbeket is mondani, ill valóságosat is mérni
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy a 8W-os hiraga menyire melegszik? Kb. 1-1.5kg-os borda elegendő lenne neki oldalanként? Idáig JLH-t építettem A osztályban. Ahhoz képest mennyi hőt termel?
Szia! A tda7294 egy jó választás lehet,amenyiben nem riasztanak el az ic-s áramkörök.Viszonylag könyű összerakni és a hangja is elég türhető.
Szia! A cikk végén van link a fotókhoz. Nézd meg, írj a szerzőnek.
Szia! Ha az ajánlott nyugalmi áramot állítod be elég lessz de egy képet ha fel tudnál rakni mert ha ez egy tömor lap vagy henger akkor már nem elég.
Érdeklődnék tudtok javasolni olyan IC t vagy komplett bevált tranyós kapcsolást ami +24voltos.Tehát nincs+-táp és nincs több fesz! Minimális torzítással kellene nekem 50watt kimenő! Áram nem gond egyen amit akar, fűteni is fűthet, jön a tél
Ez a feszültség egyenirányított pufferelt tápfesz? Mert így még 2 ohmra hídba se nagyon jön ki ekkora teljesítmény.
Hali! TDA2050 híd.
Jelenleg most +-47V ról muzsikál, 6n6P-vel illesztve.
Elég szép a hangja mit ne mondjak, délután ráteszem műterhelésre, kíváncsi vagyok mégis mennyire fekteti meg a négyszögjelet (ha egyáltalán megfekteti) komplex terhelésre (8Ohm ,4.7-100nF) Holnapra már nálam lesznek ha minden igaz a nagy párba válogatott Sanken végek, amire tervezve is lett igaziból. A Bázis ellenállást cseréltem is 180 Ohm-ra. B-E diódája is megérdemelt 680pF hidegítést.
De. 1000W-ot is adnak.
Le lehet tölteni például a javítási útmutatókat és meg lehet nézni, hogy mi van ezekben. Mondjuk nézd meg az LG HT 904 doksijában, hogy mi is van benne ahhoz az össz 1KW-hoz. Csatornánként 150W körüli teljesítmény. (A 82dB érzékenységű hangszórók megszólaltatásához kell is annyi).
TDA7381 nekem bevált 4x25W 4Ohmos hangfal kell rá és annyit kell tudni róla h ne kösd hídba a bemeneteket. nekme 400W-os hangfalat hajt...állat nagyon
Szia!
Amennyiben steril a hangja és nem vágja pl. a magasokat, akkor biztos jó. Quad nem igazán jön be, nem igazán megy át rajta szépen a torzított jel.
Nézz át a TDA7294 topicba, készült vele hangszer erősítő. Keresd Bassmestert!
Amit a Quad 405-ről írsz nehéz elképzelni. A négyszög átvitelére nem hallottam panaszt.
Hello. Van egy 400W-os hangfalam, és szeretnék venni hozzá egy erősítőt. Mire figyeljek vételkor? Mit jelentenek azok a számok, hogy ennyi meg ennyi ohm-on ennyi watt , meg ha kiseb vagy nagyobb az ohm akkor kevesebb vagy több wattot bir el ? hangfalam asszem 8ohmos.
A 400W-os hangfalhoz egy 2-300W-os erősítő elég. Tehát a lényeg, hogy 2-300W-ot adjon le 8ohm-on (ha 8ohm-os a hangfalad). Általába 1 erősítő 4 és 8ohm-ot is meg tud hajtani, 4ohm-on mivel kisebb a terhelés ellenállása, ezért nagyobb áram fog folyni, ezért teljesítményben is több jön ki 4ohm-on, mint 8ohm-on, de ez nem azt lejenti, hogy hangosabb lesz a láda.
Ha csak az erősítőből kijövő feszültséget nézzük, akkor valóban duplázódik a teljesítmény 4 ohm-on a 8-hoz képest. De mint írod is, ehhez dupla akkora áram fog tartozni. Csakhogy az erősítők próbálnak vigyázni magukra, ezért van bennük áramkorlát, ezért ha nem a feszültség fogy el, akkor beszólhat az áramkorlát. Ez utóbbi tervezési/beállítási kérdés, minden attól függ, mennyit bírnak az erősítő végelemei.
Egyetlen dobozban egy komplett 400W-os hangszórókészlet van??!
Komoly lehet, szívesen megnéznék róla egy fotót. Ha könnyen megoldható, akkor nagyon kíváncsi lennék a hangváltójára is, arról is kéne egy fotó.
Kösz az infókat. Hát nem az enyém hanem haveromé, de ha birok majd csinálok róla képet.
Sziasztok szeretnék építeni egy kb 60w os mono erősítőt autóba mélyládához tudna nekem valaki abban segíteni hogy honnan tudnék rendelni olyan egységcsomagot amit én magam építhetnék össze?
Köszi de én autóba szeretném ahol ugye 12 voltos rendszer van az oldalon meg azt irja hogy 16v tápfesz ez nem gáz szerinted?
Ha jár a motor, akkor elvileg 14V felett van a fesz. Szóval azzal bk. 60W-nál vagy kimenőteljesítmény szempontjából. Plusz az a 60W biztos nem fogja megrángatni a feszt
Mi a véleményetek erről a kapcsolásról? Texas-ból szedtem ki a műv erősítőt, és helyettesítettem el előfok szerűséggel. Szerintetek müködőképes megoldás lehet? Szimulációban működött szépen.
http://www.hestore.hu/prod_10029003.html erről azt irja hidalható ami azt jelenti hogy 2*20 és 1*40 watt?? Nekem kb ez is elég lenne ha lehet hidalni erről tud valaki valamit ja és mélyládát szeretnék vele hajtani hogyan tudnám kiválasztani hogy csak a mély hangokat eröltesse nekem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |