Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
sziasztok!
egy nagy kérdésem lenne.... http://blog.brooklynprints.com/images/2011030717421003_brooklyn_bri...pe.jpg ezt a képet szeretném megcsinálni úgy hogy a híd fényeit (csak a köteleken) ki szeretném fúrni és LED-eket tenni a lyukakba úgy hogy elemmel működjön és legyen rajta egy kapcsoló. a kérdésem az lenne hogy hogyan fogjak hozzá hogy kössem be a LED-eket milyen LED-eket rakjak bele (fehéreket szeretnék csak)? előre is köszi
Szia!
Ajánlom az oldalon lévő segédprogramokat. Hány V-ról akarod működtetni? Ha jól számolom, akkor kb. 60 LED kell neked. A fehér LED-ek viszonylag drágák. A program szerint a fehér LED nyitófeszültsége: 3,5V Ha pl. egy 9V-os elemről akarod használni: Bővebben: Link Párhuzamos kapcsolásnál 4, 7 Ohm-os ellenállás kell 6,7 W teljesítménnyel. Üdv! Balázs
Sziasztok.Tudna valaki segíteni? Van egy ilyen kenyérsütő mint ami a képen látható.Eltűnt minden(tehát be sem kapcsol-vagyis semmi nem jelenik meg a kijelzőn). Szétkaptam, én erre a trafóra gyanakodnék.Az lenne a kérdésem hogy ezt hogy kell lemérni hogy egyáltalán jó e vagy sem? Kaptam egy ilyen multimétert is,gondolom ezzel le lehetne mérni.Kezdő vagyok ebben de ha megírnátok mit mire mérjek és hova állítsam megköszönném.És a gép bekapcsolt állapotba kell legyen vagy lelehet csak úgy mérni? Ha véletlenül nem jó topikba írtam akkor elnézést kérnék. Üdv és előre is köszönöm.
Szia!
Miből gondolod, hogy a trafó a rossz? Ha arra gyanakszol, akkor vagy a leadott feszültséget kell megmérni bekapcsolt állapotban, vagy a tekercsek ellenállását kikapcsolva. Feszmérés: a szekunder oldalon az egyenirányító diódák előtt AC 200V-os méréshatárral, vagy az egyenirányító diódák után DC 200V-os méréshatárral. Azért azt mondom, hogy 200V, mert lehet, hogy 20V-nál nagyobb a feszültség. Ha nem érthető, nyugodtan kérdezz! Üdv! Balázs
Szia! Igen kérdeznék. Megnéztem a panelt és semmi égési nyomokat nem láttam rajta. Hát inkább kikapcsolva mérném meg Na hát ez valóban magas nekem. "a tekercsek ellenállását kikapcsolva" ezt úgy kell hogy piros drót-és vele szembelévő drót között mérni aztán a fekete-és szembelevőt? A multiméteren meg ellenállásra rakni?
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy, hogy néz ki egy elemtöltő kapcsolási rajz? nézelődtem a neten de nem találtam..... Ha valakinek van valami jó rajza azt szivesen várom! Annyi kikötést szeretnék tenni, hogy 4db ceruza elemet fel tudjon tölteni többet nem is kell neki, ja és annyit hogy autó szivargyújtójáról mennyen!
Válaszokat előre is köszönöm!
Még egy hülye kérdés. Ha áram alá helyezem a trafót akkor a két fehér drót végén valami (kb) 12V DC kellene lenni?
Nem DC, hanem AC vagyis váltóáram lesz ott. DC majd az egyenirányító híd után lesz.
Sziasztok!
Nagyon alap dolgot kérdezek meg. De nem szégyenlem megkérdezni, mint inkább hülye maradni. Szóval. Soros RC esetén a fázisszög (fi) -90fok-ról indul és a freki növekedésével csökken?
Szia! Köszi a választ. Úgy csináltam:áram alá helyeztem a sütőt és a két fehér drót végét mértem,a Multiméteren raktam az ACV először a 750,aztán a 200-ra de semmi. Jól csináltam?
Jól. Akkor ezek szerint a trafó a hibás, szakadt.
Köszi! Ezek szerint a bennlévő hőbiztosíték,vagy minek nevezik az mehetett tönkre?Érdemes azzal foglalkozni? Vagy venni kéne egy új trafot?Csak találok pont ilyet?Ha igen hol? Mert a hosszúság magasság szélesség is kéne stimmeljen tehát nem csak az adatok.
Csináltam még egy mérést.(nem volt áram alatt). A multin a szakadásvizsgálatra raktam; a multin a Com csatlakozóját a trafó fekete drótjára tettem. A multi piros csatlakozóját a trafo hol az egyik fehér hol a másik fehér drótjára. Olyan 519-624 körüli értéket mutatott. Ez így jó ez a mérés? vagy semmit nem ér így az egész?
Ha esetleg szerencsés vagy akkor olyan trafót fogsz ki, aminek a tekercseit külön lehet választani a tekercstestnél. Ha ilyen nagy valószínűséggel tudod cserélni a hőbiztosítékot. A másik véglet, amikor a tekercselések közé helyezik a hőbiztosítékot, amit csak a primer és/vagy szekunder letekerésével tudsz cserélni. Az abszolút legrosszabb ha egyáltalán nem tudod a trafót szétbontani, ebben az esetben csere.
Ez így nem jó. Ellenállásmérésre kell kapcsolni, 200 vagy 2Kohm-ra. Össze kell érinteni a mérőcsúcsokat, megjegyezni mennyi. Mérni a piros és a fekete vagy a fehér és a fehér között kell. A mért értékből kivonod az összeérintés értékét. A primer oldalon (piros-fekete) jóval többnek kell lennie mint a szekunder oldalon(fehér-fehér). A piros-fekete és a fehér-fehér között nem lenne szabad mérni semmit, mert akkor zárlatos lenne.
Köszöntem a válaszokat.Majd holnap,vagyis ma megmérem délelőtt aztán majd írom mi történt. Köszöntem Üdv.
Próbálj a kép alapján mérni. A színek a te trafód alapján készültek. A két multiméter ne zavarjon meg. Először az egyik oldalt, utána a másikat.
Köszönöm a segítséget! Ugyan a linkelt fórum oldalt háromszor is átolvastam, de nem találtam választ benne. Negyedjére sikerült. Ja! Igen ismerem a keresőt kb. négy éve, mióta regisztrálva vagyok.
Tisztelt hozzáértők...
Szeretném a tanácsotok kérni abban hogy hogyan tudnék egy olyan kapcsolást késziteni ami egy gomb megnyomasakor amig az nyomva van 0V-tol 10V-ig emeli a feszültséget kb 30mp alatt illetve ugyanezt vice verza... Hogyan kezdjek neki, mi a legegyszerűbb megoldás?
Sziasztok! Megmértem. A Multin raktam 200-ra összeérintettem a csúcsokat 0.07 et mutatott. A fehér szálaknál mértem 06.3 at ,a Fekete-Piros drótnál mértem semmit meg se nyikkant. Aztán a Multin állítottam 2000 ohm ra összeérintettem és mutatott 0.01 et. Fehéreknél mértem 006 ot a Fekete-Piros drótnál 1720 at. Ezt mind úgy hogy nem volt áram alatt a trafó,gondolom így kellett csinálni. Ezekből a mérésekből mit lehet kivenni? Jó a trafó? Olyat hogy lehet mérni hogy áram alá helyezem a trafót és a két fehér szálon kijön e valami? A multin hova rakjam milyen értékre? Köszöntem a választ.
Szia! Ha a csökkenést úgy érted hogy a nulla felé közelít akkor igen, mondjuk más felé nem is mehetne.
A válaszod alapján úgy néz ki, a fekete-piros páros lesz a primer (230V) oldalad, a fehér-fehér a szekunder. A multit AC-V 750 állásba rakod majd a két fehér szálon mérsz. Elvileg ott feszültségnek kellene megjelenni.
Először árulj el többet a dologról. A 0-10V feszültség milyen célra kell, mekkora terhelhetőséggel? Mi lesz rákötve?
Helló , építettem egy kapcsolótáblát ami 1 gomb megnyomására bekapcsol , és a másik gomb megnyomására kikapcsol, ezt egy relével működtetem.
Ez eddig ok , csak olyan gondom lenne , hogy a 2 státuszled-ből egyikse működik ; a zöldet én sütöttem ki de a pirosnak jónak kéne lennie , végignéztem a teljes forrasztást , de úgysem jöttem rá, megnéztem a mérőműszer LED "néző" funkciójával , de azzal sem működött(egy idő után) Szerintetek kisült az is?
Egy kapcsolási rajz segíthetne.
Igen tettem , a zöld az jó volt , csak véletlen amikor műszerrel mértem egyből adtam rá a 12V-ot , és kipukkant
A piros "teljesítményileg" szerintem lehet , hogy nem volt jó , mert a 2 LED fényereje eléggé eltért. 20mA Víztiszta LED Ahoz 560Ohm -os 1/4W -os ellenállás
Hát igen, de nemrég írta, hogy már próbálta a fehér-fehér-et AC750 és AC200 állásban feszültség alatt mérni, de nem mért semmit. Akkor valamit rosszul csinált annál a mérésnél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |