Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   23 / 2505
(#) Gery válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 4, 2007 /
 
Nah kipróbáltam rákötöttem a 7esre a másik csatlakozót a testre és nemvolt semmi :no: És nemtom hol lehet a hiba mert egy gyerek adta és mondtam megjavítom ingyen (ha tudom) csak annyi volt a baja hogy a végfok ki volt szedve és csak rákellene kötni a kábeleket (azokon természetesen megvan a +-55Volt vagy mennyi), a végfok teljesen jónak néz ki semmi égésnyom vagy vmi, dehogy mi a baj nemtom talán majd holnap agyalok még rajta
(#) Tom025 válasza Gery hozzászólására (») Aug 4, 2007 /
 
Huh, ingyen javítani sose jó üzlet...
Ha abszolút semmi jel, brumm se, vagy zaj, akkor érdemes lenne végigszkópolni a jel útját az erősítőben, valamint szakadást keresni vagy a jel útjában vagy a tranyók körül. Hajrá..

Üdv!
(#) Gery válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 4, 2007 /
 
Most úgyis tranyós erősítőkre áltam rá (st151) és ezzel is gyüjtök max egy kis tapasztalatót
Nah megint nézegettem még (én is hajnalba úgye )
és mellékelek egy képet hogy hogyan kötöttem be. Sztem így jónak kéne lennie, nézétek már meg ti is lécc!
Hát sajna szkópom nincs, de ehez nincs vmi pontos lerírás vagy vmi hogy multival rámérjek valahol/valahogy?

névtelen.JPG
    
(#) Parázs Gábor hozzászólása Aug 5, 2007 /
 
Sziasztok! valaki ismeri ezt a rádios erőlkődőt?

1_big.jpg
    
(#) zoz11 hozzászólása Aug 5, 2007 /
 
Sziasztok
A képen látható végfok szerintetek mennyit tud?
(#) sound.man válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 5, 2007 /
 
Nah ezt így nem lehet szerintem megmondani.... Valami típus is kellene Nah mert így ránézésre azt mondom 2x10w-ot biztos hogy tud nah érted már? Mondj típust :yes:
(#) szamóca hozzászólása Aug 5, 2007 /
 
Nézd meg az adatcimkét a hátulján mennyi a hálózatról felvett teljesítménye, ha AB osztályú akkor ennek kb a 60-70%-a. Stereo esetén /2.
(#) Gery válasza szamóca hozzászólására (») Aug 5, 2007 /
 
Nah vki nemtudja hogy jól kötöttem be (#109851 hozzászólás 3al feljebb )
(#) Parázs Gábor válasza Gery hozzászólására (») Aug 5, 2007 /
 
Jól kötöted be.
(#) Gery válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Aug 5, 2007 /
 
Végre valaki
Nah ha az jó akkor máshol van a probléme mert nemszól sajna :no:
Két dolog tünt fel:
1. 3db tranyó JTX2N3055 márkájú viszont T119 SKS2N3055. Ez nagy probléma lehet??

2.T120 collectorábol induló síktekercs megvan szakadva de egy normális tekercsel van hejetesítve, de nagyon rossz állapotban van. Csak azt kéne tudni hogy hány uH-is
(#) 18david18 hozzászólása Aug 5, 2007 /
 
Hali!

Ismeri valaki az OPA549 nevezetü ic-t! Ha valaki tud hozzá kapcsolási rajzot légyszi küldjön már egyet. Előre is köszi. Ja és az ic adatlapján található kapcsrajz szerintem nem jó. Több alkatrésznek nincs meg az adata, és a szövegben sem találtam. :yes:
(#) Tom025 válasza Gery hozzászólására (») Aug 5, 2007 /
 
A tranyó márkája elvileg nem jelenthet ilyen bajt, hogy nem is szól az erősítő. Hacsaknem hamis vmelyik, bár ezt egy ennyi idős erősítőben nem hiszem. Annak a tekercsnek minimális induktivitása lehet, ha úgy van a nyákra rámaratva, szerintem ha a helyette betett tekercsre gyanakodsz, át is hidalhatod az egészet. Rá kéne mérned multiméterrel, diódavizsgálóval a tekercsre, hogy átenged-e. Amúgy ha meg van szakadva a nyákos tekercs, nem lehet forrasztással megjavítani? Egyébként úgy gondolom, nem ez lehet a hiba. Komplementer páros erősítőknél ha az egyik végtranyó nem működik akár vezérlés hiányában, akár mert a szakadt tekercsen nem jut át a jel, attól még szól az erősítő, csak nagyonnagyon torzítva, mivel levágja a hang-szinuszjel egyik oldalát. Mivel ez kvázikomplementeres, nem mondanám bitzosra hogy itt is ez van, de megkockáztatom hogy igen.

Üdv!
(#) Gery válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 5, 2007 /
 
Átforrasztani nem lehet mert kb 2-3centi távolságra van egymástol, a tekercsre meg rámértem és átengedi az áramot szal akkor az nemlehet gond.
Égési nyomok sincsenek a panelon (tranyó is jónak néz ki), és mindent úgy kötöttem be ahogy leírajzoltam és ha bekapcsolom az erölködöt egy nagyonnagyon picit pukkan a hangszóró és semmi se sistergés se kis zúgás se hang :no: . Rámértem multival a kimenetre és 0.08mV körül van. Van még valakink ötlete milehet a baj??
(#) zoz11 válasza sound.man hozzászólására (») Aug 5, 2007 /
 
Hát azzal a kis erősítővel egy kis szabadtéri bulit lerendeztünk Dörgicsén. Két darab 600W-os PROEL TFL ládát hajtott ki teljes mértékbe!!! 1órás volt a buli de a végfok ép hogy csak langyos volt, és sokkal dinamikusabban és tisztábban szolt mint egy PROEL vagy DINACORD végfok. Ha nem hiszitek el akkor Tapolcán a Music-box hangszerboltba meglehet nézni és hallgatni!!!
(#) Gery válasza Gery hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
NAh utoljár valakinek vmi ötlete? Ha nincs akkor viszaadom eredeti állapotában mert én már kifogytam
(#) proksa1 hozzászólása Aug 6, 2007 /
 
Nekem is ez van a panelommal, kimeneten nincs egyenfesz viszont nem szol. De most más dolgaim vannak ezért én azt félretettem. A kapcsolási rajzon látszik hogy a bemeneti részhez megy a kimenőtraforol is egy kábel, az nemtudom mire szolgál, de szerintem az nem lehet gond ha az nincs. Egyetlen megoldás a jelút végigkövetése(kapcsolás alapján a legkönnyebb, furcsa szokás de én a kimenetről szoktam a bemenet fele haladni, mert általába gyorsabban megvan a hiba így).
(#) Gery válasza proksa1 hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
Ez a visszafél dolog télleg jó, próbáld meg a labirintus játékot visszafel, sokkal könnyeb
Amúgy kb mikor lenne időd vele foglalkozni? Mert ugyanezt csinálja ez is, már néztem az alkatrészeket, amire tudtam rámértem, de szkópom nincs és így nemistom mitkéne keresni
Mert ha esetleg lenne időd hozá mostanság és sikerül megcsinlni akkor írd már le hogy hogyan oldottad meg
(#) fureszk válasza Gery hozzászólására (») Aug 6, 2007 /
 
Idézet:
„próbáld meg a labirintus játékot visszafelé, sokkal jobb”

Így igaz. Én is mindig úgy csinálom.
(#) rwtop hozzászólása Aug 7, 2007 /
 
ujabb erősítő-őrült jelentkezik!
BEszámolok a sikereimmel
TDA2030
TDA2050
TDA7294 a mono valtozat jol sikerult....
meg meg STK cuccok meg tranyós cuccok!
legkisebb 2W legnagyobb 2X500W de ezt mar nem egyedul csinaltam![csapatmunka]
(#) accaboj hozzászólása Aug 7, 2007 /
 
Heló

Nincs valakinek nyákterve beültetéssel TDA2003-as IC-hez?Már kerestem minden felé neten itt a fórumon,találtam 1-2-t de egyik sem megfelelö,mert túl nagyok.A méret és a megbízhatóság lenne a lényeg(minél kisebb,annál jobb :yes: :yes: )

Amugy ha valaki tud hasonló kis teljesítménybü ic-t az segíthetne.Ilyen kis hordozható hangfalba lenne MP3ashoz

Ja nyáktervezésben abszolút amatör vagyok azér is kérek segítséget

köszi
üdv accaboj
(#) DRoland válasza accaboj hozzászólására (») Aug 7, 2007 /
 
Hordozható hangfala,ba TDA 7375-öt tettem (2x25w!! hidalva). Meg vagyok vele elégedve, szabad térre terveztem, hogy meló közben hallgatom, először azt hittem kevés lesz a hangereje, de bőven elegendő.
ha érdekel bővebben (előző oldalon kép is van)
(#) Sallala hozzászólása Aug 8, 2007 /
 
Sziasztok!

Van egy kapcsolásom, szeretnék róla több információt megtudni. Egyszer bementem az Elektro konthába, hogy alkatrészt vegyek egy Quadhoz. Dolgozott ott egy jópofa muki, bármit vettem, már az alkatrészekből tudta, hogy mit akarok építeni, és adott tanácsot mindig.

Szóval azt mondta, ne Quadot építsek, hanem a kezembe nyomott egy kapcsolást. Én kaptam az alkalmon, mert mindig is féltem Quadot építeni, tekercselgetni kell, gerjedhet satöbbi.

Tranyóktól függően megépíthető 30W/8Ohm, 50W/8Ohm, 100W/4Ohm kivitelben. Én az utóbbit építettem meg. Elsőre beindult, mit mondjak, nem volt rossz hangja. Egy gyári Technics rádióserősítővel tudtam összehasonlítani, alap Tecnics hangfalakon. Ez van otthon. Alapzaja is kevesebb. (Ennek nem hallható, a Tecnicsnek igen. (Hangszóróhoz hajolva)

De sokat nem ment még, nekem is a dobozban áll évek óta, jobb sorra várva. Szeretnék utánna olvasni, hogy mik a tpaasztalatok vele másoknak.

Mellékeltem a kapcsrajzot. Van nyáktervem is, ha igény van rá beküldöm.

Üdv,
Sala

(#) zotyo hozzászólása Aug 8, 2007 /
 
Szia Sallala!

Jó kis kapcsolásnak tűnik.
Szerintem sokan látnánk szívesen a nyáktervet is.

Üdv, Zoli
(#) proksa1 hozzászólása Aug 8, 2007 /
 
Gery!

Szerintem jövőhét végén nekilátok, végigmérem. de elöbb nemtudom ígérni mert sok a melo, most hétvégén meg nyaralás.
(#) Gery válasza proksa1 hozzászólására (») Aug 8, 2007 /
 
Oké azt nagyon megkösszöném , csak akkor addig nemadom vissza
(#) accaboj válasza DRoland hozzászólására (») Aug 8, 2007 /
 
Hy

Én nemigazán ilyenre gondoltam...
Nekem valami 10Wos IC kellene MAX.Szal az lehet akár 5Wos is.
KIS hordozható hangfalba lesz MP3ashoz.Nem olyanra gondoltam mint amilyen neked van,hanem valami ilyesmire gondoltam szóval lécci segítsen aki tud még mindig az IC(TDA2003) nyákját keresem + beültetést.

Köszike
üdv:accaboj
(#) saca200 hozzászólása Aug 8, 2007 /
 
hello sallala légyszi tedd már fel a nyák tervet is jo lenne elöre is köszi egyébként ez egy darlingtonos kapcsolás köztudott hogy a darlinktonosok eléggé gerjedékenyek a nagy bétáik miatt de ha tökéletesen müxik akkor hatalmasat szolnak mint dinamikailag mind zenébe
(#) zoz11 hozzászólása Aug 8, 2007 /
 
Mi a véleményetek erről az erősítőről, hogy szól meg ilyesmi. Érdemes megépiteni?
Bővebben: Link
(#) Tom025 válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 8, 2007 /
 
Erről az erősítőről anno külön topic volt itt, csak vmiért le lett törölve. Én mindenesetre megépítettem, és csak jót tudok mondani róla. Védelmek működnek ahogy kell. Hangja is nagyon szép. Viszont sokkal keveseből ki lehet hozni mondjuk egy VF2-t, amiben ugyan nincsenek védelmek, de mégis nagyon jó erősítő. Ha nyúzni kell, bulikba, vagy esetleg nem hozzáértők is kezelhetik, akkor mindenképpen jobb az ST151.
Üdv!
(#) Dzsoni hozzászólása Aug 8, 2007 /
 
Sallala, ez egy modositott Canopus kapcsolas (Heed audio).
Az a konthas elado pedig Sz. Laszlo volt, most ezt csinalja: http://www.vibavoice.hu/
Következő: »»   23 / 2505
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem