Fórum témák
» Több friss téma |
A fagyasztótérben sincs hideg?
Előfordul,hogy a kompresszor durran,de akkor vége is van,a villanymotor része megy,de kompresszió nincs. Ha az elpárologtat kilyukad,akkor nem nagyon szokott pukkani,legalábbis ilyen hibánál elötte nem szoktak ilyent emlegetni,inkább szép csendben hetek alatt elszökik a gáz suttyomban.Előfordulhat,hogy a fagyótérben valami hiba történt (pl.fűtőtest elszállt),és a panelen valamit elröptetett. Ha az a tipus,amire gondolok,akkor a fagyasztó,és a normáltér között vékony sávban vannak a kezelőszervek.A motor mellett pedig van egy elektronika,amit legutóbb pár éve olyan drágán akartak adni,hogy inkább kidobta az ügyfél. Ha a fagyóban hideg van,akkor előfordulhat,hogy nem olvaszt,és a légcsatornában nem tud közlekedni a levegő. Sok No frost hűtőt át szoktam alakítani prego,dixel univ. elektronikákra,amivel a hűtőkamrákat szerelem le,de ez már egy szervíz munka,kibogozni a dolgokat sok idő. Ezekkel az elektronikákkal mindent tudsz állíttatni,csak a normáltéri zsalu mozgatását,vagy fixálását kell kiokoskodni.
Üdv mindenkinek! A segítségeteket kérném. Van egy 8 éves Whirpool 4190 kombi hűtőnk. 2 hónapja elkezdett ökörködni. Ha kinyitjuk a sima hűtőtér ajtaját, a világítás felkapcsolódik rendesen, de az esetek felében el is alszik egy pillanatra, majd újra fel, mindeközben mintha beindulna a fagyasztó, elkezd búgni. Ilyenkor a fagyasztó hőmérséklet kijelzője is meghülyül, vagy csak sipolni kezd, vagy egyre magasabb hőmérsékleteket ír ki, mindaddig, amíg a kezelőn egy OK gombbal ki nem lőjük. Ám mostanában romlik a helyzet, a kijelző egyre többször nem mutat értékeket. A márkaszervíz ránézett, azt mondták, valószínű vezérlőpanel, nem javítanak ilyet, 60eFt az új. Arra kérnék Tőletek segítséget, hogy van-e olcsóbb alternatíva, kik foglalkozhatnak vezérlőpanel cserével? Illetve, ha Budapestre kell felvinnem a panelt Dunaújvárosból, ki tudom-e magam is szedni a panelt, vagy nagy ördöngősség. Előre is köszi, és bocs ha hosszú voltam
Kedves raptor1974!
Értem! Köszönöm szépen a gyors segítséged! Üdv: Balázs
Sziasztok!
Van egy zanussi felülfagyasztós egykompresszoros hűtőm a probléma a következő fagyasztóban -22fok hűtőtérben +18fok a kondi csak felül meleg dugulásra gyanakszom. Hogy tudnám megoldani? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv
Sziasztok! Tudom hogy ez off de tudnátok segíteni hogy milyen hűtőt vásároljak?! Ez alatt annyit értek hogy márka, mik legyenek benne... Eddig Samsung hűtőt nézegettem, de félek hogy rövid életű lesz! Kérlek segítsetek ! Előre is köszönöm ! Szép napot!
![]()
Milyen hűtőközeg van benne ? R134a, R600a?
NOFROST készülék, FROSTFREE vagy hagyományos kombinált hűtőszekrény?
Hagyományos kombi, volt már kompresszor csere de azt nem tudom milyen típusú a hűtőközeg.
A hűtőközeg a benne lévő gáz. Egy matricán valahol megtalálod. Rxxx
Ha kicserélik ugyan azt töltik bele?
Ha R600a-s, akkor sanszosabb a szivárgás, vagy esetleges mechanikai dugulás (pl. porladó szűrőpatron töltet). Mindkettő kiderítéséhez rendszert kell bontani, szerelő kell hozzá.
Sziasztok!
Van egy HOOVER márkájú alul fagyasztós hűtőszekrényem! Azt vettem észre, hogy az utóbbi időben önálló életet él. Ez abban nyilvánul meg, hogy bárhová tekerhetem a szabályzóját a fagyasztó rész az megfelelő hőmérsékletű, de a hűtőrész nem nagyon akar lehűlni a megfelelő hőmérsékletre! A hőérzékelő "csövecske" a hűtőrészbe van elhelyezve, azt kintebb húztam hátul így már jó a hűtőrész hőmérséklete is. de így sem reagál a szabályozóra. mi lehet a gondja?
Köszönöm a válaszokat
![]()
Sziasztok!
Mi baja lehet a hűtőnek? Kb. fél percenként bekapcsol, majd kb. 5 másodperc múlva kikapcsol és így tovább. A mélyhűtő része leolvadt. A tartály érintésre igen forró. A segítséget előre is köszönöm! Üdv, András
Most annyit csináltam, hogy kikapcsoltam, és hagytam pihenni egy fél órát. Visszakapcsoltam és úgy tűnik műxik egyelőre...
Mégsem jó
![]()
Javítás; 5000-25000 között,hibától és kiszállás költségtől függően. Te döntöd el ennyit ér -e neked ez a hűtő vagy újba ruházol be.
Sziasztok!
Whirlpool ART 668/G Kombi hűtőszekrény. A gond az, hogy a normál hűtőrészben a hátsó hűtőfelületnek csak kb. a felső harmada deresedik. Leolvasztás, takarítás után, mivel elég kicsi lett a hűtőfelület, elég sok ideig tudja elérni a kellő hőmérsékletet. De ha eléri, utána megtartja. Igaz, hogy hosszabb ideig kel dolgoznia. A mélyhűtő része rendesen működik. Mi lehet a baja, mit lehet tenni? Kérem segítsetek!
Részleges hűtőközeg hiányra utal a jelenség!
Szevasz!
Ha ment fél órát, és utána mondjuk 1 percen belül tekergeted a hőfokszabályzót ne is várd, hogy elinduljon. 5, de inkább 10 percen belül nem tud indulni, csak gyötröd vele a védelmet, ami nem vezet jóra. (Fogadd el, hogy így van, nem akarok fék oldalt írni a miértről.) Ne légy türelmetlen, hagyd, hogy magától ki-be kapcsoljon és tegye a dolgát, már ha tudja. A rengeteg ki-be kapcsolás működésképtelenné is teheti az egyébként jó kompresszort, ezt általában mondom. Aztán lehet hosszabb idő után megnézni, mint teljesít.. Üdv: StMiklos
Szia!
Én azt nem tudom mi az a hűtőközeghiány. Légy szíves írd meg! Mit tehetek ellene? Köszi! Üdv: Péter
Szia. Szerelőt hívsz,mert eszközigényes a javítás!
Szia!
Köszi! Úgy lesz. Üdv.: Péter
Kedves Hozzáértő Emberek!
Szeretném tudni, egy fagyasztószekrény miért nem tud működni/jól működni 10C alatt. Én egy fűtetlen garázsban szeretném elhelyezni, ahol mínusz 10-15 C-nál már a bent is mínuszba hajlik a hőmérséklet. Kérlek Titeket, ne csak azt hajtogassátok, amit a szervizben az ügyfélszolgálatos hölgy, hogy ezeknél az új hűtőknél már más a hűtőfolyadék, meg a klímaosztályok, stb. Technikai részletekbe belemenő magyarázatot szeretnék. Az világos, hogy egy egy-kompresszoros kombi hűtőnél a kompresszort kapcsoló hőmérséklet érzékelő a normál térben van elhelyezve, ennélfogva 10C alatti külső hőmérsékletnél nem ad jelet, mivel a belső tér sem melegszik 10C felé (mitől is tenné). De egy fagyasztószekrénynél ezt nem értem. Ott az érzékelő akkor ad jelet, ha a hőmérséklet pl. -18C felé emelkedik. Ez pedig még egy -2C-os garázsban is lehetséges. Tehát miért nem fog az én fagyasztóm működni? Más oka is van? Mert pl. 20 éve vígan zakatolt a fagyasztó az anyósoméknál a garázsban. Nagyon fontos lenne, hogy megértsem, és el tudjam dönteni ez alapján, hogy kockáztassak, és vegyek-e egy 250 l-es fagyasztószekrényt (NO FROST-osat)- mert nagy szükség lenne rá, de a lakásban nem fér el -, vagy tuti kudarcra van ítélve, és akkor nem ölök bele 150-200 ezer Ft-ot. Előre is köszönöm a segítséget!!!
Vegyél egy szimpla fagyasztóládát és ne NO FROSTosat, és akkor (nagy valószínűséggel) elzakatol mint a régi (ha nem is olyan sokáig).
Az, hogy egy normál hűtőszekrény nem működik +10 alatt annak nincs köze se hűtőközeghez, se az energiaosztályhoz, de a miértet nem kell se az ügyfélszolgálatos hölgynek, se a vevőnek tudnia. Elég annyi, hogy nem... Az ok az automatikus leolvasztással függ össze. Üdv: StMiklos
Kedves StMiklos!
Köszönöm a segítségét. Bár én nem energiaosztályról beszéltem, hanem KLÍMAOSZTÁLYRÓL. Annak azért van hozzá köze. És mint vevő, két mérnöki diplomával, azért szeretném megérteni, és ha nem gond, nekem nem elég az, hogy nem.... De inkább felhívok egy hűtőgépgyárat, hátha ott egy fejlesztőmérnök mégiscsak el tudja nekem magyarázni.
Elsősorban a kondenzációs hőmérséklettel van a gond. A hűtőgép a hátulján, vagy a külső borítás alatt elhelyezett hőcserélőn keresztül adja le azt a hőmennyiséget amit a készülék belsejéből elvont, megfejelve a kompresszor motorja által termelt hőmennyiséggel. Ez az alkatrész a kondenzátor, itt cseppfolyósodik le a hűtőközeg. Az ebben uralkodó nyomás értéke (mivel a hűtőközeg telítési állapotban van) összetartozik a hűtőközeg hőfokával, ergo ha a hőmérséklete nagyon alacsony a nyomása is alacsony lesz. A rendszer helyes működéséhez viszont ebben a részben megfelelő nyomásnak kell uralkodnia, hogy a hűtőközeg beadagolása megfelelő legyen. Ha a nyomás nagyon alacsony, ezzel együtt az elpárolgási nyomás és hőfok is nagyon lecsökken. Ez kihatással van a hűtőteljesítményre és a rendszer egész működésére. A kondenzátor méretezésénél ezért figyelembe kell venni a várható környezeti hőfokokat. Ha a tervezettől a környezeti hőfok nagyon eltér, akkor a fent említett problémák léphetnek fel.
Sebaj Komám ! A sok tízéves rutint dobd ki az ablakon...
Ja! Jut eszembe ! A logphx diagrammot magyarázd már el légyszíves ![]() Ehhez talán még diploma sem kell ![]()
Szevasz!
Ha összeszedem magam, el is tudnám magyarázni.. Erről egy vicc jut eszembe: Hittérítőhöz a mise után oda megy Joe és azt mondja, ő ezt meg ezt nem érti. Mire a hittérítő: várj fiam, elmagyarázom. Mire Joe: állj! magyarázni én is tudom, de nem értem! |
Bejelentkezés
Hirdetés |