Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   826 / 1688
(#) lajos1969 hozzászólása Nov 22, 2011 /

Köszönöm mindenkinek az elismerést!
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Végre Köbi mester is közöl képeket ! Jó lett, már csak egy szép dobozt...
(#) Frankye válasza janikukac hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Bezony! Tessék feltenni dobozolva is!
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Nem a Jani@-ra gondoltam, hanem rád, Te... Einstein!
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Meee Ő volt az utolsó hozzászóló, azé', na!
De ne OFF-oljuk szét a topicot, mert jön egy modi, és fenéken billent minket!
(#) Laciveszp hozzászólása Nov 23, 2011 /

Sziasztok.

Elkészültem egy PIC-es projektemmel. Terepasztalhoz kell egy háromvágányos fordulóhoz. Mivel a vezérlőpultja kiállításokon sokszor nagyon messze van magától az asztaltól és sokszor rossz irányba akarunk kijárni, ezért már régóta agyaltam azon, hogy lehetne visszajelezni azt, hogy merre jártunk be utoljára a szerelvénnyel. Itt jutott eszembe, hogy ha figyeljük a sínszálat, akkor az visszajelzést tud adni, hiszen attól függ, hogy merre megy a vonat, hogy melyik sínszál pozitív. Fontos volt, hogy a nézők szeme elől rejtve maradjon, az optikai, illetve mágneses megoldás kiesett. Hiszen még ha a mi modellező klubunk az összes mozdonyára tesz egy mágnest, az rendben van, de ezt nem várhatjuk el a románoktól, osztrákoktól és a többi magyarországi modellező klubtól. Így írtam egy kis programot egy PIC-be és összedobtam egy nyáktervet. De beszéljen a videó és a kép. A videón csak egy sínt figyelünk, a másik két pár vezetéknek ugyanez a szerepe csak másik sín figyel.
(#) Attila86 válasza Laciveszp hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Szia!

A videót elnézve, nem lehetett volna megcsinálni ezt egy egyszerű R-S vagy J-K tárolóval? Sőt, egy két tranzisztoros mezei bistabil multivibrátorral?
Ez nem kritika, csak kérdem.
(#) Laciveszp hozzászólása Nov 23, 2011 /

De meg lehetett volna, de így volt vele munka. Úgyis akartam valami PIC-es kapcsolást csinálni.
(#) slogan válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Khmmmm
Attila .....

Tőled sem kérdezte senki ,minek csicsázod a Suzukit
(#) lidi válasza slogan hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

De, én.
(#) slogan válasza lidi hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Na jó ,de mit adtak még a Rómaiak ?
(#) Attila86 válasza slogan hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Oké oké... nem is az értelmét vonom kétségbe, csak ez így ágyúval verébre. Ez se zavar engem, csak kíváncsi voltam hogy van-e benne valami varázslat ami indokolta a mikrovezérlőt.
(#) vicsys válasza slogan hozzászólására (») Nov 24, 2011 /

Mármint a Lómaiak...?
(#) slogan válasza vicsys hozzászólására (») Nov 24, 2011 /

Ahhát
(#) Frankye válasza Laciveszp hozzászólására (») Nov 24, 2011 /

Látom, végül sikerült megvalósítani a tervet, még ha nem is az Antal Miki barátom által felvázolt - és az indokaidat tekintve érthető okok miatt elvetett - megoldással is. Gratulálok hozzá!
(#) skero hozzászólása Nov 25, 2011 /

Nem rég csináltam egyik ismerősnek egy mikrofon előerősítőt. A dobozt én magam hajtogattam ,festettem. Nem egy gyönyörűség ,de működik szépen. (A kivágott rész azért van mert ott lehet megfogni az elemet)
(#) vicsys válasza skero hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Jó lenne, csak:
Miért van luk a dobozon? Mi az a csúnya kivágás? A felirat nagyon szép. A kimenetnek miért nincs csatlakozója? Kár érte... Tényleg kafa lenne.
(#) skero válasza vicsys hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Hali a luk alatt egy trimmer poti van. A kivágás azért kell ,hogy meglehessen fogni az elemet be-ki illesztéskor. Csatlakozóból 6,3 -as anya csak egy volt itthon ,így a kimenet egy lengő apában végződik. Tudom ,hogy kókler így ,de gyorsan kellett és szerencsére műxik rendesen .

PICT0021.JPG

(#) vikipapa hozzászólása Nov 25, 2011 /

Sziasztok. Befejeztem a fullcsöves Blackheart BH5H gitárerősítőmet. "Izmos" EL84SE a maga 5W-jával és 3 sávos hangszín. Az ECC83 helyett egyenlőre ECC82 van benne így egy kicsit kevesebbet az erősítése. A feliratozás még hátravan (lehet nem is lesz). Napokban veszek majd bele ECC83-at aztán akkor már tökéletes lesz Többi kép
(#) CIROKL válasza vikipapa hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Viktor ! Azzal a picike kimenővel nem hinném hogy 5Watt kijön belőle az 5 Watt eléréséhez sokkal nagyobb vas kellene .
(#) vicsys válasza vikipapa hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Nem rossz, sőt! A sarkokban a szövetet igazítsd már meg, mert piszkálja a szemem. Amúgy nagyon gyári!
(#) vikipapa válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Próbaüzemen van egyenlőre, majd (ha az anyagiak engedik) tekertetek hozzá kimenőt. A szövetet majd megigazítom, még úgy is szét lesz kapva egypárszor. Egyébként kösz a dicséretet
(#) CIROKL válasza vikipapa hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Értem ! csak igy tovább . Ha kell 83-as akkor szólj !
(#) SzAndras00 válasza vikipapa hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Ügyes vagy Vitya!
(#) vikipapa válasza SzAndras00 hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Kösz szépen
(#) lidi válasza skero hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

Hogyan készültek a feliratok a lemezre ?
(#) zolee1209 hozzászólása Nov 25, 2011 / 1

Sajnos most nem volt több időm, reggel 6-ra megyek melózni, de már hétfő óta megvan a kijelző, holnap remélem lesz lehetőségem megírni az "áhított" programot rá.

VFD.JPG

(#) vikipapa válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Szóltam.
(#) ZSozsóó hozzászólása Nov 26, 2011 /

Sziasztok! Vikipapa gratulálok a fejhez, nekem bejön, kíváncsi vagyok hogy szól! Remélem majd mutatsz hangot is, esetleg "lökd meg" a Zero Drive-al! Szerintem én is megmutatom a legújabb fejecskémet, igaz ez félvezetős, de a 10-15W teljesítményével nem hagy cserben egy érzékeny ládán, megállja a helyét egy csöves mellett is hangerőben, ezt egy találkozón azért kipróbáltuk! Teljesen egyedi az áramkör, tele jobbnál jobb alkatrészekkel, nem a spór volt a szempont. Nagyon tisztességesen szól szerintem...
Bővebben: Link
Bővebben: Link
A bőrözést kárpitossal csináltattam, magam nem tudtam volna ilyen minőségűre megcsinálni.
(#) vicsys válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Fúúúú de zorall! Kár, hogy nem választottál valami klassz kis logót a demó képhez.
Következő: »»   826 / 1688
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem