Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ha valahol zárlat van, vagy szakadás, akkor nem világít. Ha elkötés, akkor a meghajtó (adó) oldalon lévő led ugyanúgy sorban lépked, csak a vevő oldalon a led máshol fog felvillanni.
Hamarosan érkezik hozzám egy grafikus kijelző, melyre szeretnék majd egy szkóp- vizualizációt varázsolni, hangfrekvenciás tartományra. De a kijelző még nem érkezett meg, én meg már szerettem volna audio-t kijelezni, így összedobtam egy VU-metert. Inkább ujjgyakorlatnak mondanám, sem mint építésnek, de legalább nem mondható rá, hogy csúnya a doboza!
[OFF]A videón már megint halkra sikerült a zene... [OFF] Bővebben: Link
Látványos lett, tetszik.
Azt megkérdezhetem, hogy milyen áramkörön keresztül illesztetted a jelet a procira?
Szia
Nagyon mutatós lett!A "rész" karaktereket úgy írattad ki az alfanumerikus kijelzőre,hogy létrehoztad őket előtte a felhasználói memóriában?
Igen, ahogy mondod! Még régebben vettem innen a fórumról 2x40-es VFD kijelzőt, amit szerettem volna így felhasználni, de abban sajnos nem voltak szabad felhasználású karakterhelyek, így letettem róla.
@ skero: Köszönöm, valószínűleg jövőhét végén látványosabb videóval szolgálhatok majd! @ ndavid87:Készítek egy rajzot és felteszem...
Mellékelem a kapcsolási rajzot, meg a kódot. Picit variáltam a kódon, mert volt benne egy kis bug, ami nagy hangerőnél jött elő, de most már úgy tűnik, hogy nincs gond vele. Az AVR a belső 2.56V-os referenciát használja.
Az AVR órajelét a belső RC oszcillátor adja, értékét 2- 4- 8MHz-nek válasszuk. 1MHz-en kissé már "szaggat" nekem, ez valószínűleg a nem legminimálisabb időzítések használatából ered... Köszönöm szamóca!
Sziasztok
Építettem egy sorkimenő tesztert... Sajnos előbb kellet volna mert lassan már nincs mit tesztelni a sok lcd tv végett...
szia
Köszönöm ... Természetesen én csak után építettem.....
Szép! Hirtelen azt hittem, hogy maszatos, aztán látom, hogy dobszerkó...
A belsejéről kaphatunk képet?
Profi ! Egyetlen amin kicsit változtatni kéne szerintem, az az, hogy a kijelzőt beigazítod..
A kijelző még nem végleges csak betettem egyet / szig. szalaggal fölragasztva/ a fénykép kedvéért ideiglenesen, mert holnap jön a kék hátteres! A belsejéről két kép, de már azt hiszem tettem fel.
Ez igen! Le a kalappal, szép munka! :kalap: Ha benne lesz a kék hátteres kijelző, akkor kérünk róla képet működésben is!
Szép lett! Gratula!
Sziasztok! Van egy fölösleges karácsonyfára akasztható sor karácsonyfa égőm"sok kicsi égő sorba kapcsolva", ami ritmusra tudna világítani.
Azt szeretném megoldani vele, hogy ha azokat az égőket valahogy összekötném a pc hangkártyájával, a zene ritmusára tudjon villogni, az nagyon faja lenne. Erre van valami megoldás? A válaszokat előre is köszönöm!
835 napja regisztráltál és nem tudod, hogy ez nem az a topic...?
Akkor így írom, szeretnék építeni! na most jó?
dehogynem tudom, de ha nem ide, akkor hova? karácsonyfa izzó működése ritmus szerint topicba?
Ne haragudj, de a téma címe elárulja, hogy ide azok írnak akik építettek valamit, és meg szeretnék mutatni a többi fórumozónak. Szerintem a kezdő kérdések között jobb helyen lenne.
Nagyon profi, csak azok a potigombok nem nagyon passzolnak rá
Nekem az volt a legszimpatikusabb, egyszerű de...
Nekem meg kifejezetten tetszenek. (Ízlések és pofonok, ugyebár, valamint ízlésekről vitatkozni...) A kijelző sokat dobott rajta! Szívből gratulálok, szép munka! :kalap:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |