Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   825 / 1688
(#) Laciveszp válasza Frankye hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Ha valahol zárlat van, vagy szakadás, akkor nem világít. Ha elkötés, akkor a meghajtó (adó) oldalon lévő led ugyanúgy sorban lépked, csak a vevő oldalon a led máshol fog felvillanni.
(#) zolee1209 hozzászólása Nov 19, 2011 / 1

Hamarosan érkezik hozzám egy grafikus kijelző, melyre szeretnék majd egy szkóp- vizualizációt varázsolni, hangfrekvenciás tartományra. De a kijelző még nem érkezett meg, én meg már szerettem volna audio-t kijelezni, így összedobtam egy VU-metert. Inkább ujjgyakorlatnak mondanám, sem mint építésnek, de legalább nem mondható rá, hogy csúnya a doboza!
[OFF]A videón már megint halkra sikerült a zene... [OFF]

Bővebben: Link
(#) ndavid87 válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Látványos lett, tetszik.
Azt megkérdezhetem, hogy milyen áramkörön keresztül illesztetted a jelet a procira?
(#) skero válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Nagyon jól néz ki! Gratulálok !
(#) Mate78 válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Szia

Nagyon mutatós lett!A "rész" karaktereket úgy írattad ki az alfanumerikus kijelzőre,hogy létrehoztad őket előtte a felhasználói memóriában?
(#) zolee1209 válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Igen, ahogy mondod! Még régebben vettem innen a fórumról 2x40-es VFD kijelzőt, amit szerettem volna így felhasználni, de abban sajnos nem voltak szabad felhasználású karakterhelyek, így letettem róla.

@ skero: Köszönöm, valószínűleg jövőhét végén látványosabb videóval szolgálhatok majd!

@ ndavid87:Készítek egy rajzot és felteszem...
(#) szamóca válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Gratula!
(#) zolee1209 válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Mellékelem a kapcsolási rajzot, meg a kódot. Picit variáltam a kódon, mert volt benne egy kis bug, ami nagy hangerőnél jött elő, de most már úgy tűnik, hogy nincs gond vele. Az AVR a belső 2.56V-os referenciát használja.
Az AVR órajelét a belső RC oszcillátor adja, értékét 2- 4- 8MHz-nek válasszuk. 1MHz-en kissé már "szaggat" nekem, ez valószínűleg a nem legminimálisabb időzítések használatából ered...

Köszönöm szamóca!
(#) ndavid87 válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Köszönöm a rajzot!
(#) hormi hozzászólása Nov 20, 2011 /

Sziasztok
Építettem egy sorkimenő tesztert...
Sajnos előbb kellet volna mert lassan már nincs mit tesztelni a sok lcd tv végett...
(#) JZoli válasza hormi hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Jó lett! A rajza publikus?
(#) hormi válasza JZoli hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

szia
Köszönöm ...
Természetesen én csak után építettem.....
(#) lajos1969 hozzászólása Nov 20, 2011 /

Alakul a dolog!

SDC16388.jpg

(#) vicsys válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Szép! Hirtelen azt hittem, hogy maszatos, aztán látom, hogy dobszerkó...
(#) roland0327 válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

A belsejéről kaphatunk képet?
(#) janikukac válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Profi ! Egyetlen amin kicsit változtatni kéne szerintem, az az, hogy a kijelzőt beigazítod..
(#) lajos1969 válasza janikukac hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

A kijelző még nem végleges csak betettem egyet / szig. szalaggal fölragasztva/ a fénykép kedvéért ideiglenesen, mert holnap jön a kék hátteres! A belsejéről két kép, de már azt hiszem tettem fel.
(#) Frankye válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Ez igen! Le a kalappal, szép munka! :kalap: Ha benne lesz a kék hátteres kijelző, akkor kérünk róla képet működésben is!
(#) roland0327 válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Szép lett! Gratula!
(#) Marczilla válasza roland0327 hozzászólására (») Nov 20, 2011 2 /

Sziasztok! Van egy fölösleges karácsonyfára akasztható sor karácsonyfa égőm"sok kicsi égő sorba kapcsolva", ami ritmusra tudna világítani.
Azt szeretném megoldani vele, hogy ha azokat az égőket valahogy összekötném a pc hangkártyájával, a zene ritmusára tudjon villogni, az nagyon faja lenne.
Erre van valami megoldás?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) vicsys válasza Marczilla hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

835 napja regisztráltál és nem tudod, hogy ez nem az a topic...?
(#) janikukac válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Na, ez igen !
(#) Marczilla válasza vicsys hozzászólására (») Nov 20, 2011 1 /

Akkor így írom, szeretnék építeni! na most jó?
dehogynem tudom, de ha nem ide, akkor hova? karácsonyfa izzó működése ritmus szerint topicba?
(#) WaRL0 válasza Marczilla hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Ne haragudj, de a téma címe elárulja, hogy ide azok írnak akik építettek valamit, és meg szeretnék mutatni a többi fórumozónak. Szerintem a kezdő kérdések között jobb helyen lenne.
(#) lajos1969 hozzászólása Nov 21, 2011 /

Megvan a kék kijelző!

SDC16397.JPG

(#) lajos1969 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Köszi!
(#) klemo86 válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Nagyon profi, csak azok a potigombok nem nagyon passzolnak rá
(#) lajos1969 válasza klemo86 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Nekem az volt a legszimpatikusabb, egyszerű de...
(#) Frankye válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Nekem meg kifejezetten tetszenek. (Ízlések és pofonok, ugyebár, valamint ízlésekről vitatkozni...) A kijelző sokat dobott rajta! Szívből gratulálok, szép munka! :kalap:
(#) hormi válasza lajos1969 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Szerintem is szép.
Következő: »»   825 / 1688
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem