Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! TDA7293 erősítőmodul.
Valószínű ezt láttam annak idején csak úgy emlékeztem hogy minden módhoz jó volt ugyan az a kapcsolás. Azóta rájöttem hogy nem fog menni ugyan azzal a bekötéssel minden módban és tegnap már átterveztem.
Lenne végül egy kérdésem. A panelek közötti legkevesebb átkötéssel szeretném megoldani hogy lehessen par/br üzemmódokat elérni tetszőlegesen. Történik-e valami probléma, ha a két IC bootstrap/bootloader lábait nem kötöm össze párhuzamos és bridge módban, csak 1-1 kondit teszek közéjük? (7293-nál). Ezzel is megspórolva 2 átkötést ha lehet.
Szia! Ezen én is törtem a fejem, de nem mertem megkockáztatni. A párhuzamos kapcsolásnál fontosnak tartom, hogy a végfetek terhelése a lehető legpontosabban 50-50% legyen.
Remélem segít: Híd előerősítő. Végfok nyák. Végfok szerelve.
Köszi! Ilyesmi van most nekem is csak sokkal rondább a panel
![]()
Végülis tettél elé invertert a híd miatt? Bevált?
Az inverterrel bevált. Nekem így csendesebb a híd. A táp és végfok jelkábel zajok azonos fázisban vannak, a hangszórón nem jelennek meg.
Szerk.: párhuzamos kapcsolásba nem ajánlok semmilyen bontható kötést, mert az érintkezés legkisebb hibája is végzetes lehet.
Sziasztok!
Mai napon felfüggesztettem az erősítő építést. (a taulás rovására ment már nagyon) A két láda használható állapotban kész. Az erősítő a vágyaim felével deszkán dolgozik. De végül is működik. ![]() Nagyon-nagy sok köszönet és hála reloop fórumtársnak! Jó lett a védelem tápja. Szépen működik a Clipp jelző. Tökéletes a némítás és ennek jelzése. Mellékelve két hevenyészett kép. ![]()
Szia! Igazán nincs mit megköszönni. Méltányolom a belefektetett sok-sok munkádat és a gondos kivitelezést
![]()
Az adatlap első oldala adja a választ. Amúgy nem HS akar lenni a vége?
Szerk.: Vettem a fáradságot és gugliztam helyetted: Bővebben: Link Ugye látod???
Az egyik lényeges különbség a CLIPP detektor.
De pár ellenállás, két dióda, egy kondi és egy tranyó megoldja ezt kb. 200 forintból ![]()
Sziasztok!
7294 és 7293 között van valami érdembeli különbség? Hangzásra gondolok elsősorban. Melyik lenne megfelelőbb elektromos gitárhoz? Persze torzított hangra.
Szerintem mindegy, bár a 7293 magasabb tápfeszt bír (pl az MG 100 Dfx-ben is ilyen van), 8 Ohm-ra nagyobb teljesítményt tud mint a 7294, utóbbi viszont jóval olcsóbb. Én 7294-eket használok szinte mindenre, szimplán és hidalva egyaránt. Torzított hangra nagyon jó lesz, gyors ,feszes hangzása van. A gitárhangszórót kell jól megválasztanod hozzá, mert azon múlik a legtöbb.
az már megvan egy Celestion K100 személyében
![]()
Udv mindenkinel!Mai nap soran elkeszitettem egy tda7294 hidat, a kit alapjan,ott ami van stby/mute funkcio azt osze kell kotni,vagy csak ugy ni ott hagyni es kesz nem kell semit se csinalni vele? Mert raadom a feszultseget hallatszik a hangszoron kicsit,de akarmilyen bemeneti jelet adok ra nem csinal semmit.Miert lehet ez?
Szia! Akkor szól ha összekötöd Bővebben: Link
Hello!
Nemsokára kész a tda 7294 hidjaim, mivel a suli miatt nem nagyon értem rá. Szóval a legtöbbet akarnám kihozni belőlük, 3 db hidam lesz. Az a kérdésem, hogy milyen teljesítményű trafó kellene hozzá (toroid). Én úgy számoltam hogy: 1 hídnak 300W teljesítmény(mert 2x50w diszipláció)/36v=8,(3)=8 (Amper) és 18v/1,414= 12,5 v ac feszültség hogy ne kapjon többet. Na és szóval 8A*12,5*6=600VA De hogy legyen tartalék 650 VA
Szia! A +/-18V táppal aligha fogod a legtöbbet kihozni belőle. A hidat 8 ohm -mal terhelve 2x24VAC szekunderről ajánlom táplálni. Egy csatornára 5A-t számolj. Ideális volna 3 szekundert használni, de működhet egy 15A-esről is. Az összteljesítmény 720VA.
(Nem lesz olcsó mulatság.)
En nem +-18v ot számoltam!!!!!!
+-36vDC/1,414 el az 25vAC Es akkor 6x kell legyen 12,5 v(mivel 6 sec. kell legyen, mert 3 hid van) En 1 csatornára 4A-t számoltam csak nem tudtam hogy többet is tud. Na ha 1 csatornára 2x12,5vac és 5A megy(250W) és 3 csatorna van az 750VA
Van 1 EI trafóm ráfért 36v AC de nemtomhány amper
![]()
A szekundert eltérően számoljuk. Bővebben: Link Az N2 és N3 tekercsek is 24V-osak (nem 12,5V).
Érdeklődj a transzformátor információ témában. A számodra szükséges trafó 7-800VA, 6x24V/5A, vagy 2x24V/15A szekunderrel. Javaslom legyen még rajta 2x12V/1A a kiszolgáló áramköröknek.
Sziasztok!
Kocsimba szeretnék építeni egy tda7294-es végfokot. A kérdéseim azok lennének, hogy elég e az erősítőnek a 12V tápfesz és ha igen Hány amperos biztosítékot jelent használjak? Illetva mit jelent a kapcsolási rajzon az STBY-vel jelzett kivezetés? Előre is köszönöm a válaszokat. üdv.:Máté
Először is ha 100w ot akarsz belőle kihozni +-36 v ra van szügség nem 12v ra. Ez ugy a legyegyszerűbb hogy csinálsz egy invertert. Mellékelem a tda 7294 hídhapcsolást ami +-36v 5 A el 200w szinusz hozahtó ki 8 ohmon ami azt jelenti hogy 400w-os hangszórót simán kihajt. de nem köthesz rá 4 ohmos hangszrót csak ha sorba kötöd őket. Szóval ha +-36v ra van szügség akkor úgy tekered a secundert a trafónak.
Jah az stby az a standby. Simán kösd a + tápra ha a mute és standby tulajdonságokat nem használod. Ha 4 ohmos hangszórót akarsz kötni rá akkor elég +-24v, mert akkor jobban forrósodik a végfok és lekapcsol a beépített védelem miatt
Értem.
Nekem 2x100W-ra lenne szükségem, ezért 2db erősítőt szeretnék építeni. 12v-on kb. hány wattos teljesítményre lehet számítani??
és mire használható a standby??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |