Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Nem tudom, hogy mennyibe fáj az az MNC, de szerintem pl. egy Beyma driver 8000 körül beszerezhető.
Azt a Peaveyt nehéz megközeliteni. Az árfekvésében -olcsó - Toronymagasan vert mindent. Nem véletlenül kopiztam, és Reflex is rágyógyult anno.
Lemezek atkopirozasa digitalis hordozora egy jominosegu eloerositio a lemezjatszohoz az emlitett RIAA korektorral ( lattam allithato karakterisztikaju korrektort hogy minden lemezhez a korrekcio tipusakent te is azt valasszad ki a lejatszaskor ) valamint egy jo AD -digitalis kimenettel .Hangkartya aminek van digitalis bemenete ,evvel mar megkennel.
Az erosito ahogy @Bassmaster mondta rengeteg vintage cucc van eledo ,a nyaron meguntam az epitgetest es vettem 100Euro osszvissz egy Erositot ket Celestion hangfalat es ket JVC hangfalat amiket a TV ,DVD stb -hez hasznalom .Ehez vettem meg egy kisebb sub-ot valami mas hazimozi cuccbol nagyon jol szol a TV-vel es zenevel.Majd megyek es meg keresek a Celestionokhoz hatha megkapom a sub-jat.Nem masert de szep javorfa dobozokhoz a fekete szub nem megy , de jelenleg el van dugva nem latszik a tobbi cucctol . Rengeteg tobb ilyen HiFi cucc volt , amit sajnalok az hogy elszalasztottam egy JBL teljes hangcuccot szombaton ,vasarnal mentem mar el volt adva .. Ezeken a cuccokon minden van amit emlitettel.Ezert is vettem ( tobbe kerult volna ha magam epitem meg es nehezen lett volna megfelelo esztetikai szempontbol ).Egy baj az hogy nincs taviranyitasi lehetoseg ..hehe .Igy a TV kikapcsolasakor is kulon ki kell kapcsolni a hangcuccot de meg lessz oldva az is ( a jovobe). Ami bosszanto hogy egy TV-mnek sincs a hangero potmeter utan kimenete igy nincs nemitas csatornavaltaskor ,ezert a TV hangot a fulhalgato kimenetrol muszaly vegyem. Eyszoval lattam taviranyitost is es nem lett volna sokkal dragabb ...de .. Hoznak negyereju vegfokokat is nagyon jo arba.
Kérlek segítsetek, hogy a következő belinkelt lapon az eszközökkel hogyan tudnék berendezni egy hangstúdiót,
az egyes elemek működési célja a rendszerben 1-2 mondatban - mit hova kötsz be, miért és hogyan.( kisebb összeköttetési rajz ) Előre is nagyon köszönöm
Sziasztok!
Van egy Ross System Mega Amp 800-as végfokom van rajta egy ground-lift kapcsoló csak annyi lenne a kérdésem hogy az mire való? A válaszokat köszi!
Ha egy nagyobb rendzserbe kötöd (keverö pult, több erösitö stb.) elöfordul, hogy brumm keletkezik, ilyenkor igen jól jön, ha meg lehet szakitani a földhurkot.
Heló.
Van egy SANYO JA 6155-ös erősítőm. Ez 8 ohm-os. És erre szeretnék kötni 4ohm-ot. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e?
Szia! Csak akkor kösd rá ha egészen kis hangerőn hallgatod, sajnos leégetheti a végfokot.
Köszönöm!
Akkor majd megoldom máshogy. Végülis 2 db 8 ohmo-os hangfal lett volna párhuzamosan kötve.
Hali Mindenkinek!
Van egy BEHRINGER PMX2000-es keverőerősítőm, amit 2db OMNITRONIC DX-1522-es hangfallal (400W 8ohm) használok évek óta, nagyon jó tapasztalatokkal. (zenekar) Az erősítő kimenő teljesítménye 4 ohmon 250W, 8ohmon 180W. Az a kérdésem. Ezen hangfalak mellé akarok rakni párhuzamban egy-egy 12 ohmos régi típusú, de nagyon jó állapotban lévő REGENT hangfalat. Ez eredő ellenállás számítások alapján 4,8 ohmra jön ki. Kinek mi a véleménye? Mehet e ez így? Mi károsodhat?
Sziasztok! Szeretnék építeni egy kisebb line array rendszert. Az volna a kérdésem, hogy ha a tölcséres magassugárzók helyére ring sugárzót építek be, akkor az mennyire teszi tönkre a hangképet. Azt olvastam, hogy ezeknél a rendszereknél a tölcséres sugárzók gyakorlatilag egy hangoszlopot hoznak létre, melyben nincsenek kioltások és ez a lényege a rendszernek. Nyilván más a hangkép, ha ringet használok, csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyire tartjátok elvetemült ötletnek? Illetve ha esetleg valaki tudna információval szolgálni a ringsugárzók sugárzási szögével kapcsolatba azért is hálás lennék! Előre is köszönöm!
Valoszinü, hogy a Regent csak suttogni fog.
Nyugodtan rákötheted mellé. Semminek nem lehet így semmi baja.
Szerintem rosszul gondolod. A Regent leszólja a modern csodát, de csak párpercig, mert kipurcan. Zizegös lesz szerencsétlen, ekkora villanytól.
Ha Regentet (12 Ohm) párhuzamosan kötöd a 4 Ohmos hangokádóval, akkor a regentre csak a teljesitmény igen kis része jut, innen a suttogása. (A másik hangszoro simán söntöli a regentet).
Az lehet, hogy csak a teljesítmény egy tört része jut rá, de hangszorosnak igaza van mivel sokkal jobb a hatásfoka egy csomó uj vacaknál ezért messze nagyobbat szólhat mint azok ,de sajnos teljesítményben viszont kicsi igy könnyen leéghet.
A Regentre 100W jut, elvileg bírja, emlékeim szerint szól is rendesen tőle.
Egy szoval sem irtam, hogy bármi is károsodna (sem az erösitö sem a hangszorok), csak azt, hogy a regent aligha fog szolni, ha párhuzamosan lesz a 4 ohm-os ládával.
Ha jol számolom a Regentre csupán a teljesitmény 1/9 fog jutni (alig 30W - ha ezt az érzékenysége kompenzálja, akkor minden rendben van, ha nem akkor csendben marad).
Akadémikus az értekezés, mert nincs fénykép a Régentről -vajon melyik tipus?-
A legtöbb közkézen forgó 12.5 Wattos. A pléhvázas? Bár abból is lehet izmosat csinálni, de az 50W/db a határ a hangosító műfajban. Szó-szó, én nem reszkíroznám meg, pontos infó hiányában.
Hangszorosnak megint igaza van
Nagyon meglepődnél, mennyivel hangosabb a Régent!, 1/9 Watt ellenére.
30 éve nekem is volt egy sereg - de nem ez volt itt a kérdés....
Volt egy öregember Ohm-nak hivták, és az szült némi törvényt....persze lehet, hogy rosszul számoltam.
Hanem?
Kíváncsivá tettél!
Valoban az 1/9-ed sok volt - fejböl számoltam az autoban, de az 1/3 stimmel.
Szia! A meglévő Omnitronic 8 ohm -os. Erre a terhelő impedanciára az erősítő 180W -ot ad le. A Regent másfél szeres impedanciájára (12 ohm) 120W jönne ki. Mivel az erősítő 4 ohm -on 250W-ra képes, valamivel kevesebb mint 150W jut az Omnitronicra és 100W a Regentre mikor párhuzamosan kapcsolva üzemelnek.
Legalábbis így látom a helyzetet
A multkor azt irtad, hogy 4 ohmos a hangszoro, én abból indultam ki.
Hali!
Úgy sejtem jó témát dobtam fel, és nagyon nagy érdeklődéssel olvasom az igen hasznos szóváltásokat, de csak nem jutottam oda, hogy ki merjem e próbálni.? Lényeg. A most használt Omnitronic ládák 8 ohmosak, mint ahogy azt lentebbi cikkben írtam. Amit mellé akarok rakni, képpel próbálom illusztrálni. A képek azért, hogy külsőleg hogy néz ki, de benne eredeti gyári 2 db RFT L3401-es 6 ohmos sorban kötött hangszóró van, ez = 12 ohm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |