Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR égetők

Témaindító: eastar, idő: Aug 21, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 56
(#) röntgen válasza zombee hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Akkor ami elérhető közelségben van az a JTAG ICE. Nekem a mega család megfelelő a problémáimra. Után építettben is létezik azt hiszem.
(#) zombee válasza röntgen hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

A legeltejedtebb utánépített verzió az Evertool, én is ezt építem, kis módosításokkal. Például átterveztem
az USB-interfészt, eltüntettem a jumpereket, helyettük BOOTLOADER-nyomógomb és DIP-kapcsolósor került bele.
Egy picike dobozba elfér az egész ami hordozhatóvá, használatát biztonságossá teszi.
Természetesen az USB-ről történhet a céláramkör táplálása(és nem fordítva mint az eredetiben),
illetve a legújabb változatomba 3.3V-os konverter IC-t is beépítettem az alacsonyfeszültségű eszközök számára.

Kösz a segítséget. Ezek szerint a te verziód nem publikus, vagyis költségbe kerül, gondolom.
(#) zombee válasza röntgen hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Minden költségbe kerül, meg kell venni az alkatrészt, időt kell fordítani az építésre, ráadásul egyetlen
darab esetében, főleg ha a legelsőt építed, garantált egy éjszakába/hajnalba nyúló forrasztgatás, fejvakarás,
nagyon sűrű fejvakarás, pár édes becéző mondat a főként nőnemű felmenőkre és rokonokra, stb.

Egyelőre nem publikálom, én is nagyon sok munkát és időt fektettem a tervezésbe. Egyébként ****Ft
az ára(itt nem reklámozom, de privátba elmondom), van akinek az alkatrészek költsége sem jön ki belőle...

Megértem a dolgot. Privátban érdekelne az infó, aztán megrágom magamban. Köszönöm még egyszer.........
(#) elektromania92 hozzászólása Nov 26, 2011 /

Sziasztok.
Van egy olyan programozóm aminek csatoltam a kapcs. rajzát. Avr doper fw-rel.
Tudna valaki ajanlani nekem égetőprogramot amivel HID módban tudnák égetni? Esetleg leírni a szükséges beállításokat is, mivel teljesen kezdő vagyok e téren.
Atmega 16-tal kísérletezgetek. Köszönöm.
(#) zombee válasza elektromania92 hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Szerintem ez nem Doper, hanem USBASP. A Doper-en az USB csak az INT0 és INT1 lábakra megy.
Elvileg mutat valami kompatibilitást a kettő, a Doper kifejlesztője is hivatkozik rá, de más firmware kell.

HID mód: Topi cikkéből többet megtudhatsz, de keress rá a neten és csodálkozni fogsz.
Mindenesetre én mániákus Doper-gyártó létemre a HID módot végleg száműztem a programozóimból.
Hogy miért? Egyrészt senki nem használja, eddig még nekem sem volt rá szükségem és nem is hiányzik!
Tesztelni úgysem tudom ezt a funkcót, ráadásul a programozó is egyszerűbbé válik a kihagyással.

Hát nem kényelmesebb az F7 után rányomni az "AUTO" (AVR Studio; Bascomban F4) gombot?
Miért akarsz szamárral közlekedni mikor ott a bicikli? Nem kér enni és még pihennie sem kell(csak neked )

Más: konkréten nem ismerem a HID módot, de azt tudom hogy az USBASP szörnyen lassú és nem stabil.
És egy aprócska felfedezés: a HID mód nem USBASP, két külön fogalom. A Bascom csak az USBASP-t ismeri.
(#) elektromania92 válasza zombee hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Rendeltem az égetőt egy fickótól és választhattam, hogy doper vagy usbasp fw-rel kérem. A dopert választottam.
AVR Studiot használnák én is. Letöltöttem a drivereket az avr doper cikkből. XP alatt működik is, de legtöbbször a laptopomról fogom használni, azon win7 van. Ott gond adódott a Virtual Com Port driverével, hogy digital signature szükséges, vagy valami ilyesmi.
(#) zombee válasza elektromania92 hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Aláírásellenőrzést ki kell kapcsolni. HID módban sem lenne könnyebb...
(#) zombee válasza srac321 hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Sajna az AVR Studio 5 nem, vagy csak korlátozottan támogatja. Talán egy AVRISP-mkII a megoldás...
(#) zenetom hozzászólása Dec 3, 2011 /

Hali!
Tud valaki valami egyszerű COM portos égetőt, amivel tudok ATtiny2313-at programozni? (LPT-n elég bizonytalanok a feszültségszintek, a PICkit2 - AVR-es téma meg nem jó, mert visszaolvasásnál nem azt kapom, amit beleírtam)
(#) zombee válasza zenetom hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Van egyszerű COM portos progizó, de ha már az LPT-n is bizonytalan,
akkor COM porton egyenesen kaotikus.

A legegyszerűbb "jó programozó" az AVR910, ezt már átírták ATTiny2313-ra.
AVR Studio és Bascom is támogatja. Előbbi egy kicsit trükkösen,
mert nem a hagyományos módon, hanem az "avr prog" elindításával megy.
(#) zenetom válasza zombee hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Először megcsinálom az egyszerű zénerdiódás soros portost, hátha elsőre megy.

Az egyszerű zéneres gondolom PonyProg alól menne, tudtommal más nem is támogatja.
Szerintem a belinkelt kapcsolás sem tűnik olyan bonyolultnak, kell egy ATTiny2313, pár dióda-ellenállás és kész!

De ezt is fel kell programozni...

Persze hogy fel kell, de említetted a nyomtatóportosat, azzal fel lehet...

De nekem csak egy ATtiny2313-at kéne felprogizni (ehhez). Ezt a kapcsit néztem ki magamnak, de persze zéner dióda nincs itthon..
(#) zenetom hozzászólása Dec 6, 2011 /

Szó szerint csináltam egy AVR égetőt.
Sajnos véletlenül 5V helyett 12V-ot kapott. De azt is úgy vettem észre hogy sercegett az ujjam az AVR-en.
(#) shield válasza zenetom hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Én is ezt csináltam meg magamnak. Ha csak néhány AVR-t fogok felprogramozni akkor nincs is értelme komolyabbat csinálni. Olyan kicsi panelt csináltam neki, hogy belefért csatiházba. Még nem programoztam vele, mert most a panelek készítése foglal le.
Edison14 ajánlotta még a topik elején.
(#) zenetom válasza shield hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Csak a tápfeszültséggel vigyázz
(#) Zed válasza zenetom hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Ha még aktuális a dolog, akkor: Sercon2-mini Én ezt építettem meg, egy D-SUB9-es csatlakozó házában elfér.
(#) zenetom válasza Zed hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Ha nem működik amit most csináltam (feltéve hogy szerzek egy új AVR-t... ) kipróbálom ezt is.
(#) zombee válasza shield hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Nekem egy ATTiny2313 beforrasztása sikerült fordítva.
Ki is forrasztotta magát, látszik mennyire nem szerette...
(#) elektromos válasza zenetom hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Szia!
Ha még aktuális Bővebben: Link
Tegnap építettem belőle megint, és elsőre indult ez is! Usb-s a kis szentem.
(#) zenetom válasza zombee hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Ez jóó
Egyébként szerintem a PIC-ek jobban bírják a gyűrődést. :yes:
elektromos: nade ebbe is kell AVR. Egyelőre még maradok a soros portosnál.
(#) Zed válasza elektromos hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Tényleg nem kötekedésképpen.... de ez "kvázi"-USB-s. Mármint: soros portos, de USB-soros illesztővel is megy. (Tehát nem kell neki alaplapi, natív soros port.)

Csak a pontosság kedvéért írtam, mert vannak olyan programozók, amelyek valóban közvetlenül USB-ről mennek. Tehát nem kell USB-soros átalakító sem hozzájuk.
(#) zombee válasza elektromos hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Huh, két éve építek USB-s AVR programozókat, de erre én is felkaptam a fejem első ránézésre.
Érdekes ahogy egy AVRISP-t, AVR910-et és egyéb apróságokat is belenyomorítottak.
A bootloader szerintem az AVR910-ből jön, csak épp "ATMega8 BOOT"-ot kell beállítani az AVR Studio-ban.

Lehet hogy csak "kvázi-USB", egy beépített FTDI vagy hasonló megoldja a gondját. Én is így építek AVRISP
rendszerű programozókat, de meglepett hogy mi minden belefér egy mega8-ba, ami az én AVRSIP-m alapja is.
Talán a bootloadert "kicsavarozom" belőle hogy lehessen frissíteni az enyémet...
(#) shield válasza zenetom hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Idézet:
„Csak a tápfeszültséggel vigyázz

Mit értesz ez alatt?
(#) zenetom válasza shield hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Csak viccből írtam, mert én ugye véletlenül 12V-ot adtam neki, amitől elhalálozott.
Más: visszatérve az égetőre, nekem olyan kell amiben nincs AVR, mert ugye azt is fel kell programozni (mint a PICkit2nél..).
De egyelőre elég a legprimitívebb égető. a Lényeg hogy fel tudjak programozni 1 AVR-t....
(#) edison14 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Hali. Én régen EZZEL programoztam fel az első AVR-emet és működött. Újabban a PICkit2-est használom.
Következő: »»   13 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem