Fórum témák
» Több friss téma |
A trisB regisztert állítsd be a program elején közbe ne nyúlj bele. Lehet ez a baj.
Üdv!
Próbáld így:
Igazad van, én nem vettem figyelembe hogy csak egyszer futna le a program. Így már ennek mennie kell!
Üdv! Köszönöm a segítségeteket, de a hiba most is fenn áll. Nem kell a ciklusnak ismétlődnie. Nem az lehet a baj, hogy égetéskor valamit rosszul állítok be? Nem tudok mire godolni.
A program szerintem jó. A hibát máshol kell keresni. Esetleg próbáld átírni másik portra hátha az a baj hogy az általad használt portlábon még valamit be ké ne állítani.
Biztos, hogy nem a programban lesz a hiba. Nálam akkor volt hasonló, ha nagyon leterheltem az egyik kimenetét a PIC-nek. A LED-ek a megfelelő előtét ellenállásal vannak bekötve?
Égetésnél legyen kikapcsolva a WDT. A POR és a BOR pedig legyen bekapcsolva és legyen kiválasztva a megfelelő órajel forrás.
Üdv! Én is erre gyanakodtam. Ic-prog-gal akarom beégetni, a wdt-t megtaláltam a többit (POR, BOR) nem. Mit kell konkrétan beállítanom? vagy más égetőt használjak?Az xt-t állítottam be mert 4Mhz a kristály. Felhúzó ellenállás pedig 10K. Ledek megfelelő ellenállással vannak, mert világítanak rendesen.
Üdv!
A POR az az IC-Progban PWRT (Power up Reset Timer), a BOR (Brown Out Reset) az az IC-Progban BODEN. Ha még mindig nem jó, akkor nem tudom mi lehet a gond. Jah, most nézem.. F84A... abba nincs BODEN.
Próbáld ki ezt. (lásd melléklet)
Ha ez sem megy akkor tényleg valami hardver hiba lesz. Én Oshonsoft PIC BASIC-et használok, a tiéddel nem kompatibilis a bas fájl, de könnyen átírható.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy PIC-kel megoldható-e a következő probléma? A kérdés vasútmodellezéssel kapcsolatos. A PIC A0 bemenete figyelné a bal sínszálat, az A1 bemenete pedig a jobb sínszálat. Attól függően, hogy melyik sínszál pozitív, arra megy a vonat. Ennek függvényében a PIC B0 kimenete akkor lenne magas szintű, ha az A0 pozitív, a B1 kimenete akkor lenne magas szintű, ha az A1 pozitív. Eddig nincs probléma, de én azt szeretném, hogy az A0 kikapcsolásával a B0 magas szinten maradjon, és csak akkor törlődjön, ha az A1 lesz pozitív (és ezzel a B1 kerül magas szintre), illetve fordítva. Lehetséges valahogy az A0 és A1 tárolása? Válaszokat előre köszönöm, további szép napot!
Tehát, ha jól értem, akkor a kérdésed az, hogy egy flip-flop -ként tud e működni a PIC. A válaszom az, hogy igen, de ennél egyszerűbb feladatra nem is tudnád bevetni a PIC-et. Ezt meg tudod csinálni két tranzisztorral és pár RLC akatrésszel is.
Szervusztok!
Egy rövidke példafájlt kérnék két 887-es UART kommunikációjára. Az egyikre egy nyomógomb, a másikra egy LED, ami csak addig világít, amíg a nyomógomb zárva van. Köszönöm!
Sziasztok
Van egy problémám de, nem tudom orvosolni A WDT nem tudom ki kapcsolni így resetel mindig Meg néznétek, hol hibáztam ![]()
Valahogy így add meg az alapbeállításokat:
Én minden egyes égetésnél kézzel szoktam beállítani az égetőprogramban. Ez a legbiztosabb véleményem szerint.
Köszönöm meg próbálom, jelzem hogy álok vele
Sziasztok
Sajnos nem ismeri így a progi hibát, jelez PBP picbasic pro
Hello!
Szenvedek a micro code studioval. Valamiért nem fordíja le a programokat. Mellékelek képet a hibaüzenetről.
Üdv!
Azt írja, hogy a forrásfájl elérési útja meghaladja a 62 karaktert. Ez valószínű abból adódik, hogy a lomtárból dolgozol. Ez az elérési út amit beolvas: E:\$RECYCLE.BIN\...\...\ELEKTRO\PICSEGED\PBP\
Értem! Vagyis nem. Mert akárhova másolom a fordítani kívánt file-t mindig ugyanez a hibaüzenet. De sejtettem hogy ez a gond. Próbálkozok tovább. De ha közvetlen az E meghajtón van a file akkor is ez a hiba.
Számomra is érdekes, hogy az assembler miért a lomtárban dolgozik... Talán a beállítások között lesz olyan, ahol be lehet állítani az assembler átmeneti könyvtárát.
Ez a micro code studio eléggé hasonlít kinézetre a Proton BASIC-re, annál nem voltak ilyen hibák egyik win alatt sem.
Végül is arra jutottam a gugli segítségével, hogy ez az MPASM hibája, mert az még 16bit-es program és nem tud 62 karakternél hosszabb elérési utat. Valahogy rá kell venni, hogy egy rövidebb elérési utat használjon.
De nem értem mért akar ilyen hosszú elérési utat használni. Bemásoltam a programot a "program files" mappába.
Ennél rövidebb elérési út lehetetlen. Első két kép a program mappája és a parancsikon. 3. a fordítandó bas file. Lehet hogy az a baja, hogy másolás útján került a program files mappába? Telepítőt nem látok a program mappában...
Üdv!
Nézd meg a micro code studio telepítési könyvtára hol van. A programban kellene lenni valahol beállítási lehetőségnek. Ha hosszú elérési úton van a projekted akkor is ezt csinálja.(basic fájl) Telepítsd újra ha másképp nem megy.
Most jöttem rá lehet a megoldásra!
Mivel Win7-et használsz, ezért a Win nem enged csak úgy írni Program Files mappába. Valószínűleg az lehet a gond, hogy a BASIC Compiler-nek nincs jogosultsága írni a mappát, ezért teszi a fájlokat a lomtárba. Futtasd rendszergazdaként a micro code studio-t. (jobb klikk-> futtatás rendszergazdaként) Vagy másold ki a C-re vagy E-re az egész micro code programot és a projekt fájljait is.
Egyik megoldás sem jó sőt a kettő együtt sem. Nem értem ,mert win7-en használtam eddig is. Csak gyalulva volt a gépem...
Az elején írtad, hogy nem telepítetted, hanem csak visszamásoltad. Lehet ez a baja, biztos a regisztrációs adatbázisból keresné az átmeneti könyvtár elérési útját, de mivel nincs, ezért kitalál egyet magának a lomtárban.
Másra már tényleg nem tudok gondolni...
Már azt letöröltem és letöltöttem netről egy másikat. Ezt telepítve ugyanaz a hiba. Köszi a sok segítséget. Itt valami csúnya "csalás" van...
Üdv!
Nincs valakinek egy példaprogramrészlete PCF8563 real-time clock ic kezelésére? Főleg az írása érdekelne. Olvasni tudom de az írás nem megy. Proton Ide-hez kellene. |
Bejelentkezés
Hirdetés |