Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
A hangszóróid késleltetett bekapcsolása rendben van? Nem lehet, hogy azonnal bekapcsolja az erősítő végfokokat, míg a táp nem áll föl rendesen?
Mértél a hangszóró kimeneteken egyenfeszültséget? ha nem, mérd meg megjelenik-e valamekkora. Ez a hibajelenség meg van akkor is, ha az rca bemenetre nem teszel semmilyen jelet?
Szia!
Köszi a választ, holnap megnézem aztán rögtön jelentkezem.
Szia!
Megnéztem amiket írtál: Bekepcsolásnál: 1.19 - 2V DC Kikapcsolásnál: 4 néha 5-6V DC van a kimeneten minden be-ki kapcsolásnál változó, lehet azért mert multival mértem. Kihúzott RCA mellett is fennáll a hiba. Akkor a késleltetett bekapcsolással lesz a gond? Hogyan tovább?
A Q208, Q200, Q300, Q400 tranyók zárják le a bemenetet, ha kell. Ezek némítanak bekapcsoláskor is. Ott meg tudod nézni, hogy a remote szálra adott +12V fesz azaz bekapcsolod az erősítőt, és mennyivel később kapcsolnak azok a tranyók.
Nézd meg a tápfeszültségeket a C513, és a C511 kondikon. Érdekelne mennyit mérsz. Ellenőrizd le a zenereket. A ZD2-n, és a ZD6-os meg van-e a 15V? A ZD5-ön meg a 18V? A Q106, Q206, Q306, Q408 tranyók figyelik, ha a kimenetre egyen fesz jut. Ha a Q500 nyit, akkor lekapcsolja a tápot. Igazából a kimeneteden az az egyen fesz pukkogtatja a hangszóróidat.
Szia!
Köszi a választ holnap megmérek mindent aztán jelentkezem. Köszi a segítséget legalább tudom hol keresgéljek.
Szia!
Méregettem: A Q208, Q200, Q300, Q400 tranyók kb 0.5 s-al később kapcsolnak, ez nagyon kevés ugye? Tápfesz:C513 -25.3V, C511+25.3V ZD2 14.3V, ZD6 14.5V, ZD5 18V hogyan tovább? Köszi a segítséget.
Szia!
Pontosítanék hátha segít valamit! Kikapcsolásnál: A csak a 2-es és 4-es csatornán ugrik 5-6V-ra a DC a kimeneten. Az 1-es 2-es csatornán marad 1-2V De ettől függetlenül ugyan úgy pukkan mind. Hogyan tovább?
Szia!
Ha megkérlek tudnál segíteni a 89. oldalon? Emmzolee segített de Vasárnap óta semmi hír felöle. Megértem biztos nem ér rá de szeretném megoldani a gondomat.
Szia!
Őket már néztem kiforrasztva diódavizsgáló állásban multival és jónak mutatkoztak.Vagy nézzem meg mégegyszer?
Szia!
Kiszedtem megmértem és jók. Hogyan tovább?
Szia!
Ha esetleg nem a védelem a rossz, akkor nem lehet,hogy az előfokban azok a lapos barna színű tégla alakú kondenzátorok valamelyike rossz? Elnézést ha hülyeséget kérdeztem de már nincs több tippem.
Ezzel mit fogok módosítani?Valamilyen késleltetést?
Kicseréltem de észrevehető változás nem történt.
A 1.és 3.csatorna még elviselhető volna de a 2. és 4. jóval nagyobbat pukkan ki és bekapcsolásnál is. Azoknál is az IC7 egy KA4558 amit cseréltem újra a tápban lévővel együtt.Az IC3 és IC4 egy TL074cn szintén új.Csak hogy tudjuk ezt is. Mit próbáljak még?
Hello. Itt vagyok.
Vidéken melóztam a héten, és nem volt net. Olvastam mi történt eddig. Volna még egy ötletem. Le kellene választani a végfokot az előfoktól. Tehát R103, R204, R183, R404 ellenállások bemenet felőli oldalát ki kell forrasztani, és le kell zárni a testpontra. Így tuti, hogy a végfok nem adhat ki semmiféle tüskét a kimenetre. Teljesen 0 kell, hogy legyen mindig. Ha ezután is pukkan, akkor a valószínű a végfok a ludas, ha nem, akkor meg az előfok volt a bűnös. A végfok azért csak valószínű, mert a védelmek még benne maradnak a körben, tehát azok is lehetnek. (Hangszóród nem menetzárlatos?) Csak, hogy azt is ki lehessen zárni.
Hali köszi a választ rögvest nekiugrok aztán beszámolok.
Szia!
Megcsináltam amit írtál, ugyan úgy pukkan csak valamivel kisebbet.A DC nem ugrik most 1V fölé lehet ezért halkabb. Akkor a végfok vagy a védelem szivat? Hogyan tovább?
Hali amit elfelejtettem: a hangszórók nem menetzárlatosak normális ellenállást mérek rajtuk vagy attól még lehetnek?A mélynyomó az új.
Szia!
Próbálkoztam: az összes C3198Y-t kicseréltem újakra mert az éppen volt itthon,TL494-et is kicseréltem,a maradék tranzisztorokat kimértem, de nem cseréltem mert azt venni kell, azok is jók.A diódákat is megmértem azok is jók.Forrasztások jók.Nincs több ötletem. Mivel próbálkozzak még? Köszi a választ előre is.
Hi
Gondolkoztam. Lehet a végfok szivat. Nem nagyon lehet már mit kipróbálni. Találkoztam már olyannal, hogy a végtranyó szivárgott. Lehet itt is ez van. Működik amúgy rendesen, de nem zár le teljesen. Nem tudom. Meg lehet attól is, hogy a pufferkondik nem egyforma értékűek a + és a - oldalon. A kikapcsoláskor nem egyformán sülnek ki. Ha a végfokot lehet ezért okolni, akkor ki lehetne próbálni úgy, hogy kiveszed a végtranyókat csatornánként, és úgy kipróbálni, hogy egy-egy csatorna nem játszik. Aztán az is lehet, hogy ez egy ilyen egyszerű konstrukció, ahol ennyi bele fér. Azért lehetne ezt a pukkanásvédelmet űberelni...
Szia!
Hát nem tudom végtranyók szintén újak igaz ezt nem említtettem.A régiekkel is ezt csinálta beleértve a tápkondikat is meg mindent.De biztos hogy én idéztem elő bár ezt sem említettem de egyszer kiszereléskor kivettem a biztosítékot az akksinál csak az 1F kondit felejtettem el kisütni, és amikor csavaroztam ki a kábeleket véletlen hozzáértem a csavarhúzóval az erőlködő burkolatához aminek az eredménye az lett hogy 2 helyen elégett a nyákon a test fóliája. megforrasztottam utánna semmi gondja nem volt nem pukkant stb.Aztán idővel pukkanni kezdett meg nagyobb tempóról történő intenzív fékezéskor, nagy hangerőnél néha berecsegnek a rákötött hangszórók, és mind a mai napig.Mikor hozzám került nem volt semmi baja. Nem tudom mit csináljak vele,sajnálom kidobni vagy félretenni viszont a hangszóróknak se jó így. Valami ötlet esetleg?
Ez esetben viszont javaslok egy R523, és C524 cserét is Ez a két alkatrész földeli össze az erősítő tápkimenetének a testét, az akksi negatívjával. Ez a kerámia kondi sokszor elsül, és az ellenállás is. A generátorzaj megjelenésért is felelős.
Írtad, hogy nagy fékezésnél pukkan. Ember ez egyértelműen mehanikai hiba! Kezdd el nézegetni a panelt, nem repedt-e meg valahol. Volt már olyan erősítővel dolgom, ahol minden rendben volt, és mégis fölszedte a generátor zajokat. Jókis ólommentes forrasztások voltak benne, ami reped mint a sz... Észre se lehet venni. Átforraszrgattam minden forrpöttyöt, egy kis ólmos ón hozzáadásával, és láss csodát jó lett. Lehet neked is ilyen sz..patós hibád van.
Sziasztok.
Van egy Mac erősítőm,nem nagy 120watt hídban.Az lenne a kérdésem,hogy nagyobb hangerőnél(meg valamikor amikor gondol egyet) kikapcsol.Rámértem a feszülségre,12 volt van rajta.Amikor megkapja a remote +12-t,akkor lecsökken a feszülség a direkten 5 voltra.De van amikor bekapcsol,és nagyobb hangerős kikapcsol.Aksi probléma nem lehet,mert amikor generátorrol megy,akkor többet is kap.De számítógép tápról tökéletesen megy,nem kapcsol ki..Szétszedtem,de semmi probléma nincs vele(látszólag).Mi lehet a probléma?Találkozott már valaki ilyennel???? Segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok! Kondenzátor vásárlása elött állok de akadt egy kis problémám... Az erősítőm úgy van bekötve hogy megkapja a direkt +,- 12V-ot. Akksi + nál egyből a bizti. Erősítő megkapja a remote-ot a rádiótól akkor kapcsol be ez idáig mind hibátlan és jó. Két fajta kondit láttam idáig remote szálas ennek a müködését értem akkor kapcsol mikor rádió. Az egyetlen amit nem értek hogy amit akarok venni az valamilyen automata kondi nah most ennek a müködése kéne nekem. Ha bekötöm az erősítő elé, akkor ugye megkapja a direkt +,- -t nem fogja leszivni az aksit? Vagy az elektronika kapcsol? de mi alapján? köszi előre is!
Üdv !
Hibád a fő táp körben van. Nem erősítő hiba , ne bántsd. Kivétel ha kitört a bemeneti táp csatlakozó, akkor viszont az arősítő két csatlakozóján nem eshet a feszültség. Akkumulátortól az erősítőig a (+) kábel , saruk , biztosíték. Ugyan csak a saruk a (-) ágban. Öreg T.
Sziasztok
Van egy American Hifi márkájú erősítőm, amiben 4db LA4447-es Ic végzi az erősítést. Névszerint az erősítőre 255W+255W van ráírva. Kicserélgettem az IC-ket mert már nagyon régi és nem szólt, mással pedig nem volt probléma. Kérdésem: A 4db LA4447-es IC-vel meglehet oldani a 2*255W-ot? Adatlapjáról azt látni hogy 2*5,5W Output. Szerintetek?
Nem. Biztos elfelejtették kitenni a tizedesvesszőt. 2,55W+2,55W
Jó, ettől bizonyára több, (4W) , de van más vélemény?
A teljesítményét ha van türelmed keresgélni,néhány Watt-tal tudod növelni.
Típus szám keresésével találhatsz ugyanilyen lábkiosztással kicsit nagyobb teljesítményűt,de ott figyelned kell az adatlapokon lévő leírásra. De túlságosan nagy változásra ne számíts. Valószínű a végfokod tápja sincs sokkal nagyobb teljesítményre méretezve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |