Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangvezérlö KIT gond
Lapozás: OK   2 / 2
(#) csiber válasza idlob hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Köszönöm szépen!
(#) Nagymoli válasza csiber hozzászólására (») Dec 3, 2011 / 1
 
Élesztésnél érdemes úgy kezdeni, hogy az IC-t nem rakod bele. A kapcsolót egy darab dróttal átkötöd, hogy folyton "szólni akarjon". A tranzisztorok bázisát egy ellenálláson keresztül először az egyik, utána a másik tápfeszágra érinted egy pillanatra (ami épp a kezedbe kerül, 1k-22k közt bármi jó) egy egy kattanást kell hallanod, ha pedig nem rakod rá az elemek/táp egyik pólusához sem, csak megfogod a bázisok vezetékét, búgást kell hallanod, akkor a tranyós rész jó! (sima B osztályú erősítő) IC-t meg máris dobhatod a kukába, aztán mehet bele egy új! Sulis időmben kuka helyett a köpenyem gallérjára raktam dísznek! És hogy könnyebb legyen az IC-t cserélni, érdemes IC foglalatba rakni, az is sokat segít, amíg kezdő vagy! Többi apróság nem annyira kényes a fordított táp, és egyéb kínzásra. És bár 3V-ot írnak, eléggé olcsón lehet "találni" 5V-os stabil dugasztápot is, ami nem búgós feszt ad, és jobb a kísérletekhez. Például döglött, régi PDA-k tápja, ami USB-n töltött, az olyan. Ne add fel, nagyon egyszerű cucc, csak nem szabad fordított tápot ráadni!
(#) csiber válasza Nagymoli hozzászólására (») Dec 4, 2011 /
 
Rendben, már megrendeltem tegnap a hiányzó alkatrészeket. Meg még egyéb nyalánkságokat, hogy tudjak azért min gyakorolni is. Köszönöm az eddigi segitségeket mindenkitöl. Remélem a cserével menni fog a szerkezet.
(#) csiber válasza Nagymoli hozzászólására (») Dec 7, 2011 /
 
Kicseréltem ezt a 3 dolgott, ereménye, gomb lenyomására semmit nem csinál. Ha a gombot nyomom folyamatosan, akkor meg susog a hangszoró. Mit tegyek?
(#) Nagymoli válasza csiber hozzászólására (») Dec 8, 2011 /
 
Előző üzenetemben volt egy élesztési sorrend, amit, ha betartasz, nyomon lehet követni, meddig jó, és be lehet határolni, hol a hiba! Kezd a tranyók beültetésével, és a hangszóróval a tesztet. Ha a koppanás/búgás teszt megy, utána rakd be az IC-t, és akkor már nagy valószinűséggel csak az IC környékén kell hibát keresni. Pl elektrolitkondi fordítva berakva.. hibás forrasztás,, ón-átfolyás, stb... Érdemes az IC adatlapját is átnézni, milyen tápfeszültséget is kíván gyárilag!
(#) Nagymoli válasza csiber hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Némi potitekergetés okoz valami változást?
(#) Nagymoli válasza csiber hozzászólására (») Dec 20, 2011 /
 
Eléggé régóta nem írtál ide! Ugye nem a konnektorral próbáltál ismerkedni bánatodban?
(#) csiber válasza Nagymoli hozzászólására (») Jún 14, 2014 /
 
Félreraktam egyenlőre
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem