Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Még annyit hozzá, az említett erősítő indulásként ezzel a két REGENT ládával volt használva hosszú ideig.
A képen a vásznon átsejlően, akármilyen hangszórók vannak, ringgel.
Ha a 4db-ot sorba kötöd =24Ohm. Fog kapni kb 70Wattot a 4db. ha más nincs rajta terhelésnek. Próbaképp meghallgat, és csodálkozz. A bokádra vigyázz! nehogy rápottyanjon. Az alsó bassust azért ne forszírozd, főleg abba a rozoga gyári dobozába, aminek csak súlya van. Azon derültem, hogy beütve az L 3401 jött egy csomó eladó képpel. Egy se volt eredeti!
Nem olvasol figyelmesen, többen irtuk, hogy semminek semmi baja nem lesz, ha csak kiprobálod.
Ezek szerint senki sem tud valami okosságot mondani az én kérdésemmel kapcsolatban? Előző oldalon írtam...
Semmi szándékom nem volt a reklámozásra. Az én ládáimban tuti hogy eredeti hangszórók vannak, ennek én vettem le hátulját először.
Köszi a biztatást. Ha megközelítőleg egyformán szólnak, akkor hajthatom megfelelő teljesítménnyel?
Na most már értem: Ez a két láda nem a Tiéd. Az Apródról tetted ide. A vak is látja, hogy nem egyformák a hangszóróik.
Erre kellene okosságot írni?
A JBL honlapján találsz sugárzási szöget a ringre. 10 fokra emlékszem. Ebből fakadóan elégé esetleges a felhasználása, a hangképe is.
Megint csak hangszórósnak van igaza.
Abba talán még a SAL piezó is beugrott. Szerintem össze kell kötni a dobozokat párhuzamosan ,és nézni ,rajta egy impedanciamenetet. Ki fog derülni vannak egy 4 ohm alatti részek. Ha nincs akkor nem lehet baja.
Fél órát keresgéltem a JBL honlapján, de semmit sem találtam a ring sugárzókkal kapcsolatban, még csak a termékeik közt sincs ring. Szóval azt mondod, hogy 10 fok körüli a sugárzási szögük!? Sajnos azzal tényleg nem megyek sokra.
Üdv. Azzal hogy ringet teszel bele, pont a line array egyik alapelvét vered keresztbe. Lehet, csak akkor az nem line array, hanem valami más. Mondjuk point source array vagy ilyesmi. De ahhoz sem jó a ring. Mondhatnám semmilyen ilyen vagy ehhez hasonló rendszerhez nem jó. De ha már érdeklődtél, a beyma pl 40 fokos. Körkörösen. És ez itt a legnagyobb baj...Beyma
Köszönöm a választ!
Igen, az számomra is tiszta volt, hogy a ring az körösen sugároz, és az is, hogy emiatt nem alakul ki az a bizonyos "hangoszlop", mint a tölcséres sugárzók esetében (mármint a line array rendszerek esetében), csak azt nem tudtam, hogy akkor pontosan mi is történik a ring használatakor. Ezek a sugárzási szögek tényleg nem megfelelőek. Megmondom őszintén, hogy az ára miatt volt csábító a ring. A tölcsér + driver azért a ringsugárzók ára felett van.
Nemcsak amiatt nem alakul ki, de ebbe most ne menjünk bele. Javaslom elolvasásra. Az alapok érthető nyelven benne vannak.
Valamikor 20-30 éve egy Altec tanulmányban láttam korrekt, frekvencia függő polárt a ringről. Levettem, hogy nem kell vele foglalkozni. Na JBL-ék is rájöttek, és csinálták a rést, és a békaszájt hozzá. Ezek már használhatók. A lényege ezeknek is ring.
Ha kezembe akad az irka fotó, és felrak
Hát az a 40fok, hogy is van? Nekem nem tűnik annyinak a mükődési sávban.
A torzítási diagramok nem túl jók. A 2. ( elég magas ), és 3. harmonikus nagyon messze van egymástól . A 3.at nem is tudták mérni. Karcsú volt a mikrofonjuk hozzá.
Bevallom meg sem néztem a diagramot, csak az adatokból írtam a 40-et. De valóban nincs az negyven. Nem nagyon foglalkoztam,-om ezekkel a citromfacsarókkal ilyen szemszögből...
Üdv.Valaki esetleg tud komolyabb mennyiségű,kiterjedt hangosítási szakirodalmat ajánlani?akár digitális,akár írott formában? Soundlightcrew.hu/hangaruhaz.hu FAQ szakirodalom részét kiveséztem,de kíváncsi vagyok még,és még!
Hi, Itt is találsz egy fórumot.
Bővebben: Link
Sziasztok, érdeklödni szeretnék, hogy használt-e valaki közzületek ilyen készüléket és mi a véleményetek róla, meg ér 20 000ft. Behringer MDX1600 compressor,limiter, Előre is köszönöm a válaszokat . Álltalános hangosításhoz használnám.
Sziasztok!
Egy DoZ 20W A osztályú erősítőhöz (8ohm) keresek olcsón elfogadható minőségű hangszórót. Hosszas keresgélés után a Magnat Monitor Supreme 200 névre hallgató hangfalpár mellett döntöttem. http://www.argep.hu/product_860696.html A kérdésem az volna mit jelent az a 4-8 ? impedancia? ilyet még nem láttam. 4 ?os vásárlásba nem akarok belebocsátkozni tekintve hogy az erősítő már 8 ?on is iszonyatos mennyiséget fűt. Belül lehetne valamit kötögetni a hangváltónál? (Csak mert ahogy néztem képeket róla a hátlapon is csak 1 pár csati van) Egyszerűen nem értem. Hangfalhoz mindig is hülye voltam
Hali!
Laptopról, a fülhallgató kimenetről szeretnék hangosítani monó erősítővel. 10 K. ellenállásos módszerrel már próbálkoztam, összekötni bal-jobb oldal, valamint testere, de nagy az alapzaj. Minden hozzáértő javaslatát várom.
Üdv! Javítanod kell a jel zajhoz mért arányát. Az operációs rendszer hangerőszabályzóit told fel, a lejátszó hangerejét növeld a torzítás mentes tartomány felső határáig. A hangerőt ezek után állítsd be az erősítőn.
Hali!
Pontosítok a sztereó/monó közösítővel kapcsolatban. A magas alapzaj abban az estben van, ha laptopra rá van kapcsolva töltője, ill. a hálózati kábel. Mindegy hogy benne van az aksi, vagy nincs. Csak akkumulátorral szép tiszta. Mikor zajos, a zaj minősége, nagysága változik az egér mozgatására, ill. egyéb lapok megnyitására. Ilyen kor van hogy teljes mértékben eltűnik egy pár pillanatra a zavar.
A leírtak alapján, ez egy földhurok. Próbáld ki, hogy az erősítő tápkábelét és a laptop töltőjét ugyan abba az elosztóba dugod. Mivel a házban eltérőek lehetnek a földelések. És ennek a szint különbségéből lehetnek ilyen zavarok.
A hangsugárzó nem ellenállás. A lesugárzott frekvenciától függ , hogy mekkora az impedanciája. A mellékelt képen egy nyilvánvalóan hibás hangdoboz impedancia menetét láthatjuk. A középtartomány jelentősen benne van a 4 ohm-os tartományban. 1800-6000 Hz. Az a 4-8 ohm-os t nyilván nagy hülyeség hacsak nem azt jelenti ,hogy vannak olyan részek amik 4 ohm-alatt vannak. De akkor egyértelműen 4 ohm. Legtöbbször javítható ha a mélyközép 8 ohm-os.
Azzal tisztában vagyok hogy az impedancia frekvenciafüggő, a kérdés igazábból nem is erre vonatkozott hanem azzal nem vagyok tisztába hogy miért van az hogy egy hangsugárzót bekategorizálnak 2, 4, 6, 8 ohm-osnak független attól hány utas, ezzel szembe erre egy köztes, vagy tól-ig érték van feltüntetve. Ez az amit nem értek hogy ilyenkor mi van? Azért szerintem nem mindegy hogy négy vagy nyolc ohm tekintve hogy nekem szigorúan 8 ohm-os (vagy legalábbis annak feltüntetett, értem ezt úgy hogy ha primitíven rámérek egy ellenállásmérővel hasonló értéket kapjak.) Hangsúlyozom mégegyszer: TUDOM hogy az impedancia frekvenciafüggő!
Üdv!
Van egy 5.1-es LG házimozim. Plusz mély kiegészítés céljából tennék hozzá egy sztereó erősítőt és mivel nincs keverőm ezért egy sima Jack elosztót használok. A problémám az lenne, hogy a házimozi valószínűleg az 5.1 dekódolás miatt késik, bár ebben nem vagyok biztos. Tehát nem szól együtt a sztereó erősítőmmel, de egyébként a sima fejhallgatóval sem. A házimozinak az AUX bemenetét használom. Ez a probléma megoldható valamilyen módon? |
Bejelentkezés
Hirdetés |