Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   102 / 244
(#) mraulajos hozzászólása Dec 5, 2011 /

Még annyit hozzá, az említett erősítő indulásként ezzel a két REGENT ládával volt használva hosszú ideig.
(#) hangszoros válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

A képen a vásznon átsejlően, akármilyen hangszórók vannak, ringgel.
Ha a 4db-ot sorba kötöd =24Ohm. Fog kapni kb 70Wattot a 4db. ha más nincs rajta terhelésnek. Próbaképp meghallgat, és csodálkozz. A bokádra vigyázz! nehogy rápottyanjon. Az alsó bassust azért ne forszírozd, főleg abba a rozoga gyári dobozába, aminek csak súlya van.
Azon derültem, hogy beütve az L 3401 jött egy csomó eladó képpel. Egy se volt eredeti!
(#) Massawa válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Nem olvasol figyelmesen, többen irtuk, hogy semminek semmi baja nem lesz, ha csak kiprobálod.
(#) drhati hozzászólása Dec 5, 2011 /

Ezek szerint senki sem tud valami okosságot mondani az én kérdésemmel kapcsolatban? Előző oldalon írtam...
(#) mraulajos válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Semmi szándékom nem volt a reklámozásra. Az én ládáimban tuti hogy eredeti hangszórók vannak, ennek én vettem le hátulját először.

hangfal.jpg

(#) mraulajos válasza Massawa hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Köszi a biztatást. Ha megközelítőleg egyformán szólnak, akkor hajthatom megfelelő teljesítménnyel?
(#) hangszoros válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Na most már értem: Ez a két láda nem a Tiéd. Az Apródról tetted ide. A vak is látja, hogy nem egyformák a hangszóróik.
(#) hangszoros válasza drhati hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Erre kellene okosságot írni?
A JBL honlapján találsz sugárzási szöget a ringre. 10 fokra emlékszem. Ebből fakadóan elégé esetleges a felhasználása, a hangképe is.
(#) ptesza válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Megint csak hangszórósnak van igaza.

Abba talán még a SAL piezó is beugrott.

Szerintem össze kell kötni a dobozokat párhuzamosan ,és nézni ,rajta egy impedanciamenetet. Ki fog derülni vannak egy 4 ohm alatti részek. Ha nincs akkor nem lehet baja.
(#) drhati válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Fél órát keresgéltem a JBL honlapján, de semmit sem találtam a ring sugárzókkal kapcsolatban, még csak a termékeik közt sincs ring. Szóval azt mondod, hogy 10 fok körüli a sugárzási szögük!? Sajnos azzal tényleg nem megyek sokra.
(#) andras1 válasza drhati hozzászólására (») Dec 5, 2011 / 1

Üdv. Azzal hogy ringet teszel bele, pont a line array egyik alapelvét vered keresztbe. Lehet, csak akkor az nem line array, hanem valami más. Mondjuk point source array vagy ilyesmi. De ahhoz sem jó a ring. Mondhatnám semmilyen ilyen vagy ehhez hasonló rendszerhez nem jó. De ha már érdeklődtél, a beyma pl 40 fokos. Körkörösen. És ez itt a legnagyobb baj...Beyma
(#) drhati válasza andras1 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Köszönöm a választ!
Igen, az számomra is tiszta volt, hogy a ring az körösen sugároz, és az is, hogy emiatt nem alakul ki az a bizonyos "hangoszlop", mint a tölcséres sugárzók esetében (mármint a line array rendszerek esetében), csak azt nem tudtam, hogy akkor pontosan mi is történik a ring használatakor. Ezek a sugárzási szögek tényleg nem megfelelőek. Megmondom őszintén, hogy az ára miatt volt csábító a ring. A tölcsér + driver azért a ringsugárzók ára felett van.
(#) andras1 válasza drhati hozzászólására (») Dec 5, 2011 / 1

Nemcsak amiatt nem alakul ki, de ebbe most ne menjünk bele. Javaslom elolvasásra. Az alapok érthető nyelven benne vannak.
(#) drhati válasza andras1 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Rendben. Köszönöm szépen!
(#) hangszoros válasza drhati hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Valamikor 20-30 éve egy Altec tanulmányban láttam korrekt, frekvencia függő polárt a ringről. Levettem, hogy nem kell vele foglalkozni. Na JBL-ék is rájöttek, és csinálták a rést, és a békaszájt hozzá. Ezek már használhatók. A lényege ezeknek is ring.
(#) hangszoros válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ha kezembe akad az irka fotó, és felrak
(#) hangszoros válasza andras1 hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Hát az a 40fok, hogy is van? Nekem nem tűnik annyinak a mükődési sávban.
A torzítási diagramok nem túl jók. A 2. ( elég magas ), és 3. harmonikus nagyon messze van egymástól . A 3.at nem is tudták mérni. Karcsú volt a mikrofonjuk hozzá.
(#) andras1 válasza hangszoros hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Bevallom meg sem néztem a diagramot, csak az adatokból írtam a 40-et. De valóban nincs az negyven. Nem nagyon foglalkoztam,-om ezekkel a citromfacsarókkal ilyen szemszögből...
(#) djszega hozzászólása Dec 5, 2011 /

Üdv.Valaki esetleg tud komolyabb mennyiségű,kiterjedt hangosítási szakirodalmat ajánlani?akár digitális,akár írott formában? Soundlightcrew.hu/hangaruhaz.hu FAQ szakirodalom részét kiveséztem,de kíváncsi vagyok még,és még!
(#) kukac_24 válasza djszega hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Hi, Itt is találsz egy fórumot.
Bővebben: Link
(#) Haliapu hozzászólása Dec 10, 2011 /

Sziasztok, érdeklödni szeretnék, hogy használt-e valaki közzületek ilyen készüléket és mi a véleményetek róla, meg ér 20 000ft. Behringer MDX1600 compressor,limiter, Előre is köszönöm a válaszokat . Álltalános hangosításhoz használnám.
(#) bajtaig válasza Haliapu hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Ezt olvastad?
(#) Kovácsgabi hozzászólása Dec 10, 2011 /

Sziasztok!

Egy DoZ 20W A osztályú erősítőhöz (8ohm) keresek olcsón elfogadható minőségű hangszórót. Hosszas keresgélés után a Magnat Monitor Supreme 200 névre hallgató hangfalpár mellett döntöttem. http://www.argep.hu/product_860696.html

A kérdésem az volna mit jelent az a 4-8 ? impedancia? ilyet még nem láttam. 4 ?os vásárlásba nem akarok belebocsátkozni tekintve hogy az erősítő már 8 ?on is iszonyatos mennyiséget fűt.

Belül lehetne valamit kötögetni a hangváltónál? (Csak mert ahogy néztem képeket róla a hátlapon is csak 1 pár csati van)

Egyszerűen nem értem. Hangfalhoz mindig is hülye voltam
(#) mraulajos hozzászólása Dec 10, 2011 /

Hali!
Laptopról, a fülhallgató kimenetről szeretnék hangosítani monó erősítővel. 10 K. ellenállásos módszerrel már próbálkoztam, összekötni bal-jobb oldal, valamint testere, de nagy az alapzaj. Minden hozzáértő javaslatát várom.
(#) reloop válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Üdv! Javítanod kell a jel zajhoz mért arányát. Az operációs rendszer hangerőszabályzóit told fel, a lejátszó hangerejét növeld a torzítás mentes tartomány felső határáig. A hangerőt ezek után állítsd be az erősítőn.
(#) mraulajos hozzászólása Dec 11, 2011 /

Hali!
Pontosítok a sztereó/monó közösítővel kapcsolatban. A magas alapzaj abban az estben van, ha laptopra rá van kapcsolva töltője, ill. a hálózati kábel. Mindegy hogy benne van az aksi, vagy nincs. Csak akkumulátorral szép tiszta. Mikor zajos, a zaj minősége, nagysága változik az egér mozgatására, ill. egyéb lapok megnyitására. Ilyen kor van hogy teljes mértékben eltűnik egy pár pillanatra a zavar.
(#) bencikusz válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

A leírtak alapján, ez egy földhurok. Próbáld ki, hogy az erősítő tápkábelét és a laptop töltőjét ugyan abba az elosztóba dugod. Mivel a házban eltérőek lehetnek a földelések. És ennek a szint különbségéből lehetnek ilyen zavarok.
(#) ptesza válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

A hangsugárzó nem ellenállás. A lesugárzott frekvenciától függ , hogy mekkora az impedanciája. A mellékelt képen egy nyilvánvalóan hibás hangdoboz impedancia menetét láthatjuk. A középtartomány jelentősen benne van a 4 ohm-os tartományban. 1800-6000 Hz. Az a 4-8 ohm-os t nyilván nagy hülyeség hacsak nem azt jelenti ,hogy vannak olyan részek amik 4 ohm-alatt vannak. De akkor egyértelműen 4 ohm. Legtöbbször javítható ha a mélyközép 8 ohm-os.

dec4_imp.png

(#) Kovácsgabi válasza ptesza hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Azzal tisztában vagyok hogy az impedancia frekvenciafüggő, a kérdés igazábból nem is erre vonatkozott hanem azzal nem vagyok tisztába hogy miért van az hogy egy hangsugárzót bekategorizálnak 2, 4, 6, 8 ohm-osnak független attól hány utas, ezzel szembe erre egy köztes, vagy tól-ig érték van feltüntetve. Ez az amit nem értek hogy ilyenkor mi van? Azért szerintem nem mindegy hogy négy vagy nyolc ohm tekintve hogy nekem szigorúan 8 ohm-os (vagy legalábbis annak feltüntetett, értem ezt úgy hogy ha primitíven rámérek egy ellenállásmérővel hasonló értéket kapjak.) Hangsúlyozom mégegyszer: TUDOM hogy az impedancia frekvenciafüggő!
(#) alexride hozzászólása Dec 11, 2011 /

Üdv!
Van egy 5.1-es LG házimozim. Plusz mély kiegészítés céljából tennék hozzá egy sztereó erősítőt és mivel nincs keverőm ezért egy sima Jack elosztót használok. A problémám az lenne, hogy a házimozi valószínűleg az 5.1 dekódolás miatt késik, bár ebben nem vagyok biztos. Tehát nem szól együtt a sztereó erősítőmmel, de egyébként a sima fejhallgatóval sem. A házimozinak az AUX bemenetét használom. Ez a probléma megoldható valamilyen módon?
Következő: »»   102 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem