Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   834 / 1685
(#) geri303 hozzászólása Dec 12, 2011 /

Sziasztok! Felkértek egy Knight Rider futófény készítésére. Gondoltam, itt is megmutatom.
Jellemzői: 10mm-es víztiszta LED-ek, 16F819 MCU, 4 effekt, sebessége trimmer potival állítható.
Videó
(#) ellenallat válasza mutatvanyos hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Köszi!
Remélem nálam is jó ideig szolgál majd.
(#) zitzaki válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Hát az nagyon kemény lehetett mi is gondolkodtunk rajta de az már tényleg a szállíthatóság emberi határait súrolja
(#) manson1989 hozzászólása Dec 13, 2011 /

Sziasztok. Az utóbbi időben építettem egy kis erősítőt és egy bináris órát az oldalon található kapcsolás alapján.Nem a legszebbek de igyekeztem A bináris óra még nincs dobozolva.
(#) zolika60 válasza manson1989 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Érdekesek. Miért van a két izzó az erősítőben?
(#) blackdog válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

[off]
Biztos így akar csöves erősítő hatást kelteni
Tudatlanok hamar beveszik.
(#) janikukac válasza blackdog hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

LOL! Ezt én is megcsinálom...
(#) manson1989 hozzászólása Dec 14, 2011 /

A két izzó munkaellenállásként működik, itt megtalálható az oldalon a kapcsolás.
(#) zolika60 válasza manson1989 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Sok kapcsolás van az oldalon. :yes: Akkor ez egy Zen?
(#) manson1989 hozzászólása Dec 14, 2011 /

A fénye a képen erősnek látszik de valójában nem világít zavaróan, telefonnal lett fényképezve, sajnos nem olyan jó minőségű lett a kép és nem adja vissza a valóságot.Egyébként az erősítőket magamnak építem és nem átakarom vele verni az embereket...van elektroncsöves erősítőm és ezt nem azért csináltam így meg, hogy azt utánozza.
(#) manson1989 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Igen.
(#) blackdog válasza manson1989 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

[off]
Egy ócska poénon nem kell besértődni. Látod van akinek ötletet adtam ezzel.
(#) golem hozzászólása Dec 14, 2011 /

Sziasztok!

Kipróbálás céljábol én is épitettem egy zen-t
meglepö az egyszerüsége és hietetlenül jó a hangja
magas tartományba mélyet nem szereti.nekem tetszik.

P1060289.GIF

(#) manson1989 válasza blackdog hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Félreértés ne essék, nem sértődtem meg, értem a poént
(#) mex válasza golem hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Idézet:
„Kipróbálás céljábol én is épitettem egy zen-t
meglepö az egyszerüsége és hietetlenül jó a hangja
magas tartományba mélyet nem szereti.nekem tetszik.”

Hihetetlen milyen pongyolán, félreérthetően fogalmazol.
(#) Frankye válasza manson1989 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Értem én a viccet, csak nem szeretem! :hehe:
(#) Mybuster hozzászólása Dec 14, 2011 /

Íme egy LI-PO töltő
(#) kaqkk válasza golem hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Evvel a hangszóróval nem is csodálom hogy "nem szereti a mélyet" De erre az erősítőre az "építettem " szó is túlzásnak tűnik (én inkább az összedobtam szót használtam volna)
Ezt nem sértésnek szántam ! Valami hihetetlenül egyszerű kapcsolás , de ha a hangja tetszik megérdemelne egy nyákot .
(#) emersys hozzászólása Dec 14, 2011 /

Sziasztok.
Terveztem én is, egy strapabíró tápegységet a hibridemhez.
A fűtőfeszt 5A stabilan tudja.
Az anódfesz 220V 250mV satbil jelenleg, -ami 30sec késleltetéssel épül fel.
Kiközepelt srpp/ +tápfeszre való emelési lehetőséggel.
A Graetz azért ekkora bent, mert ez nem igényel különösebb hűtést mivel 50A stabil , egy sima 5-10A stabilnak jelentős felbordázás kéne...
Azért még lehet ő is kap valami szép eloxált hűtőfelületet, bár csak langyos.
(#) mex válasza emersys hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Az 5A áram egyforma feszültséget ejt egy 10A-os, és a beépített 50A-os graetz hídon is. Mindkettőben ugyanakkora teljesítmény disszipálódik el, tehát olyan óriási különbség nem lehetne a kisebbik áramterhelhetőségű graetz és a jelenlegi kocka hőmérséklete közt. Mindenesetre az 5A állandó terhelés (ha tényleg állandó) elég sok hőfejlődéssel jár, ~6-8W is lehet, ennek az eldisszipálásához pedig mindenképp kell hűtőborda, mert így meg fog sülni a kocka, 50A ide, vagy oda.
(#) emersys válasza mex hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Szerbusz.
A csövek állandó terhelése, a tápegységre nézve 2A felett van valamelyest. (ehhez már használni fogok én is , mint írtam)
A maximális terhelés ami még üzembiztos, az az 5A.
A graetz kocka nagyobb diszipáló felülete révén sokkal jobban kitudja adni majd magából a hőt,...
De mégsem egy műanyag tokozású valamiről van szó amit jobban felkel bordázni azért, mert nem mindegy, hogy fém- a fémmel (hűtőborda + mostani graetz felület) vagy fém a műanyaggal kontaktál. ( pl pár Kínai tranzisztor elvtársak rendszeres elhalálozási okai kocsi erősítőkben stb stb..)
(#) emersys válasza mex hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Idézet:
„Mindenesetre az 5A állandó terhelés (ha tényleg állandó) elég sok hőfejlődéssel jár, ~6-8W is lehet, ennek az eldisszipálásához pedig mindenképp kell hűtőborda, mert így meg fog sülni a kocka, 50A ide, vagy oda.”

-Ezzel mindenképp egyet értek veled.
De jelentősen befolyásolja a hűtendő felület geometriai mérete is az eldiszipáláshoz szükséges borda méretét, és én továbbá elég fontosnak tartom a hőközlő felületek anyagi felépítésének viszonyát.
Ezért is került a döntés ezen fém felületű kockára.
(#) bankimajki válasza Mybuster hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Tennél fel egy kapcsolást. Kíváncsi vagyok rá.
(#) Mybuster válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Szia,Persze!
(#) bankimajki válasza Mybuster hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Ez szerintem nem egészséges a celláknak. Mivel ez egy áramgenerátornak tűnik. (És a 47-ohm-os ell. felesleges is.)
(#) Mybuster válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Szia!

Annak tűnik ,de nem az Automata töltés leállás ha 4.2V eléri a cella és fokozatosan csökkenti az áramerősséget mikor a 4,2 V felé közeledik! Tehát szerintem nagyon is egézséges mivel nem tudom túltőlteni megmértük és 4.19V aksinál már alig 5-10mA árammal töltötte ,és csekély ellenálása volt az Aksinak is
(#) Zoli_bácsi válasza manson1989 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

STR8 parfüm dobozban erősítő. Borzalmasan rossz. Nekem egyáltalán nem tetszik. Elektronika nem ilyenbe való. Tessenek már normális dobozt készíteni, ne ilyen igénytelenséget kitalálni. Jó, hogy nem mosogatószeres flakonba építünk már...

Hú, de negatív lett a hozzászólás, de tartom.
(#) zenetom válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Idézet:
„Jó, hogy nem mosogatószeres flakonba építünk már...”

Na, egy próba?
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Hangember...!
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Ha egy hőmérőt (csatolva) beépítek mosószeres flakonba, nyerek?
Következő: »»   834 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem