Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   833 / 1685
(#) vicsys válasza Panhard hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Azért, ne fogadj rá...
(#) ellenallat hozzászólása Dec 10, 2011 /

Sikeres élesztésen vagyok túl

4 tengelyes bipoláris léptetőmotor vezérlés. L297-L298 pároson alapul, bemenete optocsatolt (optokapuk a forrasztási oldalon), a géppel párhuzamos porton tartja a kapcsolatot.
Minden jel a kiegészítő panelen visszajelezve - később esetleges hibakeresésnél jól jöhet.
Tengelyenként 46V/4A, két-két tengely van motortáp ügyileg egy körre kötve, vagyis két-két motor különböző feszültségen is futhat.
Minden tengely DIP-kapcsolósoron engedélyezhető/tiltható, külön tengelyenként állítható a teljes/fél lépés. A motor áramhatárolás nyák oldalról állítható.
5 jel a számítógép felé (pl. Home/Limit) Canon D9-es csatlakozóról, 5V táp is ki van vezetve (optokapu, induktív jeladó, sima nyomógomb, stb.).
4 külön kapcsolható optocsatolt jel a számítógéptől, ez egy 6 pólusú szalagkábel csatlakozóról egy külön nyákhoz vezethető (pl. marómotor, lézer, hűtés szivattyú vezérlése, stb.), külön tápkimenet is van hozzá.
Részben SMD.
A hűtőborda nélküli kép a kb. két héttel ezelőtti állapotot tükrözi, még félig volt csak beültetve - csak azóta összeraktam, és nem született új fotó.
Brutál sok munka volt de megérte...
És csak két LED-et kötöttem rossz helyre, szerencsére az is csak a kiegészítő panelon van és javítható volt - de már így marad.
(#) vicsys válasza ellenallat hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Nagyon szép munka, gratula!
(#) ellenallat válasza vicsys hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Köszi!

A nyák azért van mindenhol ónozva, mert nem igazán sikerült a vasalás. Új a papír, kifogyott a régi toner és még csak véletlenül sem akart normálisan összejönni. Végül pirossal sikerült egy tűrhetőt alkotnom, de sajna utána kellett javítani, így nem mindenhol lett túl szép. Majd legközelebb...
(#) csoka69 válasza ellenallat hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Nem semmi! Gondolom a tervezés sem lehetett egyszerű... Elismerésem, szép munka!

Nekem úgy tűnik, hogy elég gondos a kivitelezés. Ha kész a masina, küldj fényképeket!

A teljes "mű" még eltart egy darabig.
Van néhány hulladék alu darabom, először ezzel szeretnék egy ideiglenes mechanikát építeni, aztán a gép megcsinálja magának a normális változatot.
Most kb. két hónap eseménysorozatát írtam le
(#) ellenallat válasza csoka69 hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Köszi!
Tervezni nem volt gáz, csak soká tartott - de ezért hobbi a hobbi, nem kell hatékonynak lenni
Sajnos dokumentálni nem szeretek, így a kapcsolási rajz(ok) erősen vázlat jellegűek. De szerencsére nem néztem be semmit.

Ez a rész nem jött össze, máshol amúgy szép lett:

gááz.jpg

Ez még bőven belefér egy ekkora nyáknál!
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Egy újabb remekmű, gratula!
Vasaltad vagy fotóztad?
(#) zenetom válasza ellenallat hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Szép, gondos munka, gratula!
(#) emersys hozzászólása Dec 10, 2011 /

Sziasztok.
Lassan elkészülök a hibridem moduljaival, s egy fapados verzión fogom tesztelni, míg nem lesz meg a doboza..
Sok minden hiányzik még hozzá, pl a csőnek a toroid trafója, ami lassan már megérkezik, továbbá a feszültségerősítő csövek stb stb..
A félvezetős részt, meg amit tudok addig összekábelezem.
Egy kép róla ízelitesként:

IMGP2000.JPG

(#) CIROKL válasza emersys hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szép munka szépek a panelek és kiváncsian várom a meghallgatás eredményét !
(#) emersys válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Köszi.
Néztem én is az utolsó munkádat, és már valamiért nem lepődtem meg..
Arra én is nagyon kíváncsi leszek.. (Főként a 6h2p csövek miatt majd)
Amúgy a modulokat már leteszteltem,- megy mindegyik szépen.
Csak még magát az egységet nem hallottam
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Tudod, én még életemben nem vasaltam és/vagy lamináltam. Maradok a jól bevált fotózásnál.

A 6H2P helyett tegyél valami mást , de azért azt is hallgasd meg / nekem bejön a hangzása az orosz csöveknek is .
Idézet:
„Néztem én is az utolsó munkádat,”

Jó de melyik utolsót ?
(#) Stynson hozzászólása Dec 11, 2011 /

Sikeresen megépítettem és élesztettem a Szilva féle PicKit2 klónomat.
(legtöbbet az LPT-n keresztüli 'nulladik' firmware beprogramozásával szívtam, ugyanis a csinos kis dobozomban elhelyezett elemek gyengék voltak, így egy sokkal csúnyább ám megbízhatóbb megoldáshoz, a regulátorokhoz és egy transzformátorhoz fordultam, ezzel már kisebb pepecselés után sikerült a mutatvány)
Az áramkörön az egyik kondi és a mosfet el van hajlítva 90°-kal, valamint a NYÁK két sarka le lett vágva, a bedobozolás érdekében.
A doboz egy, hestorról rendelt távirányítódoboz, melyből egy köztes szakaszt 'kioperáltam', hogy a doboz megfelelő hosszú legyen.
(a kiszedett rész után a két véget epoxi ragasztóval ragasztottam össze a peremeken, és a száradás után belülről ragasztópisztollyal megerősítettem ezeket az illesztéseket, így előbb törik el a műanyag, minthogy a ragasztás elengedne)
Az esztétikus megjelenés érdekében a ledeknek vettem foglalatot, és tervezem a doboz felmatricázását.
(#) emersys válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szia.
Idézet:
„Jó de melyik utolsót ?”

-Valóban,
Szóval Burr-Brown -os ikrekre gondoltam (legalább is legutoljára még ott tartottam.. )
Amúgy mik a tapasztalataid vele?
A 6h2P feszültség erősítő cső lesz, kell ekkora erősítés minimum, hogy kitudjam vezérelni vele a félvezetős részt. (audio célra elég jó amúgy az a cső, ráadásul eredeti lesz ha minden jól megy , a katódkövető pedig 6h6P)
A félvezetős részbe már nem terveztem fesz erősítő fokozatot.
Valmint van egy srpp-s meghajtó is , összeszeretném mérni chz -földelt rácsújával.
Amelyik nyer hangra azzal épül majd meg
Ma már azért kicsit többet haladtam ,
A trafó egy 630W os 2x50V ac- szolgáltató kis bontott csoda, 0 szórással
A csöves rész tápja is már bekábelezést nyert, valamint a végmodulok, s az azt meghajtó csöves fokozat is.
Feltehetőleg holnap megérkezik a csöves rész toroidja is, ill nagyon reménykedem már bent.
(#) dudassandor1 hozzászólása Dec 11, 2011 /

Lassacskán én is készülök a hangfalaimmal. Ugyan még csak a fele van meg az egy párnak, mert a hétvégén volt más dolog is.
(#) emersys válasza dudassandor1 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Hát nagyon profi munkát végeztél
Le a kalappal előtte, csak ennyit mondhatok
Ezek gyári méretek, vagy esetleg a hsz paramétereire van kalibrálva?
(kihozhatod hozzám, meghallgatjuk hogy szól)
(#) skero válasza dudassandor1 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Gratulálok ,Nagyon szépre sikerült. Biztos jól szól.
(#) dudassandor1 válasza emersys hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Köszönöm! Amilyen kíváncsi vagy ennek a hangjára, úgy én is a te munkáidéra! Komolyan!
Benne vagyok egy "rendszer" tesztben!
A láda méretei közelítenek a REFLEX R-250Sub-ra. Sajna emeletesben nem igen tudom hajkurászni. Az alábbi képeken látszik, hogy van hozzá középmagas "társ" is.
(#) dudassandor1 válasza skero hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Köszönöm skero! Még a párja hiányzik, de a héten talán a végére járok.

A tevékenységen mostanság lankadt egy kicsit mivel hideg van de azért folyamatosan ténykedem még ha lassabban is mint a nyári időszakban , Itt mindig lehet látni folyamatos feltöltés mellett az éppen aktuál...okat .
(#) satlokk válasza dudassandor1 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szép munka,gratula!
(#) dudassandor1 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Hát igen, sok kitűnő munkadarab! Nagyon igényes, gondos kivitelű darabok!
(#) dudassandor1 válasza satlokk hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Köszönöm!
(#) mutatvanyos válasza ellenallat hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Nagyon frankó lett a vezérlőd! Nálam megbízhatóan teszi a dolgát az L297-298 páros gratulálok!
(#) zitzaki hozzászólása Dec 12, 2011 /

Elkészült a nagyágyú tölcséres mély sugárzóm volt vele munka de megérte az eddigi tesztek alapján. Még ezen kívül lesz belül festve kívül kárpitozva és él-védőzve.Bővebben: Link
Következő: »»   833 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem