Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sikeres élesztésen vagyok túl
4 tengelyes bipoláris léptetőmotor vezérlés. L297-L298 pároson alapul, bemenete optocsatolt (optokapuk a forrasztási oldalon), a géppel párhuzamos porton tartja a kapcsolatot. Minden jel a kiegészítő panelen visszajelezve - később esetleges hibakeresésnél jól jöhet. Tengelyenként 46V/4A, két-két tengely van motortáp ügyileg egy körre kötve, vagyis két-két motor különböző feszültségen is futhat. Minden tengely DIP-kapcsolósoron engedélyezhető/tiltható, külön tengelyenként állítható a teljes/fél lépés. A motor áramhatárolás nyák oldalról állítható. 5 jel a számítógép felé (pl. Home/Limit) Canon D9-es csatlakozóról, 5V táp is ki van vezetve (optokapu, induktív jeladó, sima nyomógomb, stb.). 4 külön kapcsolható optocsatolt jel a számítógéptől, ez egy 6 pólusú szalagkábel csatlakozóról egy külön nyákhoz vezethető (pl. marómotor, lézer, hűtés szivattyú vezérlése, stb.), külön tápkimenet is van hozzá. Részben SMD. A hűtőborda nélküli kép a kb. két héttel ezelőtti állapotot tükrözi, még félig volt csak beültetve - csak azóta összeraktam, és nem született új fotó. Brutál sok munka volt de megérte... És csak két LED-et kötöttem rossz helyre, szerencsére az is csak a kiegészítő panelon van és javítható volt - de már így marad.
Nagyon szép munka, gratula!
Köszi!
A nyák azért van mindenhol ónozva, mert nem igazán sikerült a vasalás. Új a papír, kifogyott a régi toner és még csak véletlenül sem akart normálisan összejönni. Végül pirossal sikerült egy tűrhetőt alkotnom, de sajna utána kellett javítani, így nem mindenhol lett túl szép. Majd legközelebb...
Nem semmi! Gondolom a tervezés sem lehetett egyszerű... Elismerésem, szép munka!
Nekem úgy tűnik, hogy elég gondos a kivitelezés. Ha kész a masina, küldj fényképeket!
A teljes "mű" még eltart egy darabig.
Van néhány hulladék alu darabom, először ezzel szeretnék egy ideiglenes mechanikát építeni, aztán a gép megcsinálja magának a normális változatot. Most kb. két hónap eseménysorozatát írtam le
Köszi!
Tervezni nem volt gáz, csak soká tartott - de ezért hobbi a hobbi, nem kell hatékonynak lenni Sajnos dokumentálni nem szeretek, így a kapcsolási rajz(ok) erősen vázlat jellegűek. De szerencsére nem néztem be semmit.
Ez a rész nem jött össze, máshol amúgy szép lett:
Ez még bőven belefér egy ekkora nyáknál!
Egy újabb remekmű, gratula!
Vasaltad vagy fotóztad?
Szép, gondos munka, gratula!
Sziasztok.
Lassan elkészülök a hibridem moduljaival, s egy fapados verzión fogom tesztelni, míg nem lesz meg a doboza.. Sok minden hiányzik még hozzá, pl a csőnek a toroid trafója, ami lassan már megérkezik, továbbá a feszültségerősítő csövek stb stb.. A félvezetős részt, meg amit tudok addig összekábelezem. Egy kép róla ízelitesként:
Szép munka szépek a panelek és kiváncsian várom a meghallgatás eredményét !
Köszi.
Néztem én is az utolsó munkádat, és már valamiért nem lepődtem meg.. Arra én is nagyon kíváncsi leszek.. (Főként a 6h2p csövek miatt majd) Amúgy a modulokat már leteszteltem,- megy mindegyik szépen. Csak még magát az egységet nem hallottam
Tudod, én még életemben nem vasaltam és/vagy lamináltam. Maradok a jól bevált fotózásnál.
A 6H2P helyett tegyél valami mást , de azért azt is hallgasd meg / nekem bejön a hangzása az orosz csöveknek is .
Idézet: „Néztem én is az utolsó munkádat,” Jó de melyik utolsót ?
Sikeresen megépítettem és élesztettem a Szilva féle PicKit2 klónomat.
(legtöbbet az LPT-n keresztüli 'nulladik' firmware beprogramozásával szívtam, ugyanis a csinos kis dobozomban elhelyezett elemek gyengék voltak, így egy sokkal csúnyább ám megbízhatóbb megoldáshoz, a regulátorokhoz és egy transzformátorhoz fordultam, ezzel már kisebb pepecselés után sikerült a mutatvány) Az áramkörön az egyik kondi és a mosfet el van hajlítva 90°-kal, valamint a NYÁK két sarka le lett vágva, a bedobozolás érdekében. A doboz egy, hestorról rendelt távirányítódoboz, melyből egy köztes szakaszt 'kioperáltam', hogy a doboz megfelelő hosszú legyen. (a kiszedett rész után a két véget epoxi ragasztóval ragasztottam össze a peremeken, és a száradás után belülről ragasztópisztollyal megerősítettem ezeket az illesztéseket, így előbb törik el a műanyag, minthogy a ragasztás elengedne) Az esztétikus megjelenés érdekében a ledeknek vettem foglalatot, és tervezem a doboz felmatricázását.
Szia.
Idézet: „Jó de melyik utolsót ?” -Valóban, Szóval Burr-Brown -os ikrekre gondoltam (legalább is legutoljára még ott tartottam.. ) Amúgy mik a tapasztalataid vele? A 6h2P feszültség erősítő cső lesz, kell ekkora erősítés minimum, hogy kitudjam vezérelni vele a félvezetős részt. (audio célra elég jó amúgy az a cső, ráadásul eredeti lesz ha minden jól megy , a katódkövető pedig 6h6P) A félvezetős részbe már nem terveztem fesz erősítő fokozatot. Valmint van egy srpp-s meghajtó is , összeszeretném mérni chz -földelt rácsújával. Amelyik nyer hangra azzal épül majd meg Ma már azért kicsit többet haladtam , A trafó egy 630W os 2x50V ac- szolgáltató kis bontott csoda, 0 szórással A csöves rész tápja is már bekábelezést nyert, valamint a végmodulok, s az azt meghajtó csöves fokozat is. Feltehetőleg holnap megérkezik a csöves rész toroidja is, ill nagyon reménykedem már bent.
Lassacskán én is készülök a hangfalaimmal. Ugyan még csak a fele van meg az egy párnak, mert a hétvégén volt más dolog is.
Hát nagyon profi munkát végeztél
Le a kalappal előtte, csak ennyit mondhatok Ezek gyári méretek, vagy esetleg a hsz paramétereire van kalibrálva? (kihozhatod hozzám, meghallgatjuk hogy szól)
Gratulálok ,Nagyon szépre sikerült. Biztos jól szól.
Köszönöm! Amilyen kíváncsi vagy ennek a hangjára, úgy én is a te munkáidéra! Komolyan!
Benne vagyok egy "rendszer" tesztben! A láda méretei közelítenek a REFLEX R-250Sub-ra. Sajna emeletesben nem igen tudom hajkurászni. Az alábbi képeken látszik, hogy van hozzá középmagas "társ" is.
Köszönöm skero! Még a párja hiányzik, de a héten talán a végére járok.
A tevékenységen mostanság lankadt egy kicsit mivel hideg van de azért folyamatosan ténykedem még ha lassabban is mint a nyári időszakban , Itt mindig lehet látni folyamatos feltöltés mellett az éppen aktuál...okat .
Szép munka,gratula!
Hát igen, sok kitűnő munkadarab! Nagyon igényes, gondos kivitelű darabok!
Köszönöm!
Nagyon frankó lett a vezérlőd! Nálam megbízhatóan teszi a dolgát az L297-298 páros gratulálok!
Elkészült a nagyágyú tölcséres mély sugárzóm volt vele munka de megérte az eddigi tesztek alapján. Még ezen kívül lesz belül festve kívül kárpitozva és él-védőzve.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |