Fórum témák
» Több friss téma |
Egyébként nem azt írtam hogy nem kell lágyindító a nagy toroidokhoz. Amikor a 2X200W-os ,mély erősítőt csináltam az első próbáknál a 15A EB-s kismegszakító sűrűn kioldott. Ezért én is izzólámpa-párhuzamkapcsolós megoldásal indítottam. Az hogy most állandoan indul minden gond nélkül elhiszem hogy hihetetlen, én sem tudom megmagyarázni. :miaz: de igaz!
Itt egy kép a "system-ről".
Aha, értelek. szilikonzsírt énis használok, de úgy tudom igazából bármilyen zsír jobb hővezető a levegőnél...
![]() Idézet: „ne használj pl vasúti síndarabot” ![]() ![]() ![]() Idézet: „A lényeg az ALUMÍNEUMBAN ![]() Énis így tudtam ![]() Amúgy kb akkora a borda amit írtál, h ventivel már simán elég, csak az a baj, h hülyén van beépítve, mert vízszintesen vannak a bordák, és így nem igazán érvényesül a kéményhatás. Huh, most jut eszembe, ugye itt Idézet: már a 2 csatornára gondoltál, nem? Gondolom igen, de azért mekkérdezem „250*100*30” ![]() ![]() Idézet: „én sem tudom megmagyarázni” Nem öregedett el véletlenül a kismegszakítód? Amúgy jó a rendszered, látom van ott minden ami kell... ![]()
Köszi a dicst
![]() Az EB-s még a régi házunknál volt 6éve. azóta elköltöztünk. Itt ujra cseréltem a komplet hálózatot. Most 16A B-s védi a mühelyt.(hu ez még jobban gáz, végül már én szégyelem hogy müködik a cucc)
A méretek a mono 200W-osra értettem, de a 2*100-osra is elég, ha nem full hangerőn bömböl órákon át...viszont ha dolgoztatod a 2*100-ast keményen akkor ilyen borda mellett hosszú távon elengedhetetlen a ventillátor...
Van itt egy ventillátor hőfokvezérlése. Szerintetek működöik mert akko megépítem a quadomba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Jah, énis néztem már ilyen kapcsikat, de eddig ez tűnik a legegyszerűbbnek. Csatolok énis egyet, csak hogy lehessen választani
![]() Am. a topic címe télleg jó lett :yes: ![]() /A képet 1ébként itt a HE-n találtam még régebben, ha jól emlékszem../
Ja azt elfelejtettem írni h ez egy ntc termisztorral működik, tehát "magától" kapcsol be.
A 741 es az ua 741-es? Mert nekem olyan van itthon...
![]()
Igen, róla van szó
![]() Kár h ez az áramkör csak bekapcsolja a ventit, de a fordulatát nem szabályozza...de ez csak most tűnt fel, h szemüvegben is megnéztem a rajzot ![]() ![]() ![]()
Amit én mutattam az meg szbályozza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Megpróbálok találni vmi rajzot, ami hőfokfüggően szabályoz, nem akarok túl sok potit az előlapon, az meg nem túl szimpi megoldás, h mondjuk 60 fokon egyből max fordulatra bekapcsol a venti. Szóval nekem vmi full automata verzió kéne :yes: Ja azt csak most néztem meg emúgy ![]() ![]()
Én a nem is teszek más potit az előlapra majd. Beállítom hogy milyen gyors legyen ha hideg a borda és utána meg ahogy melegedik az gyorsabb lesz
![]()
Jaja
![]() ![]()
Amúgy tök egyszerű és még lehet hogy jó is
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idézet: „Mert nem kockáztatok avval a zenner-es cuccal inkább, nehogy valami fázis kimenjen a dobozra” Ez alatt mit értesz? ![]() ![]() ![]() Én amúgy kíváncsiságból belepróbáltam 1 230V-os ventit a quadba, de iszonyat hangos volt, és tiszta brummos lett a kimenet tőle... ![]() ![]() szerk: toroidot meg kipróbálhatnád már... ![]()
Valahol találtam itt egy zener-es kapcsolást volt valami kondi is benne a többire nem emlékszem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Figy, neked az előerősítőnek ill bemenetválasztónak /ha van olyanod/ külön tápja van? Mert akkor arra rákaszthatod a ventidet tök simán sztem. Jön ki a 12V, az pont jó lesz neki
![]() ![]() ![]() ![]()
Csak az enyém végfok lesz és csak 2 hangerő lesz rajta meg egy kapcsló
![]() ![]() ![]()
Ok, te tudod
![]() ![]()
Amúgy előerősítővel hangosabban szól?
![]() ![]() ![]()
Nem szol hangosabban
Akko semmi gond
![]() ![]()
Szamóca!
Sztem két dolog miatt nem vághatja le a toroid-od a kismegszakítót az egyik: Sztem vagy kevés a fogyasztó ami megy és még éppen,hogy nem rúgja le... A másik meg,hogy hosszú vezetéken v. hosszabítón van a cucc, és a hosszúságából adódóan nagyobb a vezeték ellenállása és azon esik a fesz... és nem rántja le! Max ezt tudom elképzelni... ![]()
Én meg azt is hogy amiko lecsapta akko visszanyomták és nem tudott leugranni amiko hirtelen beindult a toroid és egy kicsit összeolvadt a fém
![]() ![]() ![]() ![]()
A vezetékhossz logikusnak tűnik, most 16fm 2,5mm2-es rézvezetőn áramlik a bizsó, 16A B-s leágazón a betáp 25A B-s. (egyébként zárlat esetén tökéletesen leold ahogy kell) Ugyhogy sztem "jogos a két pont" szubwofer kollégának!
![]() ![]()
Ha neki kettő akko nekem egy vagy fél
![]() ![]() ![]() ![]()
-És akko ki is kételkedett volna...Yó rendben tiéd a fél királyság.
![]()
Hi all! bocsi, ez most picit OFF lesz, de nagyon nem fér belém:
/én írtam, amikor pár napja segítséget kértem az elszállt quadomhoz/ Idézet: „bd 249C típusúak, a texas instruments gyártja őket, tehát nem hamisak elvben” na ez nagy tévedés volt, mert utánanéztem, és a texas már jó ideje nem gyárt ilyesmit... ![]() ![]() ![]() szóval vigyázzatok h miből rakjátok össze a quadot /meg más cuccokat is persze/. még jó h másodszorra nem a bd sorozatból választottam... bocsi az OFF-ért... |
Bejelentkezés
Hirdetés |