Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   17 / 400
(#) szamóca válasza terko hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

Egyébként nem azt írtam hogy nem kell lágyindító a nagy toroidokhoz. Amikor a 2X200W-os ,mély erősítőt csináltam az első próbáknál a 15A EB-s kismegszakító sűrűn kioldott. Ezért én is izzólámpa-párhuzamkapcsolós megoldásal indítottam. Az hogy most állandoan indul minden gond nélkül elhiszem hogy hihetetlen, én sem tudom megmagyarázni. :miaz: de igaz!
Itt egy kép a "system-ről".
(#) válasza terko hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

Aha, értelek. szilikonzsírt énis használok, de úgy tudom igazából bármilyen zsír jobb hővezető a levegőnél...

Idézet:
„ne használj pl vasúti síndarabot”

Idézet:
„A lényeg az ALUMÍNEUMBAN van...”

Énis így tudtam
Amúgy kb akkora a borda amit írtál, h ventivel már simán elég, csak az a baj, h hülyén van beépítve, mert vízszintesen vannak a bordák, és így nem igazán érvényesül a kéményhatás.

Huh, most jut eszembe, ugye itt
Idézet:
„250*100*30”
már a 2 csatornára gondoltál, nem? Gondolom igen, de azért mekkérdezem
(#) válasza szamóca hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

Idézet:
„én sem tudom megmagyarázni”

Nem öregedett el véletlenül a kismegszakítód?

Amúgy jó a rendszered, látom van ott minden ami kell...
(#) szamóca válasza hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

Köszi a dicst
Az EB-s még a régi házunknál volt 6éve. azóta elköltöztünk. Itt ujra cseréltem a komplet hálózatot.
Most 16A B-s védi a mühelyt.(hu ez még jobban gáz,
végül már én szégyelem hogy müködik a cucc)
(#) terko válasza hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

A méretek a mono 200W-osra értettem, de a 2*100-osra is elég, ha nem full hangerőn bömböl órákon át...viszont ha dolgoztatod a 2*100-ast keményen akkor ilyen borda mellett hosszú távon elengedhetetlen a ventillátor...
(#) sound.man hozzászólása Aug 9, 2007 /

Van itt egy ventillátor hőfokvezérlése. Szerintetek működöik mert akko megépítem a quadomba azért ha hallkan hallgatom nem búgjon benne a venti :yes: Amúgy jó lett a tpoic neve
(#) válasza sound.man hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

Jah, énis néztem már ilyen kapcsikat, de eddig ez tűnik a legegyszerűbbnek. Csatolok énis egyet, csak hogy lehessen választani
Am. a topic címe télleg jó lett :yes:

/A képet 1ébként itt a HE-n találtam még régebben, ha jól emlékszem../
(#) válasza hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

Ja azt elfelejtettem írni h ez egy ntc termisztorral működik, tehát "magától" kapcsol be.
(#) sound.man válasza hozzászólására (») Aug 9, 2007 /

A 741 es az ua 741-es? Mert nekem olyan van itthon...

Igen, róla van szó

Kár h ez az áramkör csak bekapcsolja a ventit, de a fordulatát nem szabályozza...de ez csak most tűnt fel, h szemüvegben is megnéztem a rajzot

Amit én mutattam az meg szbályozza Ha hideg lassabb ha meleg gyorsabb

Megpróbálok találni vmi rajzot, ami hőfokfüggően szabályoz, nem akarok túl sok potit az előlapon, az meg nem túl szimpi megoldás, h mondjuk 60 fokon egyből max fordulatra bekapcsol a venti. Szóval nekem vmi full automata verzió kéne :yes:

Ja azt csak most néztem meg emúgy

Én a nem is teszek más potit az előlapra majd. Beállítom hogy milyen gyors legyen ha hideg a borda és utána meg ahogy melegedik az gyorsabb lesz

Jaja amúgy nekem csak az előző hsz-em végén esett le, h ott a tip127-es érzékeli a hőt. először nemtuttam h hogy a francba müxik a kapcsi

Amúgy tök egyszerű és még lehet hogy jó is Ezt meg fogom építeni csak kell akko mégegy trafő Mert nem kockáztatok avval a zenner-es cuccal inkább, nehogy valami fázis kimenjen a dobozra Amúgy 24v-ról úgy megy a ventim mint az állat Csak kiváncsiságból kipróbáltam A toroidomat még most se
(#) válasza sound.man hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Idézet:
„Mert nem kockáztatok avval a zenner-es cuccal inkább, nehogy valami fázis kimenjen a dobozra”

Ez alatt mit értesz? Csak nem trafó nélküli zener-es tápra gondolsz a ventinek? Sokkal 1szerűbb, ha a trafó szekunderére teszel 1 zenert vagy 1 stabkockát, akkor máris meg van oldva a dolog És akkor nemkell a fázissal se vacakolni

Én amúgy kíváncsiságból belepróbáltam 1 230V-os ventit a quadba, de iszonyat hangos volt, és tiszta brummos lett a kimenet tőle... Pedig 2.8 m3 levegő befúvása percenként az azé nem rossz... pc ventik kb 0.2 m3 levegőt tolnak át 1 perc alatt

szerk: toroidot meg kipróbálhatnád már...
(#) sound.man válasza hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Valahol találtam itt egy zener-es kapcsolást volt valami kondi is benne a többire nem emlékszem az a lényeg ha leég a zener akko 220 meg a ventire és én azt nem nagyon szeretném Ahogy fűt a quad avval a ventivel jó lett volna hajszárítónak A toroidot még csak izzóval sorba kötve próbáltam de holnap már télleg kipróbálom rendesen 220ról télleg Remélem nem felejtem el amúgy nem felejtem el inkább lusta vagyok :yes:

Figy, neked az előerősítőnek ill bemenetválasztónak /ha van olyanod/ külön tápja van? Mert akkor arra rákaszthatod a ventidet tök simán sztem. Jön ki a 12V, az pont jó lesz neki csak azt nem tudom, h nem fogja-e bezavarni a jelet. de ha mégis, akkor meg raksz vmelyik tápágba 7812-est. és akk jó is lesz. sztem én is azt fogom csinálni. /már így is 3 táp van az erősítőmben /

Csak az enyém végfok lesz és csak 2 hangerő lesz rajta meg egy kapcsló Ezért nekem nincs csak +-50v-om Majd teszek be egy mások trafót is úgy is kell a védelemhez is

Ok, te tudod Mondjuk nekem az előerősítő kell a quad hangjához, de hát az én vagyok...

Amúgy előerősítővel hangosabban szól? Kicsit hülye kérdés
(#) Parázs Gábor válasza sound.man hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Nem szol hangosabban
(#) sound.man válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Akko semmi gond és kössz
(#) Subwoofer hozzászólása Aug 10, 2007 /

Szamóca!
Sztem két dolog miatt nem vághatja le a toroid-od a kismegszakítót az egyik: Sztem vagy kevés a fogyasztó ami megy és még éppen,hogy nem rúgja le...
A másik meg,hogy hosszú vezetéken v. hosszabítón van a cucc, és a hosszúságából adódóan nagyobb a vezeték ellenállása és azon esik a fesz... és nem rántja le! Max ezt tudom elképzelni...
(#) sound.man válasza Subwoofer hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Én meg azt is hogy amiko lecsapta akko visszanyomták és nem tudott leugranni amiko hirtelen beindult a toroid és egy kicsit összeolvadt a fém Na én még ezt is eltudom képzelni :yes:
(#) Subwoofer hozzászólása Aug 10, 2007 /

Ne off-oljuk szét ennyire!
(#) szamóca válasza Subwoofer hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

A vezetékhossz logikusnak tűnik, most 16fm 2,5mm2-es rézvezetőn áramlik a bizsó, 16A B-s leágazón a betáp 25A B-s. (egyébként zárlat esetén tökéletesen leold ahogy kell) Ugyhogy sztem "jogos a két pont" szubwofer kollégának! Köszi.
(#) sound.man válasza szamóca hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

Ha neki kettő akko nekem egy vagy fél Logikus lenne mert én hoztam fel ezt a toroid témát is ha én nem akko nem is írod Nah??
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Aug 10, 2007 /

-És akko ki is kételkedett volna...Yó rendben tiéd a fél királyság.
(#) válasza hozzászólására (») Aug 11, 2007 /

Hi all! bocsi, ez most picit OFF lesz, de nagyon nem fér belém:

/én írtam, amikor pár napja segítséget kértem az elszállt quadomhoz/
Idézet:
„bd 249C típusúak, a texas instruments gyártja őket, tehát nem hamisak elvben”

na ez nagy tévedés volt, mert utánanéztem, és a texas már jó ideje nem gyárt ilyesmit... én meg azt hittem, h csak az ST gyártmányúak hamisak
szóval vigyázzatok h miből rakjátok össze a quadot /meg más cuccokat is persze/. még jó h másodszorra nem a bd sorozatból választottam...

bocsi az OFF-ért...
Következő: »»   17 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem