Fórum témák
» Több friss téma |
Azután a következő probléma a diódák léte .Azokat is illik cserélni ,mivel azért van benne tirisztor ,mert a füzér egyenáramról megy.Lehet az eredeti vezérlőnek a kispaneljét kivenném ,egy adapteres áramforrásról megtáplálnám ,a kimenetek meg egy-egy egy optotriak /triak párosítással működtetnék az égőket.
Sziasztok.
Olyan oproblémám lenne hogy egy kültéri fényfűzérnek (egyszínű kék) a dobozában a 4db PCR406f közül az egyik eldurrant,ezt szeretném cserélni,honnan tudok ílyet beszerezni? Így most ha bedugom csak 1sor led világít. 5 kábel jön ki amúgy a dobozból.
És honnan tudok ílyet beszerezni? Miben található?
Sziasztok!
Én karácsony jóvoltából ismerősöm boltjából kaptam ajándékba 2db 100db-s mikró füzért. Az egyik hibás volt elvileg, mert csak a sárgák égnek. Nem csinál semmilyen más funkciót. Míg a másik tökéletesen müködik, üzemelt, egészen az éjféli miséig, miután megjöttem és bekapcsoltam, sajnos nem adott életjelet magáról, egy sor sem világit, és nem reagál a vezérlő megnyomására sem. Első nekifutásnak mi lehet a gond. Nem szedtem szét, meg még nem tudtam rámérni sem, hogy jön e ki tápfesz. Mert ha nem jó akkor bizony beruházok LED füzérre a 2 ünnep között. Kénytelen leszek, mivel az meg led és nem mehet oly könnyen tönkre. Vagy csak én vagyok naív?
Szia!
Ilyenkor az égők szoktak tönkre menni,vagy az égőnél a zsugor cső alatt megszakad a vezeték, (elég vékonyka) a vezérlő nem igazán.Ja és szokott lenni olyan is hogy multiméterrel jónak mérem az égőt, viszont nem világít.De ez csak akkor derül ki,ha az adott sor elindul és látszik hogy abban a sorban melyik égők nem világítanak még.Én minden évben javítom a miénket (bár vehetnék másikat,de addig is mókolok vele ).Van egy rakat égőm meg zsugor csövem és ki szoktam cserélni a rossz égőket.Multi méterrel ki lehet mérni (szakaszolni) hogy melyikek a rosszak,de elég macerás.De javaslom hogy ha nem vagy biztos benne hogy meg tudod csinálni,vagy nincs hozzá türelmed,akkor inkább vegyél egy másikat.Nekem van ledes is és még nem volt vele gond,igaz,drágább.
Szia! Tavaly ilyenkor itt írtam róla, mert kibeleztem az egyiket. A vezérlőt kizárva úgy lehet lepróbálni a csatornákat, hogy a "közös kimenet" és a "csatorna kimenet 1-4" pontjait egyenként rövidre kötöd. Azonnal kiderül, hogy a tirisztor nem kapcsol, vagy a vezérlő nem működteti azt. Ha a tirisztor jó, akkor a vezérlőt csak így lehet kiiktatni, mert javítani nemigen lehet. Az izzósort pedig csak a szokásos módon lehet javítani. Megfelezni a szakaszt, belemérni ohm mérővel és annak megfelelően szűkíteni ill. bővíteni a mérendő kört, míg meg nem lesz a szakadt izzó helye.
Megnéztem, a 220v felől nincsen szakadás. Megmértem az izzók közötti ohm különbséget. Mindegyik csatornán 032KoHm ellenállást mértem. Ebből következtetve, nem lehet szakadás az izzóknál.
Elképzelhető, hogy Németországban készítették a sort? Mert rá van írva a csomagolásra, hogy Made in Germany. Meg a dobozűn is német nyelven van írva minden. Vagy a kis sárgák már ilyen jól álcázzák a made in china terméket?
Mire jó a fázisceruza.(nem a csavarhúzós hanem a közelítős fajta) Csak bedugod a füzért ezután mész szépen sorba.Első körben megállapítod merről van a fázis.(adott végén az égőhöz érintve világít.Majd mész szépen sorba..Ahol elalszik vagy az előző vagy az az égő/vezeték rossz.
Azt a fajtát nagyon szeretem ,rengeteg darabolástól megment ha ügyesen bánsz vele.(hosszabbító /készülék kábelszakadás felderítésénél is igen hasznos...
Szia! Igazad van! Mikor ezt javítottam nekem is jól jött a használata.
Tudom, elkéstem
Nekem nagyon bejött egy 1N4007 vagy társa sorbakötése a "gyertyasor"-nál (belül, érintésvédelmileg helyesen!). Egyrészt sokkal kellemesebb "lágyabb pirosas" fénye van tőle. Másrészt pedig különös tekintettel a hálózati feszültség vátozására (220 -> 230V) jelentősen csökkentette a karbantartási igényt (azóta nem kellett izzót cserélni). Ja és fogyasztást is csökkent :eek2:
Sziasztok.
az lenne a kérdésem h ez a kinais kis zöld vezérlös cuccrol ha leszedném a sok kis égöt akkor köthetnék-e rá csatornánként egy 40W-os 220v-os lámpát, elöre is köszi
Rákötheted,de az elektronikád azonnal elfüstöl!
Az az elektronika 1-2W-ot bír el tartósan...belseje
Ha nem sajnálod lehet vele próbálkozni.Azzal egyetértek hogy a 40W már nagyon a felső határt súrolja.25W talán még biztonságos.
Nekem olyan bajom lenne, hogy az 1127725 számú hozzászólásnál említett vezérlőnél (Link) valami eldurrant. Szét is szedtem és a kezemben maradt a tápkábel része
Mikor láttam mi durrant el kiderült az volt és szépen befestette a környékét feketére. Kérdés: ha mindent jónak találok elég-e csak visszaforrasztani a tápkábelt, vagy esetleg sz***á ment az egész és nem ér semmit? Továbbá ha van olyan megoldás, hogy a vezérlőt kiiktatva lehessen megjavítani? Előre is kösznöm. A káromkodás nélkül is el tudjuk olvasni. Frankye
Szia! Valami hasonló lehet ennek is a javítása, mint amit itt próbáltam meg bemutatni. Ha a fényfüzérrel is gond van, akkor jól jöhet a képen látható vizsgáló ceruza. Csak addig jelez ameddig eljut a fázis a vezetékben.
És esetleg van olyan ami nem kerülhet az életembe? pl elemet hozzácsatolok és világít vagy valami ilyesmi.
Meg az még mindig kérdés, hogy ha a hálozati bemenetnél durrant el ezáltal összekormozva mindent, akkor még használható? Vagyis csak visszaforrasztom és elvileg jó, ha a többi alkatrész jó? Vagy ha esetleg meg tudom csinálni azt is, hogy a vezérlőt kiiktatom és csak világít, az talán mégjobb lenne.
A hálózati bemenetnél azért "durranhatott", mert "szőrös" volt a bekötés és az egymáshoz közeli forrasztásoknál áthúzhatott és a zárlat elolvasztotta a nem odaillő részeket. Ha szerencséd van, akkor csak ez történt és nem több. Ha a vezérlő nem működne, akkor az említett módon lehet a füzért állandóra áthidalni.
Rendben köszi, holnap majd megpróbálom.
Megnéztem, kimértem a vezérlőt és a vezérlővel van a probléma. Mekkora ellenállást tegyek a kimenetre, hogy ne fénylenek olyan erősen az izzók?
Mert most csináltam 2 ből 1-t Ez a vezérlő elég életveszélyes. 220v ból csinál 12v körüli feszkót pár dióda és ellenállással?
Nem ezért életveszélyes ,az égők 230V-on vannak,tehát a szigetelésüknek a 230V ra kellene készülniük.(na ez lehet hiányzik...) Az izzók legegyszerűbben a vezérlő kiiktatásával működtethetők (közös 0 a többi 4 a fázisra .) A fényerőt néhány extra izzó beiktatásával csökkentheted legelegánsabban (hosszabb lesz a füzéred legalább) ,esetleg a körben folyó áramot megmérve lehet bele más kisfeszültségű izzót beletenni,ezzel valami egyéb karácsonyfadíszt megvilágítani.
Ez a kiiktatás működne esetleg nálam is? Mert a 0-ás külön van a többitől(1,2,3,4). És ha esetleg igen, akkor változik-e valami, ha én pl fordítva dugom be a konnektorba, és a fázis a 0-ás szálhoz kapcsolódik, és a konnektorban lévő 0 kapcsolódik az 1,2,3,4 -hez?
Miért ne működne ? Ha legalább 15-20 égő van sorba a füzéredben.(szokásos kínai égősor) A fázis nulla teljesen mindegy.
rendben köszönöm. Csak nem tudom, ha szó szerint eldurrant a kezemben a vezérlő és csak a bemenetnél van korom, attól még forrasztható és elvileg jó lesz ha letisztítom?
Mellesleg egy 80 darabos égosorról beszélünk.
Most nézem, ismét bedugtam a konektorba, és csak a sárga izzók égnek. De ha kibe dugdosom fel-fel villan a többi is, megmozgattam a vékonyka kábelt óvatosan, nehogy megcsapjon
Szóval a vezérlővel lehet valami baj. Vagy nem is tudom. Holnap veszek led sort. Feltudok ajánlani egy izzó 100db-s színes sort
Az a baj ezekkel az égősorokkal, hogy ha kiszakad a vezérlő dobozából a vezeték, akkor simán agyoncsaphatja az embert, ui. akár a fázis vezetéke is lehet az, amelyik "kilóg" ily módon a dobozból. A bemenő, 230V-os vezetéken nincs még egy csomó sem, tehermentesítésül, nem hogy egy leválasztó trafó!
(Érdekes, Béka épp most írt erről (is) egy cikket: Bővebben: Link. Tanulságos kis írás!) A magam részéről az összes ilyen kínai gagyi villogós vackot megetetném azzal, aki gyártja, meg aki forgalmazza! Fokozottan tűz-, és áramütésveszélyesek!
Na ma megforrasztottam és jó lett, igaz a kék most sem ég, de annyi bajlegyen. az lehet hogy az egyik tirisztor halt be és ha azt cserélem akkor jó lesz?
Köszönöm a segítséget.
Köszönöm ,Egyszerűen kösd át ahogy mondtam,azután add oda valami karitatív szervezetnek.Legalább valaki örüljön neki.Sokan azzal kezdik ,miután megvették,nem e meglehetne csinálni nem villogósra.Nekik ezzel nagy örömet szerzel.
Én már régóta beleszerettem egy gyertya alakú glimmlámpás füzérbe.(sajna már a glimmet sem örök életre gyártják. Ez nagy csalódás volt számomra.)
Jó poén ,minden képpen a fázis lóg ki ,ugyanis egy graetzel kezd ,és az égősor ennek a kimenetén van.Akár hogy forgatod, a fázis minden félperiódusban kinéz a vezérelt ill. nem vezérelt vezetéken is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |