Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   73 / 276
(#) energi.drink válasza Phile80 hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Köszönöm.Ebben a gépben én nem láttam hőkioldód,nem tudom hol s hogy néz ki.Melóba van egy traconic 253 gép,azt szétkaptam és ugyan az a panel ,meg mágneskapcsló stb van benne mint ebbe.Ha ugy bekötőm a vezetékeket mint abba van,akkor elméletileg ok a dolog?A másik a trafón mértem ellenálást,ugy néz ki hogy jó a trafó.De a kapcsolón nem tudtam mérni semmit.Semmit nem csinált a multiméter.Esetleg ezt a kapcsolós kimérést valaki elmondhatná,lehet nem jól csináltam.
(#) dobo válasza energi.drink hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Kapcsoló kiméréshez ki kell venni a fokozatkapcsolót a gépből .
Csinálsz egy táblázatot Vizszintesen a fokozatok számát írod függőlegesen pedig a cellák számát vagy az érintkezők számozását.
Leülsz az asztalhoz és 1-es fokozatba kapcsolsz elvileg egy cellán 4 csavaros kötési pont van itt meg kell találni a párokat mert 2-2 tartozik össze. Ha az adott cellán semelyik fokozatban nincs kapcsolat semelyik csavarral a 4 közül ott nincsen kontakt vagy szétégett belül az érintkező.
Végig kell játszani minden fokozattal széppen minden cellát aztán kapsz egy igazságtáblázatot ami alapján bekötheted a kapcsolót.
Nagyon valószínű hogy több cellánál is hiba lessz azért kötötték ki a fokozatkapcsolót.
(#) energi.drink válasza dobo hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Ez egy gank kk0-?? kapcsoló,12darab bekötése van.Bárhogy próbáltam,bármelyik állásba semmit nem jelzet a müszer.Hová álitsam én ezt a multimétert ennek a kimérésre?

Na sikerült találnom egy kapcsoló katalógust ebben szerepel az említett kko 6037-es típus a 6.oldalon az átkapcsolóknál keresd ott van a fokozatok száma és az érintkezők száma is ezek szerint 3 cellás és egy cella több fokozatot is kapcsol.
1-es fokozatban az 1-2 kapcson rövidzáat kell hogy mérj Stb. Remélem ez alapján ki tudod mérni.
Vaterán vagy a helyi villamossági boltban pár ezerért kapsz ilyet vagy hasonló kapcsolót.Bővebben: LinkGanz kapcsoló katalógus

Király.Sikerült megmérnem ahogy irtad.Csak egy párban mértem rövidzárt.Bárhová kacsoltam a kapcsolót.Szóval akkor ez a kacsoló a ludas,ezek szerint.?

Mérés közben nagyjából annyit kell mérned mint mikor a két mérőzsinórt összeérinted 0,3ohm körül műszere válogatja.
Ahol ennyi az ellenállás ott van zárva az érintkező.
A bekötése a panelnak még ha a rajz elég gyenge minőségű azért megoldható.
Nézd meg hogy a csatlakozóban két sor érintkező van (a) és (b) sor a rajzról pedig széppen beazonosítható a1 a2 a3 ...széppen sorban.

Nem véletlenül iktatták ki!
Örülök hogy lassan összeáll a géped Szerzel egy kapcsolót és bekötöd az ellenállás bekötésével a szikrázó huzal megoldódott A panel leszakadt szálát a rajz alapján visszaforrasztod és próba cseresznye.
Remélem menni fog.

Csak össze áll a kép lassanA huzal tolómotornak,megvan a bekötése,a hőkioldót egyszerüen nem találom benne.Még a gázszelep bekötése kéne.Amugy hogy néz ki ez a hőkioldó?

Mivel a neve hőkioldó valami meleg helyen kell keresni.
Ezért a trafó környékén keress valamit de szerinten a tekercselésbe van beépítve.
Az a vezeték lessz ami nem a trafó nullája de nem is a fokozatkapcsolóra megy vagyis 7 szál a trafón foglalt 6 fokozat+0 és lenni kell még 2 szálnak a trafón amin mérve rövidzár van az a hőkapcsoló szerintem.
A tápja a panelnek 24 voltos vagy 42 voltos?
(#) dobo válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Ami a trafót illeti az hogy milyen a szigetelése az a működést nem befolyásolja akár cementesszákkal is lehet szigetelni!
De a feszültségek kellenének üresjárásban és hegesztés közben.
(#) kopasz11 válasza dobo hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Nagyon köszi de szerintem tudom,sőt még talán többet is ,csak kell vennem megint egy mŰszert,mert már k .b 5éve nem foglalkoztam trafó tekercseléssel Most is csak a nagy fiam kedvéért álltam neki .Egyébként ,ha visszanézed ezen oldalt találsz néhány képet is róla.ÜDV K11.

A mindenségit előbbi hozzászólásomban nincs minden meg amit beleírtam!
Szóval a leg alapabb műszer is jó 1000-2000Ft.
A másik hogy sajnos elszámoltam magam multkor és a 24 menet a jó adat ekkor 18-28 voltig kell mérned a fokozatokban.
De mérd meg a hegesztés közben is a feszültséget mert az nagyon fontos!
Ha megvan az üresjárási fesz és hegesztés közben nem esik sokat 2-3 volt akkor jók vagyunk!
Akkor lehet a folytóval kisérletezni illetve kondizni.

A 3334-es képen a trafón a fekete csíkok azok ki vannak töltve vassal?Vagy légrések?
Ez a mag rendes EI mag vagy I lemezekből áll össze?
(#) teodor válasza dobo hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Szia, en mar koraban irtam ilyen allat pedig nincsen, tehat mindenre jo amitt a kolega alkotott csak hegesztesre nem alkalmas. Elnezest ha valaki lelkivilagaba gazoltam.
(#) Phile80 válasza energi.drink hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Mindennek van határa!
Ezek a CO gépek egy primitív szerkezetek, kb 95%-ban mindegyik ugyanaz belülről. Nem akarok ötször a szádba rágni mindent, hiszen már a múltkor is leirtam hogy a fokozatkapcsoló KKO-6037-es.
Tehát, ha ebből a rajzból sem tudod bekötni, akkor nem kéne eröltetni a dolgot... Vidd el SZAKEMBERhez, nekem ehhez sajnos nincs türelmem, sem időm...
(#) teodor válasza dobo hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

El bennem a gyanu, hogy azok a fekete csikok elege levegosek, mondtam is a koleganak meloba szepfolytotrafot alkotot a toiktars.
(#) energi.drink válasza Phile80 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Elnézést NAGY MESTER!Köszönöm a segitséged,de azért ne idegeskedj
(#) kopasz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Bocs,de irahattál volna valamit,a kérdésemre is.Úgy látom,te valamivel,többet értesz az elektronikában mint én.Üdv k .11.
(#) kopasz11 válasza teodor hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

K.Teodor!Azok a(fekete csikok) a trafó összeszoritóija .A légüres tér pedig,pont annyi , amibe , pontosan bele fog érni a sz.tekercs.Üdv.
(#) teodor válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Szia, nem egyrol beszelunk, mi a lemezek kozotti periodikusan lathato csikokat kerdeztuk.
(#) kopasz11 válasza dobo hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Kérlek tiszt.Azok vasak és annak leszoritói .A légüres tér pedig ,pont annyi hogy épp bele fog férni ,a szek. tekercs.Egyébként I lemezekből ezt is magam készitettem Tisztelet.
(#) dobo válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 22, 2011 / 1

Nem egy dologról beszélünk bekereteztem a csíkokat a fekete csíkok lemezek vagy üres légrések?
(#) teodor válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Ettol feltem, I alaku lemezekbol ketoszlopos trafot szoktunk epiteni osztott tekercselessel 2x115V-ra meretezve helyesen sorba kotve. I alaku lemezekbol fogalmamsincs hogyan lehet osszerakni M alaku vasmagot, mikor kerdeztuk eddig azt mondtad a trafod E-I lemezekbol van. Most meg a lemezre vagyok kivancsi honnan szerezted mibol van? A koppeny tipusu trafoknak a kozepso maggal azonos keresztmetszetet kell kiadni az oldalso es a felso osszekoto reszeknek legresek nelkul.
(#) dobo válasza dobo hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Nem sikerült a képet beszúrni sajnos.
(#) kralikandras hozzászólása Dec 22, 2011 /

Erről van szó - a kép baloldalán látható párhuzamos vonalak - kicsit nemegyformák a lemezek ez mnem számottevő:
(#) dobo válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Akkor az nem légrés rendben.
Miből szedted a trafólemezt?
Mert ha nem trafóból akkor az is baj lehet.
Ugyanis ha eredetileg folytóból van a lemez annak más a mágnesezési karakterisztikája és nem alkalmas trafónak.
A feszültségek erősen esnek terhelés hatására .
Ezért kellenének mérési adatok mert a trafód jó lenne egyébként.
Pontos adatok kellenének egy beméretezett rajz hogy a lemezek hogy is lettek összeforgatva.
Az e lemez két szélső szára kiadja a középső szár szélességét?
Az I lemezek minden eggyes végpontjánál van egy kicsi légrés ami nem kívánatos mert a trafó nak a szórását növeli sajnos.
Co-ak meg az a jó ha minél kissebb a szórása a trafónak.
Ha nem áll össze a gép az csak azért lehet mert a terheléskor nagyon esik a feszültség a fent említett okok miatt.
Ebben az esetben még építhetsz egy pálcás hegesztőt mma -t esetleg még egyenirányítót is felhasználhatsz benne.
De a mérés után derül ki mia helyzet
(#) kopasz11 válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Erről van szó ,Itt max .2_3 mm légrés keletkeztt,
(#) kralikandras válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Hát,ha valóban légré és 2-3mm az bizony gáz!Mikor a trafót öszeraktad-lemezelted- nem átfedéssel raktad a lemezeket?Tehát ahol az alsó lemez öszevan téve-a következőt úgy kell rakni,hogy a következö átfedje az alsó öszetételét és így tovább a tégla kötésbe rakásához tudnám hasonlítani,de,ha nemérted teszek föl egy kézi skiccet szkenelve.
(#) kralikandras válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Kinagyítottam a képet - nincs ott lérés! - a klaszikus érteleben csak egy kicsi precízebben kelettvolna lemezelni - vagy nem egyformák a lemezek-valahol azt írod,hogy akutöltő trafó vot-gondolom gyári,vagy nem?
(#) kopasz11 válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

A lemezt, a méhtelepröl(szedtem,ami kettő d b Hetrából származott,és nagyon jó állapotban sikerült rátalálnom szerencsére).De huzalokat sajnos már nem sikerült megmentem.És ezekből a lemezekből raktam össze ezt.A transzformátor önsúlya 67kg .
Következő: »»   73 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem