Fórum témák
» Több friss téma |
A CPU venti csatiját rendesen visszaraktad?
Hűti a procit rendesen?
Talan kezdjuk az elejetol, mivel nagyon is a video chip hibajara utal a beillesztett kep. Leirom, miert is ez a velemenyem. Van egy video hibas HP DV-6000 gepem is, amit azert tudtam olcson megvenni, mert eleve ezzel a hibaval arultak, es itt igazabol senki nem foglalkozik profi szinten ilyen jellegu hiba javitasaval. En viszont utanajartam es az eltel jopar honap alatt sikerult osszegyujtenem aprankent a szukseges tudast. A HP-nel is es jopar nVidia videochippel szerelt gepek szokasos hibaja az emlitett hiba, aminek igazabol a BGA-s videochip teljes ujra visszaszerelese (kiforrasztas-reballing-visszaultetes) nem megoldas, mivel a chipek keszultek hibasan, vagyis a chip kimeneti felulete es a golyok kozotti felulet.
Eloszor is, mit ertesz a huto takaritas alatt? Alapjaban veve, ehhez nem szukseges leszedni a komplett hutoprendszert, csak a hutoventillatornal kell megbontani. Ha viszont leszedted a hutobordakat is, akkor kello gondossaggal letakaritottad-e az eredeti hovezeto pasztat es tettel-e fel utana jo minosegu es nem eltulzott merteku ujat?
annak ellenére ez a véleményed, hogy külső monitorral a vga csatlakozóról jól működik?
Akkor nem, mivel mindketto kijelzo ugyanazt a jelet kapja, viszont a belso kijelzon levo kontroller (ami kozvetlenul az LCD szelere van szerelve) nem ilyen jellegu hibat szokott produkalni.
A leirasod ettol fuggetlenul hianyos, es meg most sem tudom, hogy elegge szakszeruen hajtottad vegre a takaritast. Ha nem, akkor elofordulhat barmi, es informacio hianyaban nem igazan lehet pontos meghatarozast adni.
ezt a gépet nem lehet a ventilátornál megbontani, ezért felülről kezdtem el leszedni a burkolatot és amikor már látszott a ventilátor felülről akkor megfújtam sűrített levegővel, elég sok kosz kijött és összerakás után érezhetően jobban hűtött és a tisztítást megelőző 5-10 percenkénti leállás helyett egy óráig ment külső monitorral,akkor kikapcsoltam.
Az akkuval kezdted az egesz tisztogatast? (remelem) Ha tudod miert kerdeztem, akkor jo
![]() Viszont fontos lenne, hogy milyen iranybol fujtal. A gep kulseje felol kell, mivel a sok kosz a kilepo radiator racsain rakodik le, eppen ezert neha nem legegendo a csak suritett levegos tisztitas, hanem sajnos a nem eppen javitobarat tervezesnek koszonhetoen bizonyos modelleket szo szerint darabokra kell szedni egy tisztitas kedveert, sot meg a komplett hutoborda rendszert is le kell szerelni. (tapasztalat, mivel az egyik szakmam IT technikus, ezert ismerosoknek el szoktam vallani javitast -idekinn elegge huzos aron javitanak- es az esetek 95%-aban a hutorendszer tisztitasaval kell kezdeni)
Természetesen az akku már nem volt benne. Láttam már ilyen filcet, ami koszból képződik és arra vadásztam. de amikor kiderült az összes leszedhető fedél, klaviatúra, monitor leszedése után, hogy még mindig nem jutok be a ventilátor házba, de már látszott a ventilátor harmada, először kívülről,majd ellenkező irányból is többször váltogatva megfújtam és sok kosz kijött. Javult is a hűtés. Ezt már én így hagynám, ha a monitort sikerülne rendbe hozni.
Sziasztok. Van 1 HP NX7400-ás laptopom. nem tölt és be sem kapcsol. Megvan a gyári pdf hozzá ha valaki segítene helyretenni a gépet hálás lennék érte. Az 5-ik oldalon van a táp része, de azt nem tudom hogy ami vastag pirossal van jelölve azon alapállapotban kell e tápnak lenni.
Hello.
A vastag piros az a pozitiv tápág,. A töltörö jöne feszültség? A nyákon meddig tudod követni a töltö feszültségét? (itt egy alkatrész számára gondolok, pl.Q10) Mikor a tápot bedugod a gépbe 1 led se villan fel?
A Q6 ig. S-G lábakon van csak táp. Az U14 8as lábán megvan a táp és a D3-on is.
attól, hogy egy gépet megfújnak sűrítettel még nem szabadna ilyent produkálnia. akármilyen irányból is fújják
A Q10 ig már nem jut el a táp. a D4 et kimértem az jó, A Q6-10 FET is jó. legalábbis a védődiódát ki tudtam mérni.
A Q15 és D6 ost ellenörizd hogy jok-e.
És ellenörizd hogy az 5V készenléti feszültség megvan-e. Ha minden megvan és jo, akkor cinezési hiba vagy vezérlöIC hiba.
A teljes történethez tartozik hogy a Q8 az beteg volt és csak 4435ös fetem volt itthol, 5x bekapcsolt utánna. összeraktam teljesen és azóta semmi.
Jo tudni.
Vedd ki a Q8 at s ellenörizd hogy jo-e? Amugy amit beraktál majdnem jo, csak kissebb paraméterekkel rendelkezik, ugyhogy lehet hogy behalt.
Vigyázz mert a Q15 1-2 lábával párhuzamba van egy 47k ellenálás, ugye nem azt mutatta a mérömüszer?
Annyit tudok hogy amíg a töltő kör nem indul, addig semmi
Elmagyarázom röviden hogy hogyan is müködik az egész.
Az elsö impulzust ahogy megkapja a BQ24703 vagyis U1, ö irányitja az egész feszültség beállitásokat, tehát ellenörzi hogy az akkupack csatlakoztatva van-e ha nincs az se olyan nagy baj. Általába 3,3V vagy 5V a készenléti feszültség amit fennkell tartson valaki és figyenlnie, ugyan csak a BQ24703 teszi ezt, na de ha nem kapja meg a kezdö impulzust, nincs aki beinditsa a mokuskereket, tehát nincs készenléti feszültség se ami a bekapcsolo gomra menne, amit ha megnyomsz adsz egy parancsot (1 tehát True vagyik 5V) a BQ24703 hogy kezdje elöállitani az akku töltési feszültségét, 3,3V 5V stb feszültségeket amiröl üzemel az alaplapra csatolt ezközök.
A készenléti feszt hol tudom megtalálni? mely alkatrészek felelősek ennek meglétéért?
Vagy esetleg kivűlről adni egy 5V os impulzust?
5V
LM339 3as lábán (U517), R727 3V R709, R163, R167 Kivülrö nehezen tudsz adni. U503nak a 8as lábán 5V kell legyen, ha nincs meg nincs aki adja az indito impulzust, vagyis nem látja a +tápot. U503-nak az 5ös, aztán 3as lábán nézd meg hogy testhez képest mekkora feszültség van?
Nagyon kuka szaga van
Valameik LM393 lessz a bünös, legvégsö esetben a BQ24703, probálj minen félvezetöt leelenörizni a BQ24703 környékén, ha nincs hibás akkor nagyon sok türelem és idö kell mig kibohozod hogy melyik félvezetö (IC) halt meg.
Az U14 en meg vannak a feszek. lehet az U503-as a hiba okozója?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |