Fórum témák
» Több friss téma |
NA! Beszéltem a régi gazdával és azt modta, hogy telepíteni kell a monitor driver-jét , próbáltam keresni de csak angol oldalakon van és ugylátom, hogy mind fizető, ha valaki tudna küldeni egy jó oldalt azt megköszönném.
Hp vs17e driver. Üdv. Laci!
Hát nekem is kidobta de próbáld meg letölteni, NeM LEHET!!
Hát letöltötte amit küldtél de nem tudom mi ez mert a gép berakta a c meghajtóra és enyi a programok között nics is vagy tovább nem tudom hogy mit kell csinálni vele?
![]()
Ezen én is gondolkoztam de az az igazság, hogyha arra állitom akkor vastagabbak a betük és nem tünik ki a hiba, megpróbálok egy képet küldeni a KÉPRŐL.
![]()
Igy néz ki a szöveg nekem a képernyőn, meg a vonalakat figyeljétek, hogy duplák!
Sziasztok!
van egy samsung monitorom, hibásan került hozzám. Kondik elfáradtak a tápban, megpróbálták kicserélni őket, de 25V, 1000µF helyett 16V, 2200µF kondikat tettek bele 3db-ot a hatból. Ezeket cseréltem, így most ugyanolyanok vannak benne, mint a gyári, csak újak. A hibajelenség : Nem kapcsol be. Valami cicereg benne, mintha letiltana. Inverter panelt ha lehúzom, akkor bekapcsol, csak nincs megvilágítás értelem szerűen. Mi lehet a gond az inverternél? Nem látok semmi égést rajta, kondikat is kicseréltem már.
Zárlatosak a fetek, vagy tranzisztorok, amik hajtják az inverter trafóit.
sziasztok! Egy LG LCD monitor lenne a páciens.A hiba a következő: alul a led világít viszont képet nem ad a monitor. úgy történt a dolog,hogy egyszer csak lecsapta a biztosítékot és azután soha nem kelt életre.Kondenzátorokat megnéztem nincsenek felpúposodva.Lehetséges,hogy ennek ellenére ott a hiba,vagy esetleg más is lehet?
Az invertert. Mi nem érthető rajta?
A táppanelról le lehet húzni az invertert?
Sajnos nincs,szóval valószínüleg nem a háttérvilágítás a gond,állítólag ilyenkor a kondenzátor a hunyó,de multimeterem nincs,hogy bemérjem. Ha esetleg nem a kondenzátor akkor mi?
erre valaki ?Lefényképeztem.A kondikat kicseréltem de meg se nyikkan.Elötte nehezen kapcsolt vissza készenléti állapotból.
Üdv :Attila
Lehet, hogy elszállt a biztosíték, mérd meg a trafó szekundereit, 1215Ohm környékén kell lenniük.
Szia.2 db biztit találtam ezek jók.A trafo szekunderei ahogy irtad 1.3k.remélem jót mérek bejelöltem a képen
Üdv:Attila
Igen, jót mértél.. A meg se nyikkan azt jelenti, hogy még a led sem világít az elején? Akkor marad a szokásos, hogy nézd meg a tápfeszeket és még az inverter meghajtó fetjét is érdemes lenne megmérni, nem e zárlatos valahol, ami miatt leveri a tápot.
Ha bejelölnéd a képen ezeket az alkatrészeket megköszönném
Üdv:Attila
Így sajnos nem fog menni, ezek után nem is javaslom, hogy feszültség alatt lévő áramkört bazirgálj.
De a trafót hajtó duál fet egy kis lemez "hűtő" alatt van, a képen a trafó bal felső sarkánál.
Elég valószínű, hogy a vezérlő panel a problémás.
Helló! van egy samsung lcd monitorom a következő a gond ha nem kötöm gépre akkor úgy tűnik ,hogy jó ha gépre kötöm akkor test mód ez az üzi jelenik meg ha valaki tud segítsen
![]()
Úgy tűnik, mintha meghalt volna benne a firmware.
Hello!
Van egy lg flatronw2234 es monitor nálam javításon. Power led villog semmi mást nem csinál táp fesz minden hol meg van. Mi lehet a gond? Valaki tud légyszi segítsen Tamás
Az inverterben zárlatosak a fetek, vagy tranzisztorok.
megmértem minden fetet tranzisztort semmi zárlatosat nem találtam, de viszont a vezérlő ic-n semmi feszültséget nem lehet mérni csak a 18v tápot.
Tamás
helló közbe találtam egy érdekes megoldást elektro tanyán nem tudom ,hogy esetleg segítene megoldani a problémát a véleményetekre lenék kiváncsi
A NovaTek chip 5-ös lába egy tápláb. A 6-os láb egy adott feszültség szint alatt resetbe rántja a processzort, amit a scaler chip egy "Not optimum mode" hibával kezel le (valószínűleg minden olyan felbontásra ezt adja, amit nem tud értelmezni). Tehát az 5-6 lábak közé forrasztott 47? ellenállás felhúzza a 6-os láb feszültségét és megakadályozza a processzor resetelődését. |
Bejelentkezés
Hirdetés |