Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár kapcsolási rajz

Témaindító: .Kopasz., idő: Nov 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) .Kopasz. hozzászólása Nov 8, 2008 /

Hali!

Nem találtam neten sehol, egy olyan kapcsolási rajzot, amely feltehetően egy stratocasterhez való! (Dixon márkájú, már nagyon régi!) A belsejében egy 5 állású hangszedőkapcsoló van, 1 darab Humuucker, és 2 Single coil, egy 500 kilo ohmos hangerő szabályzó poti, és egy szintén 500k-s hangszín poti. Ehhez kellene nekem valami kapcsolási rajz, hogy össze lehessen rakni, mert vannak kábelek leszakadva és átláthatatlan az egész
Köszi a segítséget előre is!
(#) Hanem válasza .Kopasz. hozzászólására (») Nov 8, 2008 / 1

Helló!
Sokat szenvedtem ezen én is még régebben de megtaláltam:
http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/
Itt különféle gitár-elrendezések rajzait meg tudod nézni, még basszusgitárokét is
(#) fleta válasza .Kopasz. hozzászólására (») Nov 8, 2008 / 4

kopasz tudok segíteni, küldjél egy fotót, mert az ötállású kapcsoló nem egyszerű dolog. van több bekötésű kapcsoló, nem egyformák. a címem freboys@freemail.hu
Gitárok javításával foglalkozom,és nem szabad minden rajznak hinni ami a neten fellelhető
(#) Sebi válasza fleta hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Ehh... bután fogok meghalni, ha nem világosítotok fel mi is az a humuucker? Még sosem hallottam ezt a kifejezést, pedig vagy öt évig zenekarokkal dolgoztam...
(#) lapose válasza Sebi hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Szia!

humbucker pickup:Bővebben: Link
A dupla soros(dupla tekercses) hangszedőKet hívják így.

395527.jpg

(#) fleta válasza Sebi hozzászólására (») Nov 9, 2008 / 1

IGEN, AHOGY LAPOSE ÍRTA, A HUMBUCKER két tekercses hangszedő, Tulajdonsága zajtalan, mert a két tekercs megfelelő kötés mellett kioltja a zajt.A single-coil 1 tekercses, hangszedő, annak van egy kis búgása. Van két tekercses single is, egymás alatt vannak a tekercsek, és szintén zajtalan.
A humbuckert rock-metál-hoz használják leggyakrabban. Bár ez ízlés kérdése. blues-hoz is szokták. Ha pontosabb választ akartok, én csinálom a hangszedőket, 3 féle mágnessel,külömbözö hangzással. Érzékenységgel.
(#) Sebi válasza lapose hozzászólására (») Nov 9, 2008 /

Köszi mindkettőtöknek!
És volt is ilyen már a kezemben, csak ezt a kifejezést még nem hallottam.
(#) Exp123 hozzászólása Nov 28, 2008 /

Akinek kell PDF-ben az összes hangszedőre vonatkozó bekötés, küldjön egy emailt nekem
(#) edgar válasza .Kopasz. hozzászólására (») Nov 28, 2008 /

Fender Original Wiring Diagrams:

Bővebben: Link
Ez az :
Guitar Wiring

Guitar Wiring - Modifications, Schematics
Guitar Rewiring:
Rakas link:

(#) hasza.attila hozzászólása Dec 1, 2008 /

Eltudnátok nekem mondani, hogy kell Pick Up-ot készíteni?

Előre is kössz:Atti.
(#) edgar válasza hasza.attila hozzászólására (») Dec 1, 2008 / 1

(#) rackit hozzászólása Júl 2, 2009 /

Hali mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy nagyon régi Jolana gitárom (LP) és a potiknál ki van szakadva egy csomó kábel, és szinte csak az egyik tone poti működik, de az is kontakt hibás -.- ... szóval nem tud valaki kapcsolási rajzot szerezni, vagy leírni hogy hogyan is kéne azokat bekötni, mer nem tudom mejik kábelt hová kell kötni! előre is köszi! a hangszedőre Spektrum van ráírva (gondolom ez a márkája).
egy gibson-ból kiszedett 3 állású kapcsoló van benn a régi helyett. 2db 500KΩ-s hangerő poti, 1db 220-as és 1db 250-es hangszínpoti van benn.
remélem ezzel mindent leírtam ami a segítségetekre lehetne!
(#) honthy válasza rackit hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

el tudom küldeni a a Jolana Tornado kapcsolási rajzát
(#) karpi hozzászólása Aug 31, 2009 /

Itt is talalhato tobb gitar kapcsolas

(#) rackit válasza honthy hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

azt nagyon megköszönném!
hargitai15@citromail.hu az e-mail-om.

Megnéztem hogyi s néz ki ez a Tornado, és hát nem tudom hogy jó lesz-e hozzá a kapcsolási rajz...
Esetleg küldjek képet az enyémről és a hangszedő kábeljéről?
(#) metallica158 hozzászólása Nov 9, 2010 /

Valaki tudna-e nekem bekötési rajzot küldeni PSD M91-BK típusú gitárra??....előre is megköszönném
(#) jalisco07 hozzászólása Nov 18, 2010 /

Sziasztok! Valaki tudna nekem küldeni egy Musima Deluxe 25K típusú gitárhoz bekötési rajzot?
(#) irka hozzászólása Dec 31, 2010 /

Üdv mindenkinek, segítséget kérek.
Ma már kértem egyszer, de már csak utána vettem észre ezt a fórumot, gondolom inkább itt a helye mint ahova először írtam. Szóval:
Elektromos gitár belső kapcsolását szeretném összehozni, gyári Telecaster rajz alapján.
Adva van 2 pickup (az első dupla(Humbucker?), de eredetileg a kivezetéseit párhuzamosan kötöttem), 2 poti, 3 állású kapcsoló(1,1+2, 2) kondi, jack.
Kérdésem: Ugyan a pickup-ok kivezetései árnyékolt kábelek, a belső szerelésnél kell-e mindenhol ilyet használni, vagy elég a kapcsolóig, illetve a hangerőpotitól a jack-ig terjedő szakaszon?
(#) akos14 hozzászólása Jan 24, 2011 /

heló. engem az érdekelne, hogy egy mágnesre feltekert huzal is működik e vagy próbálkozzak kicsivel bonyolultabb dolgokkal?

előre is kösz!
g.aky@citromail.hu
(#) rackit hozzászólása Feb 18, 2011 /

Hali!
a Jolana Diamant-omba (LP forma) szeretném az elektronikát kicserélni, mert eléggé hiányos az egész. (kábelek, potik) Tudtok egy oldalt ahonnan be tudnám szerezni a megfelelő alkatrészeket? fentebb már írtam erről a gitárról, de most alkatrész problémával küszködök..
(#) bbandi válasza jalisco07 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Hello!

25V-m van, mostanában készülök újra húrozni. Ha még mindig érdekel leszerelhetem a koptatót és lerajzolhatom.
(#) Rober_4 válasza akos14 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Mármint hangszedőnek?
Műkődik, de sz@r...
(#) Hx-2 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Ha jo PU-t akarsz akkor azt venni kell!
(#) adamned hozzászólása Jún 14, 2011 /

sziasztok segítséget szeretnék kérni, remélem kapok is.
Nos adott 2db singlecoil 1db humbi 3db 500k-s poti valamint egy 5állású kapcsoló. Ebből szeretnék 1olyat, hogy 1hangerőpoti és 1humbucker. Valaki tudna 1leírást mellékelni? Esetleg 1Mórcika ábrát, vagy bármit, ami a segítségemre lehetne. A hangszedők márkáját nem tudom, így ebbe nem tudok leírást adni. Nézegettem ebből a topicból kapcsolási rajzokat, de nem akartak működni. Előre is köszönöm.
(#) Dave920816 hozzászólása Júl 21, 2011 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a basszusgitárom elektronikájának a bekötésében.
Adott 2 pickup, két poti (vol, és tone). Ennyi...
Ez egy Musima V/2 es...
Sehol nem találtam ehhez hasonló berendezést.
De ha valaki tud valamit, az legyenszíves firkantson valamit...
(#) böndee hozzászólása Dec 23, 2011 /

Sziasztok

3 single pickupos start copyhoz szeretnék elektronikát készíteni., rajz van, alkatrész van, csakhogy apotméterek műanyag házasak. Megoldható így? Vagy új potik kellenek? : \\
(#) bodnar00 válasza böndee hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Szia! Megoldható, ugyanúgy összekötözgeted a kábeleket, csak nem forrasztod rá a potméter házakra.
(#) böndee válasza bodnar00 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Köszi a gyors választ! Már azt hittem keresgélhetek új potit. : )
(#) mezei dávid hozzászólása Márc 14, 2012 /

Szia mindenkinek!Volna egy szeretetteljes kérésem.Valaki erősítsen ,meg az alábbi rajzon látható bekötés fog-e működni,vagy ha rossz küldjetek egy rajzot. A hangszedőket Én készítettem és nagyon szépen működnek,csak nem tudom hogyan kössem össze.Elnézést de a másik topic nem megy.
üdv: dava

pickup.GIF

(#) Rober_4 válasza mezei dávid hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /

Az a kerek 500kOhm-os az potméter akar lenni?
Mert ebben az esetben én a 3. szabad lábát lekötném a testre. Illetve a fémházat is.
No meg ha a két pickup nem egymás mellett van közvetlenül a gitárban, akkor esetleg egy fázisfordító kapcsolót is érdemes betenni, ha már sorba kötötted a hangszedőket.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem