Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Nem találtam neten sehol, egy olyan kapcsolási rajzot, amely feltehetően egy stratocasterhez való! (Dixon márkájú, már nagyon régi!) A belsejében egy 5 állású hangszedőkapcsoló van, 1 darab Humuucker, és 2 Single coil, egy 500 kilo ohmos hangerő szabályzó poti, és egy szintén 500k-s hangszín poti. Ehhez kellene nekem valami kapcsolási rajz, hogy össze lehessen rakni, mert vannak kábelek leszakadva és átláthatatlan az egész Köszi a segítséget előre is!
Helló!
Sokat szenvedtem ezen én is még régebben de megtaláltam: http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/ Itt különféle gitár-elrendezések rajzait meg tudod nézni, még basszusgitárokét is
kopasz tudok segíteni, küldjél egy fotót, mert az ötállású kapcsoló nem egyszerű dolog. van több bekötésű kapcsoló, nem egyformák. a címem freboys@freemail.hu
Gitárok javításával foglalkozom,és nem szabad minden rajznak hinni ami a neten fellelhető
Ehh... bután fogok meghalni, ha nem világosítotok fel mi is az a humuucker? Még sosem hallottam ezt a kifejezést, pedig vagy öt évig zenekarokkal dolgoztam...
IGEN, AHOGY LAPOSE ÍRTA, A HUMBUCKER két tekercses hangszedő, Tulajdonsága zajtalan, mert a két tekercs megfelelő kötés mellett kioltja a zajt.A single-coil 1 tekercses, hangszedő, annak van egy kis búgása. Van két tekercses single is, egymás alatt vannak a tekercsek, és szintén zajtalan.
A humbuckert rock-metál-hoz használják leggyakrabban. Bár ez ízlés kérdése. blues-hoz is szokták. Ha pontosabb választ akartok, én csinálom a hangszedőket, 3 féle mágnessel,külömbözö hangzással. Érzékenységgel.
Köszi mindkettőtöknek!
És volt is ilyen már a kezemben, csak ezt a kifejezést még nem hallottam.
Akinek kell PDF-ben az összes hangszedőre vonatkozó bekötés, küldjön egy emailt nekem
Fender Original Wiring Diagrams: Bővebben: Link Ez az : Bővebben: Link Bővebben: Link Guitar Wiring Bővebben: Link Guitar Wiring - Modifications, Schematics Bővebben: Link Guitar Rewiring: Bővebben: Link Rakas link: Bővebben: Link
Eltudnátok nekem mondani, hogy kell Pick Up-ot készíteni?
Előre is kössz:Atti.
Hali mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy nagyon régi Jolana gitárom (LP) és a potiknál ki van szakadva egy csomó kábel, és szinte csak az egyik tone poti működik, de az is kontakt hibás -.- ... szóval nem tud valaki kapcsolási rajzot szerezni, vagy leírni hogy hogyan is kéne azokat bekötni, mer nem tudom mejik kábelt hová kell kötni! előre is köszi! a hangszedőre Spektrum van ráírva (gondolom ez a márkája). egy gibson-ból kiszedett 3 állású kapcsoló van benn a régi helyett. 2db 500KΩ-s hangerő poti, 1db 220-as és 1db 250-es hangszínpoti van benn. remélem ezzel mindent leírtam ami a segítségetekre lehetne!
el tudom küldeni a a Jolana Tornado kapcsolási rajzát
azt nagyon megköszönném!
hargitai15@citromail.hu az e-mail-om. Megnéztem hogyi s néz ki ez a Tornado, és hát nem tudom hogy jó lesz-e hozzá a kapcsolási rajz... Esetleg küldjek képet az enyémről és a hangszedő kábeljéről?
Valaki tudna-e nekem bekötési rajzot küldeni PSD M91-BK típusú gitárra??....előre is megköszönném
Sziasztok! Valaki tudna nekem küldeni egy Musima Deluxe 25K típusú gitárhoz bekötési rajzot?
Üdv mindenkinek, segítséget kérek.
Ma már kértem egyszer, de már csak utána vettem észre ezt a fórumot, gondolom inkább itt a helye mint ahova először írtam. Szóval: Elektromos gitár belső kapcsolását szeretném összehozni, gyári Telecaster rajz alapján. Adva van 2 pickup (az első dupla(Humbucker?), de eredetileg a kivezetéseit párhuzamosan kötöttem), 2 poti, 3 állású kapcsoló(1,1+2, 2) kondi, jack. Kérdésem: Ugyan a pickup-ok kivezetései árnyékolt kábelek, a belső szerelésnél kell-e mindenhol ilyet használni, vagy elég a kapcsolóig, illetve a hangerőpotitól a jack-ig terjedő szakaszon?
heló. engem az érdekelne, hogy egy mágnesre feltekert huzal is működik e vagy próbálkozzak kicsivel bonyolultabb dolgokkal?
előre is kösz! g.aky@citromail.hu
Hali!
a Jolana Diamant-omba (LP forma) szeretném az elektronikát kicserélni, mert eléggé hiányos az egész. (kábelek, potik) Tudtok egy oldalt ahonnan be tudnám szerezni a megfelelő alkatrészeket? fentebb már írtam erről a gitárról, de most alkatrész problémával küszködök..
Hello!
25V-m van, mostanában készülök újra húrozni. Ha még mindig érdekel leszerelhetem a koptatót és lerajzolhatom.
Mármint hangszedőnek?
Műkődik, de sz@r...
sziasztok segítséget szeretnék kérni, remélem kapok is.
Nos adott 2db singlecoil 1db humbi 3db 500k-s poti valamint egy 5állású kapcsoló. Ebből szeretnék 1olyat, hogy 1hangerőpoti és 1humbucker. Valaki tudna 1leírást mellékelni? Esetleg 1Mórcika ábrát, vagy bármit, ami a segítségemre lehetne. A hangszedők márkáját nem tudom, így ebbe nem tudok leírást adni. Nézegettem ebből a topicból kapcsolási rajzokat, de nem akartak működni. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a basszusgitárom elektronikájának a bekötésében. Adott 2 pickup, két poti (vol, és tone). Ennyi... Ez egy Musima V/2 es... Sehol nem találtam ehhez hasonló berendezést. De ha valaki tud valamit, az legyenszíves firkantson valamit...
Sziasztok
3 single pickupos start copyhoz szeretnék elektronikát készíteni., rajz van, alkatrész van, csakhogy apotméterek műanyag házasak. Megoldható így? Vagy új potik kellenek? : \\
Szia! Megoldható, ugyanúgy összekötözgeted a kábeleket, csak nem forrasztod rá a potméter házakra.
Köszi a gyors választ! Már azt hittem keresgélhetek új potit. : )
Szia mindenkinek!Volna egy szeretetteljes kérésem.Valaki erősítsen ,meg az alábbi rajzon látható bekötés fog-e működni,vagy ha rossz küldjetek egy rajzot. A hangszedőket Én készítettem és nagyon szépen működnek,csak nem tudom hogyan kössem össze.Elnézést de a másik topic nem megy.
üdv: dava
Az a kerek 500kOhm-os az potméter akar lenni?
Mert ebben az esetben én a 3. szabad lábát lekötném a testre. Illetve a fémházat is. No meg ha a két pickup nem egymás mellett van közvetlenül a gitárban, akkor esetleg egy fázisfordító kapcsolót is érdemes betenni, ha már sorba kötötted a hangszedőket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |