Fórum témák
» Több friss téma |
Szereztem egy Roadstar LCD-4004TFT tv-t ami sajnos nem működik és szerintem nem is javítható de a TFT kijelzőt szerintem rátudnám kötni a számítógép VGA csatlakozójára vagyis legalább is ezt vettem ki a szervízkönyvéből . De sajnos sehogy sem találtam adatlapot a TFT kijelzőhöz így bekötni sem tudom . A kijelzőpanelra ez van írva : K2029TP
GE-3094V-O S Valaki esetleg tudna a bekötésében segíteni ?
Sziasztok.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy Sharp R872 típusú mikrósütőm és a quartz kijelzője tönkre ment, azaz hiányosan jeleníti meg az infókat. Nos a kérdésem az lenne, ha valaki ért hozzá és tudna nekem egyet valahol, megvenném vagy esetleg valami más típussal helyettesíteni. Előre is kösz Üdv Karicsek
A Fém burkolaton még találtam egy feliratot amin az áll hogy SHARP PC0V0037 De erre sem találtam semmi érdemlegeset szóval ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
Még ez is rajta van lq4rb17 egy pappír cimkén az oldalán
Üdv Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Fu-Si számítógép házam (Celsius M430), ezen egy LCD kijelzőn jelennek/jelentek meg azok az információk, amik más házaknál LED-en (Power-on, HDD action). Az eredeti alaplappal (Fu-Si D1858) működött is minden, mert volt rajta LCD csatlakozó. Azonban nemrég átépítettem a gépet és beletettem egy ASUS P5B-SE alaplapot, aminek ugye nincs LCD csatlakozója, ezért fogtam 2 LED-et, ráforrasztottam a vezetéket és a ház résein kihúztam, (nem akartam fúrni, mondván hátha sikerül életre kelteni az LCD-t) hogy legalább lássam be van e kapcsolva, meg dolgozik e a HDD. Keresgéltem különböző fórumokon és azt már sikerült kiderítenem, hogy egy ADT-0508 jelű LCD egységről van szó, de sajnos többet ne sikerült megtudnom. Valakinek lenne e ötlete arra nézve, hogy legalább a háttérvilágítás-HDD active-Power on adatokat ki lehetne e tenni rá.
Elszúrtam a képet az előző hsz-ben, most itt van a D1858 LCD csatlakozó bekötése.
Üdv!
Szerintem mindent be tudsz kötni a Lan active, Lan link, BMC és a Message kivételével. Az első kettőt azért, mert nincs kivezetve sehova. A BMC fogalmam sincs, hogy mi lehet. A Message pedig nem mindig van az alaplapokon. Az SMBus bekötés viszont elég necces mostanában, mert nem nagyon vezetik ki. A tiéden sincs kivezetve. Az egyetlen hely ahonnan "egyszerűen" ki lehet vezetni, az a DDR2 RAM modul SPD memóriája. Ebből a legjobb megoldás, ha beszerzel egy hibás modult, lepucolsz róla minden alkatrészt és az SPD EEPROM helyére tudod bekötni. Az SMBus lényegében egy I2C busz, amin rajta vannak a különböző szenzorok.
Szia!
Érdekelne ez az smbus a ddr2-őn téma. én a pci-x -ről próbáltam de ott nem igazán sikerült. erről meg nem találok semmit egyelőre. smbus hőmérőszenzort szeretnék a gépre tenni.
Üdv!
Bővebben: Link Ennél többet én sem tudok. Az viszont eléggé kérdéses, hogy a slave address-nek minek kell lennie, mert ugye az nem lehet egyforma semmivel sem.
Köszönöm a gyors választ, mint írtam, nekem elég a HDD és a power on ikon, de ha a háttérvilágítás működik amikor megy a gép, akkor még ez utóbbi sem kell.
Röviden: pl a HDD action ikon megjelenik, ha a 2(gnd)-9(HDDaction) lábra kötöm a P5BSE HDD jelét?
Elvileg igen, de meg kell nézni, hogy az alaplap HDD LED(-) az GND-hez csatlakozik e. Előfordul, hogy nyitott kollektoros tranzisztor van ott és a LED-en keresztül kap +5V-ot. Ebben az esetben a HDD LED(+)-on mindig ott lesz a fesz.
A kijelző 14.-es lábára kell még 3,3V valahonnan.
Szia! Sajnos elég gyengusz a leírás. Egyforma elvileg sehogy sem lehet, bár az építettnél sosem tudni. Pl a max1668-nak is saját címe van. Majd valamit ki kell találni. Öcsémmel felvetettük azt, hogy csinálunk egy AVR-es USB-SmBus konvertert. Smartie aztán majd kezeli.
Köszönöm a segítséget, most sajnos indulnom kell, megyek Németországba. A jövő hét közepén érek haza és akkor elvileg vége az évnek (csak nehogy elkiabáljam). Majd akkor fogom kipróbálni.
Üdv Mindenkinek, Boldog Karácsonyt!
sziasztok.
lenne egy olyan kérdésem "kérésem" hogy ennek a kis epadnak a kijelzőjét be e tudom üzemelni usb-n vagy 1394 es porton? a kijelző érintős de nem az a lényeg hanem maga akijelző 800X480 felbontású 16bittes szinnel TFT. aki tudna ebben segíteni kérem szépen segítsen . Új"Kezdő" vagyok még ebben de szeretnék tanulni erről. válaszotokat köszönöm szépen előreis.
Sziasztok!
Van egy WG240128B típusú LCD kijelzőm T6369 vezérlővel. Megvan a kijelző adatlapja, bekötése. Összekötöttem LPT kábellel. 2 dolgot szeretnék kérdezni: A Vee: negatív feszültség lábon +3,5V-ot mérek, adatlapban pedig ott van hogy be van építve a negatív feszültség előállító. Amúgy a trimmer egyik szélső lábát Vee-re kötöttem, másik szélsőt GND-re. A középsőt pedig a kontrasztra, ez jó így(10K trimmer)? Másik kérdés hogy az MD2 láb mi célt szolgál? GND-re vagy +5V-ra kell kötni?kijelző adatlap Köszönöm!
Úgylátszik nekem már senki sem tud segíteni. hát akkor kuka a kijelzőnek ??
A kijelzo felbontasa elegge alacsony, nehezen tudnad ravenni a VGA kartyat, hogy ilyen jelet adjon ki.
Ahogy lattam, nem lehetetlen a dolog, de szerintem tul sok hibalehetoseget hordoz, kezdokent nem ajanlom. En egy PSP kijelzot fabrikaltam a PC-hez anno, vegulis mukodott, de azzal is annyi nyug volt, hogy inkabb hagytam a fenebe. Amit azzal ki tudnal jelezni, azt szerintem egy LPT-s, 4x20-as LCD is tudja.
Rovid valasz: nem.
Hosszabb valasz: ha megirod az USB kommunikaciot mindket gepre, akkor talan igen. Onmagaban a kijelzo ismet nehez, nem lehetetlen, de VGA-ra par madzaggal nem lehet ratenni, komoly es draga atalakitasok/atalakitok szuksegesek.
Esetleg Scart ra ? Mert van még egy pici hordozható dvd-m aminek meg pont a kijelzője van ledögleve .
Ha hülyeséget kérdezek akkor elnézést csak sajnos kijelzőkkel eddig még nincs tapasztalatom .
Az mar sokkal eselyesebb. De minden a kiosztastol fugg.
Vannak olyan kis kijelzok, amik analog RGB jelet kernek, masok meg 6-6-6 bites TTL RGB-t. Vannak, maik maguk allitjak elo a segedfeszultsegeket a panelon es vannak, ahol minden kulonos feszt neked kell eloallitani. A kijelzok hatuljan megtalalod a tipusszamt, ez alapjan kell megkeresni a neten a kiosztast (pinout, datasheet). Utana lehet gondolkodni rajta, hogy osszekotheto-e avagy sem.
Sajnos itt a gond a kijelzőröl akármelyik számot is írom be egyikre sem lehet találni datasheet-et . Egyetlen kiindulási pontom az a PDF fájl volt amiben megtaláltam hogy milyen jellel dolgozik a kijelző .Az a pdf magának a tv-nek a szervizelési útmutatója volt .
Sok turlemmel es egy jo szkoppal kimerhetok a labak funkcioi. De alatalaban ezek vekonyka kis smd alatti surusegu szalagkabelek. Tehat hetkoznapi korulmenyek kozott nehez nagyon barmit csinalni vele.
En a helyedben meghirdetnem mindket cuccot kulon-kulon.
Azért köszi szépen.
Csak az a baj ezzel az epaddal hogy behalt a procija és azért gondoltam hogy akkor beépítem. Mégegyszer köszi a választ.
Szerintem hirdesd meg a gepet es/vagy a kijelzot es az arabol vegyel egy kifejezetten erre a celra epitett, USB-s kijelzot. Velemenyem szerint nem kellene sokat hozzatenni...
S pontosan milyen kijelzőt kéne vegyek?
Mert nem akarok túl sok pénzt rááldozni.
Sziasztok nekem van 1 compacq mini laptop kijelzőm (lcd) és szeretném a géprekötni hogy monitorként használjam!
Segitenek valaki vagy adna valaki ötletet?!! email címem:barpi14@citromail.hu Előreis Köszönöm!!
Sziasztok.
Adott egy ujjab kérdés ami ezt a kijelzőt (lásd csatolmány) kéne valahogy USB-n üzemben helyezni. Mivel nekem nincs nyomtató portom. S ha valaki tud mellé még kapcsolást is küldeni azt nagyon szépen megkérném küldjön ide (utyfly41@gmail.com) Válaszotokat köszönöm.
Szia!
Ehhez nem fogsz találni semmilyen USB-s (és valósznűleg semmilyen más) kapcsolási rajzot, ez 100%! Még akkor se, ha leírnád a típusát... |
Bejelentkezés
Hirdetés |