Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   32 / 135
(#) zolika60 válasza laacika hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Mindegy, csak ne a földelés helyére.
(#) Beri Geri hozzászólása Dec 21, 2011 /

Üdv. Mindenkinek!

Ismét egy kis Off!
A Nuos 120 projekt megvalósításra került.
Tömören a lényeg:
-fogyasztás 1 havi HAJDU120 300kWh,
-fogyasztás 1 havi NUOS120 103kWh.
Párszor pár órát bekapcsoltam a beépített fűtőszálat is, hogy teszteljem kicsit. Hátrány a HAJDU-val szemben, hogy kis hangaja van mikor működik (forgódugattyús kompresszor, ventillátor). Egyenlőre más tapasztalatom nincs. Ha valakinek kérdése van jöhet priviben, de ha a többiek elnézik ezt a kis offolást itt is felteheti. Üdv. G.
(#) misililla válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Köszönöm a segítő szándékot! Ezt még nem tudtam amikor az előző bejegyzést írtam, de azóta már olvastam erről. Sajnos a készülék akkor is csöpög folyamatosan, ha kihúzom. Ráadásul nem keveset. Ma éjjelre alátettem egy másfél literes edényt, és reggelre túlcsordult. Van másik tipp?
(#) VIM válasza misililla hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Szia! Szerintem neked egy ilyen felújító szerkezetre volna szükséged, mert ha a betétek cseréje után is csöpög a csap, akkor a szelepülés sérült meg.
(#) misililla válasza briki hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Köszönöm! És ilyet ki tud csinálni? illetve nekem mi lenne a dolgom? Akkor ez szerelő? vagy ki kellene szerelnem és elvinnem valahová? nem lehet, hogy olcsóbb, ha veszek egy új alkatrészt? ha igen akkor melyiket kellene? (gondolom a csaptelep fő eleme kellene...) Egyébként azóta is keresgélek normális alkatrészboltot (webáruházzal, vagy legalább jól értelmezhető katalógussal) de nem igazán találok. Olyat találtam amiben a komplett csapot lehet csak megvenni.
(#) misililla válasza VIM hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

hmmm, most vettem észte ezt a bejegyzést. Tök jó! Tényleg köszönöm! Tudom én ezt használni valyon? mert ha igen, máris megrendelem!
(#) briki válasza misililla hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Igen, tudod használni- de légy vele óvatos. Találkoztam olyan gyártmánnyal is amelyikkel nem sokat értem- de most azt nem tudom neked megmondani mire figyelj. Egy marózásra minden féle képp jó, csak próbáld meg egyenletesen, körkörösen körbe tekerni, ne kalimpáljon a kezedben a maró. Ellenőrizd, mire mindenhol egyenletesen fényes- kimarta a törést is- akkor már jó.
(#) misililla válasza briki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Jelenleg ott tartok, hogy vettem egy ilyen marót, és neki is estem. Most körkörösen fényes, a betétek is újak, de egyenlőre úgy tűnik tovább csepeg. Lassan agyvérzést is kapok... Ha a főcsapot elzárom akkor nem csepeg, ha megnyitom akkor elkezdi. És jelenleg a hideg oldalra gyanakszom. Na most vettem gyurmát, és megpróbálok mintát venni.

Ha meleg a víz a tárolóban, akkor elvileg érezhető, langyos,vagy hideg víz csepeg. Szemmel láthatóan intenzíven csepeg? Legfeljebb szereld ki a csapot a falból és a tárolóról. Fújj bele a száddal, hátha sikerül így elég levegőt keresztülpréselni rajta, így látható, melyik oldal enged.

Ellenőrizd a szelepülést, nincs-e repedés rajta, vagy a környékén, öntésnél zárvány, anyaghiba, esetleg a gumibetét felülete egyenetlen, repedt, olyan átmérőjű-e mint a szelepülés

Egy egyszerű ellenőrzés pl, ha a tárolót lekötöd a csapról- mind a 2 csövet- víznyomás rajta, és nézed: ha a tárolóba menő csatlakozásnál csepeg, akkor a melegvíz csapja rossz, ha a vízkifolyó részénél, akkor a hideg enged át- feltéve, ha nyílt rendszerű tárolód van!!!!
(#) misililla válasza briki hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Elég intenzíven csepeg... Ha alá teszem a kezem akkor inkább hideg, mint meleg. Nem akarom kiszerelni a falból, mert akkor félek hogy nem tudnám jól visszatenni. fel sem vagyok készülve ilyen munkákra. Ezt a lekötőset este még kipróbálom, de kezdek magamba roskadni. :/ A szelepnek nem hinném, hogy baja van. vadi új, nem is az első az elmúlt héten.

A hideg víz szelepülését is felmaróztad?
Remélem sikerül valami okosat kitalálnod, sok sikert hozzá.
(#) ppeter hozzászólása Dec 28, 2011 /

sziasztok !

egy nem túl bonyolult kérdésem van: tudja valaki, hogyan lehet levenni a kék színű hőfokszabályzó gombot ezekről a mostani hajdú eletromos falibojlerekről ? nem nagyon merem rángatni, nehogy tönkretegye a szabályzó mechanikát

előre is köszi
(#) zolika60 válasza ppeter hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Rángasd nyugodtan.
(#) misililla válasza briki hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

No, összefoglalom a történteket: Kb 3 hete észrevettem, hogy csöpög a csap. Először kiszedtem a betéteket és megpróbáltam vízkőoldóval megtisztítani a szelepüléseket. Nem hozott változást, így elmentem a mélyen tisztet baumaxba, vettem két vadi új csapbetétet és betettem. Hát ekkor is csepegett. No itt kérdem segítséget, tőled, tőletek, hogy mi lehet. Tanácsotokra beszereztem egy szelepmarót, és szépen rendbehoztam a szelepülést. A csap tovább csepegett. Idegből tekerve közben leamortizáltam a két új szelepet, de lealáztam a hideg fogót is, így vettem még két szelepet, és hideg meleg fogókat, is. ezeket is beszereltem. Nos a köcsög víz, a felcsiszolt szelepüléssel és a vadi új betétekkel még mindíg csepegett... Itt már pszihiáterhez akartam fordulni. Végső elkeseredésemben fogtam azt az egy kis gumi betétet, amit bónuszba adtak a szelepmaróhoz és lecseréltem rá, az ÚJ csapbetéten lévő gumit. (ami egyébként tök sérülésmentes volt, csak éppen vékonyabb kb 1 mm.-el.) a melegvizet leengedtem a tartályból, a hideget pedig teszteltem. Láss csodát most nem csepegett. Feltöltöttem a meleg tartályt is, és lám megint csepegett. Elmentem hát a megint a baumaxba és vettem kis gumi bigyókat, hogy legyen a meleghez is... Kicseréletem de megint csepegett. No ekkor fogtam a szelepmaróhoz kapott nagyobb gumi betétet és kifaragtam kissebbre, majd ezzel próbálkoztam. Jelentem alássan most nem csepeg! Konkrétan vettem 4 * selejt szar csapbetétet, és egy csomag selejt gumibigyót is. Szerintem is én vagyok a hülye, hogy azt hittem új betétekkel, felcsiszolt szelepüléssel nem csöpöghet a csap! A baumax mehet * ! ...Most hogy kidühöngtem magam, nagyon szépen köszönöm briki a segítségedet, tanácsodat és lelki támogatásodat!
(#) misililla válasza VIM hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Szia! Neked is köszönöm a segítséget!!!
(#) briki válasza misililla hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Nagyon szívesen, bár sajnálom, hogy ennyi időbe, főleg pénzbe került neked. Ilyen csapbetét tömítésből, ricniből, egyébként nem árt betankolni otthonra- nem nagy pénz.

Ha a moderátor nem bántja a hozzászólásom, akkor: ne vegyél ilyen dolgokat barkácsáruházba, mert gatyád rá megy- bár csak szóltál volna hol akarod venni, lebeszéltelek volna róla.. Én egyszer szemtanúja voltam idős hölgy akart vásárolni ilyen áruházban 2 db csapbetétet. Az eladó győzködte milyen jó stb. 2600ft-ért 2 db. Én mondtam neki, vár 1 napot, hétfő jön, és 700 ft-ért vesz 2 db-ot.
(#) Királykafigura hozzászólása Jan 12, 2012 /

Üdv .szép napot mindenkinek!
új villanybojler (1 hónapos)a túlfolyó szelepen szerintem sok víz csepeg el kb napi 1/2 liter műanyag csövet egy flakonba csatlakoztattam, ezért tudom a mennyiséget a régi nem csepegett
mi lehet a gond? köszi
(#) VIM válasza Királykafigura hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Szia! Ez így van rendjén! Akkor működik jól a beépített bojler, ha felfűtés közben csepeg, mert hát a felmelegített víznek tágulni kell valahová és az a szelep ezt a tágulást hivatott feszteleníteni.
(#) vinmi hozzászólása Jan 13, 2012 /

Elnézést, hogy ez a kérdés nem csak bojlerről szól, de az játssza a főszerepet. Egy éjszakai áramváltó relé bekötés után /vázlat mellékelve/ a vízmelegítő kismegszakítóját levágja, amikor "megjön az éjszakai áram. Az éjszakai fázist a bojler kismegszakítója után vettem le. Kérdésem az, lehetséges-e hogy a világítás nulla vezetéke (most erről van levéve a mágneskapcsoló nullája) nem jó az éjszakai áramhoz? Ha valaki tudna tanácsot adni megköszönném, mert nekem elfogytak az ötleteim.
(#) takygabor hozzászólása Feb 3, 2012 /

Sziasztok.

Kérdéssel fordulok hozzátok! Szakszerű-e villásdugóval villanybojlert elektromos hálozatra kötni, vagyis, hogy konnektorba dugással üzemeltetni? HAJDÚ bojlerrő van szó legalább 100 liter. Láttam rá példát csak nem tudom, hogy ez jó példa vagy rossz példa....

köszönöm mindenkinek a válaszokat, imádom ezt a közösséget!!!
(#) zolika60 válasza takygabor hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Nem szakszerű, de ettől még használják így is.
(#) ruter hozzászólása Feb 12, 2012 /

Villanybojlerem elé beszereltem egy AMG vízkezelőt. A szerkezetben lévő polifoszfát néhány óra múlva teljesen feloldódott. Ez normális?
Ha igen, akkor miből tudom, hogy a polifoszfát töltetet mikor kell cserélni?
Amennyiben valakinek van tapasztalata, kérem, ossza meg velem.
Előre is köszi.
(#) mugab válasza takygabor hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

A villásdugó max 16 amperig szabályos alapesetben.
Az egy másik kérdés hogy ha a bojler kezelésijében fix bekötés van írva akkor mindenképp szabálytalan.
Ezen kívül van még a nedves helyiségekre vonatkozó szabvány, ami szerint van egy tiltott sáv ahova nem lehet semmilyen szerelvényt telepíteni.
(#) Mályi László válasza mugab hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Megszűnt az a szabály, ami 220cm magasság felett lehet dugaljzat.
(#) Gréta hozzászólása Feb 12, 2012 /

Sziasztok!
Régi villanybojlerem van, úgy tűnik, melegíti a vizet, legalábbis a biztonsági szelepen meleg víz csepeg ki.

Viszont ha egy csaptelepen megnyitom a melegvizes csapot, egyáltalán nem folyik víz. Ha egy másik csaptelepen megnyitom a hideget, akkor az első melegvizes csapból hidegvíz folyik (amíg a másik csapnál meg van nyitva a hideg.)

Mi lehet a probléma? Kizárható jégdugó a csőben, ha végülis hideg víz tud belőle folyni?

Köszönöm!
(#) mugab válasza Gréta hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

A jégdugó sem zárható ki, de lehet egyéb dugulás is.
Ha jégdugó akkor max. egy nap fűtés után megszűnik.
(#) pinkova válasza Gréta hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

A bojler után, az első csap előtt miért ne lehetne jég? Pláne ha a vízvezeték a külső, szigetelés nélküli falban fut. Lazíts egy kicsit a kimenő vízcsövön és ha csepeg a víz, infrasugárzóval melegítsd át a fal kritikus részét. Ha szerencséd van, nem repesztette meg a csövet a jég.
(#) bandy hozzászólása Feb 20, 2012 /

Hello mindenkinek.
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 120 literes Hajdu villanybojlerem, olyan problémám van vele, hogy nagyon sűrűn elszáll a fűtőszál.Október óta már a hatodikat veszem bele. Az a kérdésem, hogy van e valami ötletetek, hogy mitől megy szét ilyen sűrűn a fűtőszál, már nem tudok mire gondolni.Hőfokszabályzó és hőkorlátozó az teljesen jó, víz az rendesen van a bojlerban.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Következő: »»   32 / 135
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem