Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A másik készülék pedig egy Nixie csöves óra lenne. Egyedi dobozolással,színváltós kapcsolható RGB ledes csőalávilágítással,változtatható színű elválasztó pöttyökel. Fából készült doboz bőrrel borítva,elektronikailag pedig Tom025 6 csöves órája van összeházasítva vicsys féle óra tápegységével.
Ezúton is köszönöm nekik a segítséget! szerk: Frankye! Túl gyors voltál...
Jópofa lett ez a nixie-s óra.
(A "Villámkezű" a második nevem... :hehe: )
Sziasztok!
A téli szünetben sikerült összehoznom egy kis előfokot a lemezjátszóm számára, így most már tudom a HiFi-n keresztül hallgatni a fekete lemezeket. (Meg kell mondanom, sokadik meghallgatásra is ezek a lemezek sokkal szebben szólnak, mint egy CD vagy egy MP3 fájl.) A BEAG AET 453-ból ismert mikrofon/hangszedő előfok kapcsolása van benne. A tőle elvártakat maximálisan teljesíti, de mivel a gyári erősítőben ezután még volt egy passzív hangszínszabályozós fokozat, így kissé hiányolom belőle a mélyeket. A kimenetre szeretnék egy passzív szűrőáramkört a mélyek kiemelésére (passzívat, mert a kis trafó, ami benne van, már nem bírná a terhelést, és a dobozban sincs már sok hely). A BSS honlapján található egy hármas passzív szűrőáramkör, műv.erősítővel a végén. A rajz felső ágát (,,Mély''), a soros 11k, párhuzamos 100k-50n RC tagot kötném a kimenetre. A 11k visszacsatoló ellenállást elhagynám, a poti csúszkájáról pedig levenném a jelet. Ez így jó megoldás?
Nekem is ilyen lejátszóm van, megérdemel egy normális kábelt, a gyári fojtogatós szexre még jó lehet, másra nem nagyon.
Nem tartom jó ötletnek a hangszínszabályzást, többnyire csak rontja a hangképet..
Ez egy "új" húsdaráló disznóvágáshoz az elődje sajnos nem volt elég jó. De ez jól vizsgázót
Nem rossz. Ez milyen áttétel ha szabad megkérdezni? Sajnos mi is hasonló problémákkal küzdünk.
Külső hőmérsékletmérő gépkocsiba 16f616-al.
Panel és a program saját tervezés. A kijelzőt és a PIC-t kivéve minden bontott alkatrészből van. (Az előbbiért köszönet Csupasz fórumtársnak a gyors postázásért). A doboz polírozott 3-as falvastagságú U szelvényből. A két végzáró két komponensű ragasztóval van. Íme néhány kép:
Szuper lett, szép és ötletes a kivitelezés, gratulálok!
Szép lett! Nekem is van ezen a fotón még nem kapta meg a forgásirányváltást azt majd holnap lefotózom.És készül egy másik is azt is.
Jól érzed a csavar gáz lehet. Bár a képeken nem látom, de ha kilóg a dobozból (kívülről érinthető), akkor nem jó!!
És ha már itt tartunk a trafó tekercselést úgy fejezzük be, hogy záró-szigetelést készítünk a tekercsre! És csak azután vasaljuk be. Ettől eltekintve szép munka, gratulálok!
Igen,kívülről a feje érinthető.Erre gondoltam...csak hirtelen nem tudom,mivel válthatnám ki. Gondolom a fejjel nem tudok mit kezdeni,vagy elszigetelem egymástól a csavarszárat-anyát a trafótól,vagy csere.
A trafó tekercselés nem saját munka,így vettem készen. Záró szigetelés alatt gondolom valami bandázsfélét értesz,amivel 'eltakarjuk' a tekercseket?
Nagyon jó szép az enyém kicsit kisebb
Nagyon jó a dobozolás! A polírozást Te készítetted? Leírnád, hogy hogyan lett kivitelezve, milyen eszközökkel? Jöhet privátban nyugodtan, mert az már talán OFF lenne. Köszi.
Pontosan: el kell szigetelni. A csavar szárát behúzod valamilyen műanyag csőbe, a csavar alá pedig valamilyen műanyag alátétet fabrikálsz.
A trafónál: Igen, illik valami fedőréteggel lezárni, hogy ne kandikáljon ki a réz vezeték. Ez nem csak esztétika, ez egy záró-szigetelés. Mivel ez dobozon belül van, így nem érinthető, ezért ez annyira nem egetverő, csak tudd, hogy így nem korrekt!
Ne privátba, minket is érdekel; gyönyörű munka!
Köszönöm a javaslatokat,ötleteket.
A szigetelést megoldottam,a trafó lemezeit felfúrtam 4es átmérőről 5-ösre. Így átmegy rajta a csavar,miután rámelegítettem zsugorcsövet teljes hosszában. Az utolsó menetről késsel levágva pont belekap a hatlapfejű csavar,ami alá kis nyák darabot raktam,rézréteg nélkül. Köszönöm szépen!
Szia!
Bocsánat a hsz-ért, de a képen szereplő trafó ha nem gyári akkor jogos a szigetelés lezárás kérdése. Számtalan trafót láttam és többeknél is gyárilag hiányzik a külső szigetelés. Éppen ezért ha nincs talán nem is baj. A trafó lemezelése meg fémesen csatlakozhat a dobozolás testével, hiszen ezeket amúgy is érintésvédelem szempontjából földelni szokták. Tehát ha a lemezelés a hálózati földel csatlakoztatva van akkor egy esetleges testzárlat esetén leoldja a biztosítékot, és nem okoz más problémát, esetleges áramütést. Abban az esetben ha a hálózati árammal ellátott elemek el vannak választva a testtől úgy érvényesül a kettős szigetelés feltétele, ami az egyik legjobban elfogadott érintésvédelmi mód, ennek ellenére a trafó lemezelését így is le (szoktam, szokták) földelni. Bocsánat az offért! Üdv.:Laca150
Szia! Sajnos nem vagyok 100 %-ig tisztában az érintésvédelmi szabályokkal-kifejezésekkel,de : A hálózati kábel 2 eres,így nem csatlkaozik a készülékház a hálózati földeléshez. (műanyag doboz) Tehát ez esetben gondolom fontos az,hogy a trafó lemezelése ne legyen érinthető kívülről,csak szétszedés után. (az meg úgy is áramtalanítás után történhet meg) Köszönöm szépen
Na ez az. Ezeket az alkotásokat szeretem nézni. Sőt csodálattal, elismeréssel nézem őket. Ezt lehet hobbinak nevezni, mikor valaki - jelen esetben zsltee0001 - ilyen kreatív, és gyönyörű munkát ad ki a kezéből.
Gratulálok, nagyon szép lett, nagyon tetszik! Üdv!
Ez év utolsó munkája számomra. Nem valami nagy durranás, de már régóta vágyom egy ilyenre. Most végre beteljesedett. Akinek nem esne le, ez egy 3 csatornás PC ventilátor szabályzó. BUÉK mindenkinek!
Év utolsó munkája az új paletta és a faharisnya a fanyűvő fagépre. Elektronika meg a púpjába hátul és mindenhol ahol motor meg kapcsoló van rajta.
Köszönöm az elismerő hozzászólásokat.
Kovidivi kérdésére: Mellékeltem egy képet egy munkafázisról. Mint írtam hidegen hajlított U szelvényből van. Mivel nagyon rossz állapotú volt ezélt dúrva csiszolópapírral elő kellett készíteni. A végzárókat szintén 3-as alulemezből vágtam, majd 2 komponensű ragasztóval rögzítettem (sajnos alut hegeszteni nem tudok, pedig jó volna) A hátlap (amihez a panel is rögzítve van) pici csavarokkal van hozzáfogatva az U szelvényhez, ami élbe ki van fúrkálva 1,5-ös fúróval. A polírozás: 250 es papírral indul, 500, 2000-es majd polírkorong + paszta. Üdv
Szuper lett ! Egy ilyen doboz jo lenne az en VFD oramnak is
Hi !
1.5 ös lyukba milyen csavart használtál ? Láthatnánk képet a hátuljáról is ?
Köszi!
Sziasztok! Megmutatom min dolgozom éppen. Egy sztereo kivezérlésjelző lesz LM3915-tel. Egy méter magasak lesznek, fejenként 250 LED világít majd bennük. Tippeljetek mibe építem be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |