Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   77 / 282
(#) viezer válasza ny.mate hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Helló! Keress rá a neten "unknow device finder" és valószínü találsz egy programot ami megmondja pontosan mit talált a windows. Ha nem találsz, akkor ott van a Hirens cd. A menüjében van van egy "Unknow device". Ezt ha beírod a google-ba megtudhatod mi is az amit talált és letöltheted a drivert hozzá.
(#) viezer hozzászólása Jan 6, 2012 /

Helló! Adott egy Pavilion zd7000 laptop. Ha a 19V-os csatlakozót bedugom egy pillanatra felvillan minden Led és aztán mind elalszik. Az indítógombot hiába nyomom, nem történik semmi. Mi lehet a gond? Köszönöm.
(#) ufi válasza viezer hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Szia!
Véleményem szerint VGA (BGA) Hibás!
Max rámelegítéssel,vagy újra kell golyozni!
(#) zolika60 válasza viezer hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Ha az akkut kiveszed akkor is ez a helyzet?
(#) viezer válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Igen. Ezt csinálja CPU és RAM nélkül is.

Valószínű,az lesz a hiba!
Több ilyen gépem volt már,még van is 1 db!
Próbáld meg megnyomni a BGA-t,és úgy kapcsold be!
De a HDD Vedd ki,mert a sok bekapcsolástól tönkre tudod tenni!
(#) viezer válasza ufi hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Próbálgattam nyomogatni, de semmi. De az a fura, hogy nem ér el addig, hogy a BIOS kiküldje a led-es hibaüzeneteit. Olyan mintha a táplálás valami miatt kikapcsolna.

Akkor sajnos marad a melegítés,vagy az újragolyozás!
Nálam is ezek a tünetek voltak!
Melegítéssel 2Db sikerűlt 10-ből!
Újragolyozás megoldja a problémát!
(#) viezer válasza ufi hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Újramelegítettem és már elindul az alaplap, de nincs kép. Mi a valószínübb, hogy nem ragadt vissza rendesen az Nvidia GPU vagy az észkí híd is problémás? Köszi.
(#) ufi válasza viezer hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Szerintem nem ragadt vissza rendesen!
Mit melegítettél még?
(#) viezer válasza ufi hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Ezen csak az Nvidia chip-et.
(#) ufi válasza viezer hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Lehet még próbálkoznod,de lehet hogy teljesen elszál,és akkor csak az újragolyózás segít!
De vigyázz nehogy felpuposodjon!Mert akkor csere!
(#) viezer hozzászólása Jan 13, 2012 /

Helló! Adott egy Travelmate 5335, amire folyadék ömlött. Az alaplap meg lett tisztítva, nem látszanak sérült alkatrészek, de sajnos 10 próbákozásból 5 ször indul el csak. Mikor nem indúl, akkor felpörög a cooler, de nincs kép és kb. 3 sec. múlva kikapcsol. Mikor elindúl van kép és be is jön az operációs rendszer, de néha néha lefagy, nem mindíg. Mi lehet a gond? Köszönöm.
(#) zolika60 válasza viezer hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Valamelyik BGA alkatrész alatt is lehet még a ráömlött folyadékból. De az is lehet, hogy már akkor tönkre ment valami, amikor bele került. Ne kínozd. Alaplapot szereld ki azt a területet ahová a folyadék került mosd le bőven isopropil alkohollal. Száradás után szereld össze, és próba szerencse.
(#) viezer válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Miután hozzám került, azzal kezdtem. Szétszedtem és átmostam izopropillal. Az után közvetlenül el is indúlt többször is és azt hittem a probléma meg van oldva, de sajnos később előjött megint.
(#) zolika60 válasza viezer hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Lehet, hogy nem száradt ki rendesen, Az alkatrészek alatti tized milliméteres hézagokba a felületi feszültség hatására beül a lé. Ha valami ragacsos, akkor onnan igen nehéz kiszedni. Talán próbáld még egyszer áztatni. Aztán a radiátoron szárítani akár egy napot is. Mást sajnos nem igen tudsz tenni.
(#) gyök2 hozzászólása Jan 16, 2012 /

Sziasztok !
Van egy Siemens Amilo Pro típusú laptop. A gép kb. 6 éves. A következő hibát produkálja. Nagyon lassan (kb. 4 perc) amíg inicializálja a biost és eljut a Windows indításáig. Utána a Windows normálisan bebootol, és rendesen lehet használni a gépet. Menet közben semmi lefagyás vagy kék halál nincs. Ezt a hibát egyik pillanatról a másikra kezdte el produkálni. A hiba jelentkezése előtti indításkor normálisan indult a gép az inicializálás is egy két másodpercig tartott. Utána a gép ki lett kapcsolva, majd a következő indításkor már ez a hiba jelentkezett. Szerintetek mi lehet vele. Talán bios elem? Hasonló esete volt valakinek?
(#) zolika60 válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Memóriára gyanakodnék. Vedd ki belőle a bővítőt, úgy nézd meg változik-e valami.
(#) gyök2 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Közben találtam itthon elemet, kicseréltem. Memóriákat kivettem, felcseréltem egymással, semmi változás. Csak egyet raktam be semmi változás. További ötleteket ha kérhetnék.
Előre köszönöm.
(#) zolika60 válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Ha valami külső perifériáról indítod a rendszert akkor is ez a helyzet?
(#) viezer válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Helló! Nézd meg a BIOS chip-et. Kontakt spray-el tisztisd meg, akkor is ha forrasztott, akkor is ha foglalatos. Ha nincs változás, akkor szerintem a HDD lesz. Azt vedd ki és egy másik gépen teszteld le.
(#) sisi76 hozzászólása Jan 18, 2012 /

Sziasztok! Van egy Gericom Masterpiece XL laptopom. A szalagkábel csatlakozója lejött az alaplapról . Hogyan tudnám visszatenni? Az egyik pici müanyag lába letört, a másik megvan de nem akad be teljesen , így elmozdul elől a sok kis láb. Ha ovatosan mozgatom bejön a kép. Előre is köszi!
(#) zolika60 válasza sisi76 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Egy kis takonyragasztóval rögzítsd.
(#) gyök2 válasza viezer hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Szia! Újra tudtam tornázni a gépen egy kicsit. A következőre jutottam. Ha indításkor nem nyúlok hozzá akkor iszonyat lassan ér el odáig hogy indítsa a Windows betöltését. Ha indításkor belépek a boot sorrendbe majd nyomok egy entert rögtön elkezdi betölteni a wint. A boot sorrendben a merevlemez az első. Lehet hogy biost kéne frissíteni? A gazdája szerint a hiba jelentkezése előtt több filmletöltő oldalt látogatott meg. Az elképzelhető hogy benyelt valami bios szintű vackot a gép?
(#) Vins válasza gyök2 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Szia, A legtöbb gépen lehet időzíteni, hogy bootoláskor mennyit várjon,ezt kellene lenulláznod, vagy ha tudja a bios akkor ezt a funkciót ki is lehet ütni.
(#) gyök2 válasza Vins hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Itt az van hogy amíg végignézi a hardver elemeket az tart baromi sokáig. Bekapcsoltam rajta a Boot-time diagnostic screen-t és itt néztem hogy például amíg a processzort leellenőrzi, és kiírja az adatait csak ez kb 1perc és így tovább szépen lassan, majd eljut el a win. indításáig. A win. betöltése viszont már a szokásos sebességgel megy. A Silent mode be van kapcsolva. Ja és még valami. Amíg ellenőrzi a hardvert, addig a ventilátor folyamatosan teljes fordulaton megy. Amint elér odáig hogy bootolja a wint. lecsökken a ventilátor fordulatszáma.
(#) sisi76 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Szia! Sajnos ez nem jön be mert a csati vége fésűs és az alaplapon is fésűk vannak. Ha mozgatom a csatit és eltalálom akkor egy pillanatra beugrik a kép . Nem tudom melyik fésű hova megy. Épp a tetejére vagy egymás közé. Ja és az alaplapon meg a csatin is van két fémlapka szerintem itt nem volt forrasztva de oda mit tegyek. Hogy lőjem be a fésűket? Milyen ragasztót ajánlsz? Bocs, hogy ennyit kérdezek. Köszi!!!
(#) zolika60 válasza sisi76 hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Ha lefotóznád könnyebb lenne, de azt gondolom, hogy a "fésűk" egymásra mennek. Amikor jó a kép ragaszd össze ragasztó pisztollyal. (takonyragasztó)
(#) sanya99 hozzászólása Jan 18, 2012 /

Szia! Új vagyok még az oldalon és a leptop javításban is. Nos van egy Sony Vaio PCG-FRV37-es gép és az istenért sem akar elindulni. A kapcsoló megnyomásával a zöld led felvillan és annyi, már mint semmi . A fórumot böngészve a vinyót, ram-ot is kivettem. Viszont az elemet a gépben nem találom, hogy a Biost reset-eljem. Merre található?
Minden megoldás érdekelne. Kösz a segítséget.
(#) sisi76 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Szia! Lefotóztam Nem a legjobban sikerült nem látszanak a fésük, de a lapkákat jól lehet látni.
Következő: »»   77 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem