Fórum témák
» Több friss téma |
Helló! Keress rá a neten "unknow device finder" és valószínü találsz egy programot ami megmondja pontosan mit talált a windows. Ha nem találsz, akkor ott van a Hirens cd. A menüjében van van egy "Unknow device". Ezt ha beírod a google-ba megtudhatod mi is az amit talált és letöltheted a drivert hozzá.
Helló! Adott egy Pavilion zd7000 laptop. Ha a 19V-os csatlakozót bedugom egy pillanatra felvillan minden Led és aztán mind elalszik. Az indítógombot hiába nyomom, nem történik semmi. Mi lehet a gond? Köszönöm.
Szia!
Véleményem szerint VGA (BGA) Hibás! Max rámelegítéssel,vagy újra kell golyozni!
Ha az akkut kiveszed akkor is ez a helyzet?
Igen. Ezt csinálja CPU és RAM nélkül is.
Valószínű,az lesz a hiba!
Több ilyen gépem volt már,még van is 1 db! Próbáld meg megnyomni a BGA-t,és úgy kapcsold be! De a HDD Vedd ki,mert a sok bekapcsolástól tönkre tudod tenni!
Próbálgattam nyomogatni, de semmi. De az a fura, hogy nem ér el addig, hogy a BIOS kiküldje a led-es hibaüzeneteit. Olyan mintha a táplálás valami miatt kikapcsolna.
Akkor sajnos marad a melegítés,vagy az újragolyozás!
Nálam is ezek a tünetek voltak! Melegítéssel 2Db sikerűlt 10-ből! Újragolyozás megoldja a problémát!
Újramelegítettem és már elindul az alaplap, de nincs kép. Mi a valószínübb, hogy nem ragadt vissza rendesen az Nvidia GPU vagy az észkí híd is problémás? Köszi.
Szerintem nem ragadt vissza rendesen!
Mit melegítettél még?
Lehet még próbálkoznod,de lehet hogy teljesen elszál,és akkor csak az újragolyózás segít!
De vigyázz nehogy felpuposodjon!Mert akkor csere!
Helló! Adott egy Travelmate 5335, amire folyadék ömlött. Az alaplap meg lett tisztítva, nem látszanak sérült alkatrészek, de sajnos 10 próbákozásból 5 ször indul el csak. Mikor nem indúl, akkor felpörög a cooler, de nincs kép és kb. 3 sec. múlva kikapcsol. Mikor elindúl van kép és be is jön az operációs rendszer, de néha néha lefagy, nem mindíg. Mi lehet a gond? Köszönöm.
Valamelyik BGA alkatrész alatt is lehet még a ráömlött folyadékból. De az is lehet, hogy már akkor tönkre ment valami, amikor bele került. Ne kínozd. Alaplapot szereld ki azt a területet ahová a folyadék került mosd le bőven isopropil alkohollal. Száradás után szereld össze, és próba szerencse.
Miután hozzám került, azzal kezdtem. Szétszedtem és átmostam izopropillal. Az után közvetlenül el is indúlt többször is és azt hittem a probléma meg van oldva, de sajnos később előjött megint.
Lehet, hogy nem száradt ki rendesen, Az alkatrészek alatti tized milliméteres hézagokba a felületi feszültség hatására beül a lé. Ha valami ragacsos, akkor onnan igen nehéz kiszedni. Talán próbáld még egyszer áztatni. Aztán a radiátoron szárítani akár egy napot is. Mást sajnos nem igen tudsz tenni.
Sziasztok !
Van egy Siemens Amilo Pro típusú laptop. A gép kb. 6 éves. A következő hibát produkálja. Nagyon lassan (kb. 4 perc) amíg inicializálja a biost és eljut a Windows indításáig. Utána a Windows normálisan bebootol, és rendesen lehet használni a gépet. Menet közben semmi lefagyás vagy kék halál nincs. Ezt a hibát egyik pillanatról a másikra kezdte el produkálni. A hiba jelentkezése előtti indításkor normálisan indult a gép az inicializálás is egy két másodpercig tartott. Utána a gép ki lett kapcsolva, majd a következő indításkor már ez a hiba jelentkezett. Szerintetek mi lehet vele. Talán bios elem? Hasonló esete volt valakinek?
Memóriára gyanakodnék. Vedd ki belőle a bővítőt, úgy nézd meg változik-e valami.
Közben találtam itthon elemet, kicseréltem. Memóriákat kivettem, felcseréltem egymással, semmi változás. Csak egyet raktam be semmi változás. További ötleteket ha kérhetnék.
Előre köszönöm.
Ha valami külső perifériáról indítod a rendszert akkor is ez a helyzet?
Helló! Nézd meg a BIOS chip-et. Kontakt spray-el tisztisd meg, akkor is ha forrasztott, akkor is ha foglalatos. Ha nincs változás, akkor szerintem a HDD lesz. Azt vedd ki és egy másik gépen teszteld le.
Sziasztok! Van egy Gericom Masterpiece XL laptopom. A szalagkábel csatlakozója lejött az alaplapról . Hogyan tudnám visszatenni? Az egyik pici müanyag lába letört, a másik megvan de nem akad be teljesen , így elmozdul elől a sok kis láb. Ha ovatosan mozgatom bejön a kép. Előre is köszi!
Szia! Újra tudtam tornázni a gépen egy kicsit. A következőre jutottam. Ha indításkor nem nyúlok hozzá akkor iszonyat lassan ér el odáig hogy indítsa a Windows betöltését. Ha indításkor belépek a boot sorrendbe majd nyomok egy entert rögtön elkezdi betölteni a wint. A boot sorrendben a merevlemez az első. Lehet hogy biost kéne frissíteni? A gazdája szerint a hiba jelentkezése előtt több filmletöltő oldalt látogatott meg. Az elképzelhető hogy benyelt valami bios szintű vackot a gép?
Szia, A legtöbb gépen lehet időzíteni, hogy bootoláskor mennyit várjon,ezt kellene lenulláznod, vagy ha tudja a bios akkor ezt a funkciót ki is lehet ütni.
Itt az van hogy amíg végignézi a hardver elemeket az tart baromi sokáig. Bekapcsoltam rajta a Boot-time diagnostic screen-t és itt néztem hogy például amíg a processzort leellenőrzi, és kiírja az adatait csak ez kb 1perc és így tovább szépen lassan, majd eljut el a win. indításáig. A win. betöltése viszont már a szokásos sebességgel megy. A Silent mode be van kapcsolva. Ja és még valami. Amíg ellenőrzi a hardvert, addig a ventilátor folyamatosan teljes fordulaton megy. Amint elér odáig hogy bootolja a wint. lecsökken a ventilátor fordulatszáma.
Szia! Sajnos ez nem jön be mert a csati vége fésűs és az alaplapon is fésűk vannak. Ha mozgatom a csatit és eltalálom akkor egy pillanatra beugrik a kép . Nem tudom melyik fésű hova megy. Épp a tetejére vagy egymás közé. Ja és az alaplapon meg a csatin is van két fémlapka szerintem itt nem volt forrasztva de oda mit tegyek. Hogy lőjem be a fésűket? Milyen ragasztót ajánlsz? Bocs, hogy ennyit kérdezek. Köszi!!!
Ha lefotóznád könnyebb lenne, de azt gondolom, hogy a "fésűk" egymásra mennek. Amikor jó a kép ragaszd össze ragasztó pisztollyal. (takonyragasztó)
Szia! Új vagyok még az oldalon és a leptop javításban is. Nos van egy Sony Vaio PCG-FRV37-es gép és az istenért sem akar elindulni. A kapcsoló megnyomásával a zöld led felvillan és annyi, már mint semmi . A fórumot böngészve a vinyót, ram-ot is kivettem. Viszont az elemet a gépben nem találom, hogy a Biost reset-eljem. Merre található?
Minden megoldás érdekelne. Kösz a segítséget.
Szia! Lefotóztam Nem a legjobban sikerült nem látszanak a fésük, de a lapkákat jól lehet látni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |