Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Függvénygenerátor építése
Lapozás: OK   21 / 61
(#) alex0 válasza jdani hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

A MAX038 az egyik legjobb IC, de már nem gyártják. Ezért nem könnyű a beszerzése, és drága is, meg a pótlása a későbbiekben nem fog menni. Hacsak nem szerzel be tartalékot is. Ebay-en még van.
(#) jdani válasza alex0 hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Épp akartam írni, h. egyáltalán nemgond a beszerzése, tekintsünk úgy rá, hogy már megvan Egyébként miért pótolni?...
(#) ptesza válasza jdani hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Hátha egyszer visszarúg valami kondi ,stb...
:emptybottle:
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

És van ehhez vmi komplett kész kapcsolás? Neten találtam egy jópárat, de az szinte mind másféle. Természetesen az alap szinte mindnél ugyanaz.
(#) alex0 válasza jdani hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Valamelyik korábbi RT évkönyv részletesen bemutatta ezt az IC-t. Megpróbálom megkeresni.
(#) Gabi válasza jdani hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Remélem erre gondoltatok
(#) alex0 válasza Gabi hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Éppen ezt ajánlottam én is, de rengeteg kapcsolás található a neten. Még olyan is van, amiben egy PIC vezérli.
(#) Gabi válasza alex0 hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Ez a leírás azért jó, mert leírja mi-mit csinál, tanulságosabb, mint egy normál kapcsolási rajz
(#) jdani válasza Gabi hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Na ez a kapcsolás komolyabbnak tűnik, jobban néz ki, majd elolvasom mit ír
(#) alex0 válasza jdani hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Itt van egy érdekes megoldás:
http://bygselvhifi.dk/freqsynth.htm

(#) jdani válasza alex0 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Ez a PICes komolyan néz ki, tetszik, hogy nyákrajz is van hozzá, csak elég keveset ír re róla..

(#) kukac_24 válasza jdani hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Csak szerintem MAX038-at elég nehéz beszerezni.
(#) jdani válasza kukac_24 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Nemgond, simán
(#) kukac_24 válasza jdani hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Honnan?
(#) Petjaa hozzászólása Dec 22, 2011 /

Sziasztok!

Fontolgatom, hogy csinálok egy CPLD-s függvénygenerátort és érdekelne, hogy szerintetek milyen paramétereket illetve tulajdonságokat lenne érdemes bele tervezni. Eddig amit tudok, hogy az egész digitális lesz kivéve a kimeneti erősítőt. A kimenetnek 20Vpp-t gondoltam állítható offszetel valamint kitöltéssel.
A max frekvencia 10MHz lenne csak erre találtam olyan műveleti erősítőt ami tudja a kimeneti feszt ekkora frekvencián.

Minden ötletet észrevételt szívesen veszek.

Üdv Petjaa
(#) proli007 válasza Petjaa hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Hello!
Nézz meg egy ilyen funkciógenerátort, és kapsz belőle ötleteket, mit érdemes beépíteni..
üdv! proli007
(#) jdani hozzászólása Dec 25, 2011 /

Ehhez mit szóltok? Nekem ez a kapcsolás ideális, nem bonyolult, és pontosnak tűnik, nem is nehéz.
(#) jdani hozzászólása Dec 25, 2011 /

Lehet kicsit fura kérdés, de mi a magyar megfelelője, és mit is jelentenek ezek egy függfénygenerátornál? Mi mit csinál? Amplitude, offset and duty-cycle
(#) pucuka válasza jdani hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Az amplitudó az a feszültség nagysága, a duty-cicle az a kitöltési tényező. Ez az egy prióduson bellül a max feszültség, és a nulla feszültség idő arányát jelenti. Pl. négyszög esetén 50 %, ami azt jelenti, hogy a periódus idő feléig megas, a másik felében alacsony a kimenő feszültség, az amplitudó. Az off set pedig azt a kimeneti egyen szintet jelenti, amire mintegy ráül a kimeneti négyszög, háromszög, vagy színusz.
(#) jdani válasza pucuka hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Köszönöm

Ez talán az eddigi legjobb, ami nekem tetszik. Jó leírás van róla, pofonegyszerű, és jó minőségű. Videó is van róla a jutyubon
(#) pucuka válasza jdani hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

A funkció generátor lelke egy feszültségvezérelt oszcillátor (VCO). Ezt legegyszerűbben relaxációs oszcillátorokkal lehet megvalósítani, pl. 555 áramkör, astabil kapcsolásban, de vannak kifejezetten VCO áramkörök is. A MAX 038 ezen kívül tartalmazza a jóminőségű jelformáló áramköröket is, amelyekkel egyszerűen megépíthető egy funkciógenerátor. Persze ez így túl egyszerű lenne, ezért szokták kicsit "tupírozni" a kapcsolást, különböző funkciókkal. Hasonlítsd össze a kapcsolásokat az adatlapján levő ajánlott kapcsolással.
(#) jdani válasza pucuka hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Annyira azért én nem értek ehhez. Az alapkapcsolás az KB mindegyiknél ugyanaz, aztán már csak igény szerint tuningolják maguknak.
(#) jdani hozzászólása Dec 26, 2011 /

Még az nem világos, hogy ezen a kapcsoláson, mire van a Fine potméter? (valamilyen finomhangolás?)
(#) pucuka válasza jdani hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Javaslom az áramkör adatlapjának alapos, és beható tanulmányozását. Erre a kérdésedre is választ találsz benne. Az áramkör frekvenciája két dologtól függ, a kondenzátor nagyságától, és az azt töltő áramtól. Az ezt előállító áramgenerátornak az áramát, és ezzel a frekvenciát lehet finoman szabályozni.
(#) pucuka válasza pucuka hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Itt egy kis leírás az IC -ről

MAX038.pdf

(#) jdani válasza pucuka hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

Jó is ez, annak aki ért hozzá Én csak utánépítenék egy funkciógenerátort, max 038assal.
(#) pucuka válasza jdani hozzászólására (») Dec 26, 2011 /

De ebből kitalálhatod, hogy mi miért van. És nem árt ha megérted a működését is, és megtanulod. Így gyűlik a tudomány. És ha az utánépített áramköröd nem akar indulni, megkeresheted az okát is (előbb utóbb).
(#) jdani hozzászólása Jan 7, 2012 /

Tehát a kiszemelt áldozat amit majd megépítek. Az OP37Z műveleti erősítő viszont számomra nembeszerezhető. Viszont egy ilyen igen. 40MHzig bírja, nem tudom számít e még más adat. Szerintetek?
Következő: »»   21 / 61
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem