Fórum témák
» Több friss téma |
A MAX038 az egyik legjobb IC, de már nem gyártják. Ezért nem könnyű a beszerzése, és drága is, meg a pótlása a későbbiekben nem fog menni. Hacsak nem szerzel be tartalékot is. Ebay-en még van.
Épp akartam írni, h. egyáltalán nemgond a beszerzése, tekintsünk úgy rá, hogy már megvan Egyébként miért pótolni?...
Hátha egyszer visszarúg valami kondi ,stb...
:emptybottle:
És van ehhez vmi komplett kész kapcsolás? Neten találtam egy jópárat, de az szinte mind másféle. Természetesen az alap szinte mindnél ugyanaz.
Valamelyik korábbi RT évkönyv részletesen bemutatta ezt az IC-t. Megpróbálom megkeresni.
Remélem erre gondoltatok
Éppen ezt ajánlottam én is, de rengeteg kapcsolás található a neten. Még olyan is van, amiben egy PIC vezérli.
Ez a leírás azért jó, mert leírja mi-mit csinál, tanulságosabb, mint egy normál kapcsolási rajz
Na ez a kapcsolás komolyabbnak tűnik, jobban néz ki, majd elolvasom mit ír
Itt van egy érdekes megoldás:
http://bygselvhifi.dk/freqsynth.htm
Egy másik, innen az oldalról:
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/fuggvenygenerator.html?pg=1
Ez a PICes komolyan néz ki, tetszik, hogy nyákrajz is van hozzá, csak elég keveset ír re róla..
Van egy másik is:
http://sjeffroy.free.fr/GBF_num_/gbf_num_.html
Csak szerintem MAX038-at elég nehéz beszerezni.
Sziasztok!
Fontolgatom, hogy csinálok egy CPLD-s függvénygenerátort és érdekelne, hogy szerintetek milyen paramétereket illetve tulajdonságokat lenne érdemes bele tervezni. Eddig amit tudok, hogy az egész digitális lesz kivéve a kimeneti erősítőt. A kimenetnek 20Vpp-t gondoltam állítható offszetel valamint kitöltéssel. A max frekvencia 10MHz lenne csak erre találtam olyan műveleti erősítőt ami tudja a kimeneti feszt ekkora frekvencián. Minden ötletet észrevételt szívesen veszek. Üdv Petjaa
Hello!
Nézz meg egy ilyen funkciógenerátort, és kapsz belőle ötleteket, mit érdemes beépíteni.. üdv! proli007
Ehhez mit szóltok? Nekem ez a kapcsolás ideális, nem bonyolult, és pontosnak tűnik, nem is nehéz.
Lehet kicsit fura kérdés, de mi a magyar megfelelője, és mit is jelentenek ezek egy függfénygenerátornál? Mi mit csinál? Amplitude, offset and duty-cycle
Az amplitudó az a feszültség nagysága, a duty-cicle az a kitöltési tényező. Ez az egy prióduson bellül a max feszültség, és a nulla feszültség idő arányát jelenti. Pl. négyszög esetén 50 %, ami azt jelenti, hogy a periódus idő feléig megas, a másik felében alacsony a kimenő feszültség, az amplitudó. Az off set pedig azt a kimeneti egyen szintet jelenti, amire mintegy ráül a kimeneti négyszög, háromszög, vagy színusz.
Köszönöm
Ez talán az eddigi legjobb, ami nekem tetszik. Jó leírás van róla, pofonegyszerű, és jó minőségű. Videó is van róla a jutyubon
A funkció generátor lelke egy feszültségvezérelt oszcillátor (VCO). Ezt legegyszerűbben relaxációs oszcillátorokkal lehet megvalósítani, pl. 555 áramkör, astabil kapcsolásban, de vannak kifejezetten VCO áramkörök is. A MAX 038 ezen kívül tartalmazza a jóminőségű jelformáló áramköröket is, amelyekkel egyszerűen megépíthető egy funkciógenerátor. Persze ez így túl egyszerű lenne, ezért szokták kicsit "tupírozni" a kapcsolást, különböző funkciókkal. Hasonlítsd össze a kapcsolásokat az adatlapján levő ajánlott kapcsolással.
Annyira azért én nem értek ehhez. Az alapkapcsolás az KB mindegyiknél ugyanaz, aztán már csak igény szerint tuningolják maguknak.
Még az nem világos, hogy ezen a kapcsoláson, mire van a Fine potméter? (valamilyen finomhangolás?)
Javaslom az áramkör adatlapjának alapos, és beható tanulmányozását. Erre a kérdésedre is választ találsz benne. Az áramkör frekvenciája két dologtól függ, a kondenzátor nagyságától, és az azt töltő áramtól. Az ezt előállító áramgenerátornak az áramát, és ezzel a frekvenciát lehet finoman szabályozni.
Itt egy kis leírás az IC -ről
Jó is ez, annak aki ért hozzá Én csak utánépítenék egy funkciógenerátort, max 038assal.
De ebből kitalálhatod, hogy mi miért van. És nem árt ha megérted a működését is, és megtanulod. Így gyűlik a tudomány. És ha az utánépített áramköröd nem akar indulni, megkeresheted az okát is (előbb utóbb).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |