Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop LCD

Témaindító: ZLED, idő: Ápr 19, 2007
Lapozás: OK   10 / 15
(#) bbalazs_ válasza kirally hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Semmit sem tudsz vele kezdeni, nagyon specifikus dolog ez.
Esetleg magat az egesz laptopot, ha mukodik meg, felhasznalhatod valamilyen PIC alapu dologhoz (ha ugyan van mar rajta USB bemenet, ha nem, akkor parhuzamos porton at) kijelzonek. Mert a kijelzo eleg nagy es a szmaitogep konnyen megoldja a frissitest, nem neked kell a mikrokontrollerbol.
Nem tudom, szines-e mar, de max dstn-re tippelek.
Szoval inkabb statikus megjelenites, valami lakasvezerleshez tudod hasznalni esetleg homero, ora kijelzesere. Ha a vinyo is lekapcsol, akkor szep csendben lesz.
(#) kirally válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

USB nincs rajta de van LPT, soros port.
A kijelző színes és az egész működik és van rajta valami ősrégi op. rendszer is...
Mondjuk én egy másik szg. monitorának akartam használni, de mindegy elrakom félre hátha később szükség lesz valamire... Köszönöm a válaszokat!
(#) killa hozzászólása Jan 3, 2012 /

hali nekem van tödd lcd kijelzöm egy kérdésem lemme sima lcd monitorra aminek sima monitor satija vanhogyantudoksima video jelet köldeni a gyerköcöknek kellene mondjuk konzolhoz és dvdhezvagyy mondjuk kocsibadvd s fejegység után köszi elöre is
(#) killa hozzászólása Jan 3, 2012 /

hali most néztem van 2 olyan is ameikbe be épitett multimédia modul van csak sajnos nem tudom feltámasztani mert standby üzemodban vannak és csak távirányitóval kapcsolnak be arra gondoltam hogy ezt a vezérlöpanelt be kéne épitenem egy sima monitorba ez hogan lehetne kivitelezni köszi killa keszthelyui a monitor tipusa PHILIPS 150M20P
(#) Tys23 hozzászólása Jan 5, 2012 /

SZIASZTOK erről tud infot mondani valaki??
LM64P823 régi laptopból származik.
PINOUT?
MEGHAJTÁS?
alldatan nem ezt találtam csak hasonlót.
Fekete fehér és csak 640x480 ezzel akarom kezdeni a picezést.
gondolom egyszerübb mint 1 lvds.
meg sok free pices müszer van neten érdemes lenne nekiálni.
350ms a válaszidö skóphoz ez nem lassu???
(#) bbalazs_ válasza Tys23 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Szia!
A cucc nagyon regi, ezen statikus dolgokat erdemes megjeleniteni csak. Tul lassu. Igy a tipusjelebol itelve DSTN-es meghajtasu, tehat lesz U0-7 es L0-7 lab.
A meghajtasi freki magas szokott lenni, nem birjak az egyszerubb, 8 bites PICek.
Altalaban kellett neki -18V koruli fesz is. Kontrasztfeszre nagyon erzekeny.
A hattervilagitasa fenycsoves, ezt is vezerelni kell, ennek is kellett bekapcsolasi jel, fenyero.
Celszeru meg a mukodo gepben lemerni ezeket.

A kiosztasat a neten meglelheted (vagy legalabb szamban hozza kozel allot), elsokent merd ki a foldeket, nezd meg a vastagabb NYAK vonalakat, azok lesznek a tapok. Utana ennek megfeleloen hasonlitsd ossze a talalatokkal.
(#) bbalazs_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Itt egy adatlap, hasonlo szammal:

LM64P839.DOC

(#) Tys23 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 7, 2012 /

Megvan az inverter meg talán több is valamivel,
könyebb 1 lvds-t meghajtani?
(#) bbalazs_ válasza Tys23 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

LVDS meghajtoval mindenkeppen.
Az lvds elonye: kevesebb er, hosszabb kabel lehet.
Hatranyai: LVDS meghajto kell hozza, a masik oldalon meg lvds vevo. Persze, ha nincs benne eleve a kijelzoben...
(#) Tys23 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Van 2 roszz lcd monitorom. meg 1 rakat lcdm külön, egyszer már egy panelt elindtottam az egyikkel érdemes ezen a vonalon tovább mennem?
(#) Planando hozzászólása Jan 8, 2012 /

Nekem sokszor nem indul el a kép a laptopon.Kiirta, hogy
"képernyőillesztő programot" kell telepitenem,amihez először az Explorer legújabb verziója szükséges.Telepitetem,mire ugyanúgy,hol elindul,hol nem,majd egy idő múlva lefagy.A hibajegyzék szerint már az Explorer is hibás.Az illesztőprogit nem is tudtam telepiteni.!Tudnak esetleg segiteni.?Köszönöm előre is.!És Boldog új évet kivánok Mindenkinek.!

Még annyit,hogy: korábban 1x kiirta azt is,hogy: "Kernel-hiba".
(#) bbalazs_ válasza Planando hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Se a laptop tipusat se az oprendszer tipusat nem irtad le.
Igy nehez barmit mondani.
De latatlanban az egesz oprendszert ujra kellene telepiteni. A kernelbajokat memoriahiba is okozhatja.
(#) bbalazs_ válasza Tys23 hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ezt hogy erted? Minek a vonalan?

Altalaban a 17 es felfele mar elegge szabvanyos a csati, szoval elkepzelheto, hogy egy meghajto resz veletlenul pont passzol a kepernyohoz. Biztos nem lehetsz benne, de jo esely van ra.
Kulonosen akkor erdemes, ha a rossz lcd montorok panelhibasak voltak.
Meg az is elkepzelheto, hogy mondjuk egy 19 collos meghajto egy 17-essel kompatibilis.
A gond a hattervilagitas. Ezeknek eltero hosszusagu csovei vannak es nem tesz jot nekik a nagyobb aram. Ha forditva hasznalod (17-es meghajto, 19-es LCD), akkor meg elkepzelheto, hogy nem gyujt be vagy eppen sokkal erosebben melegszik az inverter, ettol konnyen bekrepalhat.
(#) Tys23 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

A rosszak mind lcdtöröttek.
bár közben leesett hogy ha össze is rakom monitornak tudnám csak használni igy el is veszett a varázsa annak hogy én keltsek életre 1 lcd-t.
(#) Tys23 válasza Planando hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ha félted az adataidat bootolj be 1 LIVE CD-s linuxrol használgasd és ha ott is fagy akkor futhatunk még 1 kört.
Ha igy nem lessz probléma akkor win reinstall asztán minden ok lesz.

IBM T40, Xp Prof.2003. Igen, memóritüneteket is produkált.!
(#) Tys23 válasza Planando hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ha arról az üzenetről beszélsz ami kék háttérrel jön be és kiírja hogy itt meg itt hibát okozott ezért a folyamat leáll, akkor is csak bootolj valami livecédéröl ha ott is hibát tapasztalsz akkor 90% hogy hardveres a gond.
(#) Planando hozzászólása Jan 9, 2012 /

Nekem sajnos nincs ilyen CD-m,csak az unokaöcsémnek,aki most messze lakik..Kivettem a ramokat,a belső helyett (amiről a videókártya levesz),betettem a bővitettramot,amivel már nem igen akar képet adni,az eredeti rammal inkább hajlamos képet adni,de már nagyon hamar lefagy,még a hibajegyzéket sem tudom végignézni.!Nekem is gyanús volt a ram is (a videókártyához csak az eredeti SD-ram jó,ugye??),a táp is (az érintkezők nagyon porosak voltak,lötyögtek),és a képernyőillesztő miatt telepitettem egy "eredeti Microsoft Explorert",ami állitólag megint csak kárt okozott.Nem tudom,mi okozhatja elsősorban a fagyást..
(#) Tys23 válasza Planando hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

A ramhoz nem tudok szolni még semmit.
Ubunt.hu 10.04 live cd-s és magyar.
(#) Planando hozzászólása Jan 11, 2012 /

Köszi.! De most már 4x4-et sipol, ami állitólag a Thinkpadnál Security chip..
(#) Tys23 válasza Planando hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Nem találtam infot 4x4 sipolásrol.
(#) Planando hozzászólása Jan 19, 2012 /

Nagyon köszi.! Én az IBM-nél, sőt azon belül is a Thinkpadnál bukkantam rá.! Valaki azt mondta, hogy "mivel az nem javitható,igy ki kell dobni a kukába." De kivettem belőle a másik HDD-t,visszaraktam a sajátját,és már nem sipol.!Majd az eredeti SDramjáról kiderült,hogy rossz,egy másik,nem belevaló rammal már meg-megjelenik a kép,már inkább memóritüneteket produkál-megint.!
(#) Tys23 válasza Planando hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Ok ez jó.... ez ram lessz,szerintem. vatera vagy akár itt is nézz szétt és megoldva.(memoria ill bga még lehet) melegedett a kütyü?
(#) gyati hozzászólása Jan 20, 2012 /

Üdv a laptoposoknak.Segitségre lenne szűkségem.Van egy Assus x51l laptopom,az lcd kijelzőm már vagy 3 honapja megadta magát.Ha megvilágitom a kijelzőt,akkor sem látok rajta semmit.Most külső monitorral használom.Az lenne a kérésem,hogy aki tudja,hogy a kijelző csatlakozásnál milyen feszeket kell mérni,legyenszives segitsen.Üdv Gyati.
(#) matyusz válasza gyati hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Üdv.
Nem nyomtál le véletlenül egy billentyűkombinációt "fn" és f valamennyi? Próbáld meg. Ha nem jó akkor valószínű kontakthiba, vagy inverter vagy fénycső, vagy esetleg a videóvezérlő.
(#) gyati válasza matyusz hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

űdv matyusz.Akkor nyomtam meg az fn f8-at amikor a vga monitort kőtőttem rá, mert másképen nem tudom a kűlső monitort használni.Azért kérdezem,hogy mit kell mérni a csatlakozokon mert az a gyanum,hogy mivel sokszor kellett lecsukni a gép tetejét,talán valamelyik vezeték megszakadt.Nem kontakthibás,mert megmogattam őket és semmi reakcio nem volt.Kőszőnőm a hozzászolásodat,ha tudnál valami tippet adni,hogy kb a tápnak meg a fénycsőveknek mennyinek kel lenni votban.űdv:gyati.
(#) matyusz válasza gyati hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Üdv.
Sajnos azt nem tudom :-/ , de még olyan probléma is lehet, hogy van egy érzékelő, ami a laptopon van és ha lecsukod akkor lekapcsolja a laptop monitorját esetleg az is lehet rosz. Alapesetben zárt nyomógomb valahol a laptop teteje és a monitor között. Egy kis kiálló pöcök (műanyag), és alatta van a nyomógomb. (mikrokapcsoló...) Már találkoztam ilyen problémával először ezen a részen keresgess.
(#) gyati válasza matyusz hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Űdv matyusz.Megprobálom amit javasoltál.Kőszi a választ.Majd irok ha jutottam valamire.gyati.
(#) Planando válasza Tys23 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

De, azt hiszem, melegedett. Pár éve az Acerem sokkal tovább birta, bár az sokkal fiatalabb is volt.! A ramnál nem vettem észre, hogy jobban melegedett volna, de akkor még nem is nagyon néztem. Nagyon köszönöm a segitséget. Most már -remélem,csak ramot kell szereznem, és akkor kiderül.!
Következő: »»   10 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem